Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By KWSN-Men
21 quadra έγραψε:
KWSN-Men έγραψε:
21 quadra έγραψε:Αφού αγοράζουμε επί χρόνια αφειδώς μέσω net ακόμα και ένα 4κιλο λάδι, 1 κουτάκι καπότες, 1 ιμάντα χρονισμού, ένα φίλτρο αέρα ακόμα και πινέζες, και αφού επί χρόνια αδειάζουμε τις τράπεζες μας στέλνοντας τα μετρητά έξω, ειδικά τα 2 τελευταία χρόνια έφυγαν εκατοντάδες δις τώρα κλαψουρίζουμε για το cc και μας κακοφαίνεται το 3ο μνημόνιο που κουβαλάει και τα άλλα δύο προηγούμενα αφού δεν κάναμε τίποτα, μια ζωή φταίνε οι άλλοι, τι να πείς ?

Φυσικά. Έπρεπε πχ εγώ να έχω πληρώσει 180 ευρώ για ανταλλακτικά που μου ζητούσαν εδώ αντί να τα πάρω 115 με μεταφορικά.

Για την πατρίδα και τον Γιάνη!

Άσε τις ειρωνίες και σκέψου λογικά, η αναφορά μου στα είδη που ανέφερα αλλά και σε παρόμοια ήταν για κόστη αρκετά κάτω από τα 100€, αν σκεφτείς και ποιό ώριμα αφού είσαι μεγαλύτερος των 20-25 θα δείς ότι η ατάκα σου για τον Γιάνη είναι προβοκατόρική ανοησία να μην πω κάτι άλλο όπως ανωριμότητα ή |λογοκρισία|, ακόμα πιο ώριμη σκέψη θα σε οδηγούσε στην αύξηση της ανεργίας, στα ελλείματα των ταμείων και στο άδειασμα της τσέπης σου με την μορφή φόρων που ακολουθούν τα 20-50€ που γλύτωσες ευκαιριακά, αλλά είπαμε από ωριμότητα και αίσθημα συνολικής ευθύνης πάμε καλά, φταίνε πάντα οι άλλοι από τους οποίους ζητάμε εννίοτε να βάλουν και πλάτη, ας είναι καλά το πληκτρολόγιο.

Συνήθως, 180-115=65 και όχι κυμαινόμενα 20 με 50. Συνήθως, λέω τώρα εγώ ο ανόητος προβοκάτωρ.

Τώρα, αν η αγορά μου, και η κάθε αγορά μέσω ιντερνέτ [sic] βοηθάει να κλείσουν λαμόγια που περιμένουν από 1 πώληση να βγάλουν το μεροκάματο με 50% κέρδος λες και είναι φαρμακεία, καθόλου δε με πειράζει. Τόσα χρόνια έφαγαν, θα έχουν κανένα ψιλό (στο εξωτερικό φαντάζομαι).

Από την άλλη, ένα σωρό (νέοι) άνθρωποι έχουν φτιάξει επιχειρήσεις με πωλήσεις από τo ιντερνέτ και πάνε πολύ καλά και πληρώνουν και τους φόρους τους.

Όσον αφορά τη συλλογική ευθύνη, ο Γιάνης και το κόμμα του μας έλεγαν για κάποια χρόνια να μην πληρώνουμε το κακό κράτος. Τελευταία φορά πάντως που κοίταξα ορισμούς για τη συλλογική ευθύνη, δεν έλεγαν ότι πρέπει να είσαι |λογοκρισία| (ή λαμόγιο/δεν πληρώνω).

