Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#125708 When a blind man κράηςςς

Λεπόν.

Στο υπέροχο ποστ του Ναςς που "γαμήσατε μερικοί" :lol: θα μπορούσαμε να συμπληρώσουμε .

10. δε χάνει την ευκαιρία να οδηγήσει ΚΑΘΕ αμάξι που δεν έχει οδηγήσει ποτέ και να εξάγει κάποια συμπεράσματα
11. όταν είναι συνοδηγός "σταχυολογεί" το οδηγικό στυλ του οδηγού (και συχνά διορθώνει συνεχώς, προβλέπει και δικαιώνεται γινόμενος, έτσι (πάρα πολύ συχνά), πολύ ενοχλητικός :lol: ), αλλά:
12. γενικότερα δεν την παλεύει να κάθεται εκτός της θέσης του οδηγού
Άβαταρ μέλους
By markvag
nass έγραψε:Πολύ σωστό πάτερ, να προσθέσω λοιπόν άλλο ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό:

10. Να είναι διπλωματούχος μηχανικός ΕΜΠ και αντίστοιχου επιπέδου πολυτεχνείων (MIT, ETH, RWTH).

:rtfm: :shifty:

Διακρίνω συνωμοσία των μηχανολόγων στο φόρουμ... :help: :lipsealed:

Εμείς όμως έχουμε την εκκλησία με το μέρος μας! :adminpower: Έτσι δεν είναι πάτερ;;;;;
Άβαταρ μέλους
By nass
D-Jet έγραψε:ο μεγαλύτερος βενζινοκέφαλος που έχω γνωρίσει (δεν ξέρω αν ζει ακόμα) δεν οδηγεί γιατί έχει χάσει την όρασή του αλλά έδωσε ένα σκασμό λεφτά για να αγοράσει μια εντελώς άχρηστη για αυτόν κλασσική 911, με την οποία τον πάει βόλτες η γυναίκα του. Το προφανές είναι ότι δεν επλήρώνει καμία από τις προϋποθέσεις που θέτεις αλλά σίγουρα αυτό που κάνει δεν είναι επιφανειακό (χέστηκε να τον δουν αφου δεν μπορεί να τους δει) και σίγουρα είναι γνήσιο (αρχή και τέλος είναι η 911).

Αν το αυτοκίνητο δεν ήταν 911 αλλά πχ. σκαθάρι θα τον θεωρούσες εξίσου βενζινοκέφαλο ?
Αν ήταν ΜΧ5 ?
Αν ήταν Hyundai i20 ?
Άβαταρ μέλους
By mirage
#126046 Με εχεις δει να οδηγω νοικιασμενο Ford Figo σε φλατ χωματοδρομο; Και με i20 το ιδιο θα εκανα παλι.
Πιο petrolhead πεθαινεις.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#126135 Αν δεν μπορεί κάποιος να κάνει τουλάχιστον ένα μεγάλο σέρβις στο αυτοκίνητο καλύτερα να αρχίσει το πλέξιμο.
Άβαταρ μέλους
By nass
#126149 Η παράγραφος 6 είναι not applicable γιατί ο D-Jet διαφωνεί συνολικά με τον ορισμό μου, ρωτάω λοιπόν, τι ισχύει σύμφωνα με το δικό του ορισμό.

Δε βλέπω γιατί κάτι τέτοιο:

Εικόνα

ή κάτι τέτοιο

Εικόνα

ή κάτι τέτοιο

Εικόνα

να μην είναι μέρος της ατζέντας ενός βενζινοκέφαλου
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
nass έγραψε:Η παράγραφος 6 είναι not applicable γιατί ο D-Jet διαφωνεί συνολικά με τον ορισμό μου, ρωτάω λοιπόν, τι ισχύει σύμφωνα με το δικό του ορισμό.
....

