Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#127599 Τι καινούριο μας είπε το δημοσίευμα; Πως το εξέτασαν (είμαι βέβαιος πως το εξέτασε -όσο μπορούσε- και το WWF αν θα είχε επίπτωση στην περίοδο αναπαραγωγής της αρκούδας της Πίνδου πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ...) και είδαν πως είτε δεν μπορούν να το υπολογίσουν, είτε πως παραείναι ακριβό για να το προτείνουν σαν λύση.
Και παλεύουν να βγάλουν κι αυτοί από συμβούλιο σε συμβούλιο άκρη... :lol:

Η συμφωνία ήταν πάντα δεδομένη, γιατί πέρα από τις γραφικότητες Σόιμπλε που θεωρούσε (και θεωρεί πιστεύω) πως ένα σκληρό μάθημα θα ήταν πάντα το καλύτερο για τον οποιονδήποτε (είμαι βέβαιος πως και η στάση της Ιρλανδίας θα τον εξόργισε τότε...), όλοι οι υπόλοιποι κατάλαβαν πως ένα Grexit είναι ένα τόσο πολύπλοκο πράγμα και έχει τόσες απρόβλεπτες συνέπειες, που καλύτερα να μην ασχολούνται σοβαρά.
Τα δημοσιεύματα αυτά, είναι απλώς για να έχουμε να λέμε... :s_tongue

Εύκολα φαίνεται και από τα μέτρα που έρχονται, που ουσιαστικά είναι μια από τα ίδια με τα προηγούμενα και κοινώς συμβαίνει αυτό που εγώ φοβόμουν: θα έχουμε μια κακή συμφωνία, όπως όλες οι προηγούμενες που μας έχουν βυθίσει εδώ που είμαστε. Το ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα έχουν πέσει, είναι καλό μεν, αλλά δεν αρκεί. Τα μέτρα θα είναι βαριά και ασήκωτα για κάποιους (γιατί αυξάνονται μέχρι και τα τρόφιμα για όσους μιλάνε για... αναπτυξιακά μέτρα).
Δυστυχώς, οι ευρωπαίοι ΔΕΝ έκαναν πίσω στην βασική τους πολιτική: λιτότητα και βλέπουμε. Χρέος; Forget it Γιάνης (Πριν ήταν Giannis Stournaras, αυτός τώρα είναι τώρα φίλος όμως...). :s_empathy

Ετοιμαστείτε λοιπόν για 1-2 χρόνια φούτσας γι' αρχή, κάτι που και ο Σαμαράς προσπάθησε να το αποφύγει (μέχρι και... μειώσεις φόρων είχε υποσχεθεί στον νέο προϋπολογισμό :s_wacko -θυμίζω, ένα προϋπολογισμό που έπρεπε να βγει με... διπλάσιο πρωτογενές πλεόνασμα! :s_wacko ), ο ΣΥΡΙΖΑς επίσης, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι μια από τα ίδια.
Κάποιοι θα θιγούν πολύ, κάποιοι λιγότερο. Αν τα μέτρα είναι αυτά, εγώ είμαι από τους τυχερούς, όπου την πληρώσω μόνον λόγω της αύξησης του ΦΠΑ σε βασικά είδη ανάγκης (που δεν είναι καθόλου λίγα, είναι εύκολα ένας ΕΝΦΙΑ ετησίως).
:s_sorry
Άβαταρ μέλους
By kacey
Anonymous Founder έγραψε:Και όλα αυτά τα περίφημα συμπεράσματα και απόψεις τα έχεις βγάλει από τον καναπέ σου να υποθέσω; Έχεις πάει σε πολλές συγκεντρώσεις/πορείες/διαδηλώσεις; :s_blush

Οχι τα βγαζω απο το καναπε μου, βλεποντας Mega online γιατι ζω σε αλλη χωρα εγω και δεν μπορω να εχω αποψη.
Anonymous Founder έγραψε:Η συμφωνία ήταν πάντα δεδομένη, γιατί πέρα από τις γραφικότητες Σόιμπλε που θεωρούσε (και θεωρεί πιστεύω) πως ένα σκληρό μάθημα θα ήταν πάντα το καλύτερο για τον οποιονδήποτε (είμαι βέβαιος πως και η στάση της Ιρλανδίας θα τον εξόργισε τότε...), όλοι οι υπόλοιποι κατάλαβαν πως ένα Grexit είναι ένα τόσο πολύπλοκο πράγμα και έχει τόσες απρόβλεπτες συνέπειες, που καλύτερα να μην ασχολούνται σοβαρά.
Τα δημοσιεύματα αυτά, είναι απλώς για να έχουμε να λέμε... :s_tongue

NSA υποκλεπτει συνομιλιες Ολαντ να κανονιζει μυστικες συναντησεις με τη γερμανικη αντιπολιτευση, πισω απο τη πλατη της Αγκελας, ωστε να συζητησουν το grexit ---> "η συμφωνια ηταν δεδομενη και ολα αυτα τα δημοσιευματα ειναι για να εχουμε να λεμε" και μετα θα μας κανει και μαθημα για την Αληθεια Περι Διαδηλωσεων...