Τους χαρακτηρισμούς τέλος, στους επιστρέφω. :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
21 quadra έγραψε:Αφού αγοράζουμε επί χρόνια αφειδώς μέσω net ακόμα και ένα 4κιλο λάδι, 1 κουτάκι καπότες, 1 ιμάντα χρονισμού, ένα φίλτρο αέρα ακόμα και πινέζες, και αφού επί χρόνια αδειάζουμε τις τράπεζες μας στέλνοντας τα μετρητά έξω, ειδικά τα 2 τελευταία χρόνια έφυγαν εκατοντάδες δις τώρα κλαψουρίζουμε για το cc και μας κακοφαίνεται το 3ο μνημόνιο που κουβαλάει και τα άλλα δύο προηγούμενα αφού δεν κάναμε τίποτα, μια ζωή φταίνε οι άλλοι, τι να πείς ?

Δυστυχώς τα είδη που αναφέρεις είναι όλα εισαγόμενα (φαντάζομαι δεν μιλάς για λάδι φαγητού) συνεπώς για να τα προμηθευτώ είτε θα τα αγοράσω από κάποιον μεσάζοντα (έμπορο) που θα μου τα μεταπωλήσει, είτε θα τα αγοράσω ο ίδιος απευθείας. Και στις δύο περιπτώσεις τα λεφτά θα καταλήξουν έξω. Στην πρώτη περίπτωση απλώς παρεμβάλλεται και ένας τρίτος που ανεβάζει το κόστος προμήθειας, χωρίς να παράγει κάτι.

Το τραγικό είναι ότι ακόμη και αυτά τα απλά αγαθά που παράγουμε, προτιμούμε να τα αγοράζουμε από έξω. Λεμόνια Αργεντινής, σκόρδα Κίνας, κρεμμύδια Ιταλίας, πατάτες Αιγύπτου, μήλα Ισπανίας, αυγά Τουρκίας και δεν συμμαζεύεται. Τα CC ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να διατεθεί (ή και να αναπτυχθεί) η εγχώρια παραγωγή.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#139222 Σαν αστερίσκο να πω κι εγώ ότι ακόμα και σε αυτά τα απλά αγαθά, συνήθως δεν είμαστε αυτάρκεις, οπότε πρέπει να εισάγουμε κάποια... Νομίζω πως γενικά σε τρόφιμα δεν παράγουμε πάνω από το 50% των όσων καταναλώνουμε...

Βέβαια, με τα νέα μέτρα θα μειώσουμε το πόσο τρώμε, οπότε ίσως γίνουμε αυτάρκεις... :metalo:
Άβαταρ μέλους
By nass
Pitt έγραψε:

Δυστυχώς τα είδη που αναφέρεις είναι όλα εισαγόμενα (φαντάζομαι δεν μιλάς για λάδι φαγητού) συνεπώς για να τα προμηθευτώ είτε θα τα αγοράσω από κάποιον μεσάζοντα (έμπορο) που θα μου τα μεταπωλήσει, είτε θα τα αγοράσω ο ίδιος απευθείας. Και στις δύο περιπτώσεις τα λεφτά θα καταλήξουν έξω. Στην πρώτη περίπτωση απλώς παρεμβάλλεται και ένας τρίτος που ανεβάζει το κόστος προμήθειας, χωρίς να παράγει κάτι.

Το τραγικό είναι ότι ακόμη και αυτά τα απλά αγαθά που παράγουμε, προτιμούμε να τα αγοράζουμε από έξω. Λεμόνια Αργεντινής, σκόρδα Κίνας, κρεμμύδια Ιταλίας, πατάτες Αιγύπτου, μήλα Ισπανίας, αυγά Τουρκίας και δεν συμμαζεύεται. Τα CC ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να διατεθεί (ή και να αναπτυχθεί) η εγχώρια παραγωγή.

Εννοείται ότι με το Internet οι απλοί μεταπωλητές περνάνε δύσκολες ώρες.
Βέβαια και η απλή μεταπώληση δίνει δουλειά σε κάποιους και αυξάνει το ΑΕΠ άρα μήπως να σκεφτούμε το ευρύτερο συμφέρον μας ? Κάπου θα υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ του εξυπνάκια που πουλάει 100 αυτό που έξω κάνει 50 και του άλλου εξυπνάκια που αγοράζει απ΄έξω από το Internet γιατί εδώ το βρήκε 53 σε φυσικό μαγαζί, που το δοκίμασε κιόλας.

