Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
nass έγραψε:Δεν θα συμφωνήσω καθόλου με τον ορισμό σου φίλε D-Jet.

Καταρχήν γιατί δεν είναι σαφής, καθώς απαιτεί τον ορισμό άλλων δύο εννοιών, "γνήσιο" και "ενδιαφέρον". Το παράδειγμα του "μαντρά" που έφερα κατά την άποψή μου εμπίπτει στον ορισμό, καθώς στην επεξήγησή σου υπαινίσσεσαι ότι το ενδιαφέρον του δεν είναι γνήσιο και όμως διαφωνώ, μια χαρά μπορεί να είναι γνήσιο -αλλιώς να απαγορεύσουμε να είναι petrolhead σε οποιονδήποτε έχει επαγγελματική σχέση με τα αυτοκίνητα.

Αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια. Θεωρώ ότι ο ορισμός πάσχει επειδή του λείπουν 2 βασικές διαστάσεις:
1. Η πρακτική εφαρμογή. Είναι petrolhead ένας ιστορικός του αυτοκινήτου, που όλη μέρα (= η ζωή του) διαβάζει και ξέρει τι έτρωγε για μεσημεριανό ο Citroen αλλά δεν έχει αυτοκίνητο, δεν οδηγεί, δεν πηγαίνει ταξίδια ?
2. Η γνώση. Είναι petrolhead κάποιος που γουστάρει αυτοκίνητα και όλη μέρα ονειρεύεται να αποκτήσει μια πχ. Ferrari αλλά δεν ξέρει τίποτα για αυτήν εκτός από το ό,τι είναι "γαμάτη" ? Ας πούμε ότι μένει στην επιφάνεια ? Είναι δηλ. petrolhead ένας έφηβος με poster της Ferrari στο δωμάτιό του, που όμως δεν ξέρει τι σημαίνει "ΜΕΚ" ?

Για αρχή, δεν διατύπωσα την άποψη ότι ένας μαντράς ή όποιος έχει επαγγελματική σχεση με το αυτοκίνητο δεν μπορεί να είναι βενζινοκέφαλος (και μάλιστα ανέφερα ότι έχω δύο φίλους τέτοιους- παλιά μέλη).
Για τα ερωτήματα-παραδείγματα που φέρνεις θα σου πω ότι κάθε περίπτωση είναι ιδιαίτερη ή όπως την έχει ακούσει ο καθένας, με άλλα λόγια. Με την έννοια ¨γνήσιο ενδιαφέρον¨ θέλω να συμπεριλάβω απλά τον οποιονδήποτε έχει ενδιαφέρον που ξεκινά και καταλήγει στο αυτοκίνητο και όχι σε κάτι άλλο (πχ να ε-πηδηχτεί καλά αν έχει φερράρι). Σαν αντιπαράδειγμα θα έλεγα κάτι που είχα γράψει και παλιότερα, σε μια αντίστοιχη συζήτηση που πάλι με στερεοτυπικό τρόπο κάποιοι υποστήριζαν ότι αν δεν μπορείς να την πας τη μαζεράτι δε σου αξίζει: ο μεγαλύτερος βενζινοκέφαλος που έχω γνωρίσει (δεν ξέρω αν ζει ακόμα) δεν οδηγεί γιατί έχει χάσει την όρασή του αλλά έδωσε ένα σκασμό λεφτά για να αγοράσει μια εντελώς άχρηστη για αυτόν κλασσική 911, με την οποία τον πάει βόλτες η γυναίκα του. Το προφανές είναι ότι δεν επλήρώνει καμία από τις προϋποθέσεις που θέτεις αλλά σίγουρα αυτό που κάνει δεν είναι επιφανειακό (χέστηκε να τον δουν αφου δεν μπορεί να τους δει) και σίγουρα είναι γνήσιο (αρχή και τέλος είναι η 911).
Άβαταρ μέλους
By markvag
nass έγραψε:Οι "περιστάσεις" κρατάνε 2-3-5 χρόνια, αν για 20 χρόνια έχεις έναν κουβά (ή σειρά από κουβάδες) τη στιγμή που με 3 χιλιάρικα αγοράζεις ένα σαξόραλλο ή ένα ΜΧ5, τι σόι βενζινοκέφαλος είσαι ? Θεωρητικός μόνο ?

Ε, καλά...

Αν έχεις 2 παιδιά να σε δω που θα τα χωρέσεις στο σαξόραλλο... :lol: :lol:

ΟΚ πάντως, πέρα από την πλάκα, έχεις δίκιο.
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#125525 Για μένα βενζινοκέφαλος είναι όποιος καίει εγκεφαλικά κύτταρα μυρίζοντας βενζίνη ή σε μπουκαλάκι. Τα υπόλοιπα είναι ορισμός του λάτρη της αυτοκίνησης, όπως ατέρμονες συζητήσεις και διάβασμα για αυτοκίνητα, ώρες αγόγγυστης οδήγησης, στροφιλίκι αντί για βαρετές διαδρομές, όνειρα για ένα αυτοκίνητο που δεν θα το αλλάξει ποτέ αλλά ποτέ δεν γίνεται πραγματικότητα...