Nass, μη βάζεις στο στόμα μου κουβέντες που δεν είπα. Για την ακρίβεια υποστήριξα ακριβώς το αντίθετο από αυτό που υπαινίσσεσαι αφού θεωρώ ότι κάθε μια από τις παραμέτρους που βάζετε, όταν ξεφεύγει από τα πλαίσια του χαβαλέ, περιορίζει ενοχλητικά την έννοια...
Στις "ερωτήσεις" σου θα απαντούσα, ΝΑΙ, σαφέστατα αν αντί για 911 το αντικείμενο του πόθου ήταν ένα σκαθάρι ή ένα ΜΧ5, τηρουμένων των αναλογιών της απαιτούμενης δαπάνης που απαιτούν, θα καταδείκνυαν εξίσου μια σχετική τρέλα, επαρκή για να χαρακτηριστεί κάποιος βενζινοκέφαλος. Το ι20 δυσκολεύομαι να βρω τι μπορεί να προσφέρει πέρα από μια απλή μετακίνηση με ασφαλή τρόπο, ωστόσο και πάλι, ξαναλέω τηρουμένων των αναλογιών, δέχομαι ότι κάποιος μπορεί να έχει πάθος με το χιουντάι του και να γουστάρει να το βολτάρει...

Μουσικόφιλος είναι αυτός που πάει στην οπέρα, μουσικόφιλος και αυτός που πάει στο Ρέμο, δεν μπαίνουμε σε διαδικασία αξιολόγησης, νομίζω, αυτή τη στιγμή...

Για το τζιπ, πάλι δεν έχω πρόβλημα, ειδικά για τους ανθρώπους που το κάνουν με γνήσιο ενδιαφέρον και σεβασμό για τη φύση (διότι κάτι λασπωμένα και ψηλωμένα τσιρόκι που κυκλοφορούν και οπλοφορούν στο δρόμο, λόγω πλεονάζουσας τεστοστερόνης, αν πνίγονταν ξαφνικά και εξαφανίζονταν από προσώπου γης δε θα με στεναχωρούσε ιδιαίτερα... στην ίδια κατηγορία θα έβαζα και τους κάθε τύπου κάγκουρες με τα πολύχρωμα φτερά και τα ζαντολάστιχα...)
Άβαταρ μέλους
By nass
D-Jet έγραψε:
nass έγραψε:Η παράγραφος 6 είναι not applicable γιατί ο D-Jet διαφωνεί συνολικά με τον ορισμό μου, ρωτάω λοιπόν, τι ισχύει σύμφωνα με το δικό του ορισμό.
....

Nass, μη βάζεις στο στόμα μου κουβέντες που δεν είπα. Για την ακρίβεια υποστήριξα ακριβώς το αντίθετο από αυτό που υπαινίσσεσαι αφού θεωρώ ότι κάθε μια από τις παραμέτρους που βάζετε, όταν ξεφεύγει από τα πλαίσια του χαβαλέ, περιορίζει ενοχλητικά την έννοια...

D-Jet έγραψε:Με εξαίρεση το 0 όλα τα άλλα είναι στερεότυπα...
Αρκεί να έχεις γνήσιο ενδιαφέρον για τα αμάξια και να τα θεωρείς μέρος της ζωής σου με οποιοδήποτε τρόπο, οπουδήποτε και οποτεδήποτε σου ταιριάζει...

Ε συγνώμη αλλά θεωρώ ότι το παραπάνω σημαίνει ότι δε συμφωνείς με όλα τα επιμέρους σημεία του ορισμού που έδωσα, θεωρώντας τα στερεότυπα. Οπότε διαφωνείς συνολικά με τον ορισμό (εκτός και αν συμφωνείς με τον ορισμό αλλά διαφωνείς με όλα τα επιμέρους συστατικά του :hmmm: ) και, αμέσως παρακάτω, δίνεις το δικό σου. Δεν υπάρχει πρόβλημα σε αυτό, συζήτηση κάνουμε. Τώρα λες ότι δε διαφωνείς με τον ορισμό ? Δεν καταλαβαίνω.

D-Jet έγραψε:Στις "ερωτήσεις" σου θα απαντούσα, ΝΑΙ, σαφέστατα αν αντί για 911 το αντικείμενο του πόθου ήταν ένα σκαθάρι ή ένα ΜΧ5, τηρουμένων των αναλογιών της απαιτούμενης δαπάνης που απαιτούν, θα καταδείκνυαν εξίσου μια σχετική τρέλα, επαρκή για να χαρακτηριστεί κάποιος βενζινοκέφαλος. Το ι20 δυσκολεύομαι να βρω τι μπορεί να προσφέρει πέρα από μια απλή μετακίνηση με ασφαλή τρόπο, ωστόσο και πάλι, ξαναλέω τηρουμένων των αναλογιών, δέχομαι ότι κάποιος μπορεί να έχει πάθος με το χιουντάι του και να γουστάρει να το βολτάρει...