Το δε δύσκολο ερώτημα είναι: αν αυτό που κάνει έξω 50 παράγεται στην Ελλάδα με ίδια ποιότητα και κάνει 60, θα το αγοράσεις ?
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#139236 Ο έμπορος/μεταπωλητής/μεσάζων είναι χρήσιμος για πολλούς λόγους. Αμεσότητα παράδοσης, αποθέματα, ανταλλακτικά, εγγυήσεις κλπ. Αλλά όπως είπες πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή. Το TOTAL 0W-30 πωλείται εδώ σε διπλάσια ή και τριπλάσια τιμή από την τιμή που μου το παρέδωσε ο Γερμανός στην είσοδο του σπιτιού μου! Συσκευή ηλεκτρονικού τσιγάρου πωλείται εδώ 75€ και την αγόρασα από Ιταλία 25€. Να βγάλουν κέρδος, θεμιτό είναι, να μη μου πετάξουν όμως και τα μάτια μου έξω.

Όσον αφορά το ερώτημά σου, όχι μόνο το κάνω, αλλά παρακινώ και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς μου και το κάνουν.

Ευτυχώς τουλάχιστον όσον αφορά τα τρόφιμα, οι έλληνες πιστεύουμε ότι τα εγχώρια προϊόντα είναι ανώτερα των εισαγόμενων.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Pitt έγραψε:
Ευτυχώς τουλάχιστον όσον αφορά τα τρόφιμα, οι έλληνες πιστεύουμε ότι τα εγχώρια προϊόντα είναι ανώτερα των εισαγόμενων.

Για κάποιον λόγο που ακόμα δεν έχει βρει η επιστήμη... :lol: :lol:

Όλοι λέμε για τα λαμόγια που κάνουν οτιδήποτε για το κέρδος, για τις ανύπαρκτες ελεγκτικές αρχές, αλλά για κάποιο λόγο το Ελληνικό μοσχαράκι είναι καλύτερο από το Γερμανικό / Γαλλικό, κτλ...

Δεν λέω ούτε ότι είναι ούτε ότι δεν είναι... Απλά λέω ότι αν κάτι είναι Ελληνικό δεν σημαίνει αυτόματα και καλύτερο (ούτε και χειρότερο βέβαια).
Άβαταρ μέλους
By markvag
cabala10 έγραψε:ποσα απο τα εισαγωμενα ειναι πραγματικα ελληνικα ομως? :s_biggrin

Καλό ερώτημα! :shifty: :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By KWSN-Men
Pitt έγραψε:Ευτυχώς τουλάχιστον όσον αφορά τα τρόφιμα, οι έλληνες πιστεύουμε ότι τα εγχώρια προϊόντα είναι ανώτερα των εισαγόμενων.

Παγκόσμιο φαινόμενο.

Οι μπριζόλες Καναδά είναι πιο ακριβές από της Αμερικής στην αγορά του Καναδά, οι μπριζόλες Αμερικής πιο ακριβές από τις Καναδέζικες στην Αμερική.

Και δε μιλάω για διαφορά φρέσκου-κατεψυγμένου.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
markvag έγραψε:Για κάποιον λόγο που ακόμα δεν έχει βρει η επιστήμη... :lol: :lol:

Ίσως γιατί τα μεγάλα διατροφικά σκάνδαλα έγιναν έξω. Όχι πως δεν έγιναν κι’ εδώ, αλλά όλες οι τεχνολογίες αύξησης της παραγωγής (φυτοφάρμακα, φάρμακα για αύξηση της παραγωγής κρέατος, μεταλλαγμένα κλπ) εφαρμόσθηκαν και εφαρμόζονται πρώτα στο εξωτερικό. Ίσως γιατί η αντίληψη που έχουμε για την παραγωγή μας θυμίζει το χωριό μας, τις κοτούλες που βόσκουν ελεύθερες και τα προβατάκια που είναι στο μαντρί.

