Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
pro έγραψε:Την οποια μπλε οθονη μπορει να την πεταξει καλιστα και στην τεχνικαρα (πιθανοτατα μετα απο πατατα που εκανε), απλα εκει θα επικαλεστουμε μια |λογοκρισία| που ο πελατης δε θα καταλαβει, θα τον χρεωσουμε εξτρα και θα του πουμε οτι αργησε να μας καλεσει και γι αυτο δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα για τα data που χαθηκαν.

Objection your honor, leading the witness...
ολο το bold ειναι υποθεση δική σου που ΘΑ συμβει κλπ κλπ.

g8777 έγραψε:Trident βλέπω ότι για ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ you nailed it to the point.
Μια ερωτηξουλα όμως :Άμα μεθαύριο το Πλαίσιο κάνει τις πράξεις αλλιώτικα και πασαλιμανιωτικα και χρεώσει 60€ ευρωπουλινια για να ρθει το παιδί των 500 €να βάλει ένα καλωδιακι στην σωστή τρύπα και αυτό ήταν α μα τι μάστορας είστε ευχαριστώ μιλα μου στον ενικό παλιόπαιδο ήξερες πότε θα λείπει ο άντρας μου μμμμμμμμ θα βγεις να μας πεις ξανά τον πόνο σου?
Αμα δε θες, μη τα πληρωνεις. Το ποσο χρεωνει το Πλαισιο ειναι δικο του προβλημα, αν χρεωσει λιγα δε θα βγαινει, αν χρεωσει πολλα θα χασει πελατεια. Κανει τις πραξεις, εξοδα vs προσδοκώμενα κερδη και βγαζει μια τιμη.
Το αν ο καταναλωτης θα το πληρωσει ειναι δικο του πρόβλημα. Δεν τον εσυρε κανεις εκει, ειδικα σε αυτα τα θεματα υπαρχουν παρα πολλες λύσεις, απο φιλους/ανηψιους μεχρι αγγελιες για τεχνικους στη Χρυση Ευκαιρια.
Ειδικα το Πλαισιο μπορει να χρεωσει οσο γουσταρει με πιθανοτητα να τα παρει, γιατι εχει και ενα brand name απο πισω, που δε στηθηκε σε μια νυχτα.
Το "ειναι δικαιη η χρεωση" και αλλα τετοια, ειναι να ειχαμε να λεγαμε. Δεν ασχολουνται ολοι με τα ΚΟΜΠΓΙΟΥΤΕΡΖ, ούτε ΘΕΛΟΥΝ να ασχοληθουν. Αντιστοιχα και με τα υδραυλικα/μηχανολογικα κλπ. Δινουν την 30αρου και τελειώνει το πραγμα.

Ανε και επειδη ειναι Τριτη, μερα προσφορων, να στο πω και με αλλο τροπο:
Το "μαγικα" που γραφεις εσυ και αλλοι στο τοπικ με τα κινητα, "βαλε το ταδε Android, βγαλε αυτο, κανε ετσι κανε αλλιως και θα λυθει το θεμα" μου φαινονται προσωπικα ακταλαβιστικα, δεν εχω ασχοληθει με το θεμα καθολου. Οταν χρειαστει να το κανω, μαλλον δε θα μπω στη διαδικασια να γινω μαστορας οπως εσεις, θα μπω να διαβασω τι γραφετε εσεις οι σοφοι και θα το παρω ας πουμε ετοιμο.
ΠΟΣΟ χρονο ομως εχετε σπαταλησει για να γινετε "μαστορες"? Δεν πρεπει αν ερθει καποιος απο εσας στο σπιτι να κανει οτι περιγραφει στο φορουμ να πληρωθει? Με πόσα €/ωρα θα ησουν ευχαριστημενος να πας στο σπιτι του ασχετου να του λυσεις το προβλημα? Με τη λογικη "το Πλαισιο αισχροκερδει" θα μαζευες αρκετα να ταϊσεις την οικογενεια, ή τελικα θα πειναγατε?

