Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By j.marr
#129557 Με νταούλια και ζουρνάδες. Και σε λίγο εχουμε τη μεγάλη ατραξιόν. Κλαρίνα. :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#129560 Τα δάνεια που χορηγηθηκαν από τις εδώ τράπεζες θα μετατραπούν και αυτά.

(λογικά, αλλά ο νόμος έτσι θα λέει)
Άβαταρ μέλους
By j.marr
stavrosg έγραψε:Τα δάνεια που χορηγηθηκαν από τις εδώ τράπεζες θα μετατραπούν και αυτά.

(λογικά, αλλά ο νόμος έτσι θα λέει)

Και τη χασούρα απο όλο αυτό θα καλυφθεί με ένα ωραιότατο bail in πιθανώς. :hmmm: :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By j.marr
#129581 Τα Χ ευρώ έχουν μια Χ αξια. Αμα πάμε σε δραχμή που θα υποτιμηθεί -διότι η οικονομία σού είναι της πλάκας- οι Χ δραχμές δεν θα έχουν την ίδια αξία με τα Χ ευρώ. Και αυτό είναι χάσιμο για την τράπεζα. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By babakos
j.marr έγραψε:Τα λεφτά θα αλλάξουν αυτόματα οπως εγινε με το ευρό. Θα έχεις 10000 δρχ που θα υποτιμούνται ανάλογα.

Για το δάνειο δεν ξέρω ακριβώς αλλά η λογική μου λέει οτι την αξία που πήρες σε ευρώ αυτή πρέπει να ξεχρεώσεις. Εκτός αν αναφέρει κάτι το συμβόλαιο ή αν τα βρείτε με την τράπεζα. The house never loses.

Eτσι ειναι.. Βεβαια το ποιός θα είναι σε θεση να πληρώνει δάνεια αν συμβεί το μοιραίο θα αποτελέσει μια μεγάλη και πονεμένη ιστορία
Άβαταρ μέλους
By Panosss
pipinos1976 έγραψε:Έχω μια κάρτα Citibank. Χρωστούσα χοντρικά €100. Πάω να πληρώσω στο ATM στο Δημαρχείο Πειραιά, το μόνο που ακόμη δέχεται πληρωμές και είναι σε λογική απόσταση από το σπίτι. Το ATM χαλασμένο και μόνο ένα από τα δύο που υπήρχαν. Φεύγω άπρακτος.
Ευχαριστώ.

Πιπίνε, άπρακτος ή άπραγος; :whistlink: :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#129632 Σε περίπτωση πτώχευσης ή εξόδου τα € σε μετρητά (στο χερι δλδ) υποτιμουνται κι αυτά ή κρατάνε την αξία τους;
Καταθεσεις σε USD επηρεάζονται;
Άβαταρ μέλους
By nass
j.marr έγραψε:Τα Χ ευρώ έχουν μια Χ αξια. Αμα πάμε σε δραχμή που θα υποτιμηθεί -διότι η οικονομία σού είναι της πλάκας- οι Χ δραχμές δεν θα έχουν την ίδια αξία με τα Χ ευρώ. Και αυτό είναι χάσιμο για την τράπεζα. :hmmm:

Λογιστικά όλα θα μετατραπούν τόσο τα assets (πχ. δάνεια που έχει δώσει) όσο και τα liabilities (πχ. καταθέσεις) και στο τέλος της ημέρας ο ισολογισμός είναι ΟΚ.

Το ELA είναι προς την ΤτΕ οπότε και εκεί μάλλον είναι ΟΚ.
Απευθείας δάνεια προς τρίτους σε ξένες χώρες --> τον ήπιε
Η ΤτΕ --> :s_empathy

Τα μετρητά στο χέρι = :superman:
Καταθέσεις σε USD ή άλλο νόμισμα εκτός EUR δεν ξέρω, μάλλον δεν μετατρέπονται σε δραχμές :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By bill33
Dimitris_P έγραψε:
nass έγραψε:Τα μετρητά στο χέρι = :superman:

which means ?

Aρχοντας!!!