@markvag
Στο Mx-5 πάντως χωράνε αν το έχεις ανοιχτό.

@nass
Μόνο οι εγγεγραμμένοι στο ΤΕΕ και πληρώνοντες στο ΤΣΜΕΔΕ ξέρουν τι σημαίνει ΜΕΚ, μην το χοντρύνω και πω μόνο οι (ψηλοί) απόφοιτοι ΕΜΠ. Οι υπόλοιποι το λέμε κινητήρα ή moteur.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
funkyreverend έγραψε:@nass
Μόνο οι εγγεγραμμένοι στο ΤΕΕ και πληρώνοντες στο ΤΣΜΕΔΕ ξέρουν τι σημαίνει ΜΕΚ, μην το χοντρύνω και πω μόνο οι (ψηλοί) απόφοιτοι ΕΜΠ. Οι υπόλοιποι το λέμε κινητήρα ή moteur.

Έτσι έτσι, επιτέλους και μερικές πικρές και μαύρες αλήθειες :metalo:

ωπ κάτσε, το "ψηλοί" ποιους πιάνει, π.χ. 1,85μ μας κάνει ?
Άβαταρ μέλους
By nass
#125548 Πολύ σωστό πάτερ, να προσθέσω λοιπόν άλλο ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό:

10. Να είναι διπλωματούχος μηχανικός ΕΜΠ και αντίστοιχου επιπέδου πολυτεχνείων (MIT, ETH, RWTH).

:rtfm: :shifty:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
nass έγραψε:Πολύ σωστό πάτερ, να προσθέσω λοιπόν άλλο ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό:

10. Να είναι διπλωματούχος μηχανικός ΕΜΠ και αντίστοιχου επιπέδου πολυτεχνείων (MIT, ETH, RWTH).

:rtfm: :shifty:

Eντάξει παιδιά, οι υπόλοιποι που δεν είμαστε βενζινοκέφαλοι να μείνουμε η να πάμε αλλού ;;

Ή να βάλουμε και άλλα κριτήρια , όπως πως πίνουμε τον καφέ, με ποιο χέρι πιάνουμε τον γρύλο :iconcool: , βάρος μεζέων κτλ,κτλ :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#125562 ον τοπιξ

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By apav
#125575 Ο εφευρέτης της πυραμίδας του πραγματικού οδηγού! :yahoo:

Κορυφαία στιγμή η περιγραφή του περιστατικού με την τροχαία που τον σταμάτησε για υπερβολική ταχύτητα -> Κοπέλα μου, ξέρεις ποιος είμαι εγώ; :dizzy:

Προβλέπω τώρα που έχει ο HF ελεύθερο χρόνο να γράφει καινούργιο plugin πραγματικού οδηγού και να τα δώσει στον κουπέα να μας τα περάσει. :ninja:
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
The Ace έγραψε:
funkyreverend έγραψε:@nass

Έτσι έτσι, επιτέλους και μερικές πικρές και μαύρες αλήθειες :metalo:

ωπ κάτσε, το "ψηλοί" ποιους πιάνει, π.χ. 1,85μ μας κάνει ?

Έχω ενημερωθεί ότι χρειάζεται μπόι για να πετύχεις στις εξετάσεις σχολή ΕΜΠ. :iconcool:

Βενζινοκέφαλος ---->αυτός που όταν του λες ότι το Note πλέον πωλείται μέσω Amazon, ΔΕΝ καταλαβαίνει ότι μιλάς για το Samsung αλλά για το Nissan. Corsaaaaair... :protest:
Άβαταρ μέλους
By vasilis
funkyreverend έγραψε:
@nass

http://www.ggde.gr/index.php?option=com ... Itemid=212

:shifty:
Άβαταρ μέλους
By rocsta
D-Jet έγραψε:ο μεγαλύτερος βενζινοκέφαλος που έχω γνωρίσει (δεν ξέρω αν ζει ακόμα) δεν οδηγεί γιατί έχει χάσει την όρασή του αλλά έδωσε ένα σκασμό λεφτά για να αγοράσει μια εντελώς άχρηστη για αυτόν κλασσική 911, με την οποία τον πάει βόλτες η γυναίκα του. Το προφανές είναι ότι δεν επλήρώνει καμία από τις προϋποθέσεις που θέτεις αλλά σίγουρα αυτό που κάνει δεν είναι επιφανειακό (χέστηκε να τον δουν αφου δεν μπορεί να τους δει) και σίγουρα είναι γνήσιο (αρχή και τέλος είναι η 911).

:metalo: