Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#119509 Υπαρχει και η Λαμδα στην Καλυφτακη αλλα δεν πινουν και πολύ νερο στο όνομα της.
Και ο Λυσικατος στον Πειραιά.

.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#119511 Δεν τους έχει στο site αυτούς...
Άβαταρ μέλους
By antonisczt
#119529 Asimov ρωτα τους για την λιστα με τα πινακιδωμενα,εχουν ολοι οι αντιπροσωποι προσβαση σε αυτην.
Βασικα η Fiat κατα βαση μονο τετοια πουλαει. :lol:
Το Panda στην εκδοση Pop που κοιτας οσον αφορα το κεντρικο κλειδωμα,εχει απλα δεν ειναι τηλεχειριζομενο.
Οπως λεει και ο HF το Panda μαζι με το i10(που σε ενδιαφερει)ειναι αυτα που θυμιζουν αυτοκινητο μεγαλυτερης κατηγοριας.Οσον αφορα το Panda Diesel εαν βρεις καποιο πινακιδωμενο Pop στα 10.900-11.000 νομιζω οτι αξιζει σε σχεση με τα βενζινοκινητα 1000αρια του ανταγωνισμου.Επισης οι χωροι του Aygo(και των 2 γαλλων αδερφων του)ειναι τραγικοι οπως και το πορτμπαγκαζ.
Υγ.Σαν πρωην κατοχος Panda 1.2 (αντικατασταθηκε απο το Punto)ημουν απολυτα ικανοποιημενος απο την αποδοση του αρχαιου οπως λες Fire.Οικονομικοτατο,χαμηλοροπο(οτι πρεπει για την πολη),αθορυβο και με αξιοπρεπεις επιδοσεις.Οποτε μη νομιζεις οτι ειναι τοσο τραγικο οσο δειχνουν τα νουμερα.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#119593 Αν βρω πινακιδωμένο Pop με ESP στα 9 χιλιάρικα τελική (δλδ στην τιμή και εξοπλισμό που το διαφημίζουν στο site), θα το πάρω. Εξ αυτού ορμώμενος, ήταν το πρώτο που σκέφτηκα, αλλά έφαγα την κρυάδα. Πιο πολλά δεν δίνω. Τα diesel τα διαφημίζουν επίσης στην τιμή που αναφέρεις, αλλά...
Δεν τον έχω οδηγήσει τον Fire, μόνο ό,τι διαβάζω. Και διαβάζω και για τσιμπημένη (σε σχεση με τα άλλα) κατανάλωση και για αυξημένους ρύπους (= περισσότερα τέλη), αλλά, όντως, μπορεί να έχεις δίκιο και στην πράξη οι διαφορές να είναι αμελητέες.
Σε χώρους i10 και Panda είναι σε άλλη κατηγορία, το i10, μάλιστα, έχει 250 λτ χώρο αποσκευών, ενώ τα τρίδυμα έχουν 160.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#119675 Οδήγησε πρώτα το panda γιατί τα 1,2 euro 6 έχουν παρουσιάσει θέματα με την απόδοση του κινητήρα και κάποιοι ιδιοκτήτες έχουν πολλά παράπονα χωρίς να έχει βρεθεί λύση . Η αντιπροσωπία κλασσικά στο κόσμο της.
Πολλα αυτοκίνητα δε τραβάνε καθόλου με πρώτη... Προφανως ο κινητήρας είναι παλιός και τον έχουν πνιξει λόγω ρύπων. Το ίδιο πρόβλημα παρουσιάζεται και σε Υ και σε 500.
Κατά τα λοιπά και εγώ σε i10 θα πήγαινα. Το citigo το βρήκα τραγικό...
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#119700 Παντως εγω ενα Panda 1,2 που χα οδηγησει μου χε φανει αργο. Βεβαια ειχα μόλις βγει απο το Fiesta... Οπότε δεν αποτελω ασφαλες παραδειγμα.

