Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Panosss
#125515 Και μαζόχας σίγουρα.
Πάντως νορμάλ αποκλείεται να 'ναι.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#125516 Λάππας κατέβηκες σε συλλαλητήριο; ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ;
Άβαταρ μέλους
By pik.
Hellenic tifosi έγραψε:Το μόνο που δεν είναι η Ζωή, είναι ηλίθια.

Δηλαδη μια ΠτΒ σε επισημα αποτελεσματα επιτροπης,χαρακτηριζει το χρεος οπως το χαρακτηριζει και την ιδια ωρα ο κορυφαιος υπουργος της κυβερνησης του κομματος της προσπαθει να ζητησει κουρεμα σε ενα χρεος που ειναι ομως ανυπαρκτο; :help:

επισης ο Τσιπρας που την εβαλε εκει ,γιατι θα παει την Δευτερα να μιλησει για το χρεος αν αυτο δεν υπαρχει;
Οσον αφορα την άλλη επιτροπη....ο ΓΑΠ γιατι τρωει σε ταβερνες ελευθερος;

άρα μαλλον θες να πεις οτι δινει σανο και σοου στους πολιτικους της πελατες που προφανως εχουν τοσο χαμηλο επιπεδο που δεν καταλαβαινουν απολυτως τιποτα.
:sleep:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας

Συμφωνώ. Προσωπικά θεωρώ ότι ο χαρακτηρισμός ταιριάζει περισσότερο σε όσους θεωρούν ότι τέτοια άτομα

χρειαζόμασταν για να... "αποκτήσουμε ξανά την χαμένη μας αξιοπρέπεια".
Άβαταρ μέλους
By liostemi
kacey έγραψε:Το κανονισμο της Βουλης ακολουθουσε και οταν εκραζε τον αστυνομικο ΕΞΩ απο τη βουλη, στο δρομο, για το τι μετρα εχει παρε η αστυνομια?

Δεν τον ξέρω τον Κανονισμό, αλλά έχω την εντύπωση ότι ο/η ΠτΒ θα πρέπει να έχει τον 1ο λόγο σ' ό,τι έχει σχέση με την προστασία/φύλαξη της Βουλής και γενικά του χώρου της Βουλής... μπορεί να κάνω και λάθος...
Άβαταρ μέλους
By Panosss

Οι ψηφοφόροι της;
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147

+1
Η Ζωζώκα είναι ο #1 εσωτερικός αντίπαλος του Τσίπρα και θεωρώ δεδομένο ότι στο μέλλον θα διεκδικήσει αρχηγεία.

Για να προσέχουμε λίγο τι λέμε.
Οι πρώτες της ενέργειες σχετικά με "πειθαρχία" στη Βουλή ήταν πολύ θετικές.
Όμως το άτομο αυτό συνειδητά χτίζει μια περσόνα για συγκεκριμένους λόγους.

Εκμεταλλεύεται τη θέση της για να προωθήσει και να πουλήσει την αλογίσια μούρη της, κάτι που δεν θυμάμαι να έκανε άλλος ΠτΒ.
Αναπτύσσει ρητορική γηπέδου (τελείως γτπ όμως) επειδή ξέρει ότι αυτή πουλάει σε μεγάλη μερίδα πειραγμένων εγκεφάλων (μην πάτε μακριά, τσεκάρετε ποστ μερικών εδώ μέσα).

Περιττό να θυμίσω βέβαια ότι η λογική "Τσαμπουκά θέλουνε για να μάθουνε" είναι registered στη Χρυσή Αυγή.
Η αντίδραση του παραπάνω βίντεο έχει ανατριχιαστικά πολλές ομοιότητες με ομιλία Κασιδιάρη στη Βουλή.
Άβαταρ μέλους
By pik.
#125532 μειναμε στην Ελλαδα με τα πολιτικά άκρα γιατι δεν ειχαμε ουσιαστικα ποτέ κεντρο,και πλεον αυτο ειναι μαυρη τρυπα...
Άβαταρ μέλους
By kacey
liostemi έγραψε:
kacey έγραψε:Το κανονισμο της Βουλης ακολουθουσε και οταν εκραζε τον αστυνομικο ΕΞΩ απο τη βουλη, στο δρομο, για το τι μετρα εχει παρε η αστυνομια?