εχετε μια μανια με τις Επιτροπες Αληθειας και τα ψεμματα των αλλων εσεις...
Άβαταρ μέλους
By kacey
#127617 Μπορει να εχουμε νεο μνημονσυμφωνια, αλλα τουλαχιστον θα σταματησει το ξεπουλημα της περιουσιας της χωρας...

"Μεταξύ άλλων δράσεων οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να λάβουν μη αντιστρέψιμα μέτρα (immediate irreversible steps) για την άμεση πώληση των συμμετοχών του Δημοσίου σε περιφερειακά αεροδρόμια, Ελληνικό, ΟΛΠ και ΟΛΘ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στον Διεθνή Αερολιμένας Αθηνών. "

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500007267

Anonymous Founder έγραψε:Θα απαντήσεις; Έχεις πάει σε πορεία ναι ή όχι; :s_biggrin

οχι δεν εχω παει, τις κοιταγα απο τη ταρατσα του Μεγαλη Βρεταννια πινοντας κοκτεηλ.
Άβαταρ μέλους
By Panosss
Anonymous Founder έγραψε:Τι καινούριο μας είπε το δημοσίευμα; Πως το εξέτασαν (είμαι βέβαιος πως το εξέτασε -όσο μπορούσε- και το WWF αν θα είχε επίπτωση στην περίοδο αναπαραγωγής της αρκούδας της Πίνδου πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ...) και είδαν πως είτε δεν μπορούν να το υπολογίσουν, είτε πως παραείναι ακριβό για να το προτείνουν σαν λύση.

Άρα το εξέτασαν.
Κι έβγαλαν συμπέρασμα ότι δεν τους κάνει.
Μέχρι να βγάλουν το συμπέρασμα, παραδέχεσαι πως υπήρχε σαν ενδεχόμενο;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#127626 Δεν αποκλείεις κανένα ενδεχόμενο. Δεν μπορώ να αποκλείσω και το ενδεχόμενο να πετάξει η Μέρκελ τον Σόιμπλε από το καροτσάκι και να τον κλωτσάει. Απλώς είναι ενδεχόμενα με 0,0000001 πιθανότητα.
Επομένως, μια λύση που δεν συμφέρει κανέναν, δεν είναι σε καμία περίπτωση μια λύση που εξετάζεται σοβαρά, ή πόσο μάλλον ενδεχόμενη να συμβεί.

Γιατί δεν πας να πιεις κάνα κοκτέιλ κι εσύ στην Μ. Βρετανία; :x
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#127627 Εικόνα

:s_empathy
Άβαταρ μέλους
By junior gt
Hannibal έγραψε:
junior gt έγραψε:
Hannibal έγραψε:2 παραδειγματακια για μερικα προβατα....

Α) Επιχειρηση με κερδη 500,000
Φορος: 145,000
Προκαταβολη φορου: 145,000
Εκτακτη εισφορα: 60,000
Φορος Μερισματων: 35,000
Τελος επιτηδευματος: 1,000
Συνολο φορων 386,500
Υπολοιπο: 113,500

Και εσυ προβατο πιστευεις πως αυτη η επιχειρηση (που εν μεσω κρισης τζιραρει μυρια) θα συνεχισει να καθεται στην Τανγκανικα, για να μην χασουν τους μισθους τους οι ιερες αγελαδες του δημοσιου. Επισεις προβατο πιστευεις οτι θα ερθουν και αλλοι |λογοκρισία| σαν τον παραπανω να επενδυσουν στην μονη χωρα της Αφρικης με λευκους κατοικους.... :s_rofl

Β) Ατομικη επιχειρηση με κερδη 10,000
Φορος: 2,900
Προκαταβολη φορου: 1,595
Τελος επιτηδευματος: 650
Συνολο φορων: 5,145
Υπολοιπο για να ζησει: 4,855

Δηλαδη 346,79 το μηνα (ναι ρε προβατα ειναι δια 14 ντε, μονο εσεις θα περνετε δωρα?). Αυτα λοιπον τα 346,79 που σιγουρα ειναι χωρις ωραρια, χωρις αδειες, χωρις ΣΚ, χωρις, χωρις,χωρις.... Αλλα μαλλον και αυτος κεφαλαιο ειναι για τους μπετοβλακες της αριστερας, επειδη ΤΟΛΜΗΣΕ να εχει δικια του δουλεια....

