- 24 Σεπ 2014, 14:39
The Ace έγραψε:Κάπου πήρε το μάτι μου διπλό πάτημα στο Home για να σου βγει κάποιου είδους task manager ? Γιατί μέχρι τώρα multitasking δεν είχε το iPhone, και ούτε ακόμα έχει, το "πάγωμα" του thread/memory area δεν είναι multitasking. Μόλις δω το iPhone να τρέχει δίπλα-δίπλα δύο εφαρμογές (που να τρέχουν και οι δύο, έτσι ?), θα πω και εγώ περιχαρής "Well done Apple, welcome to 2012!"
Εγώ σε android δεν έχω δει να τρέχει δίπλα-δίπλα εφαρμογές.
Πες μου πως να το κάνω για να το δω, αφού το υποστηρίζει.
Τώρα, για το πάγωμα που λες, δεν ισχύει έτσι ακριβώς. Με την ίδια πάνω κάτω λογική που γίνεται και στο android, ο dev πρέπει να κανονίσει τι θα γίνεται όταν χάνει το focus. Εκατέρωθεν με αρκετούς περιορισμούς για το τι και πως θα κάνουν τα threads που έχουν δημιουργήσει.
Σου ανέφερα για opportunistic updates. Αυτά πως είναι δυνατόν να γίνονται, αν δεν υπάρχει multitasking, αν παγώνει το thread/memory κ.ο.κ.; Ποια είναι η διαφορά του (προς το χείρον) με το pre-emptiveness που εσύ ανέφερες;
Τα widgets, ξέρεις, πέρα από UI-side που ναι δεν υπάρχουν ως τέτοια στο iOS, αναφέρονται και σε μια λειτουργικότητα. Λοιπόν, όλες τις παπαριές που κάνει track το iOS πως τα κάνει αν δεν υπάρχει η λογική των widgets?
The Ace έγραψε:Για τα services, ελπίζω να μην πρέπει να τις βγάλουμε έξω να τις μετρήσουμε (τις process lists
), γιατί ανά πάσα ώρα και στιγμή στο android τρέχει -μεγάλος- διψήφιος αριθμός processes, και αυτό είναι χωρίς τα social media ή τις βασικές λειτουργίες (kernel, UI κλπ). Αυτό άλλωστε δεν ήταν και το μεγάλο "επιχείρημα" των ifans μέχρι σήμερα, ότι το android είναι βαρύ γιατί φορτώνει ότι γουστάρει και τρέχουν δεκάδες processes από πίσω ?
Δεν χρειάζεται να βγάλουμε έξω να μετρήσουμε τπτ. Τα τρώω και τα δύο καθημερινά στη μάπα
Δεν έχω ιδέα για ποιο ήταν, και δεν θα με ένοιαζε κι όλας μιας που δεν νομίζω ότι ξέρουν καν σε τι αναφέρονται λέγοντας processes.