Ενδεχομένως το εισαγόμενο μέλι να είναι καλύτερο από το δικό μας, προσωπικά όμως δεν θα άλλαζα το μέλι της Σιθωνίας με κανένα Γερμανικό ή Βουλγάρικο, όποια και αν είναι η τιμή του. Το ίδιο και με το τυρί, το γάλα, το αλεύρι και ένα σωρό άλλα βασικά τρόφιμα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Pitt έγραψε:
markvag έγραψε:Για κάποιον λόγο που ακόμα δεν έχει βρει η επιστήμη... :lol: :lol:

Ίσως γιατί τα μεγάλα διατροφικά σκάνδαλα έγιναν έξω. Όχι πως δεν έγιναν κι’ εδώ, αλλά όλες οι τεχνολογίες αύξησης της παραγωγής (φυτοφάρμακα, φάρμακα για αύξηση της παραγωγής κρέατος, μεταλλαγμένα κλπ) εφαρμόσθηκαν και εφαρμόζονται πρώτα στο εξωτερικό. Ίσως γιατί η αντίληψη που έχουμε για την παραγωγή μας θυμίζει το χωριό μας, τις κοτούλες που βόσκουν ελεύθερες και τα προβατάκια που είναι στο μαντρί.

Ενδεχομένως το εισαγόμενο μέλι να είναι καλύτερο από το δικό μας, προσωπικά όμως δεν θα άλλαζα το μέλι της Σιθωνίας με κανένα Γερμανικό ή Βουλγάρικο, όποια και αν είναι η τιμή του. Το ίδιο και με το τυρί, το γάλα, το αλεύρι και ένα σωρό άλλα βασικά τρόφιμα.

Δηλαδή εμπιστευόμαστε τον Ελ. ΔΥ (που κατά κοινή ομολογία είναι ανίκανος και τεμπέλης) να ελέγξει τον μέσο Ελ. αγρότη επιχειρηματία (που κατά κοινή ομολογία είναι λαμόγιο του κερατά) και δεν εμπιστεύομαστε τους αντίστοιχους Γερμανούς (που κατά κοινή ομολογία έχουν πολύ πιο αποτελεσματικό κρατικό μηχανισμό και συνείδηση)... :lol:

Να μην αρχίσω με σκανδαλάρες στην μπανανία μας τώρα, γιατί δεν θα τελειώνουμε ούτε αύριο. :lol:

Προσοχή: Δεν λέω ότι απαραίτητα το πχ Γερμανικό είναι καλύτερο από το ελληνικό ή ότι όλοι είναι λαμόγια εδώ και έξω αγγελούδια. Κι εγώ προτιμώ το εξαιρετικό μέλι που κάνει ένας φίλος μου και το γιδοτύρι που βρήκα από έναν τύπο στην ορεινή Χαλκιδική. Απλά διαφωνώ με την εξίσωση Ελληνικό = Καλύτερο από το εισαγόμενο. :) Όσο καλά τα κάνουμε εμείς, τόσο καλά τα κάνουν κι εκεί. Απλά καλύτερα να επιλέγουμε το εγχώριο (εφόσον είναι στα ίδια επίπεδα ποιότητας και λογικής τιμής) για να πέφτει και κανένα μεροκάματο εδώ... :)
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#139269 Υπάρχουν πράγματα στα οποία υπερέχουμε ξεκάθαρα, όπως το ελαιόλαδο. Άλλα όπου κάνουμε αξιόλογα βήματα, όπως το κρασί. Και άλλα όπου είμαστε σαφώς πίσω.

