Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#119754 Ετσι την πατησα και γω με τα Μiele. Mετρια πχιοτητα, παγος συνεχεια στην καταψυξη (συμβουλη τεχνικου: Μην κρατατε πανω απο 30 sec ανοικτη την πορτα :omg: ), ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ανταλλακτικα και το χειροτερο after sales support. Πρακτικα νομιζουν οτι σου εκαναν χαρη που καταδεχτηκαν εσενα τον πληβειο στην οικογενεια της Miele. Και οταν πλερωνω 1,5k για το γαμωψυγειο σας ΑΠΑΙΤΩ να υπαρχουν οδηγιες χρησης στα Ελληνικα και οχι να τις ψαχνω να τις βρω στο Ιντερνετ. Τουρκογυφτοι.

Σχεδον παρακαλαω να χαλασει μια και καλη να παρω κανα κορεατικο ή Liebherr.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#119759 Κάτι έκανες λάθος ρε συ, ή έπεσες στην περίπτωση, τόσες Miele συσκευές πήραμε, όλες με πλήρες αυτόνομο ελληνικό manual (όχι δηλαδή πολύγλωσσο, μόνο ελληνικό), καμία δεν έχει βγάλει βλάβη μέχρι σήμερα, και δουλεύουν όπως την πρώτη μέρα. Το μόνο που μου την έσπασε -και το έχω ξαναπεί εδώ- είναι ότι πέσαμε ΑΚΡΙΒΩΣ πάνω στην περίοδο που έκοψαν την δωρεάν επίδειξη, ενώ και για την τοποθέτηση είχαμε μια μικρή ασυνεννοησία....

Και ξέρεις τι μου έχει βγάλει μέχρι σήμερα το -πανάκριβο- Bosch δίφυλλο που έχουμε αγοράσει ? Άστα να πάνε.....:roll:
Άβαταρ μέλους
By Nosferatu
#119761 Miele ψυγειο δε θα περνα, αντιθετως πλυντηριο πολυ ευχαριστως. Ειμαι φαν των λιμπχερ σε ψυξη,απλα,πολυ αποδωτικα και αθραυστα. Ειναι λιγο αλμυρα αλλα το αξιζουν
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#119762 Διάφορες παρατηρήσεις/σχόλια:

-Μόνο τα "αμερικάνικα" ψυγεία έχουν παροχή νερού/πάγου από το δίκτυο. Όλα τα στενά έχουν το πολύ το "μπουκάλι" πίσω από τη πόρτα που γεμίζεις μόνος σου.

-Η στάνταρ διάσταση είναι 60εκ. Τα 70ρια (ή 75ρια) έχουν πολύ παραπάνω χώρο προφανώς γιατί αυξάνεις τη μικρότερη διάσταση.

-Liebherr. Στην ευρύτερη οικογένεια υπάρχει ένα τέτοιο εδώ και 15-20 χρόνια που απλά δουλεύει χωρίς πρόβλημα. Η Liebherr πάντως φτιάχνει και τα ψυγεία που πουλάει η Miele. Έχουμε ένα τέτοιο και αποδείχτηκε μάπα. Ειδικά για τα λεφτά τους, είναι δυσανάλογα ακριβά χωρίς να έχουν καλύτερα χαρακτηριστικά η απόδοση. Εντελώς διαφορετική εμπειρία απ'ότι με τα πλυντήρια Miele.

-Η 10ετής εγγύηση στα LG καλύπτει τον συμπιεστή (που είναι το ακριβότερο ανταλλακτικό), το υπόλοιπο ψυγείο έχει συνήθως 2 χρόνια. Το ίδιο κάνει και η Samsung εδώ, 10 χρόνια στον συμπιεστή και 2 ή 5 στην υπόλοιπη συσκευή.

-Είναι πολύ πιο εργονομικό να έχεις τη κατάψυξη κάτω.

-Προτιμήστε κάποιο μοντέλο με συμπιεστή inverter. Είναι πιο αξιοπιστοι μακροπρόθεσμα, πιο οικονομικοί και πιο ήσυχοι.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#119764 Το λαθος που εκανα ηταν οτι εμπιστευτηκα την Μiele. Και με την σκουπα τα ιδια. Εστειλα το κουπονι για επεκταση εγγυησης στα 10 χρονια και το πιστοποιητικο ηρθε μετα απο ενα χρονο (!). Και φυσικα οταν την χρειαστηκα "Α, ξερετε, καλυπτει μονο το μοτερ.." :s_laughat
Φυσικα αυτο δεν αναφεροταν πουθενα. :s_no

Γι αυτο σου λεω Ace: Συλλογος της πλακας, προεδρος μαλακας... :shifty:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#119769 ΟΚ, I'll bite :inlove:

Πλυντήριο-στεγνωτήριο κάνουν τα πάντα όλα και τόσα χρόνια δεν έχουν κάνει κιχ. Ακόμα και στις 2-3χιλ στροφές, ακούγεται μεν θόρυβος, αλλά δεν κουνιούνται ρούπι και δεν έχει κάνει τσικ το παραμικρό.

Φούρνοι, μικροκύματα, κουζίνες, μάτια και αυτιά, όλα δουλεύουν όπως τη πρώτη μέρα, δεν έχει καεί ούτε λαμπάκι κυριολεκτικά. Το μοναδικό που δεν είμαι σίγουρος ότι αξίζει που πληρώσαμε είναι η πυρόλυση, αφού δεν έχω δει και τόοοοοσο τρομερή διαφορά πριν-και-μετά.

Για την σκούπα που λες, σε μας έχει δουλέψει άπειρες ώρες, έχει φάει δεκάδες τούμπες από τον πάνω όροφο, έχει μπουκώσει δεκάδες φορές (και άρα ζορίστηκε το μοτέρ), και δουλεύει ακριβώς το ίδιο (ήσυχα και Super αποδοτικά) όπως τη πρώτη μέρα. Προφανώς έχει σημάδια χρήσης στο κέλυφος, αλλά σαν συσκευή είναι τζιτζι, μόνο σακούλες και φίλτρα έχουμε πάρει. Στο ενδιάμεσο μας έχουν αφήσει χρόνους μια LG, μια Bosch και μια Daewoo (νομίζω), η Miele εκεί απτόητη....

Προφανώς πληρώσαμε σχεδόν τα διπλά από ότι σε οποιαδήποτε άλλη μάρκα, αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχω μετανιώσει. Το ίδιο θα ήθελα να πω και για το Bosch ψυγείο (πήραμε Bosch λόγω εσωτερικού σχεδιασμού του σπιτιού και έπρεπε να ταιριάζει), αλλά δυστυχώς δεν...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#119784 Ace αυτό έλειπε, να βγουν σακάκια όπως σε εμένα. Το ζήτημα είναι άλλο : Η ανακολουθια τιμής αγοράς και μεταπωλητικης εμπειρίας του καταναλωτή. Τι παραπανω αγοράζεις εκτός απο το όνομα δλδ. Για τις τιμές που ζητούν στα προϊόντα τους δεν συζητάω για αξιοπιστία αλλά τουλάχιστον να υπάρχει και εμφανή διαφορά στην απόδοση.
Ποια Miele τώρα.. Ο Εσιεν αποδοτικοτερη αγορά είναι
Άβαταρ μέλους
By The Ace
g8777 έγραψε:Ποια Miele τώρα.. Ο Εσιεν αποδοτικοτερη αγορά είναι

Έτσι, σε πάω :thumbsup:

Σου έδωσα χειροπιαστά παραδείγματα ρε συ, π.χ. η σκούπα "επέζησε" τριών "συναδέλφων" της, φθηνότερων αλλά επίσης brand names, ενώ από πλευράς απόδοσης ήταν και παραμένει σημαντικά ανώτερη (και πιο ήσυχη και πιο αποδοτική). Για τα της κουζίνας και του μπάνιου δεν έχω άμεσο μέτρο σύγκρισης για να σου πω άποψη "καλύτερο/χειρότερο", πλην του ψυγείου που επίσης είναι όνομα, επίσης είναι High-tech, επίσης είναι πανάκριβο, αλλά αν αγόραζα σήμερα δεν θα το ξανάπαιρνα (ή μάλλον θα το ξανάπαιρνα αναγκαστικά λόγω design :oops: )
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#119795 Και η δική μου εμπειρία σχετικά με σκούπα και στεγνωτήριο Miele είναι όπως την περιγράφει ο Ace.

Ειδικά την σκούπα πρέπει να την έχουμε πάνω από 12 χρόνια και εκτός από μία φορά που έπεσε το θερμικό της και το επανέφερα (η κοπέλα που καθάριζε δεν ήξερε ότι έχει σακούλα που πρέπει να αλλάξει όταν γεμίσει και την είχε μπουκώσει) δουλεύει άψογα. Άπειρα σημάδια και χτυπήματα στο περίβλημά της, αλλά συνεχίζει απτόητη. Μόνη συντήρηση κανένας περιοδικός καθαρισμός που της κάνω μια φορά το χρόνο και αυτό για να παρατείνω τη ζωή του φίλτρου HEPA.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#119797 Η δικια μου εμπειρα απο κουζινα, πλυντηρια και σκουπα Miele ειναι εξαιρετικη. Το ιδιο και για το after sales τις ελαχιστες φορες που χρειαστηκε. Σημειωτεον τα λευκα ειδη ειναι 20+ ετων πλεον.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#119798 Εμ γι'αυτό και είναι καλά.

Μετά από το 2000 άρχισε να την παίρνει η κατηφόρα...
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#119808 Οτι χειρότερο : SIEMENS.
Πλυντήριο και ψυγείο. Εξαιρετικά σε απόδοση, αλλά .... χάλασαν σε χρόνο ρεκόρ, το δε πλυντήριο επανειλημμένα. Οσο για το ψυγείο, πρόλαβε την εγγυήση (μοτέρ) και αν και απλό 2πορτο 70άρι, θορυβώδες σχεδόν όσο ... μιά ντηζελογεννήτρια :dizzy: , τόσο με το μανίσιο, όσο και με το δεύτερο!
Αν δεν είναι θέμα design, που συνήθως αφορά μόνο εντοιχιζόμενες συσκευές, δεν πρόκειται να ξαναγοραστεί τίποτε ευρωπαικό, αν υπάρχει η συσκευή σε "Ασιατικό" brand.
Άβαταρ μέλους
By mirage
CARυοθραύστης έγραψε:Εμ γι'αυτό και είναι καλά.

Μετά από το 2000 άρχισε να την παίρνει η κατηφόρα...

Υπαρχουν και μετα το 2000 πλυντηρια ρουχων στην ευρυτερη οικογενεια επισης κανενα προβλημα. Τα ψυγεια της ποτε δεν ηταν κατι φοβερο παντως αλλα για πλυντηρια ρουχων και στεγνωτηρια αν υπαρχει χρημα ειναι απο τις καλυτερες επιλογες.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#119905 Απ ότι βλέπω δεν υπάρχει σύγκλιση απόψεων σε καμία μάρκα. :lol:
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#119945 Άθλια εμπειρία με κουζίνα (φούρνο) Miele...να πέφτουν οι βίδες που συγκρατούν την άνω αντίσταση του φούρνου μέσα στο φαγητό και παραλίγο να σπάσω δόντι.....τούτο συνέβη δις και μάλιστα τη 2η φορά ακριβώς ενώ διηγούμουν το 1ο περιστατικό......και μετά από κάποια χρόνια χάλασε και ο ανεμιστήρας του φούρνου...