Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By red_monster
The Ace έγραψε:Αυτό μπορεί να στο πει/βεβαιώσει μόνο κάποιος που έχει ήδη εμπειρία από την συγκεκριμένη διαδικασία (δηλαδή πτυχίο από αυτούς => "αυτόματη" εγγραφή στο ΤΕΕ ?).

Και δηλαδή τι έχουν κάνει ? Συμφωνία με το ΤΕΕ ώστε να είναι εκ των προτέρων "μιλημένη" η επιτροπή ? :s_dunno

Σιγά την επιτροπή ρε συ ace...

Μπαίνεις, μόλις δουν ΕΜΠ...

"πείτε μας 2 λόγια για την διπλωματική σας..."
"εξαιρετικά...αντίο"

ψοφάνε να σε γράψουν στο ΤΕΕ να γραφτείς αυτόματα και στο ΤΣΜΕΔΕ να πάρουν κανα φράγκο...

άλλο ρωτώ...

ξέρεις οτι αν τελειώσεις ΕΜΠ, ΑΠΘ κλπ γράφεσαι στο ΤΕΕ, στο μητροπολιτικό ισχύει ??
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#13633 Αν πας έτσι που σε βλέπω Σουγλάκος με τσεκούρι στην πλάτη, πιστεύω ότι θα σε γράψουν και με απολυτήριο Δημοτικού
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Corto Maltese έγραψε:Αν πας έτσι που σε βλέπω Σουγλάκος με τσεκούρι στην πλάτη, πιστεύω ότι θα σε γράψουν και με απολυτήριο Δημοτικού

:s_rofl
Άβαταρ μέλους
By The Ace
red_monster έγραψε:
The Ace έγραψε:Αυτό μπορεί να στο πει/βεβαιώσει μόνο κάποιος που έχει ήδη εμπειρία από την συγκεκριμένη διαδικασία (δηλαδή πτυχίο από αυτούς => "αυτόματη" εγγραφή στο ΤΕΕ ?).

Και δηλαδή τι έχουν κάνει ? Συμφωνία με το ΤΕΕ ώστε να είναι εκ των προτέρων "μιλημένη" η επιτροπή ? :s_dunno

Σιγά την επιτροπή ρε συ ace...

Μπαίνεις, μόλις δουν ΕΜΠ...

"πείτε μας 2 λόγια για την διπλωματική σας..."
"εξαιρετικά...αντίο"

ψοφάνε να σε γράψουν στο ΤΕΕ να γραφτείς αυτόματα και στο ΤΣΜΕΔΕ να πάρουν κανα φράγκο...

άλλο ρωτώ...

ξέρεις οτι αν τελειώσεις ΕΜΠ, ΑΠΘ κλπ γράφεσαι στο ΤΕΕ, στο μητροπολιτικό ισχύει ??

Μα αυτό ακριβώς σου λέω και εγώ ρε συ, δεν διαφωνούμε :s_tongue Εγώ μπήκα μέσα και μόλις έμαθαν ότι η διπλωματική μου και το διδακτορικό μου ήταν με τον Μπεχράκη, με ρωτάγανε τι κάνει, και που είναι, και τι πιστεύει για το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους κλπ, από ουσία και "εξετάσεις" ούτε δείγμα :s_biggrin Το επόμενο παιδί που ήταν από κάποιο πολυτεχνείο (?) στη Ρουμανία, ήταν μέσα 2 ώρες και μόνο που δεν τον έβαλαν να ξαναγράψει εξετάσεις... :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
The Ace έγραψε:
red_monster έγραψε:
Dodger έγραψε:Bachelor of Engineering (Honours)

ναι βρε, αυτό το ξέρω, τι επίπεδο είναι για το ελληνικό ΤΕΕ δεν ξέρω...

Οτιδήποτε έχει διάρκεια <3 ετών (6 εξαμήνων) είναι αντίστοιχα <Master, άρα και <ΑΕΙ (ΕΜΠ δηλαδή). Εκτός και αν είναι από κανά MIT, Imperial κλπ, οπότε σε κοιτάνε και με -λίιιιγο- διαφορετικό μάτι....

European Bologna process systems[edit]
In many countries, the English distinction between a bachelor's and master's degree is being introduced by the Bologna process. Under the new Bologna reform, universities in Europe are introducing the Bachelor level (BA or BS) degree, often by dividing a 5-year Master-level program into two parts (3-year Bachelor's + 2-year Master's), where students are not obligated to continue with the second Master's-degree part. These new Bachelor's degrees are similar in structure to British Bachelor's degrees.

Wiki

Αυτό δεν ισχύει? Πρώτα ειναι το bachelor και μετά το Master; :s_dunno

Απλά σε εμάς (π.χ εγώ μηχ μηχ στο ΑΠΘ) ειναι πακέτο τα 5 χρόνια μινιμουμ ενώ στο εξωτερικό μπορεις να φυγεις με το bachelor απλά στα 3. Δηλαδή ειναι επιλογή σου τα +2.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
JasonLouk έγραψε:
The Ace έγραψε:
red_monster έγραψε:

Οτιδήποτε έχει διάρκεια <3 ετών (6 εξαμήνων) είναι αντίστοιχα <Master, άρα και <ΑΕΙ (ΕΜΠ δηλαδή). Εκτός και αν είναι από κανά MIT, Imperial κλπ, οπότε σε κοιτάνε και με -λίιιιγο- διαφορετικό μάτι....

Αν ρωτάς εμένα, στο post μου το "<" είναι το μαθηματικό "μικρότερο", σημαίνει ότι "διάρκεια μικρότερη των 3 ετών" => "μικρότερο από Master" (ήτοι Bachelor), και άρα κατά το ΤΕΕ είναι "μικρότερο από το πτυχίο ΑΕΙ/ΕΜΠ" :s_cool
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#14159 @The Ace
Προφανως γνωρίζω την χρήση των <,> απλά δεν πρόσεξα το < που έβαλες δίπλα στην λέξη master. :s_smile Mea culpa

vasilis έγραψε:έχει πήξει στους Μηχανολόγους το φορουμ τρομάρα μας... :s_coffee

Παρατήρησε την διαχειριστική ομάδα και θα εκπλαγείς :shifty:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
JasonLouk έγραψε:@The Ace
Προφανως γνωρίζω την χρήση των <,> απλά δεν πρόσεξα το < που έβαλες δίπλα στην λέξη master. :s_smile Mea culpa

Το φαντάστηκα, το κόλλησα και εγώ στις λέξεις και δεν φαινόταν σε γρήγορη ανάγνωση...
Άβαταρ μέλους
By red_monster
JasonLouk έγραψε:
The Ace έγραψε:
red_monster έγραψε:

European Bologna process systems[edit]
In many countries, the English distinction between a bachelor's and master's degree is being introduced by the Bologna process. Under the new Bologna reform, universities in Europe are introducing the Bachelor level (BA or BS) degree, often by dividing a 5-year Master-level program into two parts (3-year Bachelor's + 2-year Master's), where students are not obligated to continue with the second Master's-degree part. These new Bachelor's degrees are similar in structure to British Bachelor's degrees.

Wiki

Απλά σε εμάς (π.χ εγώ μηχ μηχ στο ΑΠΘ) ειναι πακέτο τα 5 χρόνια μινιμουμ ενώ στο εξωτερικό μπορεις να φυγεις με το bachelor απλά στα 3. Δηλαδή ειναι επιλογή σου τα +2.

στο εξωτερικό πρέπει πλέον να περάσεις από διαδικασία για να ξεκινήσεις μαστερ, ακόμα και στο ίδιο ίδρυμα...

γενικά πάντως, μπατσελορ + μαστερ δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα δικά μας ΑΕΙ...

στην γερμανία πχ μπορείς να κάνεις μπάτσελορ στο αντίστοιχο ΤΕΙ μηχανολογίας και μετά μάστερ σε αυτό χωρίς να έχεις τελειώσει το ίδιο πρόγραμμα σπουδών και τον ίδιο τίτλο με το TU πχ
Άβαταρ μέλους
By vasilis
JasonLouk έγραψε:@The Ace

vasilis έγραψε:έχει πήξει στους Μηχανολόγους το φορουμ τρομάρα μας... :s_coffee

Παρατήρησε την διαχειριστική ομάδα και θα εκπλαγείς :shifty:

ευτυχώς είναι ο mirage και κρατάει τα προσχήματα :rtfm: :inlove:
Άβαταρ μέλους
By criuser
#14498 Τα τει μηχανολογίας στην Γερμανία , λέγονται πλέον τεχνολογικά πανεπιστήμια .

Τα προγράμματα μηχανικών των κολλεγίων έχουν θεματάκια , που μάλλον όταν τελειώσεις γίνονται θεματάρες .

Η μλκ των εδώ 5ετών συνεχίζεται αφού οι Αστερίξ και οι Πανοραμίξ των 5ετών συνεχίζουν να κοντράρουν την πραγματικότητα της Μπολώνιας .

Ερώτηση γιά όσους γνωρίζουν . Οχι τίποτα νεογεροντάρες 30-35 που νομίζουν ότι είναι ακόμα νέοι :s_biggrin και έχουν περάσει 10+ χρόνια από τότε που τελείωσαν , αλλά γιά πιό πρόσφατους .

Δικός μας 5ετούς σχολής , θα πάει γιά Εράσμους , στο 9ο η 10ο εξάμηνο της σχολής του . Το θέμα είναι ότι πέρα από την βλακεία περί μάστερ των εδώ 5ετών που αναγνωρίζονται μόνο στις οδούς Πατησίων και Ιεράς Οδού :rtfm: , ο φοιτητής θα πάει στο αντίστοιχο συνεργαζόμενο προπτυχιακό τμήμα , μόνο που εκείνο πλέον σε όλη την Ευρώπη είναι 6 εξάμηνα .

Ποιά μαθήματα θα διδαχθεί και τι επιπέδου θα είναι ?
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#14539 Διόρθωση : Για ERASMUS έχεις δυνατότητα να κάνεις τις αιτήσεις και να πας απο το 6ο εξάμηνο και μετά.
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#14907 Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα καθηγητή να μας τονίζει οτι για εμάς είναι απο το 6ο εξάμηνο και μετά.
Μπορει να θυμάμαι λάθος αλλά θα ψάξω και θα επανέλθω. :s_smile

ΕDIT :

Παρανόηση δικιά μου.
Ισχύει αυτο που λες cruiser αλλά αυτό σύμφωνα με αυτό , τώρα θυμάμαι οτι ο συγκεκριμένος καθηγητής μας ειπε οτι καλύτερα να το κάνουμε απο τότε και μετά για να έχουμε περισσότερες πιθανότητες επιλογές . Mea culpa :s_smile