Το i20 είναι ακριβώς αυτό, που ήταν στην εποχή του το σκαθάρι: ένας ανθρωπομεταφορέας. Και μάλιστα όχι ασφαλής. Η διάσταση του χρόνου και το σχετικό cult / hype είναι που του έχουν δώσει "αξία" (προσωπικά το χω για την πρέσσα και, σε αντίθεση με άλλα αυτοκίνητα στο πέρασμα των χρόνων (από DS έως Fiat 128), δεν θεωρώ ότι πρόσφερε τίποτα στην Αυτοκίνηση, αλλά that's just me -σόρι D-Jet :) και εννοείται ότι η γνώμη μου δεν έχει σημασία για τη συζήτηση).

Τέλος πάντων, δεν καταλαβαίνω γιατί είναι "ο καλύτερος βενζινοκέφαλος" κάποιος που τον πηγαίνει βόλτα η γυναίκα του με έναν ανθρωπομεταφορέα είτε παλιό είτε καινούργιο :hmmm:

D-Jet έγραψε:Μουσικόφιλος είναι αυτός που πάει στην οπέρα, μουσικόφιλος και αυτός που πάει στο Ρέμο, δεν μπαίνουμε σε διαδικασία αξιολόγησης, νομίζω, αυτή τη στιγμή...

Προτιμώ να δίνω στην έννοια "βενζινοκέφαλος" περισσότερο ενεργητικό χαρακτήρα, δεν θεωρώ ότι κάποιος παθητικός εραστής της αυτοκίνησης, που όμως δεν οδηγεί, εμπίπτει στην έννοια. Και ας έχει τη γνώση (που είναι το άλλο που έγραφα παραπάνω). Δηλαδή στο παράδειγμά σου, δεν αρκεί να πιάνει το παραμικρό φάλτσο και να ξέρει πότε και γιατί έγραψε ο Mozart την Jupiter, για να είναι "μουσικοκέφαλος" περιμένω να παίζει κάποιο όργανο σε ικανοποιητικό επίπεδο, έστω και σε μια μπάντα με φίλους.

D-Jet έγραψε:Για το τζιπ, πάλι δεν έχω πρόβλημα, ειδικά για τους ανθρώπους που το κάνουν με γνήσιο ενδιαφέρον και σεβασμό για τη φύση (διότι κάτι λασπωμένα και ψηλωμένα τσιρόκι που κυκλοφορούν και οπλοφορούν στο δρόμο, λόγω πλεονάζουσας τεστοστερόνης, αν πνίγονταν ξαφνικά και εξαφανίζονταν από προσώπου γης δε θα με στεναχωρούσε ιδιαίτερα... στην ίδια κατηγορία θα έβαζα και τους κάθε τύπου κάγκουρες με τα πολύχρωμα φτερά και τα ζαντολάστιχα...)

Τα τζιπ ήταν απάντηση σε άλλους σχολιαστές, όχι σε σένα. Δε διαφωνούμε ότι το δήθεν και το "βενζινοκέφαλος" δεν πάνε μαζί.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
nass έγραψε:Ε συγνώμη αλλά θεωρώ ότι το παραπάνω σημαίνει ότι δε συμφωνείς με όλα τα επιμέρους σημεία του ορισμού που έδωσα, θεωρώντας τα στερεότυπα. Οπότε διαφωνείς συνολικά με τον ορισμό (εκτός και αν συμφωνείς με τον ορισμό αλλά διαφωνείς με όλα τα επιμέρους συστατικά του :hmmm: ) και, αμέσως παρακάτω, δίνεις το δικό σου. Δεν υπάρχει πρόβλημα σε αυτό, συζήτηση κάνουμε. Τώρα λες ότι δε διαφωνείς με τον ορισμό ? Δεν καταλαβαίνω.

