Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#138669 Δημήτρη, επειδή έχω τέτοια εστία...έχει πλήκτρα αφής και επίσης χρονοδιακοπτη ο οποίος απενεργοποιει την εστία.

Το δικό μου σετ είναι bosch:

Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#138670 Άψογα λοιπόν :)
Οπότε ψάχνω για φούρνο με χρονοπρογραμματισμό, μεγάλη χωρητικότητα,εύκολο καθαρισμό, καλυμμένες ραφές, ανοξείδωτο ανεμιστήρα, χωνευτούς διακόπτες και τηλεσκοπικό μηχανισμό (optional αλλά χρήσιμο) :)
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#138671 Bosch κι αυτός...

Μεγάλη χωρητικότητα δε ξέρω τι εννοείς, στάνταρ δεν είναι ? Έχει χρονοδιακοπτη και χωνευτους διακόπτες.

Οθόνη αφής επίσης.

Πάρε άλλη μια...

Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Dimitris_P έγραψε:Οι φούρνοι άνω πάγκου μπαίνουν και σε εντοιχιζόμενη θέση κάτω πάγκου; :hmmm: Βάσει των διαστάσεων βλέπω ότι ταιριάζουν

Σκέφτομαι να πάω σε σετ φούρνων-μη αυτόνομων εστιών για να έχω την ευελιξία του χρονοδιακόπτη, τον χρησιμοποιώ συχνά. Οι αυτόνομες εστίες δεν έχουν δυνατότητα χρονοδιακόπτη (ή μήπως έχουν και δεν το ξέρω;) Αυτό το σετ μου φάνηκε ενδιαφέρον, το μόνο που λείπει είναι οι τηλεσκοπικοί διακόπτες που δεν ξέρω αν βγαίνει σαν αξεσουάρ.

Για ψυγείο επειδή για ντουλάπα είναι τσίμα τσίμα είδα ένα Sharp side by side και μοιάζει να ταιριάζει και ν'ανοίγει οκ η πόρτα και τα συρτάρια (στα δεξιά είναι το όλο πρόβλημα λόγω του τοίχου). Αξίζουν τέτοια ψυγεία; Η αλήθεια είναι ότι προτιμώ να πάρω μια ντουλάπα που να μπορώ ν'ανοίξω τσίμα τσίμα τα συρτάρια παρά αυτό. Διαφορετικά πάω σε 70ρι :(

1) Δεν νομίζω, μπορεί, αλλά πρέπει να είναι "ειδικό" μοντέλο, π.χ. να αφαιρείται εντελώς όλο το "περιτύλιγμα"
2) Όλοι οι συνδυασμοί έρχονται με χρονοδιακόπτες, μην σε απασχολεί αυτό (αν είναι το μοναδικό πρόβλημά σου). Οι τηλεσκοπικοί στους φούρνους δεν νομίζω ότι βγαίνουν ως αξεσουάρ, ή τους έχει ή όχι (και αν μπαίνουν μετά θα είναι ΠΟΛΥ ακριβοί)
3) Αν έχεις θέμα ανοίγματος, αποστάσεων και "τσίμα-τσίμα" όπως λες, μέτρα ΠΟΛΥ προσεκτικά, γιατί μπορεί να βρεθείς με μη λειτουργικό ψυγείο :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
Dimitris_P έγραψε:Οι φούρνοι άνω πάγκου μπαίνουν και σε εντοιχιζόμενη θέση κάτω πάγκου; :hmmm: Βάσει των διαστάσεων βλέπω ότι ταιριάζουν

Σκέφτομαι να πάω σε σετ φούρνων-μη αυτόνομων εστιών για να έχω την ευελιξία του χρονοδιακόπτη, τον χρησιμοποιώ συχνά. Οι αυτόνομες εστίες δεν έχουν δυνατότητα χρονοδιακόπτη (ή μήπως έχουν και δεν το ξέρω;) Αυτό το σετ μου φάνηκε ενδιαφέρον, το μόνο που λείπει είναι οι τηλεσκοπικοί διακόπτες που δεν ξέρω αν βγαίνει σαν αξεσουάρ.

Για ψυγείο επειδή για ντουλάπα είναι τσίμα τσίμα είδα ένα Sharp side by side και μοιάζει να ταιριάζει και ν'ανοίγει οκ η πόρτα και τα συρτάρια (στα δεξιά είναι το όλο πρόβλημα λόγω του τοίχου). Αξίζουν τέτοια ψυγεία; Η αλήθεια είναι ότι προτιμώ να πάρω μια ντουλάπα που να μπορώ ν'ανοίξω τσίμα τσίμα τα συρτάρια παρά αυτό. Διαφορετικά πάω σε 70ρι :(