Αϊ στα γαμηδια πρωϊνιατικα με τα ζωαδια.... :rant: :rant: :rant: :rant: :rant: :rant:

Εσύ μέχρι τώρα είχες την επιχείρησή σου στην Ελλάδα και έφυγες λόγω αύξησης της φορολογίας από το ΣΥΡΙΖΑ?

Ασε το που ειμαι, τι κανω, ποτε γιατι εφυγα.... Απλο παραδειγματακι εβαλα... Μην πετας την μπαλα στην εξεδρα.... :s_wacko :s_wacko :s_wacko

Το παραδειγματάκι είναι ανάξιο σχολιασμού γιατί είναι ΟΛΟ μια |λογοκρισία|.
Ξανακοίταξε τα νούμερα να το καταλάβεις μόνος σου. Μην τα θες κι εσύ νια νια.
Άμα όμως είσαι έξω από το χορό άσε τους χαρακτηρισμούς.
Ζωάδια είναι αυτοί που κάνουν σχολιασμούς και κρίσεις εκ του ασφαλούς...
Άβαταρ μέλους
By nass
Panosss έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Τι καινούριο μας είπε το δημοσίευμα; Πως το εξέτασαν (είμαι βέβαιος πως το εξέτασε -όσο μπορούσε- και το WWF αν θα είχε επίπτωση στην περίοδο αναπαραγωγής της αρκούδας της Πίνδου πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ...) και είδαν πως είτε δεν μπορούν να το υπολογίσουν, είτε πως παραείναι ακριβό για να το προτείνουν σαν λύση.

Άρα το εξέτασαν.
Κι έβγαλαν συμπέρασμα ότι δεν τους κάνει.
Μέχρι να βγάλουν το συμπέρασμα, παραδέχεσαι πως υπήρχε σαν ενδεχόμενο;

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να διαστρεβλώνονται τα λεγόμενα άλλων. Νομίζω ότι και ο Anonymous Founder αλλά και εγώ (γιαυτό και απαντώ στη θέση του) ποτέ δεν είπαμε "ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΒΩ δεν υπάρχει περίπτωση Grexit" αλλά ότι το Grexit είναι μεν δυνατόν και υπαρκτό ως ενδεχόμενο (ακόμα και αν δεν προβλέπεται από τις συνθήκες, αν στ΄αλήθεια το θέλανε θα βρίσκανε τρόπο) αλλά η πιθανότητα να συμβεί είναι πολύ μικρή, επειδή όλοι οι εμπλεκόμενοι (και εμείς και η τρόικα) ξέρουμε ότι είναι πολύ ακριβό / απρόβλεπτο. Αρα αφού κανείς δεν το θέλει, κάπου στο τέλος θα βρεθεί λύση χωρίς Grexit.

Πως το παραπάνω κατέληξε ότι το Grexit ήταν μόνο για show και εφεύρεση των ΜΜΕ και γω δεν ξέρω τι άλλο, δεν το γνωρίζω.

@Hannibal
Στα παραδείγματά σου πρέπει να αφαιρέσεις τις προκαταβολές των προηγούμενων ετών από τον φετινό φόρο. Επίσης ο τρόπος φορολογίας εξαρτάται από το είδος της εταιρείας πχ. ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ.
Άβαταρ μέλους
By Panosss
Anonymous Founder έγραψε:Δεν αποκλείεις κανένα ενδεχόμενο. Δεν μπορώ να αποκλείσω και το ενδεχόμενο να πετάξει η Μέρκελ τον Σόιμπλε από το καροτσάκι και να τον κλωτσάει. Απλώς είναι ενδεχόμενα με 0,0000001 πιθανότητα.
Επομένως, μια λύση που δεν συμφέρει κανέναν, δεν είναι σε καμία περίπτωση μια λύση που εξετάζεται σοβαρά, ή πόσο μάλλον ενδεχόμενη να συμβεί.

Αν τα απίθανα, ή μη συμφέροντα, δεν συνέβαιναν, τότε θα 'ταν εξαιρετικά εύκολο να προβλέψεις το μέλλον.
Π.χ, αν ρώταγες το 1988 ένα ρώσο αν είναι πιθανό να καταρρεύσει η ΕΣΣΡ, θα σε πέρναγε για τρελό.
Ή, οι πόλεμοι μεταξύ ισχυρών χωρών δεν θα συνέβαιναν, γιατί 'δεν συμφέρουν κανένα'.

