Μ' ένα σμπάρο δυό μπεκάτσες.
Μ' ένα σμπάρο δυό μπεκάτσες.
theo13 έγραψε:Λίγο off topic αλλά θέλω να δω αν είμαι εγώ τρελός ή ζούμε σε κόσμο ηλιθίων.
Σε πρόσφατες συζητήσεις με γνωστούς οι οποίοι βάζουν μεταχειρισμένα ελαστικά και μάλιστα θεωρούν οτι πρόκειται για καινούρια τα οποία έβγαλαν οι ιδιοκτήτες για να βαλουν πχ μεγαλύτερες ζάντες...Βέβαια δεν αναρωτιούνται πως γίνεται πάντα να υπάρχουν διαθέσιμες όλες οι διαστάσεις.. Μόλις τους λέω οτι εγώ βάζω πάντα καινούρια με κοιτούν με συμπάθεια γιατί νοιώθουν οτι μάλλον με πιάνουν |λογοκρισία|. Τελικά με πιάνουν ή τους πιάνουν μαλάκες;
Δεν είσαι τρελός, αυτοί είναι επικίνδυνα ηλίθιοι...

lazarefa έγραψε:Καλημέρα. Εδώ και κανά τρίμηνο έχω παρατηρήσει ότι ένα από τα ελαστικά του αυτοκινήτου χάνει αέρα, με ρυθμό περίπου 4-5psi την εβδομάδα. Το παρακολουθώ συνέχεια και συμπληρώνω τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα. Λόγω 17άρας ζάντας και προφίλ 45 (225/45/17) στο δρόμο δύσκολα γίνεται αισθητά αντιληπτό ως προς τη συμπεριφορά του οχήματος.
Πρόκειται έτσι κι αλλιώς να αλλάξω ελαστικά προς το φθινόπωρο, οπότε δεν έκρινα σκόπιμα να το πάω σε βουλκανιζατέρ για έλεγχο-μπάλωμα. Λογικά έχει πάρει κάτι στο πέλμα και χάνει σταδιακά απο εκεί. Τα πλαινά είναι μια χαρά.
Σκέφτηκα σαν μια ενδιάμεση λύση να δοκίμαζα λύσεις τύπου Slime:
http://slime.com/
αλλά κάπου πήρε το μάτι μου ότι το υλικό σφράγισης που εισέρχεται εσωτερικά του ελαστικού μέσω της βαλβίδας, κολλάει και στα εσωτερικά τοιχώματα της ζάντας (σαν τσίχλα υποθέτω) και αφαιρείται δύσκολα μετά. Ισχύει κάτι τέτοιο; Έχει κανείς εμπειρία από χρήση ανάλογων υλικών σφράγισης ελαστικών αυτοκινήτου;
drdino έγραψε:Αν είναι καρφί και το βρει, μπορεί να μην χρειαστεί να βγάλει καν τη ζάντα, το κορδόνι μια χαρά είναι.
lazarefa έγραψε:'Εχετε δίκιο εν γένει, πλην όμως δεν είναι τα λεφτά το πρόβλημα αλλά η ατζαμοδουλειά και η προχειρότητα με την οποία πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσουν οι περισσότεροι λαστιχάδες μια τέτοια ας την πούμε αγγαρεία. Κι επειδή οι ζάντες μου είναι του κουτιού (που λέει ο λόγος) δε θέλω να σκέφτομαι ότι για ένα μπαλωματάκι στο ελαστικό θα παίξω κορώνα-γράμματα το να μην μου γρατζουνίσουν-χτυπήσουν την ζάντα. Δυστυχώς δεν έχω μέχρι σήμερα γνωρίσει επαγγελματία του είδους που να είναι ψείρας και να σέβεται την περιουσία του άλλου, πόσο μάλλον για δουλειά των 5-10 ευρώ. Προφανώς θα υπάρχουν, απλά εγώ δεν ξέρω.
REALZEUS έγραψε:drdino έγραψε:Αν είναι καρφί και το βρει, μπορεί να μην χρειαστεί να βγάλει καν τη ζάντα, το κορδόνι μια χαρά είναι.
Σωστά, αλλά το patch είναι καλύτερο. Υπάρχουν πολλά λαστιχάδικα που κάνουν προσεχτική δουλειά.

leonp έγραψε:REALZEUS έγραψε:drdino έγραψε:Αν είναι καρφί και το βρει, μπορεί να μην χρειαστεί να βγάλει καν τη ζάντα, το κορδόνι μια χαρά είναι.
Σωστά, αλλά το patch είναι καλύτερο. Υπάρχουν πολλά λαστιχάδικα που κάνουν προσεχτική δουλειά.
Το κορδόνι είναι προσωρινό.![]()
Βέβαια έχω λάστιχα που πέρασαν πολλά χρόνια με κορδόνι χωρίς πρόβλημα.
Επίσης, σημάδια αποκτούν οι ζάντες όταν τις κοπανάνε οι λαστιχάδες ή τις πετάνε κάτω.
Αν τις προσέχουν, όπως συνήθως γίνεται, οι ζάντες παραμένουν σαν καινούριες.
Ετοιμαστείτε για 24 αγώνες + 24 sprint το 2028 ή […]
I do not know what I may appear to the world, but[…]
Τι έπαθαν τα μισά αυτοκίνητα στο γύρο σχηματισμού[…]
Δεν είναι για ζωηρή οδήγηση, ίσως ξεφεύγει το D[…]