.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
kostis20 έγραψε:Οδήγησε πρώτα το panda γιατί τα 1,2 euro 6 έχουν παρουσιάσει θέματα με την απόδοση του κινητήρα και κάποιοι ιδιοκτήτες έχουν πολλά παράπονα χωρίς να έχει βρεθεί λύση . Η αντιπροσωπία κλασσικά στο κόσμο της.
Πολλα αυτοκίνητα δε τραβάνε καθόλου με πρώτη... Προφανως ο κινητήρας είναι παλιός και τον έχουν πνιξει λόγω ρύπων. Το ίδιο πρόβλημα παρουσιάζεται και σε Υ και σε 500.

Ενδιαφέρουσα πληροφορία :)
Αν το βρω σε συμπαθητική τιμή και πω ότι θα ασχοληθώ, θα το δοκιμάσω, εννοείται.
Χτες με πήραν από άλλη έκθεση Hyundai και μου έδωσαν τιμή 9900 (για το 1.0 Comfort) με το κλειδί στο χέρι (απόσυρση αναλαμβάνουν αυτοί). Μου είπαν μάλιστα ότι "κάτι ακόμα θα κάνουν".
Οι τιμές που έχω πάρει μέχρι στιγμής για τα υπόλοιπα είναι 9900 για το Citigo Urban (60hp) και 10200 για το Aygo X-city. Πάντα με το κλειδί στο χέρι και με απόσυρση δική τους.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#119822 Και στο alfisti.gr είναι αυτή τη στιγμή ένα παιδί που έχει αυτό το πρόβλημα με μια Ypsilon.
Εγώ θα το κοιτούσα μόνο με diesel ή τον twinair.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Asimov έγραψε:
kostis20 έγραψε:Οδήγησε πρώτα το panda γιατί τα 1,2 euro 6 έχουν παρουσιάσει θέματα με την απόδοση του κινητήρα και κάποιοι ιδιοκτήτες έχουν πολλά παράπονα χωρίς να έχει βρεθεί λύση . Η αντιπροσωπία κλασσικά στο κόσμο της.

Ενδιαφέρουσα πληροφορία :)
Αν το βρω σε συμπαθητική τιμή και πω ότι θα ασχοληθώ, θα το δοκιμάσω, εννοείται.
Χτες με πήραν από άλλη έκθεση Hyundai και μου έδωσαν τιμή 9900 (για το 1.0 Comfort) με το κλειδί στο χέρι (απόσυρση αναλαμβάνουν αυτοί). Μου είπαν μάλιστα ότι "κάτι ακόμα θα κάνουν".
Οι τιμές που έχω πάρει μέχρι στιγμής για τα υπόλοιπα είναι 9900 για το Citigo Urban (60hp) και 10200 για το Aygo X-city. Πάντα με το κλειδί στο χέρι και με απόσυρση δική τους.

Για να καταλάβω όμως, με 1.5 χιλιάρικο παραπάνω βρίσκεις καλά εξοπλισμένο Panda diesel και λες πως δεν το παίρνεις γιατί είναι πάνω από το budget; :tomato:
Σοβαρέψου! Βάλτα στην πιστωτική δεν ξέρω και πάρε το σωστό αυτοκίνητο. Το ποσό αυτό θα σου το γυρίσει πίσω λόγω της διαφορά βενζίνης diesel και της οικονομίας που θα σου κάνει σε 2 χρόνια, για να μην μιλήσω για το πόσο εύκολα το ξαναπουλάς αν χρειαστεί. Επιπλέον θα έχεις ένα καλύτερα εξοπλισμένο αυτοκίνητο, πολύ πιο γρήγορο και θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σε ένα κοντινό ταξίδι.
Για εμένα, δεν θα έπρεπε να το σκέφτεστε καθόλου! :rtfm:

ΕΔΙΤ: Πάρε!
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6571010/ 11.150€
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5313866/ 11.300€
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3733265/ 11.600€
Και ένα Pop diesel ακόμη πιο χαμηλά:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4452799/ 10.400€

Ξεκόλα! :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
EDDIE_147 έγραψε:

Πχ στο index Kikizas τερματίζει για την κατηγορία του.

Μπα, ουτε καν... :rtfm: :lol:

Οδηγικα το Micra ειναι το καλυτερο στα λεφτα, το Picanto εχει μια ψευτο-σπορτιφ αισθηση στην πιο ακριβη
εκδοση με τις μεγαλυτερες ζαντες (δεν ξερω αν εχει και πιο σφιχτη αναρτηση) αλλα ειναι και πιο ακριβο. Μηπως αναφεροσουν σε αυτο?

