Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
saxon_747 έγραψε:
QsisVTS έγραψε:είναι κατάλοιπο του παρελθόντος να υπάρχουν όλα σε φυσική μορφή σε πολλές δουλειές, θέλουμε κάποια χρόνια να πάνε οι μεγαλύτεροι σπίτια τους για να αλλάξουν κάποιες νοοτροπίες

Και εγώ κραταω hard copies, έχω σωθεί αρκετές φορες...

Εάν υπάρχουν σε ηλεκτρονική μορφή και έχεις ένα αξιόπιστο και συχνό πλάνο backup δεν έχει πλέον νόημα η εκτύπωση. Επίσης είναι άλλο πράγμα να εκτυπώσει ένας ιδιώτης το Ε1, Ε2 κλπ που υπέβαλε και άλλο να το κάνει ένα λογιστικό γραφείο για να έχει αρχείο για όλους τους πελάτες!

Στην εταιρεία μου κάνουμε προσπάθεια και διακινούμε όλη την εσωτερική αλληλογραφία και τα φαξ ηλεκτρονικά. Λέω κάνουμε προσπάθεια γιατί όπως είπε ο Qsis έχουμε παλιούς με νοοτροπία «έτσι το κάναμε τριάντα χρόνια και δεν είχαμε πρόβλημα, τώρα γιατί να το αλλάξω»...

Έχουμε γλιτώσει όχι μόνο χαρτί και γραφίτη, αλλά και χώρους στις ντουλάπες και φακέλους και δουλειά αρχειοθέτησης κλπ. Άσε που η ανάκτησή τους είναι παιχνιδάκι.
Άβαταρ μέλους
By Chris
BASSstarlet έγραψε:Ποιός ο λόγος να μην κάνεις update στα windows?

Ποτέ δεν έκανα, μόνο το πακέτο των ελληνικών περνάω συνήθως και drivers δευτερευόντων περιφερειακών, λογική if it isn't broken don't fix it.

Τώρα θέλω να τα περάσω στο λάπτοπ που δεν χρησιμοποιώ πλέον για να τα δοκιμάσω, οπότε ξεκίνησα τα updates, σε 2-3 μέρες θα τελειώσει :lol:

< using some app
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#146866 Μου βγάζει ένδειξη να αναβαθμίσω τα win 8.1 σε 10
Είναι παλιός όμως ο κοβιουτορας, δε νομίζω να τα βρει μόνος του drivers κτλ.
Αξίζει να μπω σε μπελάδες η να το αγνοήσω;
Άβαταρ μέλους
By Mark
#146872 Είχα πάρει ένα φθηνό (79€)tablet Toshiba με windows 8.1 . Atom quad core με 1gb ram. Δεν ήταν κάτι φοβερό και κάτι μικροκολλήματα ήταν συχνό φαινόμενο. Ωστόσο για τη δουλειά που το ήθελα (browsing και ανάγνωση PDF) δε με χάλαγε.

Εχθές ήρθε ειδοποίηση για αναβάθμιση σε windows 10. Σκέφτηκα ας το δοκιμάσω για πλάκα να δω πως είναι, αν και δεν έδινα πολλές πιθανότητες να ολοκληρωθεί μιας και ο ελεύθερος χώρος ήταν κάτω από 3gb. Πράγματι μου χτύπησε σε αυτό, αλλά υπήρχε η δυνατότητα να διαλέξεις άλλο drive ή να συνδέσεις κάποιο εξωτερικό. Βάζω μια microSD 32gb που έχω αφού τη φόρμαρα, και κατέβηκε το update.

Αφού εγκαταστάθηκε αρχικά το μετάνιωσα. Κυριολεκτικά σερνόταν πολύ περισσότερο από πριν. Σταδιακά όμως σαν να έφτιαχνε. Ίσως έκανε ρυθμίσεις ή εγκαθιστούσε κανένα update, δεν ξέρω, αλλά τελικά πάει σφαίρα χωρίς να κολλάει πουθενά, ενώ έχει υποστεί διάφορες βελτιώσεις που το καθιστούν πολύ πιο χρηστικό από πριν. Έσβησα και την παλιά εγκατάσταση και είχε πλέον σχεδόν τον διπλάσιο ελεύθερο χώρο από παλιότερα. Κυριολεκτικά μεταμορφώθηκε.

Το βλέπω σύντομα να τα δοκιμάσω και στο desktop.

< Z μου
Άβαταρ μέλους
By efthymis
efthymis έγραψε:συνφορουμαδες μου ηρθαν κι εμενα τα 10ρια, σε λαπτοπ με i5 διπυρηνο και 3GB ram το καλο ειναι πως κολλαει λιγοτερο και ειναι πιο smooth σε σχεση με τα 7ρια το κακο ειναι πως ενω στην αρχη δουλευαν ολα οπως πριν, στην 1η επανεκκινηση χαθηκαν το wifi το scroll του touchpad και κατι συντομευσεις του πληκτρολογιου. Το ιντερνετ εφτιαξε με χειροκινητη αναβαθμιση του driver, to touchpad ομως ειναι πιο σκληρο καρυδι δε χαμπαριαζει απο αναβαθμισεις... Εχει κανεις λυση?? Ευχαριστω!

Να διορθωσω για το touch pad, απλα ειχε απενεργοποιηθει μετα την αναβαθμιση, με ενα tick στο "ενεργοποιηση κυλισης" στις ρυθμισεις της συσκευης εφτιαξε :oops: Αρα ενταξει, επιτυχημενη η αναβαθμιση, διαχειριζεται καλυτερα τη λιγοστη ραμ και δουλευουν ολα οπως πριν. :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By cabala10
sknipper έγραψε:Για να μπουν τα 10 πρέπει να συνδέεσαι με την microsoft (να έχεις κωδικό χρήστη live κλπ) ή μπορείς και χωρίς/ανώνυμα;

για το activation ναι ενα hotmail account για μετα τιποτα
Άβαταρ μέλους
By sknipper
cabala10 έγραψε:
sknipper έγραψε:Για να μπουν τα 10 πρέπει να συνδέεσαι με την microsoft (να έχεις κωδικό χρήστη live κλπ) ή μπορείς και χωρίς/ανώνυμα;

Οκ γιατί δεν μου αρέσει για όλα να πρέπει να είμαι συνδεμένος μαζί τους. Μου φτάνει η Google και η Mozilla....
Άβαταρ μέλους
By nass
cabala10 έγραψε:

Α μπα ? :thumbsdown: :thumbsdown: :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#147494 Ενα οποιοδηποτε email ουσιαστικα για account στο store τους. Αν ειχατε 8 θα ειχατε ηδη account.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
mirage έγραψε:Ενα οποιοδηποτε email ουσιαστικα για account στο store τους. Αν ειχατε 8 θα ειχατε ηδη account.

Το οποίο είναι προαιρετικό, μια χαρά ενεργοποιούνται και δουλεύουν τα 10ρια με local account (εκτός του store προφανώς). Και στο λαπτόπι μου με 8.1 δεν έχω MS account.

Το λάπτοπ του πατέρα (60+) είναι ένα παλιό Toshiba (Core 2 Duo, 3GB RAM, 250GB δίσκο) που έτρεχε ακόμα σVista και πλέον σερνόταν. Τα Vista δεν είναι eligible για αναβάθμιση σε 10ρια, αλλά βρήκα κάπου μια νόμιμη άδεια για W7 που είχα και καθόταν (έχω εγκαταστήσει τη έκδοση x64 και τελικά η x86 που επίσης υπήρχε, είδα ότι έχει διαφορετικό κωδικό και μετράει ως ξεχωριστό license) οπότε έκανα backup τα αρχεία του, μετά από ένα ξεγυρισμένο format για να φύγει η σαβούρα πέρασα τα 7 και έπειτα από πάνω τα 10ρια.

Το εγχείρημα κρίνεται για την ώρα επιτυχημένο. Όλα αναγνωρίστηκαν και δούλεψαν με τη πρώτη, ενώ ο ίδιος χρειάστηκε ελάχιστη επανεκπαίδευση και βολεύτηκε αρκετά γρήγορα (αν δοκίμαζε τα 8 στοιχηματίζω ότι θα πετούσε το λαπτοπ από το μπαλκόνι).