Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Adriver
#134233
Νίκος Παππάς έγραψε:Άρθρο των "New York Times", για τις δραματικές συνομιλίες και τους λόγους που η Ελληνική κυβέρνηση οδηγήθηκε στο δημοψήφισμα, αναδημοσιεύει ο Μιχάλης Ιγνατίου.

Γράφει στην ιστοσελίδα του (mignatiou.com):

Δημοσίευμα – σοκ για τις δραματικές συνομιλίες και τους λόγους που η κυβέρνηση οδηγηθήκε στο δημοσίευμα, από τους New York Times.


Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, την προηγούμενη Παρασκευή το πρωί στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός μάζεψε τους στενούς συνεργάτες του σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου για μια μυστική σύσκεψη. Από όλους τους συμμετέχοντες ζητήθηκε να αφήσουν εκτός τα κινητά τους τηλέφωνα για να αποφευχθούν διαρροές.

Εκεί ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε τους συνεργάτες του να υποστηρίζουν ότι το ΔΝΤ και η Γερμανία δεν ήθελαν συμφωνία, αλλά αντίθετα έσπρωχναν την Ελλάδα σε χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ. To προηγούμενο βράδυ οι ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής είχαν απορρίψει τη νέα πρόταση του πρωθυπουργού για ελάφρυνση του χρέους.

“Αυτό δεν πάει πουθενά”, φέρεται να είπε εκνευρισμένος ο πρωθυπουργός, “όσο πιο πολύ κινούμαστε προς αυτούς, εκείνοι απομακρύνονται”. Μετά από μερικές ώρες πήρε την απόφαση να μπει στο αεροπλάνο για την Ελλάδα και από εκεί να ανακοινώσει το δημοψήφισμα.

Οπως αναφέρει το TheToc, σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η ελληνική πλευρά είχε καταλήξει ότι όσες παραχωρήσεις και να έκανε, η συμφωνία δε μπορούσε να επιτευχθεί. Αντίθετα η πλευρά των δανειστών θεωρεί ότι ο Τσίπρας ενδιαφερόταν μόνο για τα ελάχιστα δυνατά μέτρα λιτότητας και τη μέγιστη ελάφρυνση του χρέους.

Το χρονικό των εξελίξεων

Όλα ξεκίνησαν όταν τη Δευτέρα 22 Ιουνίου η ελληνική ομάδα διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες κατέθεσε ένα κείμενο 8 σελίδων, όπου βασικά πρότεινε αύξηση της φορολογίας αντί για τη μείωση των συντάξεων.

Παρά το γεγονός ότι η αρχική υποδοχή των προτάσεων αυτών ήταν θετική (Π. Μοσκοβισί, Γ. Ντάισελμπλουμ), το επόμενο πρωί ήρθε η απάντηση από τους θεσμούς στο ελληνικό έγγραφο, γεμάτο παρατηρήσεις με κόκκινο: υπερβολικές αυξήσεις φόρων, ανεπαρκείς περικοπές ειδικά στις συντάξεις.

“Η ελληνική ομάδα δε μπορούσε να το πιστέψει. Οι δανειστές εμφανίζονται να επιστρέφουν στην αρχή των συνομιλιών πριν έξι μήνες”, αναφέρει ο δημοσιογράφος, επιβεβαιώνοντας τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις, των δύο πιο στενών συμβούλων του Αλ. Τσίπρα, Ν. Παππά και Γ. Βαρουφάκη.

Την Τετάρτη αντιπροτάθηκε στην κυβέρνηση να αυξήσει το ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, απορρίπτοντας ταυτόχρονα κάθε συζήτηση για το χρέος και παραπέμποντας το μετά την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.

Την Πέμπτη Τσίπρας και Βαρουφάκης συμφώνησαν ότι δε μπορούσαν να παρουσιάσουν την πρόταση αυτή στο υπουργικό συμβούλιο, καθώς είχαν ενταθεί οι φωνές τις τελευταίες εβδομάδες που έβαζαν κόκκινες γραμμές σε φόρους και συντάξεις, ενώ [b]είχαν αυξηθεί και οι πιέσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της ρήξης με την Ευρώπη και της επιστροφής στη δραχμή.


Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να πιέσουν την Ευρώπη για το θέμα του χρέους, ώστε να έχει μια πιθανότητα η συμφωνία να περάσει από τη Βουλή.

Όταν όμως ο Γ. Βαρουφάκης το έθεσε στους συναδέλφους του υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης την ίδια ημέρα στο Eurogroup, του απάντησαν πως έχει μείνει ελάχιστος χρόνος για διαπραγματεύσεις.

“Γιάνη, αν συνεχίσεις να μιλάς για το χρέος, η συμφωνία θα είναι αδύνατη”, φέρεται να του είπε ο Ολλανδός Γ. Ντάσελμπουμ.

Ο Γερμανός Β. Σόιμπλε άσκησε κριτική στον Επίτροπο Μοσκοβισί ότι κρατάει πιο ευνοϊκή στάση απέναντι στην Ελλάδα, καθώς, όπως είπε, ακόμη και η τελευταία πρόταση των θεσμών θα είχε δυσκολίες να περάσει από τη γερμανική Βουλή.