:hmmm: ...ε; Σαν τον πρόεδρο του Εδεσσαϊκού ακουγόμαστε! :lol: Πάω στο πιο κάτω που έχει ενδιαφέρον:

nass έγραψε:..
Το i20 είναι ακριβώς αυτό, που ήταν στην εποχή του το σκαθάρι: ένας ανθρωπομεταφορέας. Και μάλιστα όχι ασφαλής. Η διάσταση του χρόνου και το σχετικό cult / hype είναι που του έχουν δώσει "αξία" (προσωπικά το χω για την πρέσσα και, σε αντίθεση με άλλα αυτοκίνητα στο πέρασμα των χρόνων (από DS έως Fiat 128), δεν θεωρώ ότι πρόσφερε τίποτα στην Αυτοκίνηση, αλλά that's just me -σόρι D-Jet :) και εννοείται ότι η γνώμη μου δεν έχει σημασία για τη συζήτηση).

Όχι, καμία σχέση....ανθρωπομεταφορέας μπορεί να ήταν αλλά ταυτόχρονα έδινε απλόχερα τη δυνατότητα σε έναν DIYer να κάνει τα δικά του (από απλή συντήρηση μέχρι παπάδες) με minimum κόστος, πράγμα που δεν το λες πχ για τη DS και ακριβώς από εκεί ξεκίνησε ο σχετικός Hype μύθος. Το χιουντάι δε σου δίνει αυτή τη χαρά...Τέλος, μη συγκρίνεις ένα σύγχρονο αυτοκίνητο, όπως το 128, με ένα προπολεμικό, ακόμα και αν έτυχε να πωλούνται κάποια στιγμή ταυτόχρονα.
Την προσφορά στην αυτοκίνηση αν θες να τη συζητήσουμε κάπου αλλού (νομίζω ότι το βλέπεις κάπως μονόπλευρα και μόνο από την πλευρά του κ@@λοτίμονου) αλλά τη σχετική κουλτούρα, που εν πάση περιπτώσει διαφοροποιεί τη βόλτα με το σαραβαλάκι από το καινούργιο νομίζω ότι δεν την αμφισβητείς... ε;

D-Jet έγραψε:Μουσικόφιλος είναι αυτός που πάει στην οπέρα, μουσικόφιλος και αυτός που πάει στο Ρέμο, δεν μπαίνουμε σε διαδικασία αξιολόγησης, νομίζω, αυτή τη στιγμή...

Προτιμώ να δίνω στην έννοια "βενζινοκέφαλος" περισσότερο ενεργητικό χαρακτήρα, δεν θεωρώ ότι κάποιος παθητικός εραστής της αυτοκίνησης, που όμως δεν οδηγεί, εμπίπτει στην έννοια. Και ας έχει τη γνώση (που είναι το άλλο που έγραφα παραπάνω). Δηλαδή στο παράδειγμά σου, δεν αρκεί να πιάνει το παραμικρό φάλτσο και να ξέρει πότε και γιατί έγραψε ο Mozart την Jupiter, για να είναι "μουσικοκέφαλος" περιμένω να παίζει κάποιο όργανο σε ικανοποιητικό επίπεδο, έστω και σε μια μπάντα με φίλους..

Μπαίνουμε στη φάση της αξιολόγησης έτσι...
Διαφωνώ, λοιπόν, και στο παράδειγμά μας θεωρώ ότι το να γρατζουνας δυο |λογοκρισία| στην κιθάρα σου και να νομίζεις ότι κάτι κάνεις (συνοδεύεται από τσιγάρο, πλούσιο μαλλί και τη σχετική κίνηση στο κεφάλι για να φεύγουν οι μύγες) μπορεί να είναι εξαιρετικά πιο επιφανειακό και ασήμαντο από το να έχεις εκπαιδευτεί (συχνά με εξαιρετικά επίπονες διαδικασίες) να είσαι καλός ακροατής και να απολαμβάνεις την τέχνη στο μέγιστο βαθμό.

