Για μοτοσικλέτες, σκούτερ και άλλα δίτροχα
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
Morx έγραψε:Βγαλε μια φωτο οπως καθεσαι επανω με τη δεσμη τους (σε ενα παρκινγκ πχ ή μεγαλη ευθεια) τοσο δε δυνατη σκαλα αλλα και πορειας.

κάτσε ρε να σκοτεινιάσει λιγο

send from my cave using smoke signals
Άβαταρ μέλους
By Morx
bujinkan έγραψε:
Morx έγραψε:Βγαλε μια φωτο οπως καθεσαι επανω με τη δεσμη τους (σε ενα παρκινγκ πχ ή μεγαλη ευθεια) τοσο δε δυνατη σκαλα αλλα και πορειας.

Στο δικο μου απο λαθος ρυθμιση (οπως το παρελαβα) η μεσαια σκαλα φαινοταν ΧΑΛΙΑ.
Ρυθμισα σε υψος αλλα και αριστερα-δεξια το κατοπτρο (OMG η TRIOM που εφτιαξε το φαναρι!!) και ειδα σοβαρη βελτιωση.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
Morx έγραψε:
bujinkan έγραψε:

Στο δικο μου απο λαθος ρυθμιση (οπως το παρελαβα) η μεσαια σκαλα φαινοταν ΧΑΛΙΑ.
Ρυθμισα σε υψος αλλα και αριστερα-δεξια το κατοπτρο (OMG η TRIOM που εφτιαξε το φαναρι!!) και ειδα σοβαρη βελτιωση.

Στο μάτι όντως φαίνεται πιο κοντή η δέσμη. Αλλά και η λάμπα από την άλλη δεν δινει καλό φωτισμό

Άβαταρ μέλους
By Zorz
Morx έγραψε:Οποιοσδηποτε θα παρει ενα τετοιο μηχανακι βαρους σχεδον 200 κιλα γεματο +75 αναβατης για πρωτο θα πει ουαου εχει φρεναρες! Ναι εχει καλα φρενα για πρωτο πατημα. Θα μπλοκαρεις και τον πισω και τον μπροστα τροχο και θα σταματησεις εξαντλωντας την προσφυση σου. Και εγω κατα τη μεταβαση μου σε αυτο, στα πρωτα χιλιομετρα που εκανα, αυτο σκεφτηκα, μεχρι να αρχισω να το συνηθιζω και να το χρησιμοποιω σαν μοτο. ΔΕΝ ειναι! Τουλαχιστον δεν τις πλησιαζει καθολου, ακομα και μικρα 250άρια (Ninja κτλ) στα φρενα! Αυτο λογω βαρους.

Νομίζω ότι εδώ έγκειται το πρόβλημα σου κυρίως. :hmmm:

Είμαι ο τελευταίος που θα το παίξει ειδικός των σκούτερ. Το μόνο που είχα μακροχρόνια ήταν το PCX, ενώ έχω καβαλήσει αρκετά (αλλά όχι "ζήσει") το Tmax του αδερφού μου στην Ελλάδα. Κάτι Speedfight 2 (το 100άρι δίχρονο παρακαλώ :lol: ) και άλλα παρτάλια που κάνεις τράμπα σε βόλτες από σπόντα δεν τα μετράω, γιατί δεν μπορείς να σχηματίσεις σωστή γνώμη από τόσο σύντομες εμπειρίες.

Το θέμα όμως είναι ότι σχεδόν όλα τα σκούτερ είναι απαράδεκτα βαριά για τα κυβικά τους (έστω και αν "κρύβουν" τα κιλά τους στους επιτόπιους ελιγμούς λόγω χαμηλότερου κέντρου βάρους), και το κυριότερο είναι η πολύ διαφορετική κατανομή μάζας. Πρόσθεσε τώρα και την ανυπαρξία engine braking. :roll: Πρέπει να αρχίσεις να χρησιμοποιείς το πίσω ακόμα περισσότερο.

