Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By karacop78
#116209 Και οι δικές μου εμπειρίες από επαρχία κυρίως όπου και μένω: Μετά από τόσα χρόνια με diesel αγροτικά, Kia Sorento Diesel από '05 ως το '10, αγόρασα την ίδια χρονιά ένα Punto Evo 1.3 mtj (το "καλό" με μεταβλητής γεωμετρίας). Το '10 επίσης "κληρονόμησα" την GTV 2.0 V6 Tb του πατέρα μου.
Το φιατάκι λέει ότι καίει 4,2 l/100km, αλλά μόνο στου πατέρα τα (ήρεμα) χέρια έγραψε (και το επιβεβαιώσαμε στο χαρτί) 4,7. Στα δικά μου χέρια 5 με 5,5 όταν δουλεύω 1700-2700 rpm, αποκλειστικά πάνω στις ροπές του δηλαδή, και αρκετά γρήγορα κινούμενος, ενώ στις 2000-3500 όπου και πετυχαίνω το μέγιστο ρυθμό ασφαλούς μετακίνησης στο επαρχιακό δίκτυο, πάμε στα 6 με 6,5 l/100km. Είχα συνηθίσει στα 10-12 του Sorento οπότε καλά είμαστε λέω...

Σε χρήμα τελικά, παρόλο που το πετρέλαιο είναι φτηνότερο της βενζίνης τελευταία, ότι γλιτώνω καθημερινά με το Punto, τα τρώει ο κ. Busso σε 3-4 μέρες του μήνα που συνήθως κυκλοφορεί (τάπα, εννοείται)...
Άβαταρ μέλους
By KonTaz
#125313 Αμάξι: Toyota iQ με τα 69 ημιατίθασα άλογα από 1000 κυβικά(βενζίνη)
510 χιλιόμετρα με 24,2 λίτρα βενζίνης μετρημένα στην αντλία,περίπου 4,8 lt/100km
Συνθήκες κίνησης: Κηφισίας,Κατεχάκη και πέριξ του κέντρου της Αθήνας κατά 80% με φυσιολογική κίνηση(χωρίς μποτιλιαρίσματα). Τα υπόλοιπα Εθνική/Αττική (περίπου 100 χιλιόμετρα πάνω κάτω)
Ελαστικά: cinturato p1

Δεν νομίζω να πηγαίνει πιο κάτω με τις δεδομένες συνθήκες κίνησης.Αποκλειστικά αυτοκινητόδρομο μπορεί να πέσει και κοντά στο 4.0lt/100km αλλά είναι απίστευτη ταλαιπωρία να κινείσαι με αυτούς τους ρυθμούς
Άβαταρ μέλους
By KonTaz
#125639 Ναι,70-80 km/h παίζει κάπου εκεί.Για να κρατήσεις αυτή την ταχύτητα σε ίσιο δρόμο,πέρα από γαϊδουρινή υπομονή, θες περίπου 2-3lt/100km σύμφωνα με την στιγμιαία κατανάλωση στο trip computer.Αν ανηφορίζει ο δρόμος παίζεις κοντά στο 5lt/100km.Αν ανηφορίζει πολύ πρέπει να αλλάξεις ταχύτητα γιατί δεν τραβάει :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#137609 Βοριαδάκια και ευνοϊκοί άνεμοι, κίνηση τέτοια που για να πας στη δουλειά (τι βάζεσαι; ) κολλάς σταθερά στα 85 χμ/ω, ζέστη που ευνοεί την κύλιση / κατανάλωση κτλ κτλ και βουαλά, άδειασμα ντεπόζιτου, με 5.61 λτ/100 χλμ μετρημένα αντλία και με το τριπ κομπ να συμφωνεί, δλδ 36.17 λίτρα για 4 φορές δουλειά και 1 χωριό (Πυλαία, Ν. Μουδανιά - Ν. Μαρμαράς) = 644χλμ αυτονομία.

