- 04 Αύγ 2015, 01:03
#145657
panos2171 έγραψε:Μόλις μου ρθαν τα 10αρια και τώρα ετοιμάζεται για εγκατάσταση. Δεν πιστεύω να μου τα σβήσει όλα στο σκληρό έτσι; 
Όπως θα έχεις ήδη διαπιστώσει, δεν σου τα έσβησε όλα...
Η ενημέρωση από Win7/64bit σε Win10 στο HP Pavillion dv6-1340ev έγινε προχθές και ήταν η πιό ομαλή εγκατάσταση που έκανα ποτέ σε λειτουργικό. Δουλεύουν όλες οι συσκευές χωρίς πρόβλημα και ο device manager είναι χάρμα οφθαλμών, ούτε ένα κοκκινάκι, ούτε καν ένα τοσοδούλι κιτρινάκι θαυμαστικό.
Ο ενθουσιασμός μου όμως δεν κράτησε πολύ. Σχεδόν σε κάθε επανεκκίνηση ελέγχω τα log files του συστήματος και βλέπω διάφορα σφάλματα. Το παρήγορο είναι ότι δεν είμαι μόνος. Ψάχνοντας γι’ αυτά βλέπω και ένα σωρό κόσμο με τα ίδια ακριβώς σφάλματα. Είναι περίεργο όμως που εκτός από ένα που έχει να κάνει με την σκρόφα την Cortana, τα υπόλοιπα δεν είναι επαναλαμβανόμενα!
Το κερασάκι στην τούρτα πριν από λίγο. Είπα να δώ τι έχει αυτό το μαγαζί της MS και πήγα να κατεβάσω το tweeter. Μου ζήτησε να κάνω login στο μαγαζί με account της MS. Είχα έναν hotmail που τον έκανα πριν από μια δεκαετία και τον χρησιμοποιούσα σπάνια και σε περιπτώσεις όπως αυτή. Άνοιξα το KeePass βρήκα το P/W, έκανα login και όλα καλά. Είχα δουλειά, κλείνω το laptop και όταν πάω να το ανοίξω, βάζω κωδικό για να κάνω login και μου λέει ότι είναι λάθος. Ξαναπληκτρολογώ, πάλι λάθος. Κοιτάω καλύτερα και βλέπω μου ζητάει τον κωδικό του account μου στο hotmail! Βρε το γ@μημένο! Ούτε ρώτησε ούτε τίποτε! Ευτυχώς έχω την βάση του keepass σε όλες τις συσκευές (κινητά, tablet, desktop) και κατάφερα να βρώ τον κωδικό και να μπώ στα Windows! Φυσικά την απενεργοποίησα αυτή την "ευκολία" που μου παρείχε η MS χωρίς μάλιστα να ζητήσει την άδειά μου.
Τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Καλό και σύγχρονο λειτουργικό, αλλά θα προτιμούσα τα XΡ, άντε και τα Win7.
Αυτό το πράγμα παίρνει πολλές πρωτοβουλίες και κάνει πράγματα πίσω από την πλάτη μου...
I hooked up my accelerator pedal to my brake lights. I hit the gas, people behind me stop and I'm gone...