Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
GTS έγραψε:Τα voice dictation & predictive text που προσθεσε η Απλ δουλευουν χωρις κολληματα. Προφανως αυτή είναι η διαφορα μεταξυ iOS και Android.

Εχει το Android voice dictation στα Ελληνικα;

Δυστυχώς όχι, όλο το Google Now και συμπαραμαρτούντα features δεν έχουν Ελληνικά (έχει text-2-speech ως disability feature), και όλοι μας (οι Έλληνες δηλαδή) βρίζουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ που έχει π.χ. Ρουμάνικα ή Σλοβένικα :s_crazy και δεν έχει Ελληνικά....
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#14591 Μιας και το έφερε η κουβέντα... πληκτρολόγιο με swipe για iOS με υποστήριξη ελληνικών; (free κατά προτίμηση...)
Το swiftkey δεν υποστηρίζει και το Touchpal το έχει στα "προσεχώς..."
(με βλέπει η :inlove: πως γράφω στο δικό μου και έχει φαγωθεί να βάλει τέτοιο στο 5S της :s_biggrin )
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
GTS έγραψε:Τα voice dictation & predictive text που προσθεσε η Απλ δουλευουν χωρις κολληματα. Προφανως αυτή είναι η διαφορα μεταξυ iOS και Android.

Μάλιστα.
Το Android δεν έχει υποστήριξη από την Google στα ελληνικά και αυτό είναι πρόβλημα. Αλλά άλλες εφαρμογές έχουν. ΟΛΑ τα παραπάνω, τα απολαμβάνουμε πάνω από 1 χρόνο τώρα, αν ψάξεις στο "άλλο" φόρουμ στο θέμα των Android για το Swype, θα το δεις.
Το ότι σε σένα δουλεύουν χωρίς κολλήματα, δεν σημαίνει ότι σε όλους είναι έτσι, περίμενε λίγο... Το να λέμε πως στο iOS ΤΙΠΟΤΕ και ΠΟΤΕ δεν κολλάει, δείχνει ένα δογματισμό, εμένα μου φαίνεται απίθανο να μην κολλάει τίποτε, εδώ και σε review που διαβάζω, γράφουν για κάποια κολλήματα και bugs.

Τέλος, επειδή το έχω δοκιμάσει στο Swype και δουλεύει: υπαγόρευσέ του το παρακάτω: ΝΙΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΜΗ ΜΟΝΑΝ ΟΨΙΝ. Αν το βρει, τότε έχει κάνει καλή δουλειά η Apple. :s_tongue

ΥΓ: Δεν βγάζω λάδι την Google, προφανώς περιμένω και από αυτήν να υποστηρίξει πλήρως την ελληνική γλώσσα στις εφαρμογές της.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Bayern7 έγραψε:Γιατί? στο iOS δεν έχει swype? :s_dunno

Την εφαρμογή ή το feature; Το feature το έχουν πολλά πληκτρολόγια (και το AOSP Android έχει), αλλά το πόσο καλά το κάνουν, είναι άλλο θέμα. Εγώ μιλώ για την third party εφαρμογή Swype.
https://play.google.com/store/apps/deta ... .dtc&hl=en
Άβαταρ μέλους
By Lippi
Anonymous Founder έγραψε:

Μάλιστα.
....... Το να λέμε πως στο iOS ΤΙΠΟΤΕ και ΠΟΤΕ δεν κολλάει, δείχνει ένα δογματισμό, εμένα μου φαίνεται απίθανο να μην κολλάει τίποτε, εδώ και σε review που διαβάζω, γράφουν για κάποια κολλήματα και bugs.

.....

+1 :

That isn’t to say iOS 8 is without fault — in fact, it feels like one of the buggiest, most unpolished versions of iOS in years. .....inexplicable bugs everywhere: .....a keyboard that refuses to appear when you need it, ..... interface element that remains stuck in landscape ...... No iOS launch has been without bugs, and Apple’s iterations in the weeks and months that follow tend to smooth a lot of things out. (iOS 7 didn’t get really great until 7.1 was released, a full six months after 7.0's launch.)

regardless of how many times I told the system I wanted Pocket to be first in the list of apps to share to, it would revert back to Apple’s default ordering.

....But thanks to a bug at launch, apps aren’t yet able to connect to Health,....
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
Bayern7 έγραψε:Γιατί? στο iOS δεν έχει swype? :s_dunno

Την εφαρμογή ή το feature; Το feature το έχουν πολλά πληκτρολόγια (και το AOSP Android έχει), αλλά το πόσο καλά το κάνουν, είναι άλλο θέμα. Εγώ μιλώ για την third party εφαρμογή Swype.
https://play.google.com/store/apps/deta ... .dtc&hl=en

Και εγώ για την εφαρμογή της nuance μιλαώ.
https://itunes.apple.com/us/app/swype-k ... d916365675