Πάντα 1 άτομο, χωρίς έρκον. Τραβιέται ακόμα λίγο σε κανα καύσωνα :yahoo:

Λόγω οικονομίας, αύριο θα παραγγείλω μια πίτσα :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By elvet
JimClark έγραψε:Βοριαδάκια και ευνοϊκοί άνεμοι, κίνηση τέτοια που για να πας στη δουλειά (τι βάζεσαι; ) κολλάς σταθερά στα 85 χμ/ω, ζέστη που ευνοεί την κύλιση / κατανάλωση κτλ κτλ και βουαλά, άδειασμα ντεπόζιτου, με 5.61 λτ/100 χλμ μετρημένα αντλία και με το τριπ κομπ να συμφωνεί, δλδ 36.17 λίτρα για 4 φορές δουλειά και 1 χωριό (Πυλαία, Ν. Μουδανιά - Ν. Μαρμαράς) = 644χλμ αυτονομία.

Πάντα 1 άτομο, χωρίς έρκον. Τραβιέται ακόμα λίγο σε κανα καύσωνα :yahoo:

Λόγω οικονομίας, αύριο θα παραγγείλω μια πίτσα :lol: :lol:

Εντυπωσιακές τιμές, άμα συνεχίσεις έτσι θα χαρεί ο πιτσαδώρος!
Άβαταρ μέλους
By elvet
#137663 Λόγω καλοκαιριού και μειωμένης κίνησης, χωρίς air/con ακόμα η μέση κατανάλωση έχει σταθεροποιηθεί στο 4,4 lt/100χλμ, για τις ίδιες διαδρομές που π.χ. τον Μάιο κατανάλωνε 4,8 lt/100χλμ και τον Ιανουάριο 5,1 lt/100χλμ (FIAT G.Punto 1,3D)

Επίσης, Saab 9-5 185HP, Θεσ/νικη –Ηγουμενίτσα-Θεσ/νικη, Εγνατία με 140-150 χλμ, και 300 χλμ στην Κέρκυρα, με 5 άτομα, μέση κατανάλωση για 1100 χλμ, 12,5 lt/100χλμ
Άβαταρ μέλους
By Mad_Max_Geo
#137980 Πάνω κάτω τι κατάφερα με το focus.

Πηγαινε-Έλα Κιάτο Αίγιο, συν μέσα στο Αίγιο, έκανα σύνολο 180χλμ.
Γεμίζω και παίρνει 18 ευρώ, ήτοι 11.2 λίτρα.
Μέση κατανάλωση 6.3 λ/100χλμ.

Μέσα στο Αίγιο, με κίνηση μπάνια a/c συν γέμισμα φρεον και να βγάλουμε άκρη γιατί δε δουλεύει σωστά το a/c, έκανα 132χλμ με 17 ευρώ καύσιμο, 10.6 λίτρα. Μέση κατανάλωση στα 8.2λ/100χλμ.

Πήγαινε έλα Πάτρα-Αίγιο, συν σέρβις που έκανα στο αμάξι, καθάρισμα a/c κλπ κάθισε το αμάξι παραπάνω από μισή ώρα στο ρελαντί αναμμένο, κινηση, a/c κλπ, έκανα 138χλμ με 18 ευρώ καύσιμο 11.2 λίτρα . Μέση κατανάλωση Στα 8.2 λ/100χλμ πάλι. Τιμή βενζίνης στα 1,597 ανά λίτρο και γενικώς το κυνηγάω γιατί δε πάει ο διάολος. Όχι και.άσχημα για 11 χρόνων αυτοκίνητο.ελπίζω!

< μου
Άβαταρ μέλους
By makis_kanatselis
#140055 Με laguna 2 phase 2 gt 205 hp φουλαρισμενος ξεκιναω απο Αθηνα πηγαινω Νμεμεα να αφησω γυναικοπαιδα τιγκα φορτωμενος και απο εκει μονος παω Κυλληνη χωρις κινηση οποτε με σχετικα μεγαλες ταχυτητες αλλα στρωτα και χωρις πολλα προσπερασματα.. Το απογευμα αφου επιστρεφω με το καραβι απο Κεφαλονια παιρνω το αμαξι και επιστρεφω Νεμεα με συνθηκες μεγαλης κινησης (σκ δημοψηφισματος) και πολλες προσπερασεις και κυνηγητα με ενα s3 1800 1ης γενιας. Και το βραδυ επιστρεφω Αθηνα με την συζυγο και συνθηκες αυξημενης ροης. Απολογισμος μεση καταναλωση στο 7,5. Καθολου κακο για διλιτρο αυτοκινητο με 1,5 τονο βαρος.
Άβαταρ μέλους
By deep purple
#140475 Χθες βράδυ από Ποσείδι μέχρι αερογέφυρα Βούλγαρη, προσπάθεια με την μαρμάρω (Ε200-W210-163Hp) να σπάσω το ρεκόρ ελάχιστης κατανάλωσης.
- Μόνος χωρίς αποσκευές και χωρίς Α/C
- Χιλιόμετρα ακριβώς 100
- Μέση ωριαία ταχύτητα 73χιλ/ώρα
-Μέχρι τον κόμβο Μουδανιών συντηρητικά καθώς είχα διάφορους αλλοδαπούς μπροστά, που φανερά δεν ήξεραν τον δρόμο, έναν πρέπει να τον ψιλοτρόμαξα λίγο σε μια προσπέραση. Πήγα από στροφή μετά την έξοδο για Σάνη και πριν το φανάρι Καλλιθέας και έκανα την υποχρεωτική παράκαμψη πριν την Φώκια. Στο Πανόραμα Φώκιας ευλαβικά με 60 (αν και από ότι είδα φέτος τις κάμερες έχουν "φροντίσει" να τις τρακάρουν όλες ώστε να γέρνουν)
- Μετά τα Μουδανιά και μέχρι την στροφή Ταγαράδων σταθερά 130 και με νορμάλ κίνηση χωρίς ποτέ να χρειαστεί να κατέβω, εν συνεχεία μέχρι αερογέφυρα Βούλγαρη 90-110.
- Το ρεκόρ: 7,7 λιτρα/100. Ήδη στο ύψος της Καλλικράτειας ήταν 8,1
Για το βάρος του αυτοκινήτου, την λαιμαργία του κομπρέσσορα και την παλαιότητά του νομίζω είναι καλά
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#140608 Απιστευτο νούμερο μου εμφανιστηκε χθες που κατεβηκα στο χωριο.
147 χλμ
4 ατομα με αποσκευες
71 χλμ. Μεση ταχυτητα.
Air condition ανοιχτο συνεχώς
6,4 lt/100 χλμ.
Ford Fiesta mk7 1,6.

.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Focusman91 έγραψε:Απιστευτο νούμερο μου εμφανιστηκε χθες που κατεβηκα στο χωριο.
147 χλμ
4 ατομα με αποσκευες
71 χλμ. Μεση ταχυτητα.
6,4 lt/100 χλμ.
Ford Fiesta mk7 1,6.

.

όντως πολύ καλό νούμερο... :metalo:

το προσωπικό μου ρεκόρ βενζίνης είναι στα 5,7 l/100 χωρίς κλίμα, συνεπιβάτες και οδηγώντας με άδειο στομάχι :lol:
και πετρελαίου στα 3,6 l/100
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
red_monster έγραψε:
Focusman91 έγραψε:Απιστευτο νούμερο μου εμφανιστηκε χθες που κατεβηκα στο χωριο.
147 χλμ
4 ατομα με αποσκευες
71 χλμ. Μεση ταχυτητα.
6,4 lt/100 χλμ.
Ford Fiesta mk7 1,6.

.

όντως πολύ καλό νούμερο... :metalo:

το προσωπικό μου ρεκόρ βενζίνης είναι στα 5,7 l/100 χωρίς κλίμα, συνεπιβάτες και οδηγώντας με άδειο στομάχι
και πετρελαίου στα 3,6 l/100

Με την επιστροφη μαζι, υπολογισε τα ίδια νουμερα αλλα με 62 χλμ. μεση ταχυτητα.
Το χαμηλοτερο που χω δει στο Qashqai ειναι 4,3. Με 3 ατομα και αποσκευες.

.