Επίσης, φιλικά, δεν έχεις πει καμία μεγάλη σοφία για να καταλάβω.
Στην τελική, το σημαντικό είναι αυτό που είπα: όποιος έχει τα @@ παραδέχεται πότε είχε δίκιο και πότε άδικο.
EDDIE_147 έγραψε:Αν δεν το έχεις πάρει χαμπάρι το ποκεράκι που παίζει ο Τσίπρας οδηγεί τα πράγματα σε μια οριακή κατάσταση και αυξημένη αβεβαιότητα.
EDDIE_147 έγραψε:Τα στατιστικούλια που κάθεσαι και παίζεις είναι για να περνάει η ώρα.
EDDIE_147 έγραψε:Μας είπες (σε μένα και το nass) ότι δεν χρειάζονται συγκεκριμένα νούμερα τη δεδομένη στιγμή και ότι θα βρεθεί πολιτική λύση;.
EDDIE_147 έγραψε:Θυμίζω πόσταρες αντίστοιχους ορυμαγδούς όταν κράζαμε το γιανι για τα φειγ βολάν που έστελνε ως "προτάσεις".
Απάντησες και απάντησα.
Μην κάνεις σαν 5χρονο..
EDDIE_147 έγραψε:Φτάσαμε να μιλάμε για Ρόδο;
Μίλησα εγώ για Ρόδο;
Μήπως πρέπει να δεις γιατρό;
![]()
EDDIE_147 έγραψε:Το κύριο θέμα του άρθρου του 2014 ήταν η υποτίμηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.
http://www.naftemporiki.gr/finance/stor ... -apo-skaip
EDDIE_147 έγραψε:κι εσύ απάντησες ένα κάρο Αλέν Ντελόν πιάνοντας μια φράση του άρθρου που δεν είσαι (ούτε εγώ) σε θέση να εξηγήσεις 100%.
Κι έριξες ένα τσουβάλι βρίσιμο χωρίς καμία βάση.![]()
EDDIE_147 έγραψε:Τεσπα αποφάσισε αν επισήμως είσαι ομολογκαρισμένος για κατηγορία Δία να μη χάνουμε ούτε το 5λεπτο να διαβάσουμε τις γερμανοτσολιαδιές σου.
Φιλικά.
bibendum έγραψε:@HF Εγω αν εχουμε συμφωνια και πεις οτι ειχες δικιο θα σε ονομασω μετα χριστον προφητη.
Αθήνα
Έκτακτες χρηματαποστολές στις τράπεζες με φορτηγά προκειμένου το πρωί τα ATM να έχουν λεφτά και να αποφευχθεί ο πανικός των πολιτών που θα οδηγούσε σε χρεοκοπία του συστήματος, υπέρογκα ποσά καταθέσεων που σε μία ημέρα κάνουν φτερά, C-130 που φέρνουν μετρητά από Ιταλία και Αυστρία, είναι μερικές από τις σκηνές θρίλερ που περιγράφονται στη σημαντική έκδοση της ΤτΕ για το Χρονικό της Μεγάλης κρίσης.
Το Χρονικό της Μεγάλης Κρίσης - Η Τράπεζα της Ελλάδος 2008-2013
Η κρίσιμη και οριακή περίοδος 2008-2013 αποτελεί αναμφίβολα τομή στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, τόνισε ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος παρουσιάζοντας τη σημαντική έκδοση της ΤτΕ «Το Χρονικό της Μεγάλης Κρίσης- Η Τράπεζα της Ελλάδος 2008-2013».
«Σε κρίσιμες και οριακές περιόδους όπως αυτή, οι αποφάσεις που λαμβάνονται και η πολιτική που εφαρμόζεται είναι επίσης κρίσιμες και οριακές. Στις αποφάσεις αυτές η Τράπεζα της Ελλάδος συμμετείχε, άλλοτε άμεσα και άλλοτε έμμεσα, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο πλαίσιο του Ευρωσυστήματος» πρόσθεσε.
«Η Τράπεζα της Ελλάδος χρειάστηκε τα τελευταία χρόνια να αντιμετωπίσει ιστορικά πρωτόγνωρες συνθήκες, που απαιτούσαν ταχύτατες αποφάσεις, δύσκολους και λεπτούς χειρισμούς. Σ’ αυτό το βαρύ καθήκον η Τράπεζα ανταποκρίθηκε 'ξεπερνώντας και τον εαυτό της'» τόνισε ο κ. Προβόπουλος ευχαριστώντας το προσωπικό για την εργατικότητα και την αφοσίωσή του.
Παίζοντας στα όρια, καταστάσεις για γερά νεύρα
Τις εφιαλτικές στιγμές και νύχτες που κρύβονταν πίσω από τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις των αρμόδιων αξιωματούχων ότι οι ελληνικές τράπεζες και οι καταθέσεις είναι απολύτως ασφαλείς περιγράφει σε ένα βαθμό το κεφάλαιο 8 του βιβλίου.
Από το Φεβρουάριο του 2010 και μετά η ζήτηση για μετρητά αυξήθηκε κατακόρυφα, αναφέρεται. Εάν η ΤτΕ δεν φρόντιζε να καλύψει τη ζήτηση αυτή οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές: η εμπιστοσύνη του κοινού στο τραπεζικό σύστημα θα κλονιζόταν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη σταθερότητά τους, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα για την οικονομία θα χτυπούσε κόκκινο.
....
Φορτηγά με λεφτά πηγαινοέρχονται
Υπό τις συνθήκες αυτές η ΤτΕ αναγκάστηκε να αυξήσει τα χρηματοδέματα που διοχέτευσε στις τράπεζες κατά 120-158% έναντι του 2009. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο Κέντρο Επεξεργασίας και Διακίνησης Χρηματικού Χαλανδρίου, μόνο στις 14 και 15 Ιουνίου 2012 εξυπηρετήθηκαν αντίστοιχα, 76 και 71 οχήματα χρηματαποστολών, σχεδόν αποκλειστικά για χρηματοπαραδόσεις σε πιστωτικά ιδρύματα, έναντι μέσου όρου 20 οχημάτων για παραδόσεις και παραλαβές την ημέρα.
Όπως εξηγεί η ΤτΕ «η διόγκωση της ζήτησης για μετρητά επηρέασε τον όγκο των εργασιών της Διεύθυνσης Ταμείων της ΤτΕ. Κατά την εξεταζόμενη περίοδο (Φεβρουαρίου 2010 - Ιουνίου 2012) επί δέκα μήνες οι ποσότητες των τραπεζογραμματίων ευρώ που διοχετεύθηκαν στην αγορά ήταν της τάξεως των 101.000-134.000 χρηματοδεμάτων [το χρηματόδεμα (bundle) αποτελείται από 1000 τραπεζογραμμάτια ίδιας ονομαστικής αξίας, χωρισμένα σε 10 δεσμίδες των 100 τραπεζογραμματίων εκάστη], αυξημένες σε ποσοστό 120%-158% έναντι του μέσου όρου εκροών του 2009 (84.555 χρηματοδέματα).
Ο τρόπος με τον οποίο τα χρήματα θα μεταφέρονταν είχε επίσης μεγαλη σημασία προκειμένου να διατηρηθεί η ομαλότητα και να μην δημιουργηθεί κλίμα πανικού. Απαιτήθηκε, τονίζει η ΤτΕ, «ειδικός και άμεσος χερισμός και επίταση των προσπαθειών των αρμόδιων Υπηρεσιών για τη διαχείριση του χρηματικού, έτσι ώστε αφενός μεν να καλυφθεί εξ ολοκλήρου η ζήτηση, αφετέρου δε η διανομή να του χρηματικού στις τράπεζες να γίνει ομαλά, ώστε να διατηρηθεί η εικόνα της κανονικότητας».
Κατά την περίοδο Ιανουαρίου 2011-Ιουνίου 2012 τα αποθέματα τραπεζογραμματίων ευρώ της ΤτΕ όλων των αξιών αντιστοιχούσαν κατά μέσο όρο στο 13,8% των καταθέσεων των πιστωτικών ιδρυμάτων, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό κάλυψης στην ευρωζώνη ήταν μόνο 6,8%.
dimviii έγραψε:το ποστ που ποσταρε ο 2014 ελεγε για αυξησεις ληξιπροθεσμων,κατι που με λινκ απο το υπουργειο οικονομικων απεδειξα οτι ειναι και αυτο ψεματα.
Τα ληξιπροθεσμα ειναι φετος σημαντικα χαμηλοτερα.Οποτε ειχε σχεση και παραειχε.
Anonymous Founder έγραψε:Να πω επίσης (σε μια προσπάθεια να πεισθεί το φιλοθέαμον κοινό για την χαζομάρα μου) πως δεν έχω βγάλει ούτε ένα ευρώ εκτός, παρόλο που είχα και έχω ασφαλές "καταφύγιο" και νόμισμα εκτός ΕΕ.
Δεν είναι απλώς λόγια του αέρα λοιπόν, σε περίπτωση "ατυχήματος" έχω κόστος.
Ο Corto Maltese τα είπε μια χαρά: καμία απειλή δεν υπήρχε ή υπάρχει, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενσωματωθεί στον "ευρωπαϊκό" τρόπο που γίνονται οι δουλειές, θα προσπαθήσει να κερδίσει ό,τι μπορεί μεν, αλλά στο τέλος την πολιτική που θέλουν οι εταίροι θα εφαρμόσει.
kacey έγραψε:α) το οτι μπορεις να μου ριξεις warn, δεν θα με κανει να σε πω χαζο οταν αυτα που υποστηριζεις ειναι χαζα. Επιλογη μου ειναι.
kacey έγραψε:β) Το να κρυβεσαι πισω απο τη δυνατοτητα σου να ριξεις οτιδηποτε, για να μη καταλαβεις ή καταδεχτεις οτι λες χαζομαρες, ειναι δικια σου επιλογη.
kacey έγραψε:γ) οπως ειπα, δεν το ειπα για να σε βρισω αλλα γιατι αυτα που λες ειναι πραγματικα χαζα. Τι να κανουμε δηλαδη? Αφου ειναι.
kacey έγραψε:δ) αμα κατσεις και ξεψαχνισεις το φορουμ, θα βρεις αμετρητα μπινελικια, χαρακτηρισμους, απο ολους προς ολους. Το "πανιβλακας", το "σαχλαμαρας", τα σφριγηλα και μελατα παπαρια, και αλλα τετοια χαρωπα δινουν και παιρνουν εδω μεσα και δεν σβηνονται. Για να μη πουμε για τις "πιπες" που ως τετοιες χαρακτηριζεις ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ γραπτα αλλων...
dimviii έγραψε:καλα που μου το θυμισες Νικο το ειχα ξεχασει αυτο.
Σουμαρουμε.
εχουν σταματησει να κινουνται τα παντα,ο Συριζα καταστρεφει τη χωρα,θα μας ριξει στα βραχια,μαζευουμε κωλοχαρτο,ακομα και αν πετυχει συμφωνια ο κινδυνος υπηρξε,εχουμε γινει ρεζιλι.
και ενω ολα αυτες οι καταστροφες μας εχουν βρει
η ανεργια μειωνεται
το κρατος μαζευει περισσοτερα ληξιπροθεσμα τωρα που πατωσε η οικονομια
οι τουριστες αυξανονται κατα 10% στο 5μηνο βλεπωντας αυτο το μπαχαλο.
Anonymous Founder έγραψε:bibendum έγραψε:@HF Εγω αν εχουμε συμφωνια και πεις οτι ειχες δικιο θα σε ονομασω μετα χριστον προφητη.
Πόσο μπροστά...
Να πω επίσης (σε μια προσπάθεια να πεισθεί το φιλοθέαμον κοινό για την χαζομάρα μου) πως δεν έχω βγάλει ούτε ένα ευρώ εκτός, παρόλο που είχα και έχω ασφαλές "καταφύγιο" και νόμισμα εκτός ΕΕ.
Δεν είναι απλώς λόγια του αέρα λοιπόν, σε περίπτωση "ατυχήματος" έχω κόστος.
Ο Corto Maltese τα είπε μια χαρά: καμία απειλή δεν υπήρχε ή υπάρχει, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενσωματωθεί στον "ευρωπαϊκό" τρόπο που γίνονται οι δουλειές, θα προσπαθήσει να κερδίσει ό,τι μπορεί μεν, αλλά στο τέλος την πολιτική που θέλουν οι εταίροι θα εφαρμόσει.
saxon_747 έγραψε:Οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία σε ένα διάγραμμα (Όχι, δεν έπεσε μέσα σε καμία)
http://www.huffingtonpost.gr/2015/06/12 ... ediaWidget
Russell κι άλλη ποινή :lol: https://x.com/f1bigda[…]
https://www.youtube.com/watch?v=yhduH[…]
I do not know what I may appear to the world, but[…]
Τι έπαθαν τα μισά αυτοκίνητα στο γύρο σχηματισμού[…]