Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#122695 Δεν θα σβήσω τίποτε. Απλώς, έχω σίγουρα διαφορετική άποψη για την χαζομάρα. Επίσης δεν έχω την ανάγκη να χαρακτηρίσω κανέναν, με κανένα επίθετο, για να επιβληθώ.
Επίσης, φιλικά, δεν έχεις πει καμία μεγάλη σοφία για να καταλάβω.
Στην τελική, το σημαντικό είναι αυτό που είπα: όποιος έχει τα @@ παραδέχεται πότε είχε δίκιο και πότε άδικο.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#122697 αν νομιζεις οτι κοπτομαι να επιβληθω εγω σε σενα, εχασες. και στο λεω για τριτη φορα: αφου αυτα που γραφεις ειναι χαζα, τι θες να σου πω? αν δεν θες να καταλαβεις οτι "τελικα δεν συνεβη κατι ≠ δεν υπηρχε ποτε πιθανοτητα/κινδυνος να συμβει", δικο σου προβλημα. Αλλα ειναι χαζο.

"Στην τελική, το σημαντικό είναι αυτό που είπα: όποιος έχει τα @@ παραδέχεται πότε είχε δίκιο και πότε άδικο. " Μπραβο. Οταν θα γινει κατι τετοιο, τα ξαναλεμε. Με το να μη γινει το κακο σεναριο, ΔΕΝ σημαινει οτι οσοι το φοβομασταν και το θεωρουσαμε πιθανοτητα ειχαμε αδικο. Οποτε, περιμενε...

edit:
α και που'σαι, το να μη γινει τελικα τιποτα και να βρεθει η λυση, εκτος απο το οτι δεν αποδεικνυει οτι τσαμπα φοβομασταν και οτι ποτε δεν υπηρχε ο κινδυνος, κανει και εσενα τσαμπα μαγκα δινοντας σου το δικαιωμα να βγαινεις ΜΕΤΑ το γεγονος και να λες "ειδες? στα ελεγα εγω" ενω δεν εχεις και δεν μπορεις να εχεις τη παραμικρη ιδεα για το αν και ποσο κοντα φτασαμε στο γεγονος.

"ειναι επικινδυνο να ληστευουμε τραπεζες"
"ασε μας ρε μλκα, σιγα μη μας πιασουν οι αχρηστοι οι μπατσοι"

ληστευουν 5 τραπεζες και τη κανουν με μηχανες. εξαφανιζολ. δεν τους βρισκουν ποτε.

ΙΣΟΝ

"ειδες? δεν ηταν επικινδυνο"
Άβαταρ μέλους
By dimviii
EDDIE_147 έγραψε:Αν δεν το έχεις πάρει χαμπάρι το ποκεράκι που παίζει ο Τσίπρας οδηγεί τα πράγματα σε μια οριακή κατάσταση και αυξημένη αβεβαιότητα.

και τι επρεπε να βγαλουμε 3,5% πρωτογενες φετος και 4,5 του χρονου? εκει δεν την εβλεπες οριακη τη κατασταση? εκει αυξημενη αβεβαιοτητα δεν υπηρχε ε? εισαι σιγουρος οτι θα βγαζαμε 6 δις πρωτογενες?
η σιγουρη αβεβαιοτητα ηταν το 3,5% που δεν θα εβγαινε,οπως δεν βγηκε και επεφταν εξω για πολλα δις ολοι επι 4 χρονια.Και ξανακοψε για να βγει.

EDDIE_147 έγραψε:Τα στατιστικούλια που κάθεσαι και παίζεις είναι για να περνάει η ώρα.

τα στατιστικουλια ειναι τα επισημα απο το υπουργειο οικονομικων.
Κοιτα να βαζεις και εσυ τετοια στατιστικουλια,και οχι να κανεις τον μελλοντολογο-κινδυνολογο χωρις να μπορεις να αποδειξεις το παραμικρο.

