Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
Alex.man έγραψε:
Orestis.D έγραψε:Το ΤΤ συγκεκριμενα ειναι κατωτερο των προσδοκιων. Το RT απο την αλλη ειναι μια χαρα αλλα θελει αγρια πραματα.

Όταν λέτε κατώτερο των προσδοκιών, τι ακριβώς εννοείτε;
Σε τι δεν σας άρεσε σε σχέση με τον ανταγωνισμό;
Σε τι δεν σας άρεσε σε σχέση με το RT επίσης;

Υπαρχουν καλυτερα εκει εξω μονο αυτο... Η ιδια η Dunlop το εβγαλε και μεσα σε λιγο χρονια το "παραμερισε" λανσαροντας το RT στις περισσοτερες κοινες διαστασεις. Κακο λαστιχο δεν ειναι, απλα υπαρχουν καλυτερα πλεον.
Το RT απλα λενε οτι ειναι πιο αγριο.. Το βαζουν πρωτης τοποθετησης σε κορυφαια μοντελα με 300+ αλογα κλπ.
Αν θες κατι πιο sport-touring καλυτερα να πας σε κανα Sport Contact 5 ή PS3 π.χ. που θα "γουσταρουν" και πιο νορμαλ συνθηκες. (πιο μαλακο πλαινο, μια καποια καλυτερη αποσβεση, μεγαλυτερη ευκολια στο ζεσταμα)

Anonymous Founder έγραψε:Δεν θα συμφωνήσω. Μια χαρά μαλακό ελαστικό είναι και σε εμένα τουλάχιστον, έχουν και εμφανή φθορά μετά από 2 χρόνια. Τα πίσω κυρίως, τα μπροστά λιγότερο.
Πλέον, είναι και απίστευτα φτηνά, στην διάστασή μου (225/40/18): 440€, όταν πριν δύο χρόνια τα είχα πληρώσει 550€
http://www.fokas-tyres.gr/index.php/tyr ... 2y-xl.html
:metalo:
Εξαιρετικό λάστιχο, ανώτερο από τα Pzero Rosso που είχα, που ήταν ήδη πολύ καλά. Τα Dunlop αποδεικνύονται και λίγο πιο ανθεκτικά πάντως, χωρίς να υστερούν σε κράτημα. Κατάφερα να βγάλω 2 χρόνια με τα πίσω, όταν τα Pirelli στον πρώτο χρόνο είχαν φτάσει κάτω από το επιτρεπτό όριο.
:s_drinks

Δεν λεω κατι αντιθετο. Εγω Dunlop φοραω και ειμαι πολυ ευχαριστημενος και απο το κρατημα και απο τη φθορα και απο το ποσο |λογοκρισία| ειναι. Αυτο δε σημαινει οτι δε θελουν πιεση για να δουλεψουν σωστα, ή οτι δε προοριζονται για αγρια χρηση. Απλα η Dunlop σκεφτεται και για την καθημερινη χρηση ακομα και των πιο σπορ μοντελων.
Σε τεστ που εχει γινει τα RΤ εβγαιναν σχεδον "ατσαλακωτα" μετα απο καποιους γυρους στο Magny-Cours, ενω τα πιο sport-touring π.χ. PS3 και SC5, ηταν εντελως φυτιλια-παραμορφωμενα.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
georgetz έγραψε:
alexandros.K έγραψε:σε τι διασταση τα εχεις?
καλυτερα τα Michelin PS3 ή τα Pirelli κατα την αποψη σου?
μαλακοτερο πλαινο και πελμα εχει το Michelin?

-195/45 σε 16άρα
-εξαρτάται τι ψάχνεις, το GT μου αρέσει περισσότερο για σπορ οδήγηση , καλύτερο κράτημα
- ναι και στα 2

Ακούω καλά λόγια για το λάστιχο του Hi-Fi όπως και για Bridgestone Adrenalin.

ευχαριστω
εμενα φοραει 205/45/17
θελω κατι νορμαλ προς σπορ, με μαλακά πλαϊνά για να μην κοπαναει στις ανωμαλιες του δρομου, γιατι το χρησιμοποιώ και για καθημερινο και που και που το πιεζω
νομιζω το Michelin PS3 ειναι πιο κοντα σε αυτο που θελω
ειχα το Pirelli P zero nero (οχι το GT) και δεν μου αρεσε (σκληρο πλαϊνό , κακο φρεναρσιμα κρυο)
Άβαταρ μέλους
By dimik
alexandros.K έγραψε:
georgetz έγραψε:

-195/45 σε 16άρα
-εξαρτάται τι ψάχνεις, το GT μου αρέσει περισσότερο για σπορ οδήγηση , καλύτερο κράτημα
- ναι και στα 2

ευχαριστω
εμενα φοραει 205/45/17
θελω κατι νορμαλ προς σπορ, με μαλακά πλαϊνά για να μην κοπαναει στις ανωμαλιες του δρομου, γιατι το χρησιμοποιώ και για καθημερινο και που και που το πιεζω
ειχα το Pirelli P zero nero (οχι το GT) και δεν μου αρεσε (σκληρο πλαϊνό , κακο φρεναρσιμα κρυο)

Βάλε Sport Contact 5 τότε, κι εγώ τα ίδια έψαχνα για το Cooper S, μιας και θα είναι καθημερινός μεταφορέας και ταυτόχρονα παιχνίδι και έπαθα πλάκα ως προς την άνεση πρώτα και μετά σε ότι αφορά το κράτημα.
Το γεγονός ότι πριν είχε runflat έπαιξε ρόλο αλλά πήγα και σε μια διάσταση πάνω απο 205 σε 215/45/17 και λόγω τιμής αλλά και για άνεση+κράτημα και μεταμορφώθηκε.

Ο 2ος επιλαχών μου ήταν τα Michelin PS3 αλλά διάβαζα ότι είναι πολύ μαλακά και σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες και την άγρια άσφαλτο εδώ φαντάζομαι δεν θα κρατούσαν πολύ.

edit: μου πρότεινε ο λαστιχάς και τα Dunlop Sportmaxx RT αλλά για αυτά διάβασα ότι έχουν πολύ μικρότερη διάρκεια και δεν τα προτίμησα κι ας ήταν 40€ φτηνότερα.
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
alexandros.K έγραψε:ευχαριστω
εμενα φοραει 205/45/17

Ε PS3 ή SC5 τοτε κι εισαι μια χαρα! :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
dimik έγραψε:Βάλε Sport Contact 5 τότε, κι εγώ τα ίδια έψαχνα για το Cooper S, μιας και θα είναι καθημερινός μεταφορέας και ταυτόχρονα παιχνίδι και έπαθα πλάκα ως προς την άνεση πρώτα και μετά σε ότι αφορά το κράτημα.
Το γεγονός ότι πριν είχε runflat έπαιξε ρόλο αλλά πήγα και σε μια διάσταση πάνω απο 205 σε 215/45/17 και λόγω τιμής αλλά και για άνεση+κράτημα και μεταμορφώθηκε.

Ο 2ος επιλαχών μου ήταν τα Michelin PS3 αλλά διάβαζα ότι είναι πολύ μαλακά και σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες και την άγρια άσφαλτο εδώ φαντάζομαι δεν θα κρατούσαν πολύ.

edit: μου πρότεινε ο λαστιχάς και τα Dunlop Sportmaxx RT αλλά για αυτά διάβασα ότι έχουν πολύ μικρότερη διάρκεια και δεν τα προτίμησα κι ας ήταν 40€ φτηνότερα.

μη γελασετε , αλλά εχω μια "αρνηση" ως προς τα γερμανικα προϊόντα και θελω να τα αποφύγω :oops: :oops:
παντως τα PS3 τα εχω οδηγησει σε αυτοκινητο φιλου και δεν ειχα παραπονο

εσυ εννοεις οτι τα Sport Contact 5 ειναι πιο ανθεκτικα απο τα PS3 ?
εγω νομιζω παρομοια ειναι σε ολους τους τομεις :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By dimik
alexandros.K έγραψε:
dimik έγραψε:Βάλε Sport Contact 5 τότε, κι εγώ τα ίδια έψαχνα για το Cooper S, μιας και θα είναι καθημερινός μεταφορέας και ταυτόχρονα παιχνίδι και έπαθα πλάκα ως προς την άνεση πρώτα και μετά σε ότι αφορά το κράτημα.

μη γελασετε , αλλά εχω μια "αρνηση" ως προς τα γερμανικα προϊόντα και θελω να τα αποφύγω :oops: :oops:
παντως τα PS3 τα εχω οδηγησει σε αυτοκινητο φιλου και δεν ειχα παραπονο

εσυ εννοεις οτι τα Sport Contact 5 ειναι πιο ανθεκτικα απο τα PS3 ?
εγω νομιζω παρομοια ειναι σε ολους τους τομεις :hmmm:

Δεν έχω δοκιμάσει τα PS3 αλλά διάβαζα ότι είναι μαλακότερα.
Τα SC5 τα έχω πάνω απο 1 χρόνο στο Golf και μου φαίνονται άψογα, υπόψην ζω στην Κύπρο με άσφαλτο γυαλόχαρτο και υψηλές θερμοκρασίες.

Όπως και να χει με καμιά απο τις 2 επιλογές δεν θα βγεις χαμένος.
Εγώ θα προσέθετα και τα Goodyear F1 asymmetric 2 στη εξίσωση.
Πάντως δες την διάσταση 215/45/17, περισσότερο ελαστικό μεγαλύτερη άνεση και κράτημα και χαμηλότερη τιμή απο τα 205/45/17.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#136534 τα Goodyear F1 asymmetric 2 απο οτι εχω διαβασει εχουν μια περιεργη αισθηση λενε :hmmm:
και νομιζω ειναι πιο σκληρα απο τα άλλα 2 που λεμε

οσο για το 215/45/17 το εχω σκεφτει κι εγω, αλλά φοβαμαι μηπως μου κανει πιο ασαφες το αμαξι (σε αποτομες αλλαγες πορειας, σε μεγαλες ταχυτητες, κτλ) και μου ανεβασει και την καταναλωση λιγο
Άβαταρ μέλους
By georgetz
alexandros.K έγραψε:
georgetz έγραψε:

-195/45 σε 16άρα
- ναι και στα 2

ευχαριστω
εμενα φοραει 205/45/17

Καλά το σκέφτεσαι τότε, έχε κατα νου βέβαια οτι το PS3 θα σου αντέξει περι τα ~35000 χλμ
με πτώση στην απόδοση μετά τα 15000χλμ περίπου.
Φαντάζομαι οτι τα νούμερα επιδέχονται διαφοροποιήσεων αλλά ειλικρινά, όχι μεγάλων
καθώς κι εγώ παρόμοιες ανάγκες εξυπηρετώ.

Το κράτημα τους στο βρεγμένο είναι εκπληκτικό,ακόμα και στα τελευταία τους.

Για τα Continental, με εμπειρία απο PC2, SC3 και υπο εξέταση PC5, πολύ καλή απόδοση μα φθείρονται γρήγορα.
Περιμένω να δω το 5άρι πως θα κινηθεί όπως και το SC5 φίλου.
Μαλακό πλαινό επίσης.
Άβαταρ μέλους
By dimik
alexandros.K έγραψε:τα Goodyear F1 asymmetric 2 απο οτι εχω διαβασει εχουν μια περιεργη αισθηση λενε :hmmm:
και νομιζω ειναι πιο σκληρα απο τα άλλα 2 που λεμε

οσο για το 215/45/17 το εχω σκεφτει κι εγω, αλλά φοβαμαι μηπως μου κανει πιο ασαφες το αμαξι (σε αποτομες αλλαγες πορειας, σε μεγαλες ταχυτητες, κτλ) και μου ανεβασει και την καταναλωση λιγο

Για το 215 σε ξένα φορουμς που ο έψαξα και για το Μινι συγκεκριμένα όλοι έλεγαν τα καλύτερα λόγω περισσότερου ελαστικού, τόσο σε κράτημα όσο και σε άνεση. Μέχρι στιγμής επιβεβαιώνω, χαίρομαι να το οδηγώ.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#136541 :s_wink ευχαριστω παιδια
εγω θελω κυριως καλο κρατημα στο στεγνο (το βρεγμενο δεν ειναι προτεραιότητά μου), μαλακο πλαϊνό, και λαστιχο που να δουλευει και κρυο
αν και κλiινω προς το PS3, μηπως εχετε να μου προτεινετε και καποιο άλλο εκτος απο αυτα που ειπαμε και δεν το σκεφτηκα?
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#136702 ps3 την πρώτη βόλτα που θα βγεις στο βρεγμένο στα γιάννενα (δλδ απο 15/8 ως 15/6 της άλλης χρονιάς) θα :lipsealed: και :s_shout και :thumbsup: δλδ :metalo:
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
JimClark έγραψε:ps3 την πρώτη βόλτα που θα βγεις στο βρεγμένο στα γιάννενα (δλδ απο 15/8 ως 15/6 της άλλης χρονιάς) θα :lipsealed: και :s_shout και :thumbsup: δλδ :metalo:

πρωτα με νοιαζει το στεγνο και μετα το βρεγμενο
για πες εντυπώσεις γενικα απο το PS3
ποσα χλμ το εχεις?
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
bill33 έγραψε:Kανονικά πρέπει να βγάλεις τις ζαντες απο το αμάξι και να χτυπήσεις το σήμα απο την πίσω μεριά του απο τον αφαλό της ζαντας για να βγει,οπως οταν κανεις ζυγοστάθμιση.Μετά τα καινουργια τα χτυπάς ελαφρά να μπουν στην τρύπα.Κοιτα μην μπουν στραβά γιατί θα φύγουν στον δρόμο.
ευχαριστώ bill33

Πάλι με φασαρία μπλέξαμε...

Sent from space >
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#140857 Τι να βάλω στο Sirion? 175/65/14

είχαμε τα conti eco contact . Οικονιμοκά θέλουμε με διάρκεια στο χρόνο κ αν γίνεται να ειναι μπεσατζίδικα στο βρεγμένο . Κανα 2 προτάσεις;