Διαβασα ολα τα σχολια...Συμφωνα παντως μεαυτα που λεει ο ενδιαφερομενος, απο εμενα τουλαχιστον, 1,200αρη i10, ΔΑΓΚΩΤΟ!
Μακραν το πιο ολοκληρωμενο μικρο για ολες τις χρησεις (και τα ξιδια) με τον 1,200αρη.

Ο Fire στο Panda, με τις νορμες για τους ρυπους και την μακρια μεταδοση ειναι πιο αργος και απο την καθυστερηση...Το οδηγησα με πωλητη, και δεν πιστευα οτι σημερα μπορει να πουλανε τοσο ενοχλητικα ΑΡΓΑ αυτοκινητα. Δεν θελω να φανταστω πως θα ηταν με ανοιχτο A/C...ΜΑΚΡΙΑ!
Το Panda αξιζει μονο σε πετρελαιο ή twinair...Οπερ και ακριβοτερο...
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Anonymous Founder έγραψε:
Για να καταλάβω όμως, με 1.5 χιλιάρικο παραπάνω βρίσκεις καλά εξοπλισμένο Panda diesel και λες πως δεν το παίρνεις γιατί είναι πάνω από το budget; :tomato:
Σοβαρέψου! Βάλτα στην πιστωτική δεν ξέρω και πάρε το σωστό αυτοκίνητο. Το ποσό αυτό θα σου το γυρίσει πίσω λόγω της διαφορά βενζίνης diesel και της οικονομίας που θα σου κάνει σε 2 χρόνια, για να μην μιλήσω για το πόσο εύκολα το ξαναπουλάς αν χρειαστεί. Επιπλέον θα έχεις ένα καλύτερα εξοπλισμένο αυτοκίνητο, πολύ πιο γρήγορο και θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σε ένα κοντινό ταξίδι.
Για εμένα, δεν θα έπρεπε να το σκέφτεστε καθόλου! :rtfm:

Ειναι πολυ ευκολο να κανει ο οποισδηποτε τον...σοσιαλιστη με τα χρηματα αλλων... :lol:
Το εναμιση χιλιαρικο (ευρω) ειναι 15% premium του budget, δεν ειναι και...τσιχλες...
Αμα ο αλλος σου λεει οροφη 10κ ευρω, και ειδικα εαν ειναι και "ξεχειλωμενο" το ποσο αυτο, καθε ευρω παραπανω προκαλει πονοκεφαλο... :sorry:
Επισης ειναι ευκολο απο την αλλη να παρασυρθεις και μετα να μετανοιωσεις που ξανοιχτηκες...