EDDIE_147 έγραψε:Μας είπες (σε μένα και το nass) ότι δεν χρειάζονται συγκεκριμένα νούμερα τη δεδομένη στιγμή και ότι θα βρεθεί πολιτική λύση;.

ναι τωρα μιλας σωστα.Δεν ειχα πει οτι δεν χρειαζονται ποτε εξελακια και νουμερα.
EDDIE_147 έγραψε:Θυμίζω πόσταρες αντίστοιχους ορυμαγδούς όταν κράζαμε το γιανι για τα φειγ βολάν που έστελνε ως "προτάσεις".
Απάντησες και απάντησα.
Μην κάνεις σαν 5χρονο. :) .

τον εκραζες τον Γιανη,αλλα δεν μας εξηγησες πως το ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ 3,5 φετος εχουν προτεινει 1% ουτε πως το 4,5% του 2016 προτεινουν τωρα 2%?
Πως εγινε αυτο ρε Εντι? με το εξελακι που τον κραζατε οτι δεν πηγε,πηγε ανετοιμος,ειναι καφενειο κλπ?
Οταν θα οριστικοποιηθει θα πεις οτι εκανα λαθος? και οτι αυτος που εγω κοροιδευα μας γλυτωσε 2,5 μοναδες πρωτογενες?
Θυμασε την ασαφεια της 20 Φλεβαρη που παλι κοροιδευατε?
την ασαφεια που ελεγε για τα πρωτογενη που θα διαμορφωνονται αναλογα την πορεια?
ε Εντι θυμασαι τιποτα? ή ασχολιοσασταν με το κωλοδαχτυλο τοτε αν ειναι ψευτικο ή αληθινο.
Επρεπε να εχουμε ομως σαμαρελο τωρα να δεις το αυθεντικο κωλοδαχτυλο του 3,5%=6 δις+ τα δις που λειπουν απο το 2014 που απογειωνομασταν+ μειλ χαρδουβελη που αποριφθηκε σαν λιγο.

EDDIE_147 έγραψε:Φτάσαμε να μιλάμε για Ρόδο;
Μίλησα εγώ για Ρόδο;
Μήπως πρέπει να δεις γιατρό;
:)

οχι εσυ,αλλος την ειπε,και επιμενει οτι ειναι σωστος.

EDDIE_147 έγραψε:Το κύριο θέμα του άρθρου του 2014 ήταν η υποτίμηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.

http://www.naftemporiki.gr/finance/stor ... -apo-skaip

και που το γραφει οτι σχολιαζουμε μονο το κυριο αρθρο και οχι τα υπολοιπα ψεματα που γραφει το ΙΔΙΟ αρθρο? ειναι καποιος αγραφος νομος που μου διαφευγει? ειναι μια σαχλαμαρα που πεταξες για να σιγονταρεις τον 2014?Κοντευεις να τον φτασεις τον αστροπελεκα σε επιχειρηματα,εχε το νου σου.

EDDIE_147 έγραψε:κι εσύ απάντησες ένα κάρο Αλέν Ντελόν πιάνοντας μια φράση του άρθρου που δεν είσαι (ούτε εγώ) σε θέση να εξηγήσεις 100%.
Κι έριξες ένα τσουβάλι βρίσιμο χωρίς καμία βάση. :s_thumbsup

η φραση ελεγε οτι αυξανονται τα ληξιπροθεσμα οταν αυτο ειναι ψευδες.Εαν εσυ δεν εισαι σε θεση να το εξηγησεις δεν φταιω εγω.Σε βοηθησα βαζωντας τα λινκ,αλλα αποτι βλεπω ματαιος κοπος.Παλι δυσκολο σου ειναι.
Εγω μπορω και να το εξηγησω και να το τεκμηριωσω.Αυτο που δεν κανετε ποτε εσυ/εσεις.
Και βεβαια το βρισιμο ειχε βαση.Οταν κανεις |λογοκρισία| και ποσταρεις ψεματα,να εχεις τα μπαλακια να το παραδεχτεις.Οχι να βγαινεις και απο πανω.

