nass έγραψε:Με άλλα λόγια: ναι μεν τα CC βοηθούν στο "ξεμαύρισμα" της οικονομίας αλλά από την άλλη σίγουρα επιτείνουν την ύφεση διότι συναλλαγές που θα γίνονταν (είτε νόμιμα είτε παράνομα, και τα 2 μετράνε στο ΑΕΠ) με μετρητά (πχ. η αγορά ενός ρούχου χαμηλής αξίας ή μια έξοδος σε μια ταβέρνα) τώρα δε γίνονται πια. Φάση ουδέν κακόν αμιγές καλού δηλαδή, όχι όμως να υποκρινόμαστε ότι δεν έγινε και τίποτα.
Για μένα το CC έπρεπε να είχε εφαρμοστεί από την πρώτη μέρα που βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ένα CC πολύ πιο ελεγχόμενο που να επιτρέπει εξαγωγή χρήματος στο εξωτερικό μόνο για εμπορικές δραστηριότητες και κάποιε ελεγμένες περιπτώσεις σπουδών κλπ, περιορισμένες εβδομαδιαίες αναλήψεις πχ 1000 ευρώ.
Θα ήτανε αλλιώς τα πράγματα τώρα από κάθε άποψη....
R21

) με μετρητά (πχ. η αγορά ενός ρούχου χαμηλής αξίας ή μια έξοδος σε μια ταβέρνα) τώρα δε γίνονται πια. Φάση ουδέν κακόν αμιγές καλού δηλαδή, όχι όμως να υποκρινόμαστε ότι δεν έγινε και τίποτα.