Προσωπικά δε θα αγόραζα ένα εξόφθαλμα ακριβότερο ή χειρότερο ελληνικό προϊόν, μόνο και μόνο λόγω καταγωγής, αλλά σε παρόμοια πράγματα πάντα προτιμώ αυτό που φτιάχνεται εδώ. Δεν έχει σημασία η φίρμα ή η ΔΗΘΕΝ προέλευση, αλλά το να έχει υψηλή προστιθέμενη αξία εδώ. Αν τα barilla φτιάχνονται στην Ελλάδα π.χ, δεν εχει σημασία το οτι η φίρμα είναι Ιταλική.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Hellenic tifosi έγραψε:Προσωπικά δε θα αγόραζα ένα εξόφθαλμα ακριβότερο ή χειρότερο ελληνικό προϊόν, μόνο και μόνο λόγω καταγωγής, αλλά σε παρόμοια πράγματα πάντα προτιμώ αυτό που φτιάχνεται εδώ. Δεν έχει σημασία η φίρμα ή η ΔΗΘΕΝ προέλευση, αλλά το να έχει υψηλή προστιθέμενη αξία εδώ. Αν τα barilla φτιάχνονται στην Ελλάδα π.χ, δεν εχει σημασία το οτι η φίρμα είναι Ιταλική.

+ πάρα πολλά!
Άβαταρ μέλους
By red_monster
italakias έγραψε:Ναι γιατι τα συνεργεια των ιδιωτων αποτελουνταν απο αλλοδαπους εργατες.
Και δεν γινεται οι ελληνιδες να μενουν απο δουλεια .
Επισης το κοστος τελικα ηταν το ιδιο,ξερετε τωρα, συμφωνιες κατω απο το τραπεζι κτλ. :superman:

Ποιός Έλληνας πήγε να δουλέψει σε συνεργείο καθαρισμού ή οικοδομή όταν άνοιγαν θέση ? :vava:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
21 quadra έγραψε:
KWSN-Men έγραψε:

Φυσικά. Έπρεπε πχ εγώ να έχω πληρώσει 180 ευρώ για ανταλλακτικά που μου ζητούσαν εδώ αντί να τα πάρω 115 με μεταφορικά.

Για την πατρίδα και τον Γιάνη!

Άσε τις ειρωνίες και σκέψου λογικά, η αναφορά μου στα είδη που ανέφερα αλλά και σε παρόμοια ήταν για κόστη αρκετά κάτω από τα 100€, αν σκεφτείς και ποιό ώριμα αφού είσαι μεγαλύτερος των 20-25 θα δείς ότι η ατάκα σου για τον Γιάνη είναι προβοκατόρική ανοησία να μην πω κάτι άλλο όπως ανωριμότητα ή |λογοκρισία|, ακόμα πιο ώριμη σκέψη θα σε οδηγούσε στην αύξηση της ανεργίας, στα ελλείματα των ταμείων και στο άδειασμα της τσέπης σου με την μορφή φόρων που ακολουθούν τα 20-50€ που γλύτωσες ευκαιριακά, αλλά είπαμε από ωριμότητα και αίσθημα συνολικής ευθύνης πάμε καλά, φταίνε πάντα οι άλλοι από τους οποίους ζητάμε εννίοτε να βάλουν και πλάτη, ας είναι καλά το πληκτρολόγιο.

Γιατί να μην αγοράζω από το εξωτερικό όταν βλέπω οτι οι ΕΛΛ τα υπερκοστολογούν σε βαθμό αισχροκέρδιας? Ελεύθερη αγορά έχουμε... Όπως όταν ένας οργανισμός κάνει προκήρυξη για έργο και εξετάζει προτάσεις και από το εξωτερικό γιατί να μην κάνω και εγώ το ίδιο? Και νόμιμο και ηθικό :rtfm:

Το ζωντανό παράδειγμα της αισχροκέρδιας είναι οι μηχανές αναζήτησης βέλτιστης τιμής που ξεβρακώνουν τους προκλητικούς ... Ηθικά και νόμιμα