Αυτό που γράφεις ότι το πίσω φρένο υπερθερμαίνεται ήδη πολύ από τη μετάδοση μου φαίνεται υπερβολικό. Δεν αμφισβητώ την εμπειρία σου, αλλά ακούγεται τραβηγμένο. Ειδικά σε δισκόφρενο. Να έλεγες ταμπούρο, που εκτίθεται σε πολύ λιγότερο αέρα και είναι πολύ πιο κοντά στον ιμάντα. :hmmm: Floating caliper δεν έχει πίσω; Μήπως κολλάει το τακάκι περισσότερο στο δίσκο γιατί δεν κινείται ελεύθερα ο άξονας της γλίστρας; :hmmm:

D-Jet έγραψε:για τη λογική μου τουλάχιστον, δεν έχει και πολύ νοήμα σε ένα σκούτερ (στο pcx που είμαι σίγουρος ότι έχει χειρότερα φρένα δε με έχει απασχολήσει ποτέ σοβαρά γιατί δύσκολα θα το πλακώσω στα επαναλαμβανόμενα στροφιλίκια ωστε να μαζέψουν θερμότητα που να κάνει τα τακάκια να σαπουνιάσουν).

Αυτό γιατί είσαι μεγάλος και σοβαρός άνθρωπος. Κάτι άλλοι βλαμμένοι έτρεχαν σε κάθε ρεπό να ευχαριστηθούν στροφιλίκι στο North Downs... :s_empathy
:lol:
Άβαταρ μέλους
By Morx
#127359 Απο την τριβη των γραναζιων της δευτερευουσας μεταδοσης, ανετα η βαση της δισκοπλακας και η ιδια η δισκοπλακα λειτουργουν σαν "ψυκτρες".
Ζεσταινεται αρκετα και απο τον κινητηρα οπως εγραψα. Ειναι σημαντικη η διαφορα απο το πρωτο φρεναρισμα οταν θα βαλω μπρος το πρωι να φυγω που "δαγκωνει" πολυ καλα μεχρι τα επομενα 2-3 ... μετα απλα πιεζεις περισσοτερο και ειναι πολυ προοδευτικο αλλα αδυναμο.

Ο τροχος περιστρεφεται με ελαχιστη δυναμη στο διπλο σταντ και δε βρισκει η δισκοπλακα καθολου. Η δαγκανα ειναι πλευστη αν προσεξα καλα ακομα και πισω... εκει μονο στο πλυσιμο στο χερι ριχνω μια ματια :lol:
Ειναι το δευτερο πλυσιμο που κανω :metalo:
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
Morx έγραψε:Απο την τριβη των γραναζιων της δευτερευουσας μεταδοσης, ανετα η βαση της δισκοπλακας και η ιδια η δισκοπλακα λειτουργουν σαν "ψυκτρες".
Ζεσταινεται αρκετα και απο τον κινητηρα οπως εγραψα. Ειναι σημαντικη η διαφορα απο το πρωτο φρεναρισμα οταν θα βαλω μπρος το πρωι να φυγω που "δαγκωνει" πολυ καλα μεχρι τα επομενα 2-3 ... μετα απλα πιεζεις περισσοτερο και ειναι πολυ προοδευτικο αλλα αδυναμο.

Ο τροχος περιστρεφεται με ελαχιστη δυναμη στο διπλο σταντ και δε βρισκει η δισκοπλακα καθολου. Η δαγκανα ειναι πλευστη αν προσεξα καλα ακομα και πισω... εκει μονο στο πλυσιμο στο χερι ριχνω μια ματια :lol:
Ειναι το δευτερο πλυσιμο που κανω :metalo:

Καλά, δεν πολυπαίζει αυτό... και 3% απώλειες να έχεις, την ώρα που τραβάς και τα 15ΚW από τη μηχανούλα του μιλας για 450W... μόνο και μόνο που γυρίζει γύρω γύρω, με το οριακό στρώμα που έχει πάνω στην επιφάνειά του δίσκου και την εγγύτητα που έχει το τακάκι ως προς αυτόν, κρυώνει από μόνο του. Σκέψου ότι κάθε φορά που το ζορίζεις στα φρένα έχεις εύκολα κανα 35άρι ΚW σε θερμική ισχύ (ίσως και παραπάνω). Στα παλιότερα τακάκια (και ανάλογα με τη χώρα προέλευσης) υπήρχε η τάση να ξερνάνε τη συνδετική κόλλα της πάστας (ρυτίνη) και να γυαλίζεται για λίγο χρόνο η επιφάνειά τους μέχρι να καθαριστεί ξανά (το καταλάβαινες στο πιο ήπιο "δάγκωμα", όπως λες).
Ζορζ, δεν ξέρω ποιος είναι ο χειρότερος από τους δύο προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που μου προσάπτεις, το μεγάλος ή το σοβαρός! :s_mad ( :lol: 37 είμαι, ρε συ! )
Άβαταρ μέλους
By Morx
#127394 Τεσπα, 5000χλμ ολα κι ολα εχω ... ακομα το συνηθιζω!
Τα τακακια εχουν πολυυυυυ ψωμι ακομα.