Για να το φέρω και στα δικά μας, δηλαδή αν έχεις συνειδητοποιήσει ότι είσαι κουλομαρίας και συνειδητά αποφασίσεις να πάψεις να κάνεις παλαβομάρες στο δρόμο, θέτοντας σε κίνδυνο τον κόσμο, δεν μπορείς ταυτόχρονα να έχεις και γνήσιο ενδιαφέρον για την αυτοκίνηση;
Άβαταρ μέλους
By nass
#126312 Αυτό που λέω είναι ότι δεν αρκεί το "γνήσιο ενδιαφέρον" (που ακόμα να το ορίσεις αλλά τέλος πάντων :) ), πρέπει να υπάρχει γνώση (που δεν προκύπτει άμεσα από το "γνήσιο ενδιαφέρον") αλλά και εφαρμογή.

Και ούτε έθεσα ποτέ θέμα "παλαβομάρων στο δρόμο" και "καυλοτίμονων". Το να είσαι όλη μέρα στην τηλεόραση να βλέπεις Motors TV και History Channel (για αυτοκίνητα) δεν σε κάνει βενζινοκέφαλο. Γίνεσαι αν, επιπλέον των παραπάνω, ως συνήθη πρακτική, παίρνεις το αυτοκίνητό σου και πας μια εκδρομή σε μια όμορφη στροφοδιαδρομή, όπου θα κινηθείς ασφαλώς αλλά και γρηγορότερα από τους συνήθεις σαλίγκαρους (δε σημαίνει "με την ταυτότητα στο στόμα" αυτό και, με τα σύγχρονα αυτοκίνητα, δεν θέλει κάποια ιδιαίτερα ικανότητα, κοινή λογική και αντίληψη του χώρου και της σχετικής ταχύτητας χρειάζεται). Ή μπαίνεις σε μια πίστα. Ή πας σε ένα σχολείο οδήγησης, να πάψεις να 'σαι κουλαμαρίας.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
nass έγραψε:Αυτό που λέω είναι ότι δεν αρκεί το "γνήσιο ενδιαφέρον" (που ακόμα να το ορίσεις αλλά τέλος πάντων :) ), πρέπει να υπάρχει γνώση (που δεν προκύπτει άμεσα από το "γνήσιο ενδιαφέρον") αλλά και εφαρμογή..

OK, αφού θέλεις σαφέστερο ορισμό, θα έλεγα ότι το "γνήσιο" είναι αυτό που δεν έχει κάποιες επιπλέον προεκτάσεις πέρα από την ίδια την επαφή με το αυτοκίνητο. Με αλλά λόγια, όχι θα πάω βόλτα για να πιάσω και μπουτάκι ούτε ότι θα βγάλω 300 άλογα από το 1.2L για να ταπεινώσω τον ραλλυ-τζή, να τονώσω τον εγωισμό μου και να το παίξω και ιστορία στην παρέα μου.

Σαν παράδειγμα θα σου φέρω τον κοινό μας φίλο, το Κογιότ, που οργώνει μόνο του τα βουνά με το 997, αλλά και τον παλαβό το γερμανό που γνώρισα πρόπερσι που ήρθε με το split VW από τη Γερμανία (πινακίδες Η :rtfm: ) να κάνει διακοπές στην Ελλάδα, που πιθανώς τον έλεγαν γύφτο επειδή τους έκοβε τη φόρα στο δρόμο. Ένα και το αυτό για μένα...
Γνήσιος όμως είναι και αυτός που συλλέγει memorabilia, χωρίς να υπολογίζει την αξία τους αν τα πουλήσει, αυτός που κάνει τέχνη και ζωγραφίζει μόνο αυτοκίνητα και μόνο μερσεντές και μόνο ΜΜ γιατί του έχει καρφωθεί από μικρή ηλικία η 300slr και ο ΣΣΜ, αυτός που κόλλησε στο morris minor επειδή τέτοιο είχε ο παππούς του και έχει μαζέψει τα οριτζιναλ σχέδια από το εργοστάσιο και πιθανώς να φαίνεται βλαμμένος σε ένα φυσιολογικό άνθρωπο, αυτός που έσκασε μισό μινιάτικο για μια γκραβούρα της GTO για να τη βλέπει κάθε πρωί στο υπόγειό του κ.ο.κ. (αν πέσει στα χέρια σου περιοδικό τύπου c&sc θα βρεις πολλούς τέτοιους).

Και ούτε έθεσα ποτέ θέμα "παλαβομάρων στο δρόμο" και "καυλοτίμονων". Το να είσαι όλη μέρα στην τηλεόραση να βλέπεις Motors TV και History Channel (για αυτοκίνητα) δεν σε κάνει βενζινοκέφαλο. Γίνεσαι αν, επιπλέον των παραπάνω, ως συνήθη πρακτική, παίρνεις το αυτοκίνητό σου και πας μια εκδρομή σε μια όμορφη στροφοδιαδρομή, όπου θα κινηθείς ασφαλώς αλλά και γρηγορότερα από τους συνήθεις σαλίγκαρους (δε σημαίνει "με την ταυτότητα στο στόμα" αυτό και, με τα σύγχρονα αυτοκίνητα, δεν θέλει κάποια ιδιαίτερα ικανότητα, κοινή λογική και αντίληψη του χώρου και της σχετικής ταχύτητας χρειάζεται). Ή μπαίνεις σε μια πίστα. Ή πας σε ένα σχολείο οδήγησης, να πάψεις να 'σαι κουλαμαρίας.

Πάλι το πας όμως στην ταχύτητα και τις ικανότητες ενώ εγώ δεν το θεωρώ απαραίτητο...... νομίζω ότι απλά έχουμε διάσταση απόψεων.
Άβαταρ μέλους
By nass
#126321 Παρότι δεν μπορώ να φανταστώ βενζινοκέφαλο-σαλιγκάρι :lol:, άσε κατά μέρος την ταχύτητα προς το παρόν.

Λες ότι "βενζινοκέφαλος" = "γνήσιο ενδιαφέρον".
Μπορεί να είναι βενζινοκέφαλος κάποιος με "γνήσιο ενδιαφέρον" χωρίς "γνώση" ?
Μπορεί να είναι βενζινοκέφαλος κάποιος με "γνήσιο ενδιαφέρον" χωρίς "πρακτική εφαρμογή" ?
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
nass έγραψε:Παρότι δεν μπορώ να φανταστώ βενζινοκέφαλο-σαλιγκάρι :lol:, άσε κατά μέρος την ταχύτητα προς το παρόν.

Αν μου επιτραπεί να μιλήσω για τον εαυτό μου, η αυτοκίνηση στάθηκε αφορμή για πολύ σημαντικές αποφάσεις στη ζωή μου (πχ τι θα σπουδάσω, που θα τρώγω τα γρόσσα μου και τον ελεύθερο χρόνο μου, με τι ανθρώπους θα κάνω παρέα κλπ κλπ) και ναι, τα τελευταία χρόνια οδηγάω σα θεία 65 χρονώνε! :yahoo: Αν θέλεις μπορείς να πεις ότι δεν είμαι βενζινοκέφαλος αλλά η πραγματικότητα είναι ότι οι σκέψεις γύρω από την αυτοκίνηση καταναλώνουν ένα μεγάλο ποσοστό του ξύπνιου μου (και πιθανώς και του ύπνου μου αλλά δεν το θυμάμαι :lol: ).

Λες ότι "βενζινοκέφαλος" = "γνήσιο ενδιαφέρον".
Μπορεί να είναι βενζινοκέφαλος κάποιος με "γνήσιο ενδιαφέρον" χωρίς "γνώση" ?
Μπορεί να είναι βενζινοκέφαλος κάποιος με "γνήσιο ενδιαφέρον" χωρίς "πρακτική εφαρμογή" ?

Ίσως όχι, αλλά ακόμα και αυτά (γνώση και πρακτική εφαρμογή) κατά περίπτωση μπορεί να διαφέρουν ως προς την ποιότητα, το είδος και την ένταση με την οποία τα αναζητάς ή τα εφαρμόζεις. Γιατί πρέπει σώνει και καλά να τα ποσοτικοποιήσεις και να τα μετρήσεις για να τα αναγνωρίσεις; Πολύ περισσότερο χωρίς κατα συνθήκη όρια (μη συγκρίσιμα από άνθρωπο σε άνθρωπο) αλλά με αναγωγές σε αντικειμενικά κριτήρια (συγκρίσιμα δλδ)...