Έχω Sharp εδώ και 8 χρόνια, όχι αυτό το μοντέλο βέβαια που είναι καινούργιο, εκείνης της εποχής μπορούσες να επιλέξεις αλλάζοντας τους μεντεσέδες να ανοίγουν δεξιά ή αριστερά, είναι απίθανα ψυγεία στην κατασκευή τους και στο φινίρισμα τους, μόνο που όπως όλα τα σύγχρονα ψυγεία που είναι κλειστά από παντού έχουν θορύβους συστολής - διαστολής που σε ξαφνιάζουν την νύχτα, πολλές φορές νομίζεις ότι έχει μπεί άτομα στο σπίτι ή κάποιος ότι μιλάει.
Άβαταρ μέλους
By nEK
#142619 Χθες πηγαμε και ειδαμε κουζινες και φουρνους.
Οι του group bsh bisch siemens pitsos αλλα και neff σε εικονα ποιοτητας καινστιβαροτητας ειναι πολυ μπροστα σε σχεση με whilpour, korting indesit/hotpoint που ειδαμε απο κοντα. Επιθυμουσα να διαλεξω κατι ιταλικο λογω καλυτερης τιμης/δυνατοτητων αλλα στο ματι δεν μου εκατσαν καλα σε σχεση με τις γερμανικες φιρμες. Βασικα λογως γινεται για τα κουμπια/αισθηση αλλα καιμτο εσωτερικο των φουρνων. Αν εξαιρεσουμε το χρωμα/υλικο των γερμανικων, οι ιταλικοι μου φανηκαν ποιο πολυπλοκη σχεδιαστικα.σε καποιο μαλιστα, whilpour πρεπει να ηταν η αντισταση απο πανω απλα κρεμοταν και κουνιοταν. Στα bosch που πεφτει για ευκολο καθαρισμα, ποιο στιβαρη τοποθετηση ειχανε.
Ειδα και miele, "βαρυ πραμα" αλλα και το ονομα ανεβαζει κατα πολυ τη τιμη και δεν ξερω αν αξιζει. Κανα 500€ σκεφτομαστε να ριξουμε, αλλα απο 600-650€ οι bsh. Τι λενε οι γνωστες?
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#143538 Πήγαμε και μεις bsh.

Ξεχώρισα εστίες Bosch PKG675N24E. Φούρνος Bosch HBG634HS1 τι λέει; Είναι τίγκα στο ηλεκτρονιλίκι. Δεν ξέρω αν είναι καλό ή όχι αλλά θεωρώ ότι σε βάζει σε μια διαδικασία παραπάνω από ένα απλό γύρισμα κουμπιού.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#144914 Έκατσα κι έκανα μια έρευνα από τα φυλλάδια της bsh. Ξεχώρισα κάποιες εστίες και φούρνους. Στον φούρνο έχει μεγάλη διαφορά 60λτ από 66 πχ αυτός http://www.siemens-home.gr/katigories-p ... /HB23GB540 ;

Εστίες αν και βρήκα πιο φθηνές εστίσσα σ'αυτές λόγω του περιστροφικού διακόπτη, φαίνεται πολύ πιο άνετος από το να ψάχνεις και να πατάς κουμπιά http://www.neff.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%C ... T44N2.html
Άβαταρ μέλους
By nEK
#144924 Μην παιρνεις με κουμπια στις εστιες. Θα καθαριζει λιγο δυσκολοτερα. Κινδυνος να περασει νερο ή χυμενο φαγητο απο κατω. Περισσοτερο περιπλοκο επισης.
Άβαταρ μέλους
By elteo
#144925 Eχω εντοιχίζομενη κεραμική εστία με κουμπιά της Zanussi. Για μένα είναι πολύ πιο βολικά.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
nEK έγραψε:Μην παιρνεις με κουμπια στις εστιες. Θα καθαριζει λιγο δυσκολοτερα. Κινδυνος να περασει νερο ή χυμενο φαγητο απο κατω. Περισσοτερο περιπλοκο επισης.

Περίπλοκο ως προς τι; Επίσης μαγνητικό είναι, δεν έχει τρύπες για να περάσει κάτι.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#145484 Οι φούρνοι βλέπω ότι γράφουν ότι έρχονται με πρίζα σούκο ενώ οι εστίες με υποδοχή για καλώδια. Εγώ τώρα έχω αναμονή των 3 καλωδίων. Αν είναι να κόψω του φούρνου και να τα βάλω όλα πάνω στην αναμονή με μια κλέμα;

Για πλυντήριο ρούχων είδα αυτό στην έκθεση και μου άρεσε το μικρό βάθος του
Bosch WLK20261BY
http://www.bosch-home.gr/%CF%80%CF%81%C ... earch#tab2

Τα 6 κιλά είναι λίγα ή πολλά; Τι μειονεκτήματα θα έχει;
Άβαταρ μέλους
By Zorz
Dimitris_P έγραψε:Οι φούρνοι βλέπω ότι γράφουν ότι έρχονται με πρίζα σούκο ενώ οι εστίες με υποδοχή για καλώδια. Εγώ τώρα έχω αναμονή των 3 καλωδίων. Αν είναι να κόψω του φούρνου και να τα βάλω όλα πάνω στην αναμονή με μια κλέμα;

Για πλυντήριο ρούχων είδα αυτό στην έκθεση και μου άρεσε το μικρό βάθος του
Bosch WLK20261BY
http://www.bosch-home.gr/%CF%80%CF%81%C ... earch#tab2

Τα 6 κιλά είναι λίγα ή πολλά; Τι μειονεκτήματα θα έχει;

Για το φούρνο, μη κόβεις το βύσμα του. Στην ανάγκη, αν έχεις αναμονή με γυμνα καλώδια στον τοίχο τότε μπορείς να τους περάσεις ένα σούκο για να μη χαλάσεις το καλώδιο του φούρνου.
Πρόσεξε όμως, οι φούρνοι είναι συνήθως 3-3,5kW, οι εστίες έως και 7kW. Μέτρα τη διατομή των καλωδίων για να υπολογίσεις αν μπορεί η γραμμή να σηκώσει ταυτόχρονα και τα 2.

Για το πλυντήριο, έχεις πρόβλημα χώρου και κοιτάς το συγκεκριμένο; Η χωρητικότητα του είναι κάτω του μέσου όρου, είναι μόνο 1000rpm κλπ.

Nikos! έγραψε:Bosch κι αυτός...

Μεγάλη χωρητικότητα δε ξέρω τι εννοείς, στάνταρ δεν είναι ?

Όχι, παίζουν διαφορές ανάλογα με το μοντέλο.