EDDIE_147 έγραψε:Τεσπα αποφάσισε αν επισήμως είσαι ομολογκαρισμένος για κατηγορία Δία να μη χάνουμε ούτε το 5λεπτο να διαβάσουμε τις γερμανοτσολιαδιές σου.
Φιλικά.

αυτα τα τσιτατα ξερεις οτι τα γραφω στα παπαργια μου μαζι με εσενα.
βγαλε τη φουστανελα τωρα και κοιμησου να εισαι ξεκουραστος να μας ξαναγραψεις παλι αυριο για τον βλακα τον Γιανη που δεν ξερει τιποτα και ξερεις εσυ. :tomato: :s_bye
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
bibendum έγραψε:@HF Εγω αν εχουμε συμφωνια και πεις οτι ειχες δικιο θα σε ονομασω μετα χριστον προφητη.

Πόσο μπροστά...
Να πω επίσης (σε μια προσπάθεια να πεισθεί το φιλοθέαμον κοινό για την χαζομάρα μου) πως δεν έχω βγάλει ούτε ένα ευρώ εκτός, παρόλο που είχα και έχω ασφαλές "καταφύγιο" και νόμισμα εκτός ΕΕ.
Δεν είναι απλώς λόγια του αέρα λοιπόν, σε περίπτωση "ατυχήματος" έχω κόστος.
Ο Corto Maltese τα είπε μια χαρά: καμία απειλή δεν υπήρχε ή υπάρχει, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενσωματωθεί στον "ευρωπαϊκό" τρόπο που γίνονται οι δουλειές, θα προσπαθήσει να κερδίσει ό,τι μπορεί μεν, αλλά στο τέλος την πολιτική που θέλουν οι εταίροι θα εφαρμόσει.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#122704 http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231326291

Φορτηγά με λεφτά στις τράπεζες
Σκηνές θρίλερ στο «Χρονικό της Μεγάλης Κρίσης 2008-2013» της ΤτΕ

(εκδοθηκε το 2014, το στορυ εσκασε στα ΜΜΕ Ιουνιο του 2014...)

Αθήνα
Έκτακτες χρηματαποστολές στις τράπεζες με φορτηγά προκειμένου το πρωί τα ATM να έχουν λεφτά και να αποφευχθεί ο πανικός των πολιτών που θα οδηγούσε σε χρεοκοπία του συστήματος, υπέρογκα ποσά καταθέσεων που σε μία ημέρα κάνουν φτερά, C-130 που φέρνουν μετρητά από Ιταλία και Αυστρία, είναι μερικές από τις σκηνές θρίλερ που περιγράφονται στη σημαντική έκδοση της ΤτΕ για το Χρονικό της Μεγάλης κρίσης.

Το Χρονικό της Μεγάλης Κρίσης - Η Τράπεζα της Ελλάδος 2008-2013

Η κρίσιμη και οριακή περίοδος 2008-2013 αποτελεί αναμφίβολα τομή στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, τόνισε ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος παρουσιάζοντας τη σημαντική έκδοση της ΤτΕ «Το Χρονικό της Μεγάλης Κρίσης- Η Τράπεζα της Ελλάδος 2008-2013».

«Σε κρίσιμες και οριακές περιόδους όπως αυτή, οι αποφάσεις που λαμβάνονται και η πολιτική που εφαρμόζεται είναι επίσης κρίσιμες και οριακές. Στις αποφάσεις αυτές η Τράπεζα της Ελλάδος συμμετείχε, άλλοτε άμεσα και άλλοτε έμμεσα, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο πλαίσιο του Ευρωσυστήματος» πρόσθεσε.

«Η Τράπεζα της Ελλάδος χρειάστηκε τα τελευταία χρόνια να αντιμετωπίσει ιστορικά πρωτόγνωρες συνθήκες, που απαιτούσαν ταχύτατες αποφάσεις, δύσκολους και λεπτούς χειρισμούς. Σ’ αυτό το βαρύ καθήκον η Τράπεζα ανταποκρίθηκε 'ξεπερνώντας και τον εαυτό της'» τόνισε ο κ. Προβόπουλος ευχαριστώντας το προσωπικό για την εργατικότητα και την αφοσίωσή του.

