Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By leonp
axel12p έγραψε:
leonp έγραψε:@Lippi

Τα παραπάνω είναι ανοησίες.
Η χρεοκοπία της Ελλάδας θα είναι πρωτοφανής για Ευρωπαϊκή χώρα.
Θα είναι χρεοκοπία Αφρικανικού τύπου.

Αυτοί τουλάχιστον έχουν ορυκτό πλούτο, εμείς τι θα εξάγουμε, Δημοσίους Υπαλλήλους;

Μπορούμε να τους εξάγουμε αλλά θα φεύγουν για την Ευρώπη με κάπως δυσάρεστο τρόπο.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Lippi

Δεν θα υπάρχουν καύσιμα, τρόφιμα, τράπεζες, φάρμακα κλπ.
Το ηλεκτρικό ρεύμα, αν υπάρχει, θα έρχεται για μερικές ώρες τη μέρα.
Το ίδιο για το νερό.

Πως βλέπουμε στις φωτογραφίες Αφρικανούς να ψοφάνε από πείνα και αρρώστιες και λέμε τους καημένους, έτσι θα λένε για τους Έλληνες.

Σύντροφε μην ξεγιελιεσαι, το παράδειγμα της Αργεντινής και της μπολιβαριανης επανάστασης δείχνει το δρόμο στην κυβέρνηση του λαού των Ελλήνων.
Άβαταρ μέλους
By elteo
leonp έγραψε:Ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας θα είναι Αφρικανικού τύπου με τον κόσμο να αρπάζει ότι μπορεί από τα λιγοστά φορτηγά με βοήθεια, είναι βέβαιο.

Φαίνεται η αρχή της χρεοκοπίας στις τράπεζες.
Σε λίγο θα στεγνώσουν όλα τα μετρητά.
Εισαγωγές δεν γίνονται και θα υπάρχει ΠΕΙΝΑ - πρωτοφανής για Ευρωπαϊκή χώρα.

leonp σε συμπαθώ αλλά έχεις καταντήσει γραφικός.
Άβαταρ μέλους
By italakias

Δεν θα υπάρχουν καύσιμα, τρόφιμα, τράπεζες, φάρμακα κλπ.
Το ηλεκτρικό ρεύμα, αν υπάρχει, θα έρχεται για μερικές ώρες τη μέρα.
Το ίδιο για το νερό.

Πως βλέπουμε στις φωτογραφίες Αφρικανούς να ψοφάνε από πείνα και αρρώστιες και λέμε τους καημένους, έτσι θα λένε για τους Έλληνες.

Καλα χαλαρωσε λιγο.
:omg:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#132137 Για να είμαστε ακριβείς, σχεδόν όλες οι χώρες της Ε.Ε. έχουν πει ότι έχουν ετοιμάσει ήδη πακέτα ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ελλάδα.....ε για να το λένε, κάτι θα ψυλλιάζονται και αυτοί, σωστά ?
Άβαταρ μέλους
By axel12p
The Ace έγραψε:Για να είμαστε ακριβείς, σχεδόν όλες οι χώρες της Ε.Ε. έχουν πει ότι έχουν ετοιμάσει ήδη πακέτα ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ελλάδα.....ε για να το λένε, κάτι θα ψυλλιάζονται και αυτοί, σωστά ?

Αυτοί θέλουν το κακό μας και παρεμβαίνουν στην δημοκρατία μας. Εμείς όμως είμαστε έξυπνοι και ξέρουμε καλύτερα από τους κουτόφραγκους :sleep:
Άβαταρ μέλους
By markvag
axel12p έγραψε:Αν ζούσαμε στην Αγγλία, θα την καταλάβαινα τον προβληματισμό σου για Ευρώ ή εθνικό νόμισμα. Στην χώρα που ζούμε όμως, πιστεύεις πως έχουμε τόσο ισχυρή οικονομία και παραγωγή που το μόνο που μας προβληματίζει είναι το αν θα ρυθμίσουν οι πολιτικοί σωστά την ποσότητα χρήματος;

Σε ποια περιοχή της Θεσσαλονίκης μένεις, που σου δίνει την εντύπωση ότι έχουμε ισχυρή οικονομία να έρθω και εγώ :lol:

Μένω Καλαμαριά, είσαι ευπρόσδεκτος και για καφέ! :rtfm: :)

Δεν μίλησα για ισχυρή οικονομία, μίλησα για τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις αυτό το εργαλείο (που δεν το έχεις σήμερα) για να βοηθήσεις την οικονομία σου. :rtfm:

Dimitris_P έγραψε:markvag μπορεί όντως να μην υπάρχει διαδικασία εξόδου κλπ αλλά πώς θα παίρνουμε ρευστό αν δεν υπάρχει αντίκρυσμα;

Εντάξει για όλα τ'άλλα γελάω, πχ να εξάγουμε. Τι να εξάγουμε; Τυρί ή λάδι; Ανάπτυξη της βιομηχανίας. Πώς; Για να γίνει αυτό πρέπει να πέσει κι άλλο το ΦΠΑ και οι μισθοί και να επενδύσουν οι έχοντες.