Δεν τον ξέρω τον Κανονισμό, αλλά έχω την εντύπωση ότι ο/η ΠτΒ θα πρέπει να έχει τον 1ο λόγο σ' ό,τι έχει σχέση με την προστασία/φύλαξη της Βουλής και γενικά του χώρου της Βουλής... μπορεί να κάνω και λάθος...

Ακριβως οπως τα λες. του χωρου της βουλης. Δηλαδη το κτιριο και ολο τον περιβαλλοντα χωρο. Περιβαλλον χωρος οπως καταλαβαινεις ειναι οτιδηποτε μεσα απο της πυλες της βουλης. Η Βασ. Σοφιας εξω απο τη βουλη προφανως και δεν ειναι, προφανως και ειναι στην αρμοδιοτητα της αστυνομιας και προφανως δεν εχει καμμια δουλεια η πρωτη τηλεπαρουσιαστριας βουλης να ασχολειται/κανονιζει το τι θα γινει στο δρομο.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
EDDIE_147 έγραψε:

+1
Η Ζωζώκα είναι ο #1 εσωτερικός αντίπαλος του Τσίπρα και θεωρώ δεδομένο ότι στο μέλλον θα διεκδικήσει αρχηγεία.

Για να προσέχουμε λίγο τι λέμε.
Οι πρώτες της ενέργειες σχετικά με "πειθαρχία" στη Βουλή ήταν πολύ θετικές.
Όμως το άτομο αυτό συνειδητά χτίζει μια περσόνα για συγκεκριμένους λόγους.

Εκμεταλλεύεται τη θέση της για να προωθήσει και να πουλήσει την αλογίσια μούρη της, κάτι που δεν θυμάμαι να έκανε άλλος ΠτΒ.
Αναπτύσσει ρητορική γηπέδου (τελείως γτπ όμως) επειδή ξέρει ότι αυτή πουλάει σε μεγάλη μερίδα πειραγμένων εγκεφάλων (μην πάτε μακριά, τσεκάρετε ποστ μερικών εδώ μέσα).

Περιττό να θυμίσω βέβαια ότι η λογική "Τσαμπουκά θέλουνε για να μάθουνε" είναι registered στη Χρυσή Αυγή.
Η αντίδραση του παραπάνω βίντεο έχει ανατριχιαστικά πολλές ομοιότητες με ομιλία Κασιδιάρη στη Βουλή.

Να πω οτι δεν έχεις δίκιο
Άβαταρ μέλους
ByF&G
#125551 Πολυ πιθανο να συμβαινει αυτο που λεει ο EDDIE.
Ο κοσμος εχει απωθημενα απο την εως τωρα διαχειρηση της χωρας και τους πολιτικους που περασαν και απο τις οικονομικες επιθεσεις που ελαβε ως ανταλλαγμα της ψηφου του.
Ειναι η καταλληλοτερη στιγμη για την εφαρμογη της γοητειας δια του φανατισμου απο πολιτικους με εξουσια.

Γυναικες σου λεει!
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
Hellenic tifosi έγραψε:
nass έγραψε:ΙΜΗΟ ο μόνος τρόπος για βιώσιμο ασφαλιστικό είναι η μερική μετατροπή του σε κεφαλοποιητικό δηλ. αναδιανεμητική μια βασική σύνταξη και ό,τι παραπάνω, από τις εισφορές σου. Πως μπορεί να γίνει αυτό δεν το ξέρω.

Νομίζω η πρόταση του Μάνου έχει μια λογική.

Κατ' αρχας, το κράτος ως κράτος θα έπρεπε να χρηματοδοτεί μόνο κάτι στα πλαίσια ενός "εγγυημένου εισοδήματος". "x" ευρώ σε όλους ανεξαιρέτως απο τα 67 και πάνω στους άντρες, 65 γυναίκες.

Απο εκει και πέρα ο εργαζόμενος παίρνει στο ΧΕΡΙ, όλο το μισθό (δηλαδη συμπεριλαμβανομένων ΚΑΙ των εργοδοτικών εισφορών), και καλείται να αποφασίσει. Θα επιλέξει κάποια ιδιωτική ασφάλιση που θα του δώσει ένα καλό πακέτο πιο νωρίς; Θα επιλέξει μια έξτρα κρατική ασφάλιση(ναι, να έχει τη δυνατότητα αυτη!) Ποιό πακέτο νοσοκομειακου θα θέλει;

Κατά τη γνώμη μου αυτό μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη.

