popolaros έγραψε:Γιουχου εις το τετράγωνο
Λεγε ρε ποπ μια λυση ψαχνω δε θελω να το ψηλωσω το αμαξι θα ειναι σα γαϊδουρι. Μια δυαδα σκληρες αναρτησεις θελω για τον πισω αξονα!
Ψηνεσαι να γράψεις κάτι χρήσιμο ή τουλάχιστον να αποδείξεις από που προέρχονται αυτές οι απολυτες απόψεις σου?
ΥΓ : ναι για άλλη μια φορά στην "μπαίνω" .
< >
ετσι επιβήτορα μου
τι να κατσω να γραψω;
το ποσο ...edit... ειναι που χαμηλωσε το focus;
το ποσο ...edit... ειναι που εβαλε κουκουρουκου ελατηρια με bilstein b4?
το ποσο ...edit... ειναι που θελει να βαλει αλλα αντι αλλων πισω αμορτισερ?
το ποσο ...edit... ειναι που θελει να βαλει αλλα αμορτισερ μπροστα με αλλα πισω;
το ποσο ...edit... ειναι που καθεται και μου λεει οτι δεν θελει να το ψηλωσει;
το ποσο ...edit... ειναι που εβαλε 17αρες;
το ποσο ...edit... ειναι που δεν εχει ιδεα τι κανει;
το ποσο ...edit... ειναι που καθεται και μου λεει για coilover με δηθεν ειρωνικο υφακι;
και αν θες την λεξη ...edit... σε αρκετες περιπτωσεις σπρωξτο λιγο προς το επικίνδυνος ...
περιμενεις να τον παρουμε σοβαρα; προφανως και σηκωνει δουλεμα ο τυπος.
και μιας και εισαι μικρος και προφανως πολλα πραγματα δεν εχεις κατανοησει, αν θες να σου απαντησει καποιος ΣΟΒΑΡΑ και στοχευμενα πρεπει κατ επεκταση να κανεις και σοβαρες και to the point ερωτησεις.
υ.γ
τις δηθεν ειρωνιες και ταχα μου δηθεν σου την λεω, αφου με γνωρισεις και αφου πιεις ενα καφε μαζι μου.
υ.γ
οπως εκανε του κεφαλιου του στο παρελθον χωρις ιχνος σκεψης, ας συνεχισει να το κανει. ας βαλει οτι γουσταρει / αφου του γυάλισαν κιολας
ΥΓ : για το καφέ, να μαζευτούμε να πάτε οπότε θέλετε
< >
Mad_Max_Geo έγραψε:popolaros έγραψε:Γιουχου, καμια επαφή με την πραγματικότητα
< >
Πρεπει να παω για coilovers ε?
Το 3 εκ κάτω με αμορτισέρ κανονικού ύψους δεν παίζει αφού θα τερματίζει με το παραμικρό, πρέπει να βρείς αμορτισέρ χαμηλώματος 3 εκ ή να κόψεις το κοτσάνι του κανονικού αμορτισέρ από την επάνω μεριά 3 εκ και να κάνεις νέο σπείρωμα και δίπλευρο για το κλειδί της κόντρας.
popolaros έγραψε:ουυυυυυυυυυ ναι μπαινε μου την ...
ετσι επιβήτορα μου
τι να κατσω να γραψω;
το ποσο ...edit... ειναι που χαμηλωσε το focus;
το ποσο ...edit... ειναι που εβαλε κουκουρουκου ελατηρια με bilstein b4?
το ποσο ...edit... ειναι που θελει να βαλει αλλα αντι αλλων πισω αμορτισερ?
το ποσο ...edit... ειναι που θελει να βαλει αλλα αμορτισερ μπροστα με αλλα πισω;
το ποσο ...edit... ειναι που καθεται και μου λεει οτι δεν θελει να το ψηλωσει;
το ποσο ...edit... ειναι που εβαλε 17αρες;
το ποσο ...edit... ειναι που δεν εχει ιδεα τι κανει;
το ποσο ...edit... ειναι που καθεται και μου λεει για coilover με δηθεν ειρωνικο υφακι;
και αν θες την λεξη ...edit... σε αρκετες περιπτωσεις σπρωξτο λιγο προς το επικίνδυνος ...
περιμενεις να τον παρουμε σοβαρα; προφανως και σηκωνει δουλεμα ο τυπος.
και μιας και εισαι μικρος και προφανως πολλα πραγματα δεν εχεις κατανοησει, αν θες να σου απαντησει καποιος ΣΟΒΑΡΑ και στοχευμενα πρεπει κατ επεκταση να κανεις και σοβαρες και to the point ερωτησεις.
υ.γ
τις δηθεν ειρωνιες και ταχα μου δηθεν σου την λεω, αφου με γνωρισεις και αφου πιεις ενα καφε μαζι μου.
υ.γ
οπως εκανε του κεφαλιου του στο παρελθον χωρις ιχνος σκεψης, ας συνεχισει να το κανει. ας βαλει οτι γουσταρει / αφου του γυάλισαν κιολας
Δικο σου ειναι ποπ το focus?

Δε μπορω να καταλαβω πως καταλαβαινεις το υφακι του καθενος απο τα γραφωμενα του πραγματικα πρεπει να διαβαζεις μυαλα δεν εξηγειται αλλιως...

Α και σταματα να εισαι καθετος λες και εισαι 60 χρονων. Σεβασου τη γνωμη καποιου αλλου για μια φορα στη ζωη σου.
21 quadra έγραψε:Mad_Max_Geo έγραψε:popolaros έγραψε:Γιουχου, καμια επαφή με την πραγματικότητα
< >
Πρεπει να παω για coilovers ε?
