21 quadra έγραψε:KWSN-Men έγραψε:21 quadra έγραψε:Αφού αγοράζουμε επί χρόνια αφειδώς μέσω net ακόμα και ένα 4κιλο λάδι, 1 κουτάκι καπότες, 1 ιμάντα χρονισμού, ένα φίλτρο αέρα ακόμα και πινέζες, και αφού επί χρόνια αδειάζουμε τις τράπεζες μας στέλνοντας τα μετρητά έξω, ειδικά τα 2 τελευταία χρόνια έφυγαν εκατοντάδες δις τώρα κλαψουρίζουμε για το cc και μας κακοφαίνεται το 3ο μνημόνιο που κουβαλάει και τα άλλα δύο προηγούμενα αφού δεν κάναμε τίποτα, μια ζωή φταίνε οι άλλοι, τι να πείς ?
Φυσικά. Έπρεπε πχ εγώ να έχω πληρώσει 180 ευρώ για ανταλλακτικά που μου ζητούσαν εδώ αντί να τα πάρω 115 με μεταφορικά.
Για την πατρίδα και τον Γιάνη!
Άσε τις ειρωνίες και σκέψου λογικά, η αναφορά μου στα είδη που ανέφερα αλλά και σε παρόμοια ήταν για κόστη αρκετά κάτω από τα 100€, αν σκεφτείς και ποιό ώριμα αφού είσαι μεγαλύτερος των 20-25 θα δείς ότι η ατάκα σου για τον Γιάνη είναι προβοκατόρική ανοησία να μην πω κάτι άλλο όπως ανωριμότητα ή |λογοκρισία|, ακόμα πιο ώριμη σκέψη θα σε οδηγούσε στην αύξηση της ανεργίας, στα ελλείματα των ταμείων και στο άδειασμα της τσέπης σου με την μορφή φόρων που ακολουθούν τα 20-50€ που γλύτωσες ευκαιριακά, αλλά είπαμε από ωριμότητα και αίσθημα συνολικής ευθύνης πάμε καλά, φταίνε πάντα οι άλλοι από τους οποίους ζητάμε εννίοτε να βάλουν και πλάτη, ας είναι καλά το πληκτρολόγιο.
Συνήθως, 180-115=65 και όχι κυμαινόμενα 20 με 50. Συνήθως, λέω τώρα εγώ ο ανόητος προβοκάτωρ.
Τώρα, αν η αγορά μου, και η κάθε αγορά μέσω ιντερνέτ [sic] βοηθάει να κλείσουν λαμόγια που περιμένουν από 1 πώληση να βγάλουν το μεροκάματο με 50% κέρδος λες και είναι φαρμακεία, καθόλου δε με πειράζει. Τόσα χρόνια έφαγαν, θα έχουν κανένα ψιλό (στο εξωτερικό φαντάζομαι).
Από την άλλη, ένα σωρό (νέοι) άνθρωποι έχουν φτιάξει επιχειρήσεις με πωλήσεις από τo ιντερνέτ και πάνε πολύ καλά και πληρώνουν και τους φόρους τους.
Όσον αφορά τη συλλογική ευθύνη, ο Γιάνης και το κόμμα του μας έλεγαν για κάποια χρόνια να μην πληρώνουμε το κακό κράτος. Τελευταία φορά πάντως που κοίταξα ορισμούς για τη συλλογική ευθύνη, δεν έλεγαν ότι πρέπει να είσαι |λογοκρισία| (ή λαμόγιο/δεν πληρώνω).
Τους χαρακτηρισμούς τέλος, στους επιστρέφω.

Όσο καλά τα κάνουμε εμείς, τόσο καλά τα κάνουν κι εκεί. Απλά καλύτερα να επιλέγουμε το εγχώριο (εφόσον είναι στα ίδια επίπεδα ποιότητας και λογικής τιμής) για να πέφτει και κανένα μεροκάματο εδώ...