Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#118434 Το πρόβλημά μου δεν ήταν τόσο τα πολύ μικρά, το πρόβλημά μου είναι τα πολύ μεγάλα ΚΑΙ πολύ λεπτά. Για παράδειγμα, το Enterprise έχει 3-4 decalls που είναι κυκλική περιφέρεια με ακτίνα κύκλου περίπου 5-6εκ, που μπαίνουν στο πάνω και το κάτω μέρος του δίσκου. Το κακό είναι ότι είναι ΤΟΣΟ λεπτά (περίπου 5χλστ), που είναι πρακτικά αδύνατο να τα ξεκολλήσεις χωρίς να τα κόψεις. Και ΑΝ καταφέρεις και τα ξεκολλήσεις χωρίς να τα κόψεις, είναι αδύνατο να τα τοποθετήσεις στη σωστή θέση, αφού η μέθοδος slide-to-place δεν δουλεύει, πρέπει να έχεις 4 χέρια για να το κάνεις. Άρα αναγκάζεσαι να τα σηκώσεις με τσιμπίδα, που πάλι είναι ολόκληρο μαγικό τρικ από μόνο του. Και φυσικά αν τα σηκώσεις, μετά δεν κολλάνε σωστά, αφού στεγνώνει η -όποια- κόλλα έχει απομείνει, αφού έχεις αναγκαστεί να το κάνεις μούσκεμα για να ξεκολλήσει μονοκόμματα και να μην κοπεί :roll:

Πραγματικά δεν μπορώ να θυμηθώ αν και πως κατάφερνα τέτοια μεγάλα και περίεργα decalls πριν καμιά 30αρια χρόνια....
Από την άλλη όμως, τα μικροσκοπικά decalls τα πετυχαίνω όλα, εύκολα και γρήγορα, δεν έχω τόσο πρόβλημα με το μικροσκοπικό μέγεθος, αρκεί να έχουν "λογικό" σχήμα (τετράγωνα, κυκλικά ή ορθογώνια με λογικές αναλογίες).

Για την κόλλα, η βελόνα βολεύει πολύ, τα χοντροκομμένα σωληνάρια της Logo δεν μπορούν να χωθούν παντού. π.χ. στο Galactica όλο το μπροστινό τμήμα είναι ξεχωριστό και δεν κουμπώνει πουθενά, κρατιέται απλώς με τη κόλλα, μάντεψε λοιπόν τι γίνεται αν έχεις ήδη βάψει και η κόλλα δεν πιάνει καλά :oops:
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
#118851 Έχεις δίκιο και σε καταλαβαίνω. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις χαλκομανίες είναι όπως το περιέγραψες: σκίζουν εύκολα και διπλώνουν ακόμα πιο εύκολα σε σημείο να μην μπορείς να τις επαναφέρεις.. Και η υπερκόλλα δεν είναι πανάκεια για κάθε ασθένεια. Μερικές φορές κομμάτια με μεγάλο βάρος που κολλάνε με αυτή σπάζουν (εδώ χρειάζεται μάλλον εποξική κόλλα) ή αν κολλήσεις διαφανή κομμάτια τα θολώνει.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, συχνά, σε αυτό το χόμπι ενώ και τα διαστημικά θέματα φαίνονται αρκετά απαιτητικά.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#119244 Έχω ένα καπάκι (1/10 Dodge Ram) και θέλω να το βάψω. Πείτε καμιά ιδέα.. Σπρέυ και ταινίες θα παίξουν, αερογράφο βαριέμαι να ξανασχοληθώ. Ντάνκε
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#120462 Το truggy μου έκαψε 2 Servo των 12 κιλών. Κ τα 2 τα έστειλα πίσω, το ένα σε 2 μερες αντικαταστάθηκε κιόλας.
Προς το παρόν έβαλα ένα 14,5 κιλών της kyosho που είχα πρόχειρο. ΕικόναΕικόνα

Είναι σε αναζήτηση σέρβο. Μου είπαν για τη σειρά Combat της absima, με 63€ παίρνω 20κιλο με 0,09 δεύτερα κ μεταλλικά γρανάζια... Από futaba , hitec τί υπάρχει σε value for money ?

Αγοράστηκαν νέα ελαστικά για το Buggy, της Louise, soft. Αναμένω καλό κράτημα, είναι ένα κλικ κάτω από τα aka οπως λένε...
Θα παραγγελθούν τα ίδια κ για το truggy. Εντυπώσεις προσεχώς...
ΕικόναΕικόνα
Έσπασε η δέστρα της πίσω ανάρτησης μετά από άτσαλο άλμα... Το ίδιο κ της αντιστρεπτικής... Γενικώς πάντα έχει κάτι να κάνεις... :-)
Όλα τα λεφτά η παρακάτω τσάντα... Τελικά για μεταφορά αξίζει με το παραπάνω...
Εικόνα

Sent from space >
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#120807 Όχι, τα έχω ρυθμίσει από την τηλεκατεύθυνση. Τερματίζουν λίγο πριν φτάσει στο τέλος, ώστε να μην ακούγεται το μοτέρ.

Μεγάλη μ@λ@κία σήμερα. Έχασα σε δημοπρασία ένα 8ight 2.0 με άπειρη προίκα στα 186€. Δεν περίμενα να πάει μείνει τόσο χαμηλά. Είχα εφημερία κ το άφησα.

Απο την άλλη χτύπησα προχθές ένα καινούριο Pulse 2 μηνών με καμμένο σέρβο τροχών στα 186€. Θα γράψω εντυπώσεις μολις έρθει. 1-2 από αυτά που έχω θέλω να τα στείλω Ελλάδα...

Sent from space >
Άβαταρ μέλους
By PeterPan

7ο ντεπόζιτο, μόλις αρχίζω να το ανοίγω.
Μ@λ@κία είναι που φορώ onroad λάστιχα, αλλά πήγαινε...

Παραλαβές σήμερα...!
Εικόνα

Sent from space >
Άβαταρ μέλους
By BASSstarlet
#124078 Καινούργιο το πήρες;Μεγειά.
Τώρα έχεις δύο buggy και ένα truggy?

Χθες έβαλα το δικό μου πρώτη φορά σε χώμα, και σε μια φάση τα χρειάστηκα.
Έσβησε, και δεν γύριζε το μοτέρ ούτε με το μιζόκουτο..φοβήθηκα πως κόλλησε το.
Μετά από κάποια λεπτά, γύρισε ο κινητήρας και πήρε μπροστά, αλλά κακό σημάδι αυτό το κόλλημα...
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
BASSstarlet έγραψε:Καινούργιο το πήρες;Μεγειά.
Τώρα έχεις δύο buggy και ένα truggy?

Χθες έβαλα το δικό μου πρώτη φορά σε χώμα, και σε μια φάση τα χρειάστηκα.
Έσβησε, και δεν γύριζε το μοτέρ ούτε με το μιζόκουτο..φοβήθηκα πως κόλλησε το μοτέρ.
Μετά από κάποια λεπτά, γύρισε ο κινητήρας και πήρε μπροστά, αλλά κακό σημάδι αυτό το κόλλημα...

ευχαριστώ.

το πήρα μεταχειρισμένο. λίγο χρησιμοποιημένο, αγορασμένο τον Απρίλιο (απόδειξη). Έχει καμμένο servo γκαζιού αλλά θα το άλλαζα ούτως ή άλλως με κάποιο ταχύτερο. Το πέτυχα στα 186 €. Καινούτιο κάνει περί τα 450 €. Η διαφορά από το trophy buggy που είναι στο βίντεο είναι πως έχει μεγαλύτερο κινητήρα, 4.6 κ.εκ.

Ναι τώρα έχω 2 θερμικά buggy, ένα θερμικό truggy και ένα ηλεκτρικό buggy.

το δικό σου μήπως το τρέχεις με χαμηλό ζιγκλέρ( δηλαδή λίγο καύσιμο)? σου πετά καπνό αρκετό όταν γκαζώνεις?επίσης καλό είναι με 25% νίτρο να το τρέχεις.
Άβαταρ μέλους
By BASSstarlet
#124087 Με 25% το τρέχω, και από καπνό βγάζει αρκετό.Δεν το έχω φτωχό για να πηγαίνει καλύτερα...
Μπορεί να φταίνε και τα σωληνάκια με το φίλτρο καυσίμου.Τώρα που οδεύουμε στους 40κελσίου μάλλον πρέπει
να τα παροπλίσω τα νίτρα.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#124093 Όταν το παρέλαβα ήταν έτσι. Σαν να το είχε βάλει σε παραλία. πόσο μ@λ@κ@ς ήταν...
Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Το καθάρισα με καθαριστικό γενικής χρήσης στα πλαστικά κ μεταλλικά μέρη αραιωμένο με νερό κ στη συνέχεια με καθαριστικό φρένων. Κάπως βελτιώθηκε.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Sent from space >
Άβαταρ μέλους
By BASSstarlet
#129623 PeterPan ποιά η γνώμη σου γι'αυτό;
http://www.ebay.co.uk/itm/Hpi-trophy-4- ... 25a8d97d6b
Βγαίνει 352€ (χωρίς μεταφορικά) και δίνει μαζί και το στοκ μοτέρ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By A-Viper7
#129644 Αρχίζω σιγά σιγά να του παίρνω το κολάι... Τρέχω σε ένα τοπικό club κάθε Τρίτη και την Τρίτη που μας πέρασε κατάφερα να μη βγω τελευταίος! :lol:

Θέλει δουλειά το ρημάδι, αλλά πού θα πάει;