Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#11805 καποιος Mirage πριν μηνες γελαγε μαζι μας οταν μιλαγαμε για το ουρανιο τοξο...

http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/ ... 31249.html

κατα τα αλλα δεν εχουν πατημα αυτοι λεγατε..
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#11830 Μια που έφερε η κουβέντα τους αυτονομιστές, πώς και δεν έχει σχολιαστεί ακόμα αυτό;

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By markvag
REALZEUS έγραψε:I 'll stick my neck out, και θα πω πως θα υπερισχύσει το ΝΟ!

Και είχες δίκιο...

55,3 ΝΟ, 44,7 YES...

Settled λοιπόν...

Καλύτερα κατά την άποψή μου...
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#12181 Έπιασε κι εδώ η απειλή του μπαμπούλα (βλ. θα έρθει ο Τσίπρας και θα σας πάρει τα σπίτια κλπ). :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#12541 Εγώ ήθελα πολύ να δω να αποσχίζονται οι Σκωτσέζοι... Αυτοί έχουν το πετρέλαιο, αυτοί έχουν το ουίσκι, τα 2 πιο εξαγώγιμα προϊόντα της Βρετανίας πέρα από την αγγλική αγορά πανεπιστημιακών τίτλων... Επίσης έχουν δυνατό τουρισμό, μια χαρά θα τα κατάφερναν... Θα έτρωγε η Αγγλία παλούκι, γι' αυτό κ το άγχος του Κάμερον κ της Βασίλισσας πριν μερικές μέρες μην τους χαλάσει το γλυκό...

Τώρα μια ζωή θα έχουν κ εκούσια τη βούλα του υποταγμένου...
Άβαταρ μέλους
By Silberpfeil
REALZEUS έγραψε:Καλύτερα για όλους έτσι.

:s_thumbsup
Αν και η μοιραίες εξελίξεις στην Ιβηρική δεν μπορώ να δω τον τρόπο για να αποφευχθούν. Δημοκρατικά τουλάχιστον.
Άβαταρ μέλους
By nass
#12670 Δεν ξέρω για τους Βάσκους αλλά οι Καταλανοί μου φαίνονται παρόμοια περίπτωση με τους Σκώτους δηλ. φωνάζουν-φαίνονται περισσότερο οι αυτονομιστές αλλά την ώρα της κρίσης η σιωπηλή μειοψηφία θα ψηφίζει διατήρηση του status quo.
Άβαταρ μέλους
By drdino
PeterPan έγραψε:Εγώ ήθελα πολύ να δω να αποσχίζονται οι Σκωτσέζοι... Αυτοί έχουν το πετρέλαιο, αυτοί έχουν το ουίσκι, τα 2 πιο εξαγώγιμα προϊόντα της Βρετανίας πέρα από την αγγλική αγορά πανεπιστημιακών τίτλων... Επίσης έχουν δυνατό τουρισμό, μια χαρά θα τα κατάφερναν... Θα έτρωγε η Αγγλία παλούκι, γι' αυτό κ το άγχος του Κάμερον κ της Βασίλισσας πριν μερικές μέρες μην τους χαλάσει το γλυκό...

Υπερβολικά απλοϊκή ανάλυση.
Άβαταρ μέλους
By Silberpfeil
Zorz έγραψε:Έπιασε κι εδώ η απειλή του μπαμπούλα (βλ. θα έρθει ο Τσίπρας και θα σας πάρει τα σπίτια κλπ). :rtfm:

Το αστείο είναι πως οι Τσίπρας, Καμμένος, Σάλμοντ παρουσιάζουν όλοι μια νοοτροπία χωρικού (με την κακή έννοια), χαμηλής πνευματικότητας, και λαϊκισμού. Κάτι δείχνει και αυτό, έτσι δεν είναι;
Άβαταρ μέλους
By Silberpfeil
drdino έγραψε:
PeterPan έγραψε:Εγώ ήθελα πολύ να δω να αποσχίζονται οι Σκωτσέζοι... Αυτοί έχουν το πετρέλαιο, αυτοί έχουν το ουίσκι, τα 2 πιο εξαγώγιμα προϊόντα της Βρετανίας πέρα από την αγγλική αγορά πανεπιστημιακών τίτλων... Επίσης έχουν δυνατό τουρισμό, μια χαρά θα τα κατάφερναν... Θα έτρωγε η Αγγλία παλούκι, γι' αυτό κ το άγχος του Κάμερον κ της Βασίλισσας πριν μερικές μέρες μην τους χαλάσει το γλυκό...

Υπερβολικά απλοϊκή ανάλυση.

Συμφωνώ περί απλοϊκότητας. Μια Οικονομία αποτελείτε από τρεις αγορές. Εκτός από την αγορά Αγαθών & Υπηρεσιών κανείς δεν φάνηκε να πείθει τους Σκοτσέζους τι θα γινόταν με τις αγορές Δανειακών Κεφαλαίων και Χρήματος στην περίπτωση του ανεξάρτητου κράτους.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS

Δεν έχεις και μεγάλη επαφή με το νησί ε; :s_biggrin

Αγγλία:
GDP (nominal) 2009 estimate
- Total $2.68 trillion
- Per capita $50,566

Σκωτία:
GDP (nominal) 2012 estimate
- Total $235 billion[4]
- Per capita $44,378

Ειδικά αυτό με το ουίσκι πολύ μου άρεσε. Σαν να λέμε εμείς ότι βγάζουμε λάδι και είμαστε άρχοντες! :s_biggrin