Α και μιας είναι τρίτη και έχουμε προσφορά 1+1 βουαλα μια ερωτηξη ακομας :
Αύριο μπορεί το Πλαίσιο να δημιουργήσει μια υπηρεσία ονόματι "Δημιουργία λογαριασμού στο Facebook" με την καταπληκτική χρέωση των 50 ευρώ. Θα μας analυσεις γιατί αυτή η χρέωση είναι λογική;
Βλεπε παραπανω

Γενικότερα μιλώντας, οποιοσδήποτε εκπρόσωπος ενός επαγγελματικου κλάδου μπορεί να βγαίνει και να μας αναλύει μέχρι και το τελευταίο ευρώ που χρεώνει για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του. Αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς που καλούμαστε να τον πληρώσουμε δεν μπορούμε να κρίνουμε τις απαιτήσεις του από το άνω όριο της ευκαιρίας μέχρι το κάτω της αισχροκερδιας.
Να υπενθυμισω εδω οτι δεν ειμαι "εκπροσωπος επαγγλματικου κλαδου". Πολυ σωστα "καλεισαι να τον πληρωσεις" δεν ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΣΑΙ ομως να τον πληρωσεις και η τιμη δεν ειναι εκπληξη, ειναι γνωστη (μαζι και οι όροι) απο πριν.

Περι αισχροκερδειας: Πολυ γρηγορα, αισχροκερδεια δεν υπαρχει, εχουμε ελευθερη αγορα, ο καθενας μπορει να ζητα οσα θελει, ειδικα οταν υπαρχει πληθωρα εναλλακτικων επιλογων, και οταν οι τιμες δεν καθοριζονται απο καποιο νόμο.

Θυμήσου το αυτό την τελευταία φορά που θα πας στο ράφι του σουπερμάρκετ.
Δε χρειαζεται υπενθυμιση, το τι αγοραζω απο το ραφι του σουπερ μαρκετ το εχω γραψει σε αλλο τοπικ, και προσπαθω να αγοραζω αυτο που νομιζω αξιζει περισσοτερο για τα λεφτα μου, με βαση τα δικα μου κριτηρια και την προηγουμενη εμπειρια μου απο το προϊον. Το σουπερ μαρκετ είναι ελευθερο να χρεωνει οτι θελει. Εγω ως καταναλωτης θα παρω αυτο που μπορω ή θελω να παρω, ΟΦΕΙΛΩ αν θελεις να εξετασω το πραγμα πριν προχωρησω στην αγορα.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#14304 Και η επίσκεψη για διάγνωση προβλήματος σε οποιοδήποτε (πιστεύω ) service ηυ κοστίζει κάτι.Δεν θα έπρεπε;
Δεν απασχολείται υπάλληλος;

g8777 καταλαβαίνω που το πας αλλά αφού κάποιοι δεν μπορούν να κάνουν ούτε τα πιο απλά πράγματα γιατί να μην πληρώσουν ;
Άβαταρ μέλους
By pro
#14317 Fair enough. Αρα ληγει και η κουβεντα για το μπουκαλι νερου των 5 ευρω στην Ακροπολη, το γαλα, τις τιμες του ΙΚΕΑ, γενικως η κουβεντα περι τιμων. Αφου καποιοι τα δινουν, καλα κανουν. Ελευθερη αγορα. Μπεεεε.

ΥΓ. Η ελευθερη αγορα, τουλαχιστον οπως εννοειται στας ευρωπας, προυποθετει ελεγχο. Για παραδειγμα, περι καταχρησης δεσποζουσας θεσης, μονοπωλιακων τακτικων κλπ. Επισης προυποθετει ισχυρες καταναλωτικες οργανωσεις, που οταν στραβωσουν δε σε χωραει η ηπειρος. Εμεις απο τη μια δεν εχουμε ολα αυτα, απο την αλλη δεχομαστε και επιθεση οταν διαπιστωνουμε οτι κατι δεν παει καλα.

@trident: ολη η κουβεντα ειναι υποθετικη: οπως η μπλε οθονη που θα βγει στον ασχετο πιτσιρικα, τα win98, το χαλασμενο CD, τα 10 ευρω βενζινη, κλπ. Το δικο μου παραδειγμα μαλλον ειναι το πιο κοντινο στην πραγματικοτητα, κι οσοι ειμαστε στον ευρυτερο χωρο το ξερουμε πολυ καλα.
Άβαταρ μέλους
By bill33
pro έγραψε:Fair enough. Αρα ληγει και η κουβεντα για το μπουκαλι νερου των 5 ευρω στην Ακροπολη, το γαλα, τις τιμες του ΙΚΕΑ, γενικως η κουβεντα περι τιμων. Αφου καποιοι τα δινουν, καλα κανουν. Ελευθερη αγορα. Μπεεεε.

ΥΓ. Η ελευθερη αγορα, τουλαχιστον οπως εννοειται στας ευρωπας, προυποθετει ελεγχο. Για παραδειγμα, περι καταχρησης δεσποζουσας θεσης, μονοπωλιακων τακτικων κλπ. Επισης προυποθετει ισχυρες καταναλωτικες οργανωσεις, που οταν στραβωσουν δε σε χωραει η ηπειρος. Εμεις απο τη μια δεν εχουμε ολα αυτα, απο την αλλη δεχομαστε και επιθεση οταν διαπιστωνουμε οτι κατι δεν παει καλα.

@trident: ολη η κουβεντα ειναι υποθετικη: οπως η μπλε οθονη που θα βγει στον ασχετο πιτσιρικα, τα win98, το χαλασμενο CD, τα 10 ευρω βενζινη, κλπ. Το δικο μου παραδειγμα μαλλον ειναι το πιο κοντινο στην πραγματικοτητα, κι οσοι ειμαστε στον ευρυτερο χωρο το ξερουμε πολυ καλα.

Να μπουν όλες οι τιμές-υπηρεσίες σε διατίμηση τότε;Μιλάμε για φυσιολογικές χρεώσεις ή για αισχροκέρδεια;
Ξέρεις ότι η Χ εργασία ,που για εσενα εμένα είναι πανευκολη και κάποιον άλλον βουνό,κάνει Ψ € εκ των προτέρων.
Αποφασίζεις αν σου κάνει και την επιλέγεις.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
pro έγραψε:Fair enough. Αρα ληγει και η κουβεντα για το μπουκαλι νερου των 5 ευρω στην Ακροπολη, το γαλα, τις τιμες του ΙΚΕΑ, γενικως η κουβεντα περι τιμων. Αφου καποιοι τα δινουν, καλα κανουν. Ελευθερη αγορα. Μπεεεε.

Την ιδια σημασια εχει το γαλα, το νερο, με το σερβις στο σπιτι σου που προσφερει το Πλαισιο ?
Οι ανταγωνιστες του ειναι ακριβοτεροι η φτηνοτεροι ?
Παροτι πελατης του δεν εχω παει ποτε για σερβις στο Πλαισιο, ευτυχως εχω φιλους που ξερουν και ο,τι εχω χρειαστει το διορθωσαν αυτοι.
Άβαταρ μέλους
By pro
#14324 Ανεφερα πως ρυθμιζονται οι τιμες σε μια ελευθερη αγορα, και δεν ειπα τιποτα για διατιμηση. Απο κει και περα, φανταζομαι οτι μπορω να εχω την αποψη πως οι χρεωσεις στην πλειοψηφια τους ειναι κοροιδια, ειδικα οταν εχω μια σχετικη γνωση του αντικειμενου και του χωρου.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
pro έγραψε:Ανεφερα πως ρυθμιζονται οι τιμες σε μια ελευθερη αγορα, και δεν ειπα τιποτα για διατιμηση. Απο κει και περα, φανταζομαι οτι μπορω να εχω την αποψη πως οι χρεωσεις στην πλειοψηφια τους ειναι κοροιδια, ειδικα οταν εχω μια σχετικη γνωση του αντικειμενου και του χωρου.

Καμμια αντιρρηση.
Πιστευεις πως θα μπορουσε να γινει με χρονοχρεωση η τιμολογηση ?
Και πως θα ημουν σιγουρος εγω ο ασχετος οτι ο τεχνικος εκανε την δουλεια σωστα και οχι μεσω Λαμιας αφου το ρολοι γραφει ?
Άβαταρ μέλους
By bill33
pro έγραψε:Ανεφερα πως ρυθμιζονται οι τιμες σε μια ελευθερη αγορα, και δεν ειπα τιποτα για διατιμηση. Απο κει και περα, φανταζομαι οτι μπορω να εχω την αποψη πως οι χρεωσεις στην πλειοψηφια τους ειναι κοροιδια, ειδικα οταν εχω μια σχετικη γνωση του αντικειμενου και του χωρου.

Στην ελευθερη αγορά μπορείς την ίδια εργασία να την χρεώνεις φτηνότερα,κάνε το.(γενικά μιλάω ,όχι προσωπικά)
Θα δουλεύεις για το ονόρε;
Άβαταρ μέλους
By pro
#14337 Oχι, θα ειμαι μονοπωλιο για τους αδαεις, θα χρεωνω οσο γουσταρω και θα την περναω κοτσανι αφου κανεις δε θα ασχολειται.
Άβαταρ μέλους
By bill33
pro έγραψε:Oχι, θα ειμαι μονοπωλιο για τους αδαεις, θα χρεωνω οσο γουσταρω και θα την περναω κοτσανι αφου κανεις δε θα ασχολειται.