--> Γλιτώνεις εντελώς τα δαιδαλώδη ταμεία. ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ, μπλα, μπλα ενοποιούνται άμεσα, εύκολα και απλά. Καλύτερη εξυπρέτηση με μικρότερο κόστος.

--> Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ το ότι πληρώνει για υγεία και σύνταξη. Αυτή τη στιγμή, η συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων έχουν αισθηση μόνο των καθαρών απολαβών τους. Αν αντιλαμβάνεσαι στην πράξη ότι παίρνεις 1,600 ευρώ αλλά δίνεις τα 450, αποκτάς άλλη αίσθηση του τι προσδοκάς από το σύστημα.

--> Ο εργαζόμενος έχει ευελιξία. Σπουδάζεις το παιδί σου και έχεις έξοδα; Μειώνεις λίγο τις πληρωμές για ένα διάστημα. Σου πάνε γενικά καλά τα πράγματα; Ρίχνεις παραπάνω στον κουμπαρά.

@nass

Οι 2 βασικες παραμετροι που επηρεαζουν τη βιωσιμοτητα του ασφαλιστικου ειναι το υψος των εισροων στο ασφαλιστικο συστημα και το υψος των εκροων αποτο ασφαλιστικο συστημα. Δλδ ο λογος των ασφαλισμενων προς τους συνταξιουχους , το ποσοστο ανεργιας , τα ορια συνταξιοδοτησης, το υψος των συνταξεων, το υψος των εισφορων , το προσδοκιμο ζωης , το ποσοστο των ανασφαλιστων εργαζομενων .

Η αλλαγη του ασφαλιστικου συστηματος απο αναδιανεμητικο σε μικτο ή κεφαλαιοποιητικο ΔΕΝ αλλαζει το υψος των εισροων. Που σημαινει οτι η αλλαγη θα εχει σαν αποτελεσμα σημαντικος αριθμος συνταξιουχων (χαμηλομισθοι , μακροχρονια ανεργοι , αυτοι που εχουν καταστει ανικανοι για εργασια, κτλ) να παιρνει (συνολικα, βασικη και απο εισφορες) συνταξη 3-4 (και πολλα λεω) κατοσταρικα.

@Hellenic tifosi

Το μονο προγραμμα του Μανου για το ασφαλιστικο που εχω υπ' οψη μου , ειναι αυτο που λεει «καταργηση των ασφαλιστικων εισφορων , συνταξη 700€ στους ανω των 67 και δωρεαν περιθαλψη σε ολους».
Οι ανω των 67 είναι γυρω στα 2 μυρια. 700€ * 2 μυρια * 12 μηνες (βαζω 12 συνταξεις τον χρονο) μας δινει 16,8 δις για συνταξεις. Το 2009 οι δαπανες των ασφαλιστικων ταμειων ηταν 8 δις για φαρμακα και 9 δις για τα νοσοκομεια (εφαγαν διαφοροι και κυριως οι φαρμακευτικες) . Βαλε εσυ οποιο ποσο θελεις για περιθαλψη , λαβε υπ' οψη σου οτι το προγραμμα του Μανου ελεγε για μειωση της φορολογιας (μειωση φορολογικων συντελεστων , καταργηση φορου ακινητης περιουσιας ) και πες μου πως θα βγει το νουμερακι (16,8 δις συνταξεις + οποιο ποσο θελεις για περιθαλψη + καταργηση ασφαλιστικων εισφορων + μειωση των φορων) .
Τελευταία επεξεργασία από αεροζολ και 19 Ιουν 2015, 15:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#125566 Δεν έχω υπ' όψιν τα νούμερα, απλώς ανέφερα ότι θα ήταν ευκταίον να γίνει ΚΑΠΩΣ έτσι.

Με το προτεινόμενο σύστημα σταματάει μαχαίρι κάθε κρατική επιχορήγηση στα ταμεία - ο κάθε εργαζόμενος κάνει απόλυτο κουμάντο στον εαυτό του και τα λεφτά του, και ξέρει ότι έχει λαμβάνειν ένα ποσό μετά τα 67.