Παίζοντας στα όρια, καταστάσεις για γερά νεύρα

Τις εφιαλτικές στιγμές και νύχτες που κρύβονταν πίσω από τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις των αρμόδιων αξιωματούχων ότι οι ελληνικές τράπεζες και οι καταθέσεις είναι απολύτως ασφαλείς περιγράφει σε ένα βαθμό το κεφάλαιο 8 του βιβλίου.

Από το Φεβρουάριο του 2010 και μετά η ζήτηση για μετρητά αυξήθηκε κατακόρυφα, αναφέρεται. Εάν η ΤτΕ δεν φρόντιζε να καλύψει τη ζήτηση αυτή οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές:
η εμπιστοσύνη του κοινού στο τραπεζικό σύστημα θα κλονιζόταν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη σταθερότητά τους, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα για την οικονομία θα χτυπούσε κόκκινο.

....

Φορτηγά με λεφτά πηγαινοέρχονται

Υπό τις συνθήκες αυτές η ΤτΕ αναγκάστηκε να αυξήσει τα χρηματοδέματα που διοχέτευσε στις τράπεζες κατά 120-158% έναντι του 2009. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο Κέντρο Επεξεργασίας και Διακίνησης Χρηματικού Χαλανδρίου, μόνο στις 14 και 15 Ιουνίου 2012 εξυπηρετήθηκαν αντίστοιχα, 76 και 71 οχήματα χρηματαποστολών, σχεδόν αποκλειστικά για χρηματοπαραδόσεις σε πιστωτικά ιδρύματα, έναντι μέσου όρου 20 οχημάτων για παραδόσεις και παραλαβές την ημέρα.

Όπως εξηγεί η ΤτΕ «η διόγκωση της ζήτησης για μετρητά επηρέασε τον όγκο των εργασιών της Διεύθυνσης Ταμείων της ΤτΕ. Κατά την εξεταζόμενη περίοδο (Φεβρουαρίου 2010 - Ιουνίου 2012) επί δέκα μήνες οι ποσότητες των τραπεζογραμματίων ευρώ που διοχετεύθηκαν στην αγορά ήταν της τάξεως των 101.000-134.000 χρηματοδεμάτων [το χρηματόδεμα (bundle) αποτελείται από 1000 τραπεζογραμμάτια ίδιας ονομαστικής αξίας, χωρισμένα σε 10 δεσμίδες των 100 τραπεζογραμματίων εκάστη], αυξημένες σε ποσοστό 120%-158% έναντι του μέσου όρου εκροών του 2009 (84.555 χρηματοδέματα).

Ο τρόπος με τον οποίο τα χρήματα θα μεταφέρονταν είχε επίσης μεγαλη σημασία προκειμένου να διατηρηθεί η ομαλότητα και να μην δημιουργηθεί κλίμα πανικού. Απαιτήθηκε, τονίζει η ΤτΕ, «ειδικός και άμεσος χερισμός και επίταση των προσπαθειών των αρμόδιων Υπηρεσιών για τη διαχείριση του χρηματικού, έτσι ώστε αφενός μεν να καλυφθεί εξ ολοκλήρου η ζήτηση, αφετέρου δε η διανομή να του χρηματικού στις τράπεζες να γίνει ομαλά, ώστε να διατηρηθεί η εικόνα της κανονικότητας».

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου 2011-Ιουνίου 2012 τα αποθέματα τραπεζογραμματίων ευρώ της ΤτΕ όλων των αξιών αντιστοιχούσαν κατά μέσο όρο στο 13,8% των καταθέσεων των πιστωτικών ιδρυμάτων, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό κάλυψης στην ευρωζώνη ήταν μόνο 6,8%.

Το 2014 μαθαινεις οτι απο το 2010 με κορυφωση το 2012 πηγαινοερχονταν φορτηγα με λεφτα στην Αθηνα για να μη στερεψει εστω και ενα ΑΤΜ και γινει ντομινο ----> μπαμ. Και οτι πρωταρχικο μελημα ηταν να "διατηρηθεί η εικόνα της κανονικότητας".

Ελα ξαναπες μου οτι "δεν εγινε τιποτα ΤΕΛΙΚΑ =====> δεν υπηρχε ποτε κινδυνος και ολα ηταν μια παρασταση".
Άβαταρ μέλους
By criuser
#122715 Γιά την αγορά , θέλω να πω ότι υπάρχουν δύο σκέλη . Το ένα αφορά τις εισαγωγές , όπου πάλι όπως είχε ξαναγίνει στις προηγούμενες μνημονιακές κρίσεις , οι ασφαλιστικές εταιρείες που ασφαλίζουν την πληρωμή των εισαγωγών , δεν ασφαλίζουν και ζητάνε μετρητά .

Το άλλο σκέλος είναι η εσωτερική αγορά , η πίστωση και η παρακαταθήκη προιόντων .
Εδώ τα πράγματα ΔΕΝ έχουν αλλάξει .
Από την αρχή της κρίσης , που άρχισαν να σκάνε οι επιταγές , η πίστωση άρχισε να κόβεται και σιγά - σιγά κόπηκε τελείως , λίγους μήνες μετά . Ακόμη οι εταιρείες δεν στοκάρουν πλέον προιόντα . Υπάρχουν ελλείψεις σε πολλά , αφού πρώτα τα παραγγέλνεις , τα πληρώνεις και στα φέρνουν . Από την άλλη επειδή πολλές εταιρείες έκλεισαν και κλείνουν , υπάρχει και αντίδραση από τον αγοραστή , αφού φοβάται ότι θα πληρώσει αλλά δεν θα παραλάβει .

Γενικά εδώ και 5 χρόνια τα συναλλακτικά ήθη έχουν αλλάξει και η καχυποψία κυριαρχεί .

Τώρα ότι η κατάσταση χάλασε από την προκήρυξη των προεδρικών εκλογών και μετά , είναι σκέψεις τραπεζουπαλληλίσκων , δημοσιογραφίσκων και μίσθαρνων οργάνων καθώς και πολιτικών .

Οχι ανθρώπων της αγοράς και επιχειρηματιών .
Άβαταρ μέλους
By 2014
dimviii έγραψε:το ποστ που ποσταρε ο 2014 ελεγε για αυξησεις ληξιπροθεσμων,κατι που με λινκ απο το υπουργειο οικονομικων απεδειξα οτι ειναι και αυτο ψεματα.
Τα ληξιπροθεσμα ειναι φετος σημαντικα χαμηλοτερα.Οποτε ειχε σχεση και παραειχε.

Τι έλεγε, τι ... απέδειξες ( :rofl: ) κ τι είναι φέτος τα ληξιπρόθεσμα;
Χαραμίζεσαι εδώ, να πας σύμβουλος του Βαρουφάκη. :metalo:

Στην παλιά παροιμία, "φωνάζει ο κλέφτης", προστέθηκε μια παραλλαγή (ευγενική χορηγία του 8): Φωνάζει κ ο ψεύτης. :lol:
Άβαταρ μέλους
By 2014
Anonymous Founder έγραψε:Να πω επίσης (σε μια προσπάθεια να πεισθεί το φιλοθέαμον κοινό για την χαζομάρα μου) πως δεν έχω βγάλει ούτε ένα ευρώ εκτός, παρόλο που είχα και έχω ασφαλές "καταφύγιο" και νόμισμα εκτός ΕΕ.
Ο Corto Maltese τα είπε μια χαρά: καμία απειλή δεν υπήρχε ή υπάρχει, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενσωματωθεί στον "ευρωπαϊκό" τρόπο που γίνονται οι δουλειές, θα προσπαθήσει να κερδίσει ό,τι μπορεί μεν, αλλά στο τέλος την πολιτική που θέλουν οι εταίροι θα εφαρμόσει.

Αν είσαι τόσο βέβαιος (κ δεν το έχεις κάνει ακόμα) παίξ' το. Ό, τι κερδίσεις απ' αυτό το μπάχαλο, καλό θα είναι. :)
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
kacey έγραψε:α) το οτι μπορεις να μου ριξεις warn, δεν θα με κανει να σε πω χαζο οταν αυτα που υποστηριζεις ειναι χαζα. Επιλογη μου ειναι.

Μπορείς να υποστηρίξεις τη γνώμη σου χωρίς χαρακτηρισμούς.

kacey έγραψε:β) Το να κρυβεσαι πισω απο τη δυνατοτητα σου να ριξεις οτιδηποτε, για να μη καταλαβεις ή καταδεχτεις οτι λες χαζομαρες, ειναι δικια σου επιλογη.

Η δυνατότητα να ρίξει ban δεν έχει σχέση με το να καταλάβει ή όχι οτι λέει χαζομάρες. Έχει να κάνει με τη συμπεριφορά σου (ή κάποιου άλλου)

kacey έγραψε:γ) οπως ειπα, δεν το ειπα για να σε βρισω αλλα γιατι αυτα που λες ειναι πραγματικα χαζα. Τι να κανουμε δηλαδη? Αφου ειναι.

Διαφορετικό να λες κάποιον χαζο (-> τον χαρακτηρίζεις στο συνολο) απο το να γραφεις οτι λεει χαζομάρες (-> χαρακτηρίζεις συγκεκριμένες αποψεις του)

kacey έγραψε:δ) αμα κατσεις και ξεψαχνισεις το φορουμ, θα βρεις αμετρητα μπινελικια, χαρακτηρισμους, απο ολους προς ολους. Το "πανιβλακας", το "σαχλαμαρας", τα σφριγηλα και μελατα παπαρια, και αλλα τετοια χαρωπα δινουν και παιρνουν εδω μεσα και δεν σβηνονται. Για να μη πουμε για τις "πιπες" που ως τετοιες χαρακτηριζεις ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ γραπτα αλλων...

Και τι σημαίνει αυτο; Εσυ υιοθετείς αυτή τη συμπεριφορά επειδή την υιοθετούν οι άλλοι; Τους χρησιμοποιείς σαν άλλοθι;
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#122723 Οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία σε ένα διάγραμμα (Όχι, δεν έπεσε μέσα σε καμία)
http://www.huffingtonpost.gr/2015/06/12 ... ediaWidget
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
dimviii έγραψε:καλα που μου το θυμισες Νικο το ειχα ξεχασει αυτο.

Σουμαρουμε.
εχουν σταματησει να κινουνται τα παντα,ο Συριζα καταστρεφει τη χωρα,θα μας ριξει στα βραχια,μαζευουμε κωλοχαρτο,ακομα και αν πετυχει συμφωνια ο κινδυνος υπηρξε,εχουμε γινει ρεζιλι.

και ενω ολα αυτες οι καταστροφες μας εχουν βρει
η ανεργια μειωνεται
το κρατος μαζευει περισσοτερα ληξιπροθεσμα τωρα που πατωσε η οικονομια
οι τουριστες αυξανονται κατα 10% στο 5μηνο βλεπωντας αυτο το μπαχαλο.

Εικόνα

Η άποψη σου λοιπόν μετα απο 6 μήνες ΣΥΡΙΖΑ ειναι οτι τα πράγματα (αγορα, οικονομία κλπ) πάνε καλύτερα ή χειροτερα?

Sent from a mobile device
Άβαταρ μέλους
By bibendum
Anonymous Founder έγραψε:
bibendum έγραψε:@HF Εγω αν εχουμε συμφωνια και πεις οτι ειχες δικιο θα σε ονομασω μετα χριστον προφητη.