Και υπήρχε και για το iOS7 (μέσω cydia και jailbreak, όχι officially από το appstore). Το είχα δοκιμάσει τότε που του κάνατε τεμενάδες στο crapdroid-thread αλλά δε με βόλεψε καθόλου. Το έστειλα στον αγύριστο εκεί που ανήκει. Στοκ κιμπορντ φορ δε γουιν. :s_yes
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#14629 Το πληκτρολόγιο (σε iPad4) ήταν πάντα το μεγάλο πρόβλημα. Και σε δυνατότητες και σε bugs (ειδικά αυτό με το "ς" είναι σπαστικό και απαράδεκτο και δεν λύθηκε ούτε στο iOS8) ΚΑΙ σε κολλήματα.
Είναι βασικός λόγος να μην πάρεις τις συσκευές.
Άβαταρ μέλους
By GTS

Μάλιστα.
Το Android δεν έχει υποστήριξη από την Google στα ελληνικά και αυτό είναι πρόβλημα. Αλλά άλλες εφαρμογές έχουν. ΟΛΑ τα παραπάνω, τα απολαμβάνουμε πάνω από 1 χρόνο τώρα, αν ψάξεις στο "άλλο" φόρουμ στο θέμα των Android για το Swype, θα το δεις.
Το ότι σε σένα δουλεύουν χωρίς κολλήματα, δεν σημαίνει ότι σε όλους είναι έτσι, περίμενε λίγο... Το να λέμε πως στο iOS ΤΙΠΟΤΕ και ΠΟΤΕ δεν κολλάει, δείχνει ένα δογματισμό, εμένα μου φαίνεται απίθανο να μην κολλάει τίποτε, εδώ και σε review που διαβάζω, γράφουν για κάποια κολλήματα και bugs.

Τέλος, επειδή το έχω δοκιμάσει στο Swype και δουλεύει: υπαγόρευσέ του το παρακάτω: ΝΙΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΜΗ ΜΟΝΑΝ ΟΨΙΝ. Αν το βρει, τότε έχει κάνει καλή δουλειά η Apple. :s_tongue

ΥΓ: Δεν βγάζω λάδι την Google, προφανώς περιμένω και από αυτήν να υποστηρίξει πλήρως την ελληνική γλώσσα στις εφαρμογές της.

Για μενα το swipe είναι αδιαφορο. Το εχω χρησιμοποιησει και δεν με ενδιαφερει.

Τωρα στο iOS 8 το voice detection στα Ελληνικα δουλευει απίστευτα καλα. Όμως το predictive text είναι μονο στα Αγγλικα. Τωρα μιλαμε για πληκτρολογιο που είναι ενσωματωμενο στο λειτουργικο με όλα τα πλεονεκτήματα. Επισης το Siri δεν είναι πολύ μακρια από το να καταλαβαινει Ελληνικα.

Εγω δεν βλεπω κολληματα. Μονο σε καποιες εφαρμογες που πρεπει να βγει καποιο update για το iOS 8. Σε κάθε πειπτωση σε 1-2 μηνες θα εχουν στρωσει τα πραγματα.

PS αρα υπαρχει κατι που δεν το εχει το Ανδροιδ: voice detection ελληνικα. Νομιζω αναλογες εφαρμογες υπαρχαν και στα μηλα παλαιοτερα, άλλο εφαρμογή και άλλο ενσωματωση στο λειτουργικο.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Asimov έγραψε:Το πληκτρολόγιο (σε iPad4) ήταν πάντα το μεγάλο πρόβλημα. Και σε δυνατότητες και σε bugs (ειδικά αυτό με το "ς" είναι σπαστικό και απαράδεκτο και δεν λύθηκε ούτε στο iOS8) ΚΑΙ σε κολλήματα.
Είναι βασικός λόγος να μην πάρεις τις συσκευές.

Υπερβολες. Δεν είναι τοσο σημαντικο αυτό το bug. Το μονο πρόβλημα που εχω με το στοκ πληκτρολογιο είναι ότι το θελω λιγο πιο πλατυ στο μηλοφωνο.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#14673 Αν είναι ασήμαντη η καλή λειτουργία του πληκτρολογίου τότε το voice detection είναι παραπάνω από άχρηστο.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
The Ace έγραψε:Κάπου πήρε το μάτι μου διπλό πάτημα στο Home για να σου βγει κάποιου είδους task manager ? Γιατί μέχρι τώρα multitasking δεν είχε το iPhone, και ούτε ακόμα έχει, το "πάγωμα" του thread/memory area δεν είναι multitasking. Μόλις δω το iPhone να τρέχει δίπλα-δίπλα δύο εφαρμογές (που να τρέχουν και οι δύο, έτσι ?), θα πω και εγώ περιχαρής "Well done Apple, welcome to 2012!"

Εγώ σε android δεν έχω δει να τρέχει δίπλα-δίπλα εφαρμογές.
Πες μου πως να το κάνω για να το δω, αφού το υποστηρίζει.

Τώρα, για το πάγωμα που λες, δεν ισχύει έτσι ακριβώς. Με την ίδια πάνω κάτω λογική που γίνεται και στο android, ο dev πρέπει να κανονίσει τι θα γίνεται όταν χάνει το focus. Εκατέρωθεν με αρκετούς περιορισμούς για το τι και πως θα κάνουν τα threads που έχουν δημιουργήσει.

Σου ανέφερα για opportunistic updates. Αυτά πως είναι δυνατόν να γίνονται, αν δεν υπάρχει multitasking, αν παγώνει το thread/memory κ.ο.κ.; Ποια είναι η διαφορά του (προς το χείρον) με το pre-emptiveness που εσύ ανέφερες;

Τα widgets, ξέρεις, πέρα από UI-side που ναι δεν υπάρχουν ως τέτοια στο iOS, αναφέρονται και σε μια λειτουργικότητα. Λοιπόν, όλες τις παπαριές που κάνει track το iOS πως τα κάνει αν δεν υπάρχει η λογική των widgets?

The Ace έγραψε:Για τα services, ελπίζω να μην πρέπει να τις βγάλουμε έξω να τις μετρήσουμε (τις process lists :s_biggrin ), γιατί ανά πάσα ώρα και στιγμή στο android τρέχει -μεγάλος- διψήφιος αριθμός processes, και αυτό είναι χωρίς τα social media ή τις βασικές λειτουργίες (kernel, UI κλπ). Αυτό άλλωστε δεν ήταν και το μεγάλο "επιχείρημα" των ifans μέχρι σήμερα, ότι το android είναι βαρύ γιατί φορτώνει ότι γουστάρει και τρέχουν δεκάδες processes από πίσω ?

Δεν χρειάζεται να βγάλουμε έξω να μετρήσουμε τπτ. Τα τρώω και τα δύο καθημερινά στη μάπα :s_biggrin
Δεν έχω ιδέα για ποιο ήταν, και δεν θα με ένοιαζε κι όλας μιας που δεν νομίζω ότι ξέρουν καν σε τι αναφέρονται λέγοντας processes.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
mjacob έγραψε:
The Ace έγραψε:Κάπου πήρε το μάτι μου διπλό πάτημα στο Home για να σου βγει κάποιου είδους task manager ? Γιατί μέχρι τώρα multitasking δεν είχε το iPhone, και ούτε ακόμα έχει, το "πάγωμα" του thread/memory area δεν είναι multitasking. Μόλις δω το iPhone να τρέχει δίπλα-δίπλα δύο εφαρμογές (που να τρέχουν και οι δύο, έτσι ?), θα πω και εγώ περιχαρής "Well done Apple, welcome to 2012!"

Εγώ σε android δεν έχω δει να τρέχει δίπλα-δίπλα εφαρμογές.
Πες μου πως να το κάνω για να το δω, αφού το υποστηρίζει.

Δεν το έχουν όλες οι συσκευές απαραίτητα, το έχει σίγουρα το Note και νομίζω τα G2, G3, πιθανόν και άλλες, όπου ανοίγεις δύο εφαρμογές ταυτόχρονα στην οθόνη και τρέχουν ταυτόχρονα.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Deleted User 1 έγραψε:Αν είναι ασήμαντη η καλή λειτουργία του πληκτρολογίου τότε το voice detection είναι παραπάνω από άχρηστο.

Από ότι καταλαβα είναι για περιπτώσεις όπως στο αυτοκινητο η όταν δεν μπορεις να πληκτρολογήσεις για χψ λογο.
Όμως για Ελληνικα θα πρεπει να περιμενουμε και το Σιρι για να μπορει να δουλεψει καλα.

Γιατι ποιος εγραψε ότι είναι ασημαντο το πληκτρολογιο;
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Anonymous Founder έγραψε:Αφού ο mjacob υπονοεί πως δεν τα λέμε κάποιοι καλά, ας κάνει τον κόπο να πει πού κάνουμε λάθος. Είναι φανερό πως πολλοί εξ ημών (κι εγώ μέσα προφανώς) δεν γνωρίζουμε τα άδυτα του iOS, θα θέλαμε λοιπόν αρκετοί να μάθουμε τις δυνατότητές του.

Να υπενθυμίσω ότι απαντούσα σε αυτό:
Έτσι είναι σχεδιασμένο το android. Προφορτώνει εφαρμογές(1) και ανοίγει processes ως preemptive multitasking(2) και για πιο γρήγορο φόρτωμα. Δυστυχώς το κάνει από μόνο του και δεν ελέγχεται. Χώρια τα processes που τρέχουν για να εξυπηρετήσουν όλα τα features(3)

Και απάντησα ότι και το (1) και το (2) και το (3) τα κάνει και το iOS. Για τα (1)(2), έγραψα. Κοιτάχτε για opportunistic updates.
Για το αν τρέχει services για syncing health, tracking, ή-δεν-ξερω-γω-τι, τι θες να γράψω; Ότι μπορεί και κάνει sync χωρίς να χρειαστεί να ανοίξεις κάποιο πρόγραμμα backup? :s_omg

Δλδ, αυτό που γράφεις
θα θέλαμε λοιπόν αρκετοί να μάθουμε τις δυνατότητές του

sorry αλλά είναι σούπερ pipa και ποσώς σε νοιάζει να μάθεις οτιδήποτε, γιατί ακριβώς αυτά τα έγραψα αλλά πρέπει με το ζόρι να μην είναι έτσι, γιατί έτσι