Και παλεύουν να βγάλουν κι αυτοί από συμβούλιο σε συμβούλιο άκρη...
Η συμφωνία ήταν πάντα δεδομένη, γιατί πέρα από τις γραφικότητες Σόιμπλε που θεωρούσε (και θεωρεί πιστεύω) πως ένα σκληρό μάθημα θα ήταν πάντα το καλύτερο για τον οποιονδήποτε (είμαι βέβαιος πως και η στάση της Ιρλανδίας θα τον εξόργισε τότε...), όλοι οι υπόλοιποι κατάλαβαν πως ένα Grexit είναι ένα τόσο πολύπλοκο πράγμα και έχει τόσες απρόβλεπτες συνέπειες, που καλύτερα να μην ασχολούνται σοβαρά.
Τα δημοσιεύματα αυτά, είναι απλώς για να έχουμε να λέμε...
Εύκολα φαίνεται και από τα μέτρα που έρχονται, που ουσιαστικά είναι μια από τα ίδια με τα προηγούμενα και κοινώς συμβαίνει αυτό που εγώ φοβόμουν: θα έχουμε μια κακή συμφωνία, όπως όλες οι προηγούμενες που μας έχουν βυθίσει εδώ που είμαστε. Το ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα έχουν πέσει, είναι καλό μεν, αλλά δεν αρκεί. Τα μέτρα θα είναι βαριά και ασήκωτα για κάποιους (γιατί αυξάνονται μέχρι και τα τρόφιμα για όσους μιλάνε για... αναπτυξιακά μέτρα).
Δυστυχώς, οι ευρωπαίοι ΔΕΝ έκαναν πίσω στην βασική τους πολιτική: λιτότητα και βλέπουμε. Χρέος; Forget it Γιάνης (Πριν ήταν Giannis Stournaras, αυτός τώρα είναι τώρα φίλος όμως...).
Ετοιμαστείτε λοιπόν για 1-2 χρόνια φούτσας γι' αρχή, κάτι που και ο Σαμαράς προσπάθησε να το αποφύγει (μέχρι και... μειώσεις φόρων είχε υποσχεθεί στον νέο προϋπολογισμό
-θυμίζω, ένα προϋπολογισμό που έπρεπε να βγει με... διπλάσιο πρωτογενές πλεόνασμα!
), ο ΣΥΡΙΖΑς επίσης, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι μια από τα ίδια.Κάποιοι θα θιγούν πολύ, κάποιοι λιγότερο. Αν τα μέτρα είναι αυτά, εγώ είμαι από τους τυχερούς, όπου την πληρώσω μόνον λόγω της αύξησης του ΦΠΑ σε βασικά είδη ανάγκης (που δεν είναι καθόλου λίγα, είναι εύκολα ένας ΕΝΦΙΑ ετησίως).