“Η μόνη λύση είναι η επιβολή capital controls”, είπε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Στο σημείο αυτό ο Γ. Βαρουφάκης απευθύνθηκε στη διευθύντρια του ΔΝΤ: “Αν υπογράψουμε αυτή τη συμφωνία, μπορείτε να δηλώσετε επίσημα ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο;”.

“Έχει ένα επιχείρημα ο Γιάνης”, απάντησε η Κριστίν Λαγκάρντ, “πρέπει να απαντηθεί το ζήτημα του χρέους”.

Πριν προλάβει όμως να συνεχίσει, τη διέκοψε ο Γ. Ντάισελμπλουμ. “Γιάνη η προσφορά είναι take it or leave it”, είπε.

NEW YORK TIMES, ΗΜΕΡΗΣΙΑ[/b]
http://mignatiou.com/2015/07/mistikes-s ... -daniston/

Αυτό μαζί με το βίντεο του ARD που έβαλε ο RG λένε πολλά.
Κατά τα άλλα φταίει ο Τσίπρας....................

Το κείμενο είναι σε στυλ κουτσομπολιού στο καφενείο ή τη ρούγα της γειτονιάς στο χωριό. Χαρακτηριστικό δείγμα δημοσιογραφίας Ιγνατίου, που φαίνεται ότι θέλει να "πουλάει" πως έχει άκρες και γνωριμίες και μαθαίνει μυστικούλια για τι έγινε, πως αισθάνονται, τι έφαγαν, ... κι άλλα ανούσια για την πολιτική ειδησεογραφία.

Επί της ουσίας, τι είδες εσύ και πείσθηκες ότι ο Τσίπρας δεν φταίει? Μήπως εννοείς ότι δεν φταίει σε σχέση με τους άλλους στο ΣΥΡΙΖΑ που πιέζουν να πάει στη Δραχμή? (παραπάνω με μπλε χρώμα)

Μετά από 5 μήνες που γ@μισε τη χώρα στραγγίζοντας και τα αποθεματικά του τελευταίου οργανισμού, βρήκε τη χειρότερη στιγμή να της περάσει και την θηλιά στο λαιμό! Λες και θα κάνει κακό στον Σόιμπλε αν κρεμαστεί. Αυτό είναι είτε βλακεία ή προδοσία του εθνικού στόχου που υποτίθεται ήταν συμφωνία και παραμονή στο Ευρώ. Τι δεν καταλαβαίνεις?
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#134240
Adriver έγραψε:Το κείμενο είναι σε στυλ κουτσομπολιού στο καφενείο ή τη ρούγα της γειτονιάς στο χωριό. Χαρακτηριστικό δείγμα δημοσιογραφίας Ιγνατίου, που φαίνεται ότι θέλει να "πουλάει" πως έχει άκρες και γνωριμίες και μαθαίνει μυστικούλια για τι έγινε, πως αισθάνονται, τι έφαγαν, ... κι άλλα ανούσια για την πολιτική ειδησεογραφία.


:slap: :slap: :slap: :slap: :slap: :slap:

Για να καταλάβεις το πόσο προκατειλημμένος είσαι, το μόνο που έκανε ο Ιγνατίου είναι να μεταφράσει το άρθρο του Landon Thomas Jr., που είναι "Economy and finance reporter for the New York Times". Το οποιό, ούτε καν το έκλεψε (όπως συνηθίζεται στην ελληνική "δημοσιογραφία"), αλλά παρέθεσε και τη πηγή στο τέλος του κειμένου. Κάτι που θα έβλεπες, αν έμπαινες στον κόπο να διαβάσεις το άρθρο με τον εγκέφαλο σου σε λειτουργία.

Δηλαδή όχι μόνο έβαλε το url στο τέλος, αλλά γράφει πάνω-πάνω "Άρθρο των "New York Times", (...), αναδημοσιεύει ο Μιχάλης Ιγνατίου. Δημοσίευμα – σοκ για τις δραματικές συνομιλίες και τους λόγους που η κυβέρνηση οδηγηθήκε στο δημοσίευμα (sic), από τους New York Times."

Δεν το γράφω αυτό ως υπεράσπιση του Ιγνατίου, ούτε του Τσίπρα. Στα παπάκια μου και οι 2 τους. Παρατηρώ όμως -και δεν είναι η 1η φορά σε σένα- ότι έχεις μπει σε mode ΟΥΓΚ. Βλέπεις κάτι που δεν συμφωνεί με τη προκατάληψη σου και κατεβάζεις αμέσως ρολά αντί να το εξετάσεις με κριτική σκέψη. To "με τον εγκέφαλο σου σε λειτουργία" δεν το γράφω ειρωνικά, είναι τυπική περίπτωση confirmation bias αυτό που κάνεις. :iconcool:

Όταν δεν προσέχεις καν κάτι τόσο ουσιώδες -που σου παρουσιάζεται πολύ ξεκάθαρα- μπορείς να εμπιστευτείς ότι η κρίση σου είναι αντικειμενική στο οποιοδήποτε συμπέρασμα έβγαλες πάνω στο θέμα;
Άβαταρ μέλους
By elteo
#134241
pik. έγραψε:
Με οχι και Τσιπρα ξεχαστε την Ελλαδα που ξερατε.
Ελπιζω δεν θα τον αφησει ο ΠτΔ να μας γυρισει στην δραχμη

Ολα τα άλλα ειναι ζωτροφες Μαδουρο για τους σανοφαγους

Καλα ξεμπερδεματα απο αυριο,αν κ δυσκολο

< note >


pik εγώ πιστεύω ότι δεν βγαίνει το όχι. Εστω οριακά με +2+3% θα υπερισχύσει το Ναι.
Βλέπω αυτό το κλίμα γύρω μου από φανατικούς του όχι μέχρι χθες να αλλάζουν σε ναι.

ΥΓ. μιας και βλέπω m1 note στην tapatalk-υπογραφή, πως θα ψωνίζουμε τώρα κινεζοκινητά; :lol: (ξέρω ότι μένεις ιταλία, για τους ελ λέω)

ΥΓ2. Αρκάς :metalo:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By vice246
#134242
Corto Maltese έγραψε:Nα πολεμήσουμε για το ιερό μας δικαίωμα στην παραοικονομία


Μετα απο πολλα χρονια ύφεσης… με την προσδοκία της καλης φετεινης τουριστικής σαιζον αγορασε την άνοιξη 5 καινουργια αυτοκινητα με οτι οικονομικα μεσα του ειχαν απομεινει…
Και στο πικ της περιοδου παμε σε δημοψήφισμα με κλειστες τραπεζες και σε στραγγαλισμο της μικρής ατομικης του επιχειρησης βουλιαζοντας τον στο χρέος και το αδιεξοδο…

Αγαπητε Γκρεο (να πως τρεφεται ο διχασμος…!!! ) ολα αυτα γινονται γιατι δεν παιρνει καποιος πρωθυπουργος την αποφαση να μειωσει τις παραλογες δαπανες…

Οι κρεμαλες τελειωσαν… εχουν σειρα οι δαπανες…
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#134243 Εγώ πάλι, κρίνοντας από αυτά που διαβάζω γύρω μου, πιστεύω ότι θα πάμε στο ΌΧΙ.

Ίσως στο μέλλον κάποτε να αναρωτηθούμε πως μπόρεσε η πλειοψηφία ενός λαού να πειστεί ότι η αυτοκτονία είναι απαραίτητη για να μπορέσει να γίνει καλά γρηγορότερα.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#134245 99% θα βγει το ΝΑΙ , μη κοιτάτε μόνο τις πόλεις που ζείτε, στην περιφέρεια ο κόσμος είναι ηλικιωμένος και θρησκευόμενα συντηρητικός.
Άβαταρ μέλους
By vice246
#134246
Χρήστος Λάππας έγραψε:Εγώ πάλι, κρίνοντας από αυτά που διαβάζω γύρω μου, πιστεύω ότι θα πάμε στο ΌΧΙ.

Ίσως στο μέλλον κάποτε να αναρωτηθούμε πως μπόρεσε η πλειοψηφία ενός λαού να πειστεί ότι η αυτοκτονία είναι απαραίτητη για να μπορέσει να γίνει καλά γρηγορότερα.


Δες το απ την πλευρα του οτι πρεπει να χασουμε ολο το αιμα μας για να φυγει μαζι του ολο το δηλητήριο…
Ετσι κι αλλιως (οπως δηλωσε και ο ιδιος ο πρωθυπουργος) οτι και να γινει στην κλινικη της ευρώπης θα αναρρωσουμε…
ακομη και στην εντατική για τους "τρελαμενους" ..τα κρεβάτια εχουν ιμαντες…
Άβαταρ μέλους
By manosky
#134261 Το άρθρο των NYT θυμίζει ανταπόκριση Δήμου Βερύκιου από το ΓΕΣ την εποχή των Ιμίων.
Τεσπά


Αλέξης:
"Από αύριο ανοίγουμε νέο δρόμο για τους λαούς της Ευρώπης"
Τραγικά πράγματα, οταν η χώρα σου καταρρέει και οι Ευρωπαίοι σε βρίζουν με μια φωνή, να λες ότι θα τους δείξεις τι να κάνουν για να σωθούν.
Κλάμα...... :S
Άβαταρ μέλους
By 2014
#134262 Μπορούμε να τον παρακαλέσουμε να κατεβάσει κόμμα στην Ελλάδα;;;
Άβαταρ μέλους
By j.marr
#134264
2014 έγραψε:Μπορούμε να τον παρακαλέσουμε να κατεβάσει κόμμα στην Ελλάδα;;;


Να μιλήσει με ΕΛ ταρίφα. :s_rofl :s_rofl :s_rofl

μλκ θα πλήρωνα για να το δώ αυτό. :s_rofl :s_rofl