Τα πράγματα είναι απλά, χωρίς να θέλω να πάρω θέση ανάμεσα σε ναι ή όχι, αλλά σκεπτόμενος λογικά. Με την χρεωκοπία ή/και την δραχμή ΤΟΝ ΗΠΙΑΜΕ. Δεν θα κινείται καμία αγορά, δεν θα γίνονται εισαγωγές, δεν θα μπορούμε να πάρουμε κινεζιές απ'το ebay, θα περνάνε τα πάντα τελωνείο κλπ κλπ. Αυτοί που πιστεύουν το αντίθετο νομίζω ότι μιλάνε εκ του ασφαλούς, ότι δηλαδή έχουν αμέτρητα...μετρητά σε € ή δεν έχουν στον ήλιο μοίρα (φτωχοί, άνεργοι) οπότε ο καμμένος τη φωτιά δεν την φοβάται.

Προφανώς και δεν διαφωνώ, απλά σημειώνω ότι όλοι κινούνται σε άγνωστα και θολά νερά... :)
Άβαταρ μέλους
By bill33
#132158 Η western union λειτουργεί;Για να μου στείλουν € απο Γερμανία. :ninja:
Άβαταρ μέλους
By criuser
#132162 Το μέλος ΔΕΠ είπε ότι είχε πληροφορίες από τραπεζικούς . Δεν το είπε ο ίδιος .

Τα λινκ αν τα διαβάσετε λένε τα ίδια . Αχαρτογράφητα και διεθνείς συνθήκες .

Τα γεγονότα της Κύπρου έγιναν ΜΕ ΑΛΛΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ . Τώρα ισχύει άλλη από πέρσι . Απαγορεύτηκε η διάσωση τραπεζών από τους φορολογούμενους .

Αντί να λέτε αστεία σχόλια , βάλτε επιχειρήματα και λίνκ .

Δεν θα ξαναπαντήσω σε φληναφήματα ασχέτων για το θέμα .

Οβερ και άουτ :thumbsdown: :thumbsdown: :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
bill33 έγραψε:Η western union λειτουργεί;Για να μου στείλουν € απο Γερμανία. :ninja:

Αναστέλλει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα η Western Union
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=717913
Άβαταρ μέλους
By mjacob
bill33 έγραψε:Η western union λειτουργεί;Για να μου στείλουν € απο Γερμανία. :ninja:

στο λογαριασμό σου μπορούν να στείλουν, αν και φαντάζομαι δεν ήταν αυτό το ζητούμενο...
Άβαταρ μέλους
By axel12p
markvag έγραψε:
axel12p έγραψε:Αν ζούσαμε στην Αγγλία, θα την καταλάβαινα τον προβληματισμό σου για Ευρώ ή εθνικό νόμισμα. Στην χώρα που ζούμε όμως, πιστεύεις πως έχουμε τόσο ισχυρή οικονομία και παραγωγή που το μόνο που μας προβληματίζει είναι το αν θα ρυθμίσουν οι πολιτικοί σωστά την ποσότητα χρήματος;

Σε ποια περιοχή της Θεσσαλονίκης μένεις, που σου δίνει την εντύπωση ότι έχουμε ισχυρή οικονομία να έρθω και εγώ :lol:

Μένω Καλαμαριά, είσαι ευπρόσδεκτος και για καφέ! :rtfm: :)

Δεν μίλησα για ισχυρή οικονομία, μίλησα για τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις αυτό το εργαλείο (που δεν το έχεις σήμερα) για να βοηθήσεις την οικονομία σου. :rtfm:

Να είσαι καλά, ευχαριστώ για την πρόσκληση :)

Δε διαφωνώ πως αποτελεί πράγματι εργαλείο για μία οικονομία και το χρησιμοποιούν όλα τα κράτη.

Για εμάς όμως με την οικονομία που έχουμε ο μόνος τρόπος που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το εργαλείο είναι για να υποτιμήσουμε το νόμισμα μας, ώστε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί.

Δηλαδή αν σήμερα είμαστε σε ένα ισχυρό νόμισμα το οποίο δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες μου, θα το αντικαταστήσω με ένα άλλο νόμισμα (π.χ. την δραχμή), το οποίο θα έχει την μισή αξία του προηγούμενου ώστε να ανταποκρίνεται στην οικονομία μου και να είμαι πιο ανταγωνιστικός. Πιστεύω ότι λέμε το ίδιο ως εδώ.