Πόσο μπροστά...
Να πω επίσης (σε μια προσπάθεια να πεισθεί το φιλοθέαμον κοινό για την χαζομάρα μου) πως δεν έχω βγάλει ούτε ένα ευρώ εκτός, παρόλο που είχα και έχω ασφαλές "καταφύγιο" και νόμισμα εκτός ΕΕ.

Εγω ειρωνεύομαι και εσυ καθεσαι και μου απαντας σοβαρα;
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
saxon_747 έγραψε:Οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία σε ένα διάγραμμα (Όχι, δεν έπεσε μέσα σε καμία)
http://www.huffingtonpost.gr/2015/06/12 ... ediaWidget

Γιατί να πέσει μέσα ?
Αφού το σχέδιο σε κάθε χώρα που μπαίνει είναι να τα κάνει πουτάνα για 10-20 χρόνια για να εισπράττει τόκους που πληρώνουν τα έξοδα των καλοπληρωμένων χαρτογιακάδων του, θα μου έκανε εντύπωση αν ήθελαν πράγματι τη σωτηρία των χωρών που δανείζουν, αλλά είναι πια πασιφανές ότι επιδιώκουν με κκάθε τρόπο την συνεχή τους αιμορραγία εκβιάζοντας με τρόπους μαφίας.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#122783 Εδώ τώρα υπάρχουν 2 σοβαρά θέματα, το 1ο είναι ότι η κυβέρνηση με την 9μηνη παράταση που ζητάει και δεν την αρνήθηκε κανείς όπως μαθαίνουμε, επιδιώκει τη συνέχιση και την λήξη του υπάρχοντος μνημονίου όντως υποχρεωμένη να τηρήσει τις υπογραφές της προηγούμενης κυβέρνησης ( αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος της άρνησης της καταβολής των χρημάτων από τους εταίρους από το περασμένο καλοκαίρι, η μη τήρηση των δεσμεύσεων ) για να πάρει όλα τα καθυστερούμενα ώστε να μην αναγκαστεί να υπογράψει νέο μνημόνιο δεδομένου ότι τον Μάρτιο του 2016 τελειώνουμε με το ΔΝΤ, το οποίο από την πλευρά του πιέζει όσο μπορεί να για υπάρξει νέο μνημόνιο ώστε να συνεχίσει να εισπράττει τόκους.

Επίσης το 2016 και για 2-3 χρόνια δεν υπάρχουν μεγάλες υποχρεώσεις σε πληρωμές στην ΕΚΤ και στους πιστωτές, όπερ αυτό σημαίνει τεράστια ανάσα για την οικονομία, αν λοιπόν καταφέρει η κυβέρνηση να υπογράψει την παράταση και να πάρει τα χρωστούμενα που είναι πάρα πολλά, όπως και να δεχθούν την ανταλλαγή των ομολόγων που ζητάει ο Βαρουφάκης.

Το 2ο θέμα είναι ότι όλοι μαζί ψάχνουν πως θα σερβιριστεί στα κοινοβούλια τους, ένς ακόμα λόγος που ο Τσίπρας ζητάει την παράταση είναι ότι υπάρχουν ήδη οι δεσμεύεσεις και δεν θα υπάρχει μεγάλη αντίρρηση από τους σκληρούς του Σύριζα όπως αν υπέγραφε τώρα ένα 3ο μνημόνιο.
Και ξέρουμε ότι κοντά στο τέλος των διαπραγματεύσεων εντείνονται οι πιέσεις από όλες τις πλευρές και παίζουν τα τελευταία τους χαρτιά, είπαμε ότι πρέπει όλα αυτά να γίνουν έτσι ώστε να περάσουν από όλους, εσείς βλέπετε παντού την καταστροφή, για να δούμε τελικά τι θα γίνει, το να τσακωνόμαστε εδώ αραδιάζοντας χιλιάδες λεπτομέρειες δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, άλλωστε το κλίμα το φτιάχνει και ο τύπος δικός μας και ξένος, χαλαρώστε και άντε αύριο στην Πεντέλη να δείτε το Αττικό rallye sprint