Καθαρισα και το φιλτρο της μεταδοσης σημερα που το επλυνα το μηχανακι στο χερι (Δεν παιζει να βαλω ΠΟΤΕ πιεστικο εκτος απο το χειμωνα αραια και που)
Στο ξεπλυμα με σαπουνονερο, εβγαλε τρελη μαυριλα !!!
2 βιδουλες εχει το καπακακι για να βγει και να μπει. Ευκολο για καθαρισμα σε καθε πλυσιμο :)
Άβαταρ μέλους
By Mad_Max_Geo
bujinkan έγραψε:.τα φώτα σας ( κυριολεκτικά χα χα χα )
έκανα μια βραδυνή εξόρμηση στο Ναύπλιο πριν λίγες μέρες. Σε επαρχιακό δρόμο άνευ φωτισμού βρήκα ένα μείον στη μπέμπα μου. τα φώτα είναι τραγικά ανεπαρκή. η μεγάλη σκάλα που σπάνια χρησιμοποιώ είναι ψιλό οκ. Τα φώτα πορείας ανεπαρκή. Τη λάμπα μου προτείνετε?
Στα υπόψιν δεν ενδιαφέρομαι για ξένον κιτ η τύπου ξένον λαμπτήρες
Θέλω μια λάμπα που να.βγάζει λευκό φως

Τι λάμπα έχεις ξέρεις?

< μου
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
Mad_Max_Geo έγραψε:
έκανα μια βραδυνή εξόρμηση στο Ναύπλιο πριν λίγες μέρες. Σε επαρχιακό δρόμο άνευ φωτισμού βρήκα ένα μείον στη μπέμπα μου. τα φώτα είναι τραγικά ανεπαρκή. η μεγάλη σκάλα που σπάνια χρησιμοποιώ είναι ψιλό οκ. Τα φώτα πορείας ανεπαρκή. Τη λάμπα μου προτείνετε?

Τι λάμπα έχεις ξέρεις?

< μου

Η7

Άβαταρ μέλους
By Morx
#127827 Ποσο μαπα μπορει να ειναι τα φωτα σου;

Ενδεικτικα, εμενα ξεφευγε η μεσαια σκαλα και η δυνατη.
Ηθελαν ρυθμισμα και στους 2 αξονες!
2 βιδες για να ρυθμισεις το κατοπτρο σε οριζοντιο (ταυτοχρονο μαζεμα = αλλαγη εστιασης της δεσμης)
1 βιδα για να ρυθμισεις το κατοπτρο σε κατακορυφο αξονα.

Τα ρυθμισα σωστα και στο τελος μου γεννηθηκε η απορια.
Ρε γαμωτο, μηπως να στενεψω τη μεσαια σκαλα; Εφεγγε αρκετα στα πλαγια του δρομου.
Ε, το εκανα ... πολυ καλυτερη φωτεινοτητα απο πριν!

Αποτελεσμα:

Εικόνα

Εικόνα

Δε μπορει το bmw να εχει χειροτερα φωτα απο ενα ιταλικο ... για ψαξου λιγο.

(edit: 14.4V ρελαντι με 2 σκαλες αναμενες και πατημενο φρενο!! Ιταλικα ηλεκτρικα ρε μουνια !!! :lol: )
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#127875 Για πες τη γνώμη σου γιατί φαίνεται να σκαμπαζεις το κάτωθι είναι μια καλη λύση η θα μου γαμησει το can bus?
http://pages.ebay.com/motors/link/?nav= ... 17&alt=web

Άβαταρ μέλους
By Morx
#127883 Ποσο "χαλια" ειναι τα φωτα σου απορω;; Δε γινεται ρε συ ....
Με την καμια δε θα αλλαζα σε κατι φθηνιαρικο-κινεζικο σε projectors.
2,5" διαμετρος;; Οχι ευχαριστω.
Ρυθμισετα σωστα και εισαι αρχοντας.

Εχει μεγαλο κατοπτρο, γι'αυτο και ζητησα να δω φωτος απο τη δεσμη. Τι απαιτησεις εχεις; :S
Άβαταρ μέλους
By Mad_Max_Geo
bujinkan έγραψε:
Mad_Max_Geo έγραψε:

Τι λάμπα έχεις ξέρεις?

< μου

Η7

Watt ξέρεις? Ρίξε απάνω μια Crystal vision Και θα είσαι μπαμ.

< μου