Αν όμως ισχύσει το παραπάνω τότε πρακτικά μισθοί, καταθέσεις συντάξεις πάνε στο μισό. Ελπίζοντας πως θα καταφέρεις να είσαι τόσο ανταγωνιστικός ώστε σε κάποια φάση να ισχυροποιήσεις την οικονομία σου. Και το ερώτημα είναι, είμαστε εμείς σε φάση με δραχμή έστω να αποκτήσουμε ανταγωνιστική οικονομία; Σε πιο ακριβώς τομέα να στηριχτούμε; Σε παραγωγή, όσο και να ρίξεις το νόμισμα σου, θα υπάρχουν κάτι δισεκατομμύρια Κινέζοι ώστε να παράξουν το κάθε προϊόν ακόμη φτηνότερα. Τεχνογνωσία δεν έχεις, αυτοκινητοβιομηχανίες όπως οι Γερμανοί να πουλάς προϊόντα προστιθέμενης αξίας, ώστε να έχεις υψηλούς μισθούς και δυνατό νόμισμα. Το μόνο που θα έχουμε είναι γεωργική παραγωγή και τουρισμός.

Υπάρχει όμως κανείς που πιστεύει πως αυτός που ασχολείται με τον τουρισμό ή ο αγρότης θα γίνει με την δραχμή πιο πλούσιος από ότι είναι τώρα; Χωρίς επιδοτήσεις, με διπλάσιο κόστος εισαγώμενου πετρελαίου, λιπασμάτων σπόρων. Δεν ξέρω τι γίνεται στα σούπερ μάρκετ, οι αγροτικοί συνεταιρισμοί όμως έχουν αδειάσει από λιπάσματα.

Γιατί το να πας σε δραχμή και να παίρνεις τα μισά από όσα παίρνεις τώρα (και αν παίρνεις τόσα) είναι καλό, ενώ αν σου πει η Τρόικα μείωσε τους μισθούς για να γίνεις πιο ανταγωνιστικός και να δυναμώσεις την οικονομία σου, χωρίς να αυξηθεί το κόστος των εισαγόμενων προϊόντων, χωρίς να χάσει ο κόσμος τις καταθέσεις του, χωρίς να παγώσει η οικονομία είναι κακό;;;

Τι ακριβώς κερδίζω αν ψηφίσω ΟΧΙ και γυρίσω στην δραχμή; Και όχι τίποτα άλλο, αλλά ακόμη και αυτό το "εργαλείο" που αναφέρεις θα το έχει στα χέρια του Έλληνας πολιτικός, που πριν την είσοδο στο Ευρώ μας έκανε να έχουμε 20% πληθωρισμό.

Είναι δυνατών όλες οι υπόλοιπες οικονομίες της Ευρωζώνης να λειτουργούν σωστά μέσα στο Ευρώ και μόνο εμείς να μην μπορούμε; Η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε που λέει ο λαός μας.

ΥΓ. Ο Ιταλός πρωθυπουργός μπήκε μπροστά στην Ιταλία, προσέφερε φοροελαφρύνσεις και έπεισε την Audi να κατασκευάσει το SUV της Lambo στην Ιταλία και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Πότε ήταν η τελευταία φορά που βρέθηκε Έλληνας πολιτικός να κάνει κάτι αντίστοιχο;;;
Άβαταρ μέλους
By elteo
axel12p έγραψε:
ΥΓ. Ο Ιταλός πρωθυπουργός μπήκε μπροστά στην Ιταλία, προσέφερε φοροελαφρύνσεις και έπεισε την Audi να κατασκευάσει το SUV της Lambo στην Ιταλία και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Πότε ήταν η τελευταία φορά που βρέθηκε Έλληνας πολιτικός να κάνει κάτι αντίστοιχο;;;

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By bill33
saxon_747 έγραψε:

Αναστέλλει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα η Western Union
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=717913

Mόλις το βρήκα και εγω https://www.facebook.com/paylink.westernunion.greece
:s_mad :x :slap:
την πατήσαμε.

mjacob ο σκοπος ήταν να μου στείλουν 50€ για να περάσουμε μερικές μέρες.
Moneygram δεν βλέπω προβλημα αλλά δεν έχουν στην πόλη που είναι οι δικοί μου.

Θέλετε κάρτα Mastercard και να μπορείτε να κάνετε ανάληψη και μέχρι 2400€ την ημέρα σε ΑΤΜ...χωρίς οποιοδήποτε περιορισμό από το Ελληνικό κράτος. Τότε ελάτε σε εμάς.
https://www.facebook.com/MoneyGramPoint ... =1&theater
:hmmm:
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#132183 Βασίλη (κ.α) => Επειδή θα εμφανιστούν και οι μαυραγορίτες, πρώτα όμως οι τοκογλύφοι με τα μετρητά, το νού σας... :innocent: