- 02 Ιουν 2015, 10:33
Το πρόβλημά μου δεν ήταν τόσο τα πολύ μικρά, το πρόβλημά μου είναι τα πολύ μεγάλα ΚΑΙ πολύ λεπτά. Για παράδειγμα, το Enterprise έχει 3-4 decalls που είναι κυκλική περιφέρεια με ακτίνα κύκλου περίπου 5-6εκ, που μπαίνουν στο πάνω και το κάτω μέρος του δίσκου. Το κακό είναι ότι είναι ΤΟΣΟ λεπτά (περίπου 5χλστ), που είναι πρακτικά αδύνατο να τα ξεκολλήσεις χωρίς να τα κόψεις. Και ΑΝ καταφέρεις και τα ξεκολλήσεις χωρίς να τα κόψεις, είναι αδύνατο να τα τοποθετήσεις στη σωστή θέση, αφού η μέθοδος slide-to-place δεν δουλεύει, πρέπει να έχεις 4 χέρια για να το κάνεις. Άρα αναγκάζεσαι να τα σηκώσεις με τσιμπίδα, που πάλι είναι ολόκληρο μαγικό τρικ από μόνο του. Και φυσικά αν τα σηκώσεις, μετά δεν κολλάνε σωστά, αφού στεγνώνει η -όποια- κόλλα έχει απομείνει, αφού έχεις αναγκαστεί να το κάνεις μούσκεμα για να ξεκολλήσει μονοκόμματα και να μην κοπεί
Πραγματικά δεν μπορώ να θυμηθώ αν και πως κατάφερνα τέτοια μεγάλα και περίεργα decalls πριν καμιά 30αρια χρόνια....
Από την άλλη όμως, τα μικροσκοπικά decalls τα πετυχαίνω όλα, εύκολα και γρήγορα, δεν έχω τόσο πρόβλημα με το μικροσκοπικό μέγεθος, αρκεί να έχουν "λογικό" σχήμα (τετράγωνα, κυκλικά ή ορθογώνια με λογικές αναλογίες).
Για την κόλλα, η βελόνα βολεύει πολύ, τα χοντροκομμένα σωληνάρια της Logo δεν μπορούν να χωθούν παντού. π.χ. στο Galactica όλο το μπροστινό τμήμα είναι ξεχωριστό και δεν κουμπώνει πουθενά, κρατιέται απλώς με τη κόλλα, μάντεψε λοιπόν τι γίνεται αν έχεις ήδη βάψει και η κόλλα δεν πιάνει καλά