Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#145686 Είχε μείνει το κόρσα 2 εβδομάδες με συναγερμό κ δεν έκανε ούτε τσικ! Ούτε πλαφονιέρα δεν άναψε. Το σύνδεσα με το δικό μου, το άφησα 30" στις 3000 στρ και πήρε με την 1η! Λέω λίγο ήθελε, άρα πρέπει να είναι οκ. το πήγα μια βόλτα 4-5 χλμ και το άφησα. Σήμερα το πρωί μίζαρε, αλλά δεν πήρε. :hmmm:
Να κάνω άλλη μια προσπάθεια μπας κ δεν πρόλαβε να φορτίσει; Είναι λογικό;
Ή να πάω για μπατ. κατευθείαν. Η υπάρχουσα δεν την λες και καινούρια, κάθε άλλο. Αλλά μέχρι τώρα δεν είχε κάνει κιχ. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By GeorgT
#145697 Αν άδειασε σε 2 βδομάδες με συναγερμό μέσα στο καλοκαίρι πάνε άλλαξε την όσο πιο γρήγορα γίνεται μιας κ είναι 1000% στα τελευταία της!
Άβαταρ μέλους
By xenos
GeorgT έγραψε:Αν άδειασε σε 2 βδομάδες με συναγερμό μέσα στο καλοκαίρι πάνε άλλαξε την όσο πιο γρήγορα γίνεται μιας κ είναι 1000% στα τελευταία της!

Δεν μπορεί απλά να έχει μεγάλη κατανάλωση ο συναγερμός; :hmmm: 1η φορά έμεινε τόσο καιρό ακίνητο το αμάξι.
Άβαταρ μέλους
By GeorgT
#145718 Εγώ μήνες το έχω αφήσει στο χωριό κ δεν έχει αδειάσει (κ χειμώνα μάλιστα)! Αντίθετα π χ του σκούτερ που έχει μικρή μπαταρία (κ έχω μια υποψία ότι κάπου δεν περαστηκε καλά ο συναγερμός ) αδειάζει γρήγορα αλλά αυτο το πρόβλημα το κάνει συχνά από την πρώτη στιγμή που το αγόρασα!
Άβαταρ μέλους
By NiTse
xenos έγραψε:Είχε μείνει το κόρσα 2 εβδομάδες με συναγερμό κ δεν έκανε ούτε τσικ! Ούτε πλαφονιέρα δεν άναψε. Το σύνδεσα με το δικό μου, το άφησα 30" στις 3000 στρ και πήρε με την 1η! Λέω λίγο ήθελε, άρα πρέπει να είναι οκ. το πήγα μια βόλτα 4-5 χλμ και το άφησα. Σήμερα το πρωί μίζαρε, αλλά δεν πήρε. :hmmm:
Να κάνω άλλη μια προσπάθεια μπας κ δεν πρόλαβε να φορτίσει; Είναι λογικό;
Ή να πάω για μπατ. κατευθείαν. Η υπάρχουσα δεν την λες και καινούρια, κάθε άλλο. Αλλά μέχρι τώρα δεν είχε κάνει κιχ. :hmmm:

Το ίδιο σχεδόν είχα πάθει πέρσι το καλοκαίρι με το mx5. (εγώ βέβαια είχα αφήσει πέντε - έξι ημέρες το φως της οροφής στο εσωτερικό ανοιχτό.) Στην αρχή δεν άναψε και σε εμένα η πλαφονιέρα. Μετά τη φόρτιση πήρε με την πρώτη αλλά επειδή έκανα μικρή βόλτα μετά από μια ημέρα πάλι δεν πήρε. Στη συνέχεια το φόρτισα ξανά έκανα ταξίδι και όλα εντάξει για τους επόμενους τρεις μήνες. Στα πρώτα κρύα του Δεκεμβρίου τα έφτυσε εντελώς και την άλλαξα.
Άβαταρ μέλους
By BASSstarlet
fubar.gr έγραψε:Για τους ακροδέκτες δέν έχω ιδέα. Δέν έχω ξαναδεί τέτοιου τύπου και με μια γρήγορη ερευνα στο ebay δέν βρήκα τίποτα

Για τους μπλε χρώματος λες, ή τα κροκοδειλάκια;
Άβαταρ μέλους
By xenos
#145990 Τελικά βρήκα έναν τύπο κοντά σχετικά, με καλές τιμές, ο οποίος μου έστειλε άνθρωπο σπίτι και άλλαξε την μπατ., πήρε την παλιά και διατηρήθηκαν και σταθμοί κλπ. Τρελό βόλεμα! :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
xenos έγραψε:.... το πήγα μια βόλτα 4-5 χλμ και το άφησα. Σήμερα το πρωί μίζαρε, αλλά δεν πήρε....

Απλώς μια σημείωση: άδεια μπαταρία με 4-5χλμ διαδρομής (ακόμα και στους κόφτες να το πας) όχι απλά δεν γεμίζει, να λες καλά που μίζαρε κιόλας. Για να γεμίσει επαρκώς θέλει διαδρομή (σε ψηλές σαλ κιόλας) για πάνω από 50-60χλμ (μια ωρίτσα minimum δηλαδή). Ή να τη βάλεις πάνω σε ένα μικρό φορτιστή όλο το βράδυ :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#152537 Είχα την εντύπωση ότι τα σύγχρονα δυναμό φορτίζουν την μπαταρία μέσα σε 15-20 λεπτά αλλά μάλλον αυτό ισχύει εφόσον η μπαταρία είναι στο 70-80% του φορτίου της. Σωστά;
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#152541 Για να φορτισθεί μια μισοφορτισμένη (50%) μπαταρία 70Ah σε 15 λεπτά, θεωρητικά θα απαιτούσε ρεύμα 140Α :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#152565 Μπαταρία που αποφορτίζεται και με τα παραπάνω συμπτώματα (ούτε ... πλαφονιέρα), παίρνει 1 και μοναδική επαναφόρτιση ώστε να της έχουμε εμπιστοσύνη για άλλους 3-6 μήνες max, ανάλογα τη χρήση του αυτοκινήτου και τυχόν μικροαπώλειες ρεύματος. Μεγαλύτερη διάρκεια της παλιάς μπαταρίας ( εφόσον ήταν σχετικά καινούρια, 2-3 ετών παλαιότητας, ίσως κρατήσει και 10-12 μήνες), εντάσσεται στα ... "θαύματα"! :lol:
Οταν ... "ξαναπεθάνει", 2η επαναφόρτιση σπάνια αποδίδει, διαρκεί <2 μήνες, ενώ απαιτεί και καθημερινή λειτουργία του οχήματος.
Η επαναφόρτιση πρέπει να γίνεται στην αργή θέση του φορτιστή και με διάρκεια φόρτισης τουλάχιστον τόσες ώρες, όσες προκύπτουν απο την αφαίρεση του 2ου ψηφίου των ΑΗ της μπαταρίας και πολλαπλασιάζοντας επι 1,5.
Πχ: μπαταρία με 60ΑΗ=9 ώρες φόρτιση, με 75ΑΗ = 11+ ώρες, κλπ.

BTW, δεν την παρατάμε στην τύχη της όσο φορτίζει, παρακολουθούμε ανά 3-4 ώρες την κατάστασή της και τις ενδείξεις του φορτιστή. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
Pitt έγραψε:Για να φορτισθεί μια μισοφορτισμένη (50%) μπαταρία 70Ah σε 15 λεπτά, θεωρητικά θα απαιτούσε ρεύμα 140Α :lipsealed:

Πολλά σύγχρονα δυναμό είναι της τάξης των 100Α ενώ υπάρχουν σίγουρα και στα 120Α (για μικρομεσαία αυτοκίνητα πάνα). Στο δικό μου πχ (opel astra gtc 1.8 2005) το δυναμό είναι 100Α ενώ η μαμά μπαταρία 55ΑΗ. Μια τέτοια μπαταρία που είναι στο 70% του φορτίου της, ήτοι στα 38,5ΑΗ, φορτίζεται (θεωρητικά) στο 100% του φορτίου της από το εν λόγω δυναμό σε 10 λεπτά της ώρας (προφανώς σε μεσουψηλές στροφές του κινητήρα). Οπότε τα 15 λεπτά χρόνου πλήρους φόρτισης που ανέφερα, ως υπόθεση εργασίας, είναι μάλλον ρεαλιστικός χρόνος για τις συγκεκριμένες συνθήκες.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#153021 Τα 100A που ανέφερες είναι βέβαια ονομαστικό ρεύμα. Για το οποίο ονομαστικό χρειάζονται μέγιστες rpm της μηχανής. Για νορμάλ rpm να υπολογίζεις το ρεύμα εξόδου στο μισό με 2/3 του ονομαστικού.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
lazarefa έγραψε:
Pitt έγραψε:Για να φορτισθεί μια μισοφορτισμένη (50%) μπαταρία 70Ah σε 15 λεπτά, θεωρητικά θα απαιτούσε ρεύμα 140Α :lipsealed:

Πολλά σύγχρονα δυναμό είναι της τάξης των 100Α ενώ υπάρχουν σίγουρα και στα 120Α (για μικρομεσαία αυτοκίνητα πάνα). Στο δικό μου πχ (opel astra gtc 1.8 2005) το δυναμό είναι 100Α ενώ η μαμά μπαταρία 55ΑΗ. Μια τέτοια μπαταρία που είναι στο 70% του φορτίου της, ήτοι στα 38,5ΑΗ, φορτίζεται (θεωρητικά) στο 100% του φορτίου της από το εν λόγω δυναμό σε 10 λεπτά της ώρας (προφανώς σε μεσουψηλές στροφές του κινητήρα). Οπότε τα 15 λεπτά χρόνου πλήρους φόρτισης που ανέφερα, ως υπόθεση εργασίας, είναι μάλλον ρεαλιστικός χρόνος για τις συγκεκριμένες συνθήκες.

Aν ποτέ προσπαθήσεις να φορτίσεις κοινή μπαταρία αυτοκινήτου με ρεύμα 140Α, φύγε μακριά, πολύ μακριά... :s_wink
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#153114 Στα 14 με 14,5 βολτ που βγαζει ενα τυπικο δυναμο, μια αδεια μπαταρια δεν θα τραβηξει πανω απο 20-30 αμπερ.

Υπαρχουν ταχυφορτιστες που τις φορτιζουν με παραπανω αμπερ αλλα η ταση που δινουν ειναι 15 με 17 βολτ και εχουν χρονοδιακοπτη που σταματαει αυτοματα τη φορτιση.