- 22 Ιούλ 2015, 16:31
#141897
red_monster έγραψε:
Ακόμα σε πειράζει το σχόλιο για τους κοντούς ?
Σήμερα μάθαμε ότι ο μηχανικός στην Ελλάδα δεν είναι κλειστό επάγγελμα....
Ας μου εξηγήσει κάποιος τι γίνεται με το ΤΕΕ ...
Είπαμε να υπερασπιστείτε τους υπόλοιπους συντρόφους, αλλά η βλακεία έχει και τα όριά της ... 
Τελικά έχουνε δίκιο οι υπόλοιποι. Δεν είσαι παρά ένας ημιμαθείς και ξερόλας ψάρακλας με πολύ θράσος που ξεπερνάει τα όρια της |λογοκρισία| . Και το χαρακτηριστικό του βλάκα είναι ότι ουδέποτε παραδέχεται.
Δεν αξίζει κανένας να ασχολείται μαζί σου πλέον.
Ότι γράφω το γράφω για τους υπόλοιπους.
Κλειστό επάγγελμα είναι οι συμβολαιογράφοι, είναι τα φορτηγά δημοσίας, είναι τα ταξί.
Είναι τα επαγγέλματα οι άδειες για την εξάσκηση των οποίων δεν είναι ελέυθερες για όποιον έχει τα προσόντα αλλά περιορισμένες. Δεν μπορεί δηλαδή κάποιος που έχει τα προσόντα να πάει να ανοίξει συμβολαιογραφείο ή να πάρει ένα φορτηγό και να κάνει μεταφορές.
Όποιος όμως γουστάρει και έχει πτυχίο μηχανικού δίνει εξετάσεις, γίνεται μέλος ΤΕΕ και γίνεται μηχανικός.
Το ίδιο και δικηγόρος.
Κάποτε λέγανε για τους μηχανικούς όχι ότι είναι κλειστό επάγγελμα αλλά προστατευμένο επειδή και καλά υπήρχαν οι ελάχιστες αμοιβές για τις οικοδομικές άδειες και την επίβλεψη οι οποίες βέβαια αργότερα στην πράξη είχαν καταργηθεί και καταργήθηκαν και θεσμικά τα τελευταία χρόνια.
Ζούμε εξεγερμένοι, ΟΧΙ σα ρουφιάνοι και προσκυνημένοι...
R21