Πάντως εσύ δεν μας έλεγες ότι το εξέτασαν μεν, το απέκλεισαν δε.
Μας έλεγες ότι είναι προπαγάνδα η όλη συζήτηση μιας ανύπαρκτης πιθανότητας.
Τώρα την ανύπαρκτη, την έκανες υπαρκτή και ...μάλιστα...καθόρισες και ποσοστό...0,0000001.
Τι "0,0000001"; (Τοις εκατό; Τοις χιλίς; Κάτι άλλο;)

Δεν μας λες και τι προγνωστικά έκανες το 2008 (όταν ο Σημίτης προειδοποιούσε για προσφυγή στο ΔΝΤ) για την πιθανότητα να μπούμε στο ΔΝΤ;
Να υποθέσω ότι πάλι προέβλεπες 0,0000001; (Τοις εκατό; Τοις χιλίς; Κάτι άλλο;)
Τελευταία επεξεργασία από Panosss και 24 Ιουν 2015, 14:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
Anonymous Founder έγραψε:Δεν αποκλείεις κανένα ενδεχόμενο. Δεν μπορώ να αποκλείσω και το ενδεχόμενο να πετάξει η Μέρκελ τον Σόιμπλε από το καροτσάκι και να τον κλωτσάει. Απλώς είναι ενδεχόμενα με 0,0000001 πιθανότητα.

Mπορεί να γίνει και αυτό, αρκεί να ανατρέξεις την εποχή που ο Βίλλυ Μπράντ παρέδωσε το κόμμα στον Σόϊμπλε ( ο οποίος σαν δικηγόρος είχε πελάτες μεγάλους έμπορους όπλων, χώρος από όπου προήλθαν οι 3 σφαίρες που τον καθήλωσαν στο καροτσάκι ) και το κόμμα το ανέλαβε η Μέρκελ υποτίθεται προσωρινά μέχρι να γιάνι το παιδί, και στην συνέχεια ανέλαβε αυτή το κόμμα κανονικά και τον έριξε βάζοντας τον υπουργό οικονομικών )

Ο Σόϊμπλε παίζει σε πολλά ταμπλό και ένα από αυτά είναι το άδειασμα της Μέρκελ, οπότε μην σου κάνει εντύπωση αν δούμε να γίνει και αυτό που λες αφού υπάρχουν σε εκκρεμότητα παλαιοί λογαριασμοί.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#127637 Panos πας να το παιξεις εξυπνος αλλα δεν σου βγανει το 0,000000001 είναι από μονο του τις εκατο δεν χρειαζεται να το ορισει. ;)

Κανε την πραξη και θα το βρεις.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
junior gt έγραψε:
EDDIE_147 έγραψε:@junior

Αν ήθελε να φορολογήσει πλουτισμό, έπρεπε να φορολογήσει μέρισμα μετοχής και όχι γενικά τις εταιρείες βάσει κερδοφορίας.

:

Κοίτα να δεις που άμα τα κάνουμε νια νια θα βρούμε άκρη.
Άρα λοιπόν συμφωνείς να φορολογήσει το μέρισμα. Σωστά?
Πες μου λοιπόν εσύ ποια η διαφορά για την ανάπτυξη μιας επιχείρησης ή όπως λες για να κάνει προσλήψεις και όχι απολύσεις μεταξύ του καθαρού κέρδους της επιχείρησης και του κέρδους το οποίο διανέμεται στους μετόχους πέρα από τη δυνατότητα κάλυψης μελλοντικών ζημιών ή την βελτίωση κάποιων δεικτών για τις τράπεζες ώστε να είναι τόσο σοβαρή η διαφορά φορολόγησης των μερισμάτων σε σχέση με το κέρδος της επιχείρησης.
Εδώ βέβαια να θυμίσω ότι το 2011 είχαν πληρώσει έκτακτη εισφορά όλες οι επιχειρήσεις ΒΑΣΕΙ ΤΖΙΡΟΥ για το τζίρο του 2010 και όχι βάσει κέρδους.

Δεν συμφωνώ απαραίτητα και με αυτό όταν μπορούν να γίνουν άλλα πιο δίκαια μέτρα (πχ χρυσές συντάξεις) αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό που εννοώ είναι να φορολογηθεί ο μέτοχος για τον πλουτισμό που αποκομίζει από το μέρισμα και όχι η επιχείρηση.

Όταν φορολογείς επιπλέον τις επιχειρήσεις με ανεργία 27% είναι σαν να έχεις να αναδασώσεις την Πεντέλη και να απαγορεύεις τη χρήση μεγάλων δέντρων --> δεν έχει νόημα.

Τσπα είναι σαφής η πρόθεση της κυβέρνησης να φοροπηδήξει αδιαφορώντας για το πώς αυτό θα επηρεάσει σημαντικούς δείκτες (πχ ανεργία), παρά να ξεβολέψει βολεμένες κωλάρες.

Η πλάκα είναι ότι το ΔΝΤ για μια ακόμα φορά πετάγεται σαν τον διοικητή του τμήματος στον Ηλία του 16ου για να προστατέψει το Βέγγο από τις φάπες του Χατζηχρήστου.

Τραγέλαφος.

ΥΓ: Τώρα το φέρνουνε σιγά σιγά στη Ζωζώ...

Εικόνα

:vava: :vava: