pro έγραψε:Την οποια μπλε οθονη μπορει να την πεταξει καλιστα και στην τεχνικαρα (πιθανοτατα μετα απο πατατα που εκανε), απλα εκει θα επικαλεστουμε μια |λογοκρισία| που ο πελατης δε θα καταλαβει, θα τον χρεωσουμε εξτρα και θα του πουμε οτι αργησε να μας καλεσει και γι αυτο δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα για τα data που χαθηκαν.
Objection your honor, leading the witness...
ολο το bold ειναι υποθεση δική σου που ΘΑ συμβει κλπ κλπ.
g8777 έγραψε:Trident βλέπω ότι για ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ you nailed it to the point.
Μια ερωτηξουλα όμως :Άμα μεθαύριο το Πλαίσιο κάνει τις πράξεις αλλιώτικα και πασαλιμανιωτικα και χρεώσει 60€ ευρωπουλινια για να ρθει το παιδί των 500 €να βάλει ένα καλωδιακι στην σωστή τρύπα και αυτό ήταν α μα τι μάστορας είστε ευχαριστώ μιλα μου στον ενικό παλιόπαιδο ήξερες πότε θα λείπει ο άντρας μου μμμμμμμμ θα βγεις να μας πεις ξανά τον πόνο σου?
Αμα δε θες, μη τα πληρωνεις. Το ποσο χρεωνει το Πλαισιο ειναι δικο του προβλημα, αν χρεωσει λιγα δε θα βγαινει, αν χρεωσει πολλα θα χασει πελατεια. Κανει τις πραξεις, εξοδα vs προσδοκώμενα κερδη και βγαζει μια τιμη.
Το αν ο καταναλωτης θα το πληρωσει ειναι δικο του πρόβλημα. Δεν τον εσυρε κανεις εκει, ειδικα σε αυτα τα θεματα υπαρχουν παρα πολλες λύσεις, απο φιλους/ανηψιους μεχρι αγγελιες για τεχνικους στη Χρυση Ευκαιρια.
Ειδικα το Πλαισιο μπορει να χρεωσει οσο γουσταρει με πιθανοτητα να τα παρει, γιατι εχει και ενα brand name απο πισω, που δε στηθηκε σε μια νυχτα.
Το "ειναι δικαιη η χρεωση" και αλλα τετοια, ειναι να ειχαμε να λεγαμε. Δεν ασχολουνται ολοι με τα ΚΟΜΠΓΙΟΥΤΕΡΖ, ούτε ΘΕΛΟΥΝ να ασχοληθουν. Αντιστοιχα και με τα υδραυλικα/μηχανολογικα κλπ. Δινουν την 30αρου και τελειώνει το πραγμα.
Ανε και επειδη ειναι Τριτη, μερα προσφορων, να στο πω και με αλλο τροπο:
Το "μαγικα" που γραφεις εσυ και αλλοι στο τοπικ με τα κινητα, "βαλε το ταδε Android, βγαλε αυτο, κανε ετσι κανε αλλιως και θα λυθει το θεμα" μου φαινονται προσωπικα ακταλαβιστικα, δεν εχω ασχοληθει με το θεμα καθολου. Οταν χρειαστει να το κανω, μαλλον δε θα μπω στη διαδικασια να γινω μαστορας οπως εσεις, θα μπω να διαβασω τι γραφετε εσεις οι σοφοι και θα το παρω ας πουμε ετοιμο.
ΠΟΣΟ χρονο ομως εχετε σπαταλησει για να γινετε "μαστορες"? Δεν πρεπει αν ερθει καποιος απο εσας στο σπιτι να κανει οτι περιγραφει στο φορουμ να πληρωθει? Με πόσα €/ωρα θα ησουν ευχαριστημενος να πας στο σπιτι του ασχετου να του λυσεις το προβλημα? Με τη λογικη "το Πλαισιο αισχροκερδει" θα μαζευες αρκετα να ταϊσεις την οικογενεια, ή τελικα θα πειναγατε?
Α και μιας είναι τρίτη και έχουμε προσφορά 1+1 βουαλα μια ερωτηξη ακομας :
Αύριο μπορεί το Πλαίσιο να δημιουργήσει μια υπηρεσία ονόματι "Δημιουργία λογαριασμού στο Facebook" με την καταπληκτική χρέωση των 50 ευρώ. Θα μας analυσεις γιατί αυτή η χρέωση είναι λογική;
Βλεπε παραπανω
Γενικότερα μιλώντας, οποιοσδήποτε εκπρόσωπος ενός επαγγελματικου κλάδου μπορεί να βγαίνει και να μας αναλύει μέχρι και το τελευταίο ευρώ που χρεώνει για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του. Αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς που καλούμαστε να τον πληρώσουμε δεν μπορούμε να κρίνουμε τις απαιτήσεις του από το άνω όριο της ευκαιρίας μέχρι το κάτω της αισχροκερδιας.
Να υπενθυμισω εδω οτι δεν ειμαι "εκπροσωπος επαγγλματικου κλαδου". Πολυ σωστα "καλεισαι να τον πληρωσεις" δεν ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΣΑΙ ομως να τον πληρωσεις και η τιμη δεν ειναι εκπληξη, ειναι γνωστη (μαζι και οι όροι) απο πριν.
Περι αισχροκερδειας: Πολυ γρηγορα, αισχροκερδεια δεν υπαρχει, εχουμε ελευθερη αγορα, ο καθενας μπορει να ζητα οσα θελει, ειδικα οταν υπαρχει πληθωρα εναλλακτικων επιλογων, και οταν οι τιμες δεν καθοριζονται απο καποιο νόμο.
Θυμήσου το αυτό την τελευταία φορά που θα πας στο ράφι του σουπερμάρκετ.
Δε χρειαζεται υπενθυμιση, το τι αγοραζω απο το ραφι του σουπερ μαρκετ το εχω γραψει σε αλλο τοπικ, και προσπαθω να αγοραζω αυτο που νομιζω αξιζει περισσοτερο για τα λεφτα μου, με βαση τα δικα μου κριτηρια και την προηγουμενη εμπειρια μου απο το προϊον. Το σουπερ μαρκετ είναι ελευθερο να χρεωνει οτι θελει. Εγω ως καταναλωτης θα παρω αυτο που μπορω ή θελω να παρω, ΟΦΕΙΛΩ αν θελεις να εξετασω το πραγμα πριν προχωρησω στην αγορα.