Απαγορεύει κάποιος να χρεώσει πχ το μουλτιραμα 20€ την ιδια εργασία;
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
g8777 έγραψε:Fubar θα στο κάνω ακόμα πιο λιανά:
Το Πλαίσιο χρεώνει 30 ευρώ για να έρθει κάποιος από κει και να βάλει ένα καλώδιο usb στον υπολογιστή.

Ποιό θα θεωρούσες ένα λογικό ποσό για αυτή την εργασία?
Άβαταρ μέλους
By GTS
bill33 έγραψε:

Στην ελευθερη αγορά μπορείς την ίδια εργασία να την χρεώνεις φτηνότερα,κάνε το.(γενικά μιλάω ,όχι προσωπικά)
Θα δουλεύεις για το ονόρε;

Αν ζητας χρηματα μονο για να δεις κατι (αν μπορεις να το φτιαξεις ή αν να δωσεις μια τιμη για επισκευή ή καποια δουλεια) ειναι σιγουρο οτι σε καποια στιγμη δεν θα βρισκεις κοροιδα να στα δωσουν. Φυσικα αυτο γινεται κατα κορον στην Ελλαδα, αλλα δεν ειναι σωστο. Δουλεια ειναι αν επισκευαζεις/φτιαχνεις κατι. Γιαυτο θα πληρωθεις.
Άβαταρ μέλους
By g47
fubar.gr έγραψε:
g8777 έγραψε:Fubar θα στο κάνω ακόμα πιο λιανά:
Το Πλαίσιο χρεώνει 30 ευρώ για να έρθει κάποιος από κει και να βάλει ένα καλώδιο usb στον υπολογιστή.

Ποιό θα θεωρούσες ένα λογικό ποσό για αυτή την εργασία?

Ισως το ολο θεμα λυνοταν με επι μερους τιμοκαταλογο.
Οχι κατι υπεραναλυτικο γιατι τοτε θα ηταν χειροτερο το χαος, αλλα αντι η αρχικη τιμη να προυπολογιζει τυχον προβληματα που θα χρειαστουν περισσοτερη ωρα, να ηταν φθηνοτερη αλλα οχι "full extra".
Άβαταρ μέλους
By g8777
#14346 Για την εργασία;

ΝΤΖΑΜΠΑΝ.
Και 10 ευρώ για το πήγαινε έλα. Αν δεν του είπε τηλεφωνικώς ο τεχνικός πως ακριβώς θα συνδέσει έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο στο PC. Γιατί για αυτήν ακριβώς την εργασία το Πλαίσιο χρεώνει 30 ευρώ
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
g8777 έγραψε:Για την εργασία;

ΝΤΖΑΜΠΑΝ.
Και 10 ευρώ για το πήγαινε έλα. Αν δεν του είπε τηλεφωνικώς ο τεχνικός πως ακριβώς θα συνδέσει έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο στο PC. Γιατί για αυτήν ακριβώς την εργασία το Πλαίσιο χρεώνει 30 ευρώ

Όπως είπα και πιό πρίν, κανένας δέν είναι τόσο βλάκας που να μήν ξέρει πως να βάλει ενα καλώδιο USB στο socket. Όποιος καλεί σέρβις είναι επειδή έβαλε το δίσκο και παρόλα αυτά δέν δουλεύει.

Δέν πιστεύω οτι το Πλαίσιο χρεώνει 30€ μόνο και μόνο για το καλώδιο και οτι αν έχει άλλο πρόβλημα θα χρεώσουν παραπάνω, και γι αυτό το λόγο θα επικοινωνήσω μαζί τους αυριο να το επιβεβαιώσω. Αν το κάνουν αυτό θα είμαι ο πρώτος που θα τους σκυλοβρίσω.

Σε κάθε περίπτωση τα 10 ευρώ για οποιαδήποτε εργασία στο χώρο του πελάτη τα θεωρώ λίγα. Δέν έχει να κάνει με το βαθμό δυσκολίας της εργασίας, αλλά με το γεγονός οτι θα πρέπει (ακόμα και απλά για να βάλω ένα καλώδιο στη θέση του) να χάσω τουλάχιστον μία ώρα απο το χρόνο μου, την οποία θα μπορούσα να αξιοποιήσω αλλιώς.