Το 3 εκ κάτω με αμορτισέρ κανονικού ύψους δεν παίζει αφού θα τερματίζει με το παραμικρό, πρέπει να βρείς αμορτισέρ χαμηλώματος 3 εκ ή να κόψεις το κοτσάνι του κανονικού αμορτισέρ από την επάνω μεριά 3 εκ και να κάνεις νέο σπείρωμα και δίπλευρο για το κλειδί της κόντρας.
Μαλιστα για αυτο εσπασε το προηγουμενο αμορτισερ ε? Το θεμα ειναι οτι με τα μπροστα δεν εχω θεμα παρα μονο με τα πισω, και το παραπανω βαρος του αυτοκινητου ειναι μπροστα.
F&G έγραψε:Δεν χρειαζεται να δωσεις χρημα για coilover . Αγορασε μια σειρα αμορτισερ της koni που σε βολευει σε λειτουργια αποσβεσης σε καποιο αναλογο καταστημα της περιοχης σου και εισαι οκ.
Η αίσθησή μου όπως μου μεταδίδεται στο τιμόνι είναι ότι υπάρχει αφενός μια σχετική χαλαρότητα στην απόσβεση, ακόμα και στην επιλεγμένη ρύθμιση σπορ οδήγησης, και αφετέρου ότι σαν να μην είναι τόσο σφιχτό-απόλυτο συνολικά το σύστημα τροχών-αμορτισέρ-ψαλιδιών-αντιστρεπτικής. Σαν να υπάρχει, πέραν της απόσβεσης των αμορτισέρ καθαυτής, κι ένας ανεπαίσθητος αλλά υπαρκτός τζόγος-παίξιμο της κρεμαγιέρας που φτάνει στο τιμόνι όταν η ανάρτηση λειτουργεί λόγω ανωμαλιών του οδοστρώματος σε στροφές πχ. λες και το μπροστινό σύστημα δεν είναι πλήρως ακλόνητο αλλά παίζει κάτι...
Θεωρητικά θα μπορούσα να σκεφτώ κάτι σε ακρόμπαρα-μπαλάκια ψαλιδίων, όπου λόγω πολυκαιρίας (10 χρόνια/156000χλμ) έχουν μια άλφα φθορά. Αυτό το τελευταίο αίσθημα τζόγου δεν εμφανίστηκε μετά την αλλαγή των αμορτισέρ αλλά υπήρχε και πριν, τουλάχιστον το τελευταίο 6μηνο, κι απλά περίμενα ότι θα εξαφανιζόταν μετά την αντικατάσταση των μπροστά αμορτισέρ-τοπ μάουντς-μπαράκια ζανφόρ.
Έχετε κάποια εικόνα από ανάλογες περιπτώσεις που θα πρέπει ίσως να εστιάσω;
Να επισημάνω ότι μετά την αλλαγή αμορτισέρ δεν έγινε ευθυγράμμιση από το συνεργείο, καθώς όπως μου είπε ο υπεύθυνος, δεν χρειάζεται, εφόσον δεν έχουν πειραχτεί ακρόμπαρα-ημίμπαρα που επηρεάζουν την γεωμετρία, και το αμάξι δεν έχει ταλαιπωρημένο-χτυπημένο μπροστινό σύστημα. Τουλάχιστον από πλευράς σταθερότητας τιμονιού στην ευθεία ή/και άλλα εμφανή συμπτώματα σχετιζόμενα με ευθυγράμμιση δεν παρατήρησα κάτι στο ταξίδι που έκανα.
Επίσης αμορτισέρ δεν έβαλα τα λεγόμενα γνήσια της Opel (που είναι Sachs) αλλά τα αντίστοιχα Sachs σε σημαντικά χαμηλότερη τιμή, προφανώς. Τέλος, τα ελαστικά (Bridgestone S001 225/45/R17) είναι κι αυτά στα τελευταία τους, έχοντας σχεδόν 40.000χλμ τα μπροστά κι 60.000χλμ τα πίσω.
Όφειλες να είχες βάλει αμορτισέρ κατάλληλα για χαμηλωμένο αυτοκίνητο. Υπάρχουν και δεν είναι τα Β4 ούτε τα Β6 είναι τα Β8. Και δεν χρειάζεσαι coilover. Όχι ότι δεν μπορεί να είναι καλύτερα αλλά ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΕΣΥ coilover.
Το ότι δεν χάλασαν ακόμα τα εμπρός δεν σημαίνει κάτι, η συμπεριφορά τους είναι λάθος και η διάρκεια ζωής τους προβλέπεται μειωμένη.
Στα είπαν πιο πριν, βάλε 4 ίδιας σειράς για χαμήλωμα
@lazarefa
Δυστυχώς με το πέρασμα των χλμ υπάρχουν φθορές διάφορες.
Τζόγοι σε άξονες-μπίλιες και φθορά των σινεμπλόκ. Υποπτεύομαι ότι το δεύτερο είναι η πιθανότερη αιτία της χαλάρωσης. Αν τα αλλάξεις πρέπει να αποφασίσεις αν θα βάλεις τα ίδια ή πιο ενιχυμένα που μπορεί να σφίξει αλλά μπορεί και να γίνει λίγο κουραστικό λόγω μειωμένης απόσβεσης κραδασμών.
Ευθυγράμμιση όσο κι αν λένε αφού δεν πείραξα κάτι δεν χρειάζεται το σωστό θα ήταν να κάνεις. Και μόνο που λυθήκαν πράματα και ξαναμπήκαν άλλα μπορεί να κάνουν διαφορά. Εφόσον όμως δεν νιώθεις κάτι μπορείς να περιμένεις.