Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Anonymous Founder έγραψε:Δεν το έχουν όλες οι συσκευές απαραίτητα, το έχει σίγουρα το Note και νομίζω τα G2, G3, πιθανόν και άλλες, όπου ανοίγεις δύο εφαρμογές ταυτόχρονα στην οθόνη και τρέχουν ταυτόχρονα.

Δλδ αυτά πυο διαβάζω με ένα πρόχειρο googling (κάλλιστα μπορεί να μου διαφεύγουν πράγματα) και όλα ξεκινάνε με κάτι τύπου
Android still doesn’t offer proper multi-window multitasking, but you can get it with a third-party tweak. All you need is root access — you don’t have to install a custom ROM.
[...]Multi-window multitasking is found on some Samsung devices, where it only works with specific apps.

είναι μπούρδες;
Άβαταρ μέλους
By NickTG
The Ace έγραψε:Μόλις δω το iPhone να τρέχει δίπλα-δίπλα δύο εφαρμογές (που να τρέχουν και οι δύο, έτσι ?), θα πω και εγώ περιχαρής "Well done Apple, welcome to 2012!"

Welcome to 2009 Android! :shifty: :shifty:
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Bayern7 έγραψε:Και υπήρχε και για το iOS7 (μέσω cydia και jailbreak, όχι officially από το appstore). Το είχα δοκιμάσει τότε που του κάνατε τεμενάδες στο crapdroid-thread αλλά δε με βόλεψε καθόλου. Το έστειλα στον αγύριστο εκεί που ανήκει. Στοκ κιμπορντ φορ δε γουιν. :s_yes

+γουιν.
Είπα να βάνω κι εγώ τώρα που βγήκαν, έβανα πληρωτέο και το fleksy να στηρίξουμε ελληνική επιχειρηματικότητα, τα έστειλα όλα την επόμενη μέρα.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
mjacob έγραψε:Εγώ σε android δεν έχω δει να τρέχει δίπλα-δίπλα εφαρμογές.
Πες μου πως να το κάνω για να το δω, αφού το υποστηρίζει.

Κάτι τέτοιο λες?

Image
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#14689 δεν ξέρω, εσείς θα μου πείτε. Σαφώς και είναι ένα feature που ποτέ δεν χρειάστηκα οπότε και δεν το έχω ψάξει.
Απλώς δεν έχω δει κι όλας πως γίνεται σε διάφορα androids που χρησιμοποιώ.
Κι επειδή με πρόχειρο (το τονίζω) googling είδα αυτά που έκανα quote, απλώς πείτε μου πως σε ένα οποιοδήποτε android γίνεται, για να το δω.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#14692 Δεν νομίζω ότι γίνεται με ΚΑΘΕ android. Λογικά χρειάζεται και μια κάποια επεξεργαστική ισχύ για να γίνει αυτό που την έχουν οι ναυαρχίδες συνήθως.
Άβαταρ μέλους
By Lippi
#14694 Δεν γίνεται σε όλα τα android. ΙΜΗΟ δεν έχει νόημα σε συσκευές με μικρές οθόνες. Σε μεγέθη Note 3/4, σε τάβλετ είναι χρήσιμο. Θα ήταν πολύ ωραιο να φτιάξει κάτι τέτοιο και η απλ. για το ιπαδ .
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#14696 Για το θέμα του multitasking, η ίδια η Apple το "παραδέχεται" ότι δεν είναι πραγματικό multitasking, αλλά εμείς εδώ το συζητάμε ακόμα :s_biggrin

Από το support.apple.com

Allow apps to refresh in the background

Some apps will run for a short period of time before they're set to a suspended state. This means they're not actively in use, open, or taking up system resources. When you return to these apps, they'll open instantly.

Some apps can continue to run in the background. You can allow these apps to refresh themselves by turning on Background App Refresh. This settings lets apps check for new content and download updates, or retrieve updated content in the background when they receive push notifications

και η εξήγηση

iPhone enables you to multitasking with certain features of your apps. The idea is to make your use of apps more intuitive and to allow you to pick up where you last left off, rather than having apps close down on you when you switch to another one. Apps are viewed as "running" or "suspended", dependent on how much the memory of the iPhone can hold. While not "true" multitasking (as that would chew up the batteries), the applications are paused while some items such as music and ability to receive calls continue "running in the background".

αλλά και

In iOS 7, apps that can run in the background are even more sophisticated. That's because iOS 7 is smart enough to learn how you use apps. If you usually check your social media feeds first thing in the morning, iOS 7 can learn that behavior and, in the background, update your social media apps a few minutes before you normally check them to ensure that all the latest information is waiting for you.

Το "multitasking" λοιπόν του iOS (μέχρι και το 7) ήταν να "παγώνει" το thread/application/memory area και να κάνει γρήγορο switch (άντε και κανά refresh σε 4-5 system apps). Δηλαδή καμία σχέση με το πραγματικό multitasking, όπως μπορεί κάλλιστα να δει ο χρήστης live με τις δυνατότητες multi/floating/dual window του android εδώ και σχεδόν 4 χρόνια (η LG και η Samsung είναι αυτές που το έχουν ενσωματώσει στο UI τους, αλλά όλες οι android συσκευές μπορούν να το κάνουν με custom ROM που υποστηρίζει multi/float/dual/split windows).

Περιμένω να δω το "multitasking" του iOS8 (που θέλει και χακεριά για να δουλέψει "πραγματικά" σε split window :s_tongue ) για να πω "Welcome to 2012"

Αυτό με το Welcome to 2009 για το android δεν το κατάλαβα, προφανώς έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου ?
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#14699 Πόσο εύκολο είναι όμως να κάνεις σοβαρό multitasking με 1GB ram?
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#14703 Προφανώς.
Όταν είχαμε multitasking με το Maemo απορώ τι έκαναν οι υπόλοιποι.
Άβαταρ μέλους
By GTS
mjacob έγραψε:
Bayern7 έγραψε:Και υπήρχε και για το iOS7 (μέσω cydia και jailbreak, όχι officially από το appstore). Το είχα δοκιμάσει τότε που του κάνατε τεμενάδες στο crapdroid-thread αλλά δε με βόλεψε καθόλου. Το έστειλα στον αγύριστο εκεί που ανήκει. Στοκ κιμπορντ φορ δε γουιν. :s_yes

+γουιν.
Είπα να βάνω κι εγώ τώρα που βγήκαν, έβανα πληρωτέο και το fleksy να στηρίξουμε ελληνική επιχειρηματικότητα, τα έστειλα όλα την επόμενη μέρα.

Οταν κατεβασα το iOS 8 μου ειχε βαλει 3 πληκτρολογια (απο δυο που ειχα πριν). 1 αγγλικο, 2 . Ελληνικο, 3 emoji. Εβγαλα αμεσως το emoji. Αρκετη πολυπλοκοτητα εχουμε να αλλαζουμε 2 πληκτρολογια, σκεψου να βαλουμε και αλλα.
Άβαταρ μέλους
By Lippi
Deleted User 1 έγραψε:Πόσο εύκολο είναι όμως να κάνεις σοβαρό multitasking με 1GB ram?

Ίσως να μπορεί να γίνει σε κάποιες ελαφριές εφαρμογές, λίγες τον αριθμό (όπως και γίνεται ήδη για κάποιες native). Αλλά το θέμα σου θα είναι η μπαταρία με εφαρμογές να τρέχουν φουλ στο παρασκήνιο (πχ ξεχνάς το utube το οποίο stream-αρει βίντεο μίας ώρας....)
Τελευταία επεξεργασία από Lippi και 24 Σεπ 2014, 15:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Deleted User 1 έγραψε:Πόσο εύκολο είναι όμως να κάνεις σοβαρό multitasking με 1GB ram?

Αυτό λέω και εγώ σε όσους λένε "και τι τα θέλουμε τα 637GB RAM ?" :s_crazy
Αν θέλετε να παίρνετε τηλέφωνα, να στέλνετε SMS, να μπαίνετε FB, άντε και να σερφάρετε (σε λίγες ταυτόχρονα σελίδες), μια χαρά είναι το 1GB. Αν θέλετε να κάνετε σοβαρή δουλειά, multitasking (κυρίως για το Plus πάει αυτό) ή να έχετε πάνω από 3-4 tabs ανοιχτά σε οποιονδήποτε browser, τότε πάρτε κάποιο καλό android :s_cool
Άβαταρ μέλους
By GTS

Η εφαρμογη youtube μια χαρα παιζει βιντεο σε παραθυρο και μπορεις να ψαχνεις το επομενο σου βιντεο. Αυτο που χρειαζομαστε στο ipad ειναι split screen.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#14710 Κι εγώ αυτό που έβαλα split screen είναι. Μισή οθόνη χάρτες κι αλλη μισή youtube.