P.S Το 1,200αρη i10 μια χαρα ταξιδι κανει...To αντιστοιχο diesel σε αυτη την μικρη κατηγορια αυτοκινητων, συνηθως φτιαχνει διαφορα μετα απο 4 χρονια, -εφοσον ειναι 15-20% ακριβοτερο- καθοτι οι διαφορες στην καταναλωση δεν ειναι τοσο μεγαλες οσο στις μεγαλυτερες και βαρυτερες κατηγοριες.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#119868 Για την κάλυψη της διαφοράς στην περίπτωση του Asimov θα φτάσουν λογικά περίπου δύο χρόνια:
Δεδομένα:
-15000 χιλιόμετρα το χρόνο σαν ελάχιστο (περισσότερα θα γίνονται, αλλά θα είμαι συντηρητικός όσο γίνεται)
-Τιμές καυσίμων σήμερα:
Αμόλυβδη 95: 1,559€
Diesel : 1,247€
- Μέση κατανάλωση με βενζίνη 6λτ/100 και με diesel 4,5λτ/100 (νομίζω άκρως ρεαλιστικές και οι δύο)
(Δεν υπολογίζω τυχόν αύξηση κάποιου εκ των δύο, γιατί δεν θα βγάλουμε άκρη ποτέ)
Για τα δεδομένα χιλιόμετρα λοιπόν, θα χρειαστεί για καύσιμα κάθε χρόνο (με μικρή στρογγυλοποίηση) :
Βενζίνη: 1400€
Diesel: 850€
Άρα, σε 2 χρόνια και κάτι ψιλά θα κάνει απόσβεση. Αν βάλεις στην εξίσωση πως με το diesel θα μπορεί να κάνει και κοντινά ταξίδια, θα μπορεί να ξεκουράζει και το Focus, κλπ κλπ, είμαι βέβαιος πως αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά με την τιμή του καυσίμου, πως σε λιγότερο από 2 χρόνια θα έχει ρεφάρει το παραπάνω ποσό. Επίσης, μιλάμε για ένα πολύ πιο γρήγορο και ευχάριστο αυτοκίνητο, πέρα από το οικονομικό.
:rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Anonymous Founder έγραψε: Για την κάλυψη της διαφοράς στην περίπτωση του Asimov θα φτάσουν λογικά περίπου δύο χρόνια:
Δεδομένα:
-15000 χιλιόμετρα το χρόνο σαν ελάχιστο (περισσότερα θα γίνονται, αλλά θα είμαι συντηρητικός όσο γίνεται)
-Τιμές καυσίμων σήμερα:
Αμόλυβδη 95: 1,559€
Diesel : 1,247€
- Μέση κατανάλωση με βενζίνη 6λτ/100 και με diesel 4,5λτ/100 (νομίζω άκρως ρεαλιστικές και οι δύο)
(Δεν υπολογίζω τυχόν αύξηση κάποιου εκ των δύο, γιατί δεν θα βγάλουμε άκρη ποτέ)
Για τα δεδομένα χιλιόμετρα λοιπόν, θα χρειαστεί για καύσιμα κάθε χρόνο (με μικρή στρογγυλοποίηση) :
Βενζίνη: 1400€
Diesel: 850€
Άρα, σε 2 χρόνια και κάτι ψιλά θα κάνει απόσβεση. Αν βάλεις στην εξίσωση πως με το diesel θα μπορεί να κάνει και κοντινά ταξίδια, θα μπορεί να ξεκουράζει και το Focus, κλπ κλπ, είμαι βέβαιος πως αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά με την τιμή του καυσίμου, πως σε λιγότερο από 2 χρόνια θα έχει ρεφάρει το παραπάνω ποσό. Επίσης, μιλάμε για ένα πολύ πιο γρήγορο και ευχάριστο αυτοκίνητο, πέρα από το οικονομικό.

Αν διαβασες πιο πριν, σε οτι με αφορα τουλαχιστον, τα 4 χρονια αποσβεσης, αναφερθηκαν για διαφορα τιμης 15-20% παραπανω στην περιπτωση αγορας ενος αντιστοιχου μικρου σε diesel.

Eαν στην Fiat οι προσφορες για καινουργιο παντα (οχι αγγελιες-πινακιδωμενα, ακομα και με 0 χλμ, γιατι αντιστοιχα πιο φτηνα, και αναλογως το στοκ, μπορει να βρεις και σε i10...) ειναι τετοιες που φτανουν την διαφορα σε αντιστοιχου εξοπλισμου εκδοσεις με το βενζινοκινητο 1,200αρη I10, στο χιλιαρικο (ευρω) παραπανω για το Fiat, τοτε οκ, προφανως και το Panda M-jet ειναι η καλυτερη επιλογη.

Για τα υπολοιπα, εξαρταται. Γρηγορο στην πολη, γενικα σε ρεπριζ, ναι φυσικα και θα ειναι, πιο ευχαριστο-ησυχο σε καποιο κοντινο ταξιδι, δεν νομιζω οτι θα ειναι. Ο 4κυλινδρος βενζινης του i10 ειναι σιγουρα πιο ησυχος...
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#119882 Πάντως είναι 100% βέβαιο ότι θα αλλάξει κάτι στις τιμές των καυσίμων και παράλληλα θα μπει και κάτι σαν πρόστιμο στα diesel.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#119889 Δεν καταλαβαίνω τα ποσοστά σου για να σου πω την αλήθεια, εγώ αυτό που έχω κάνω αφορά ΚΑΘΕ αυτοκίνητο ουσιαστικά σε αυτή την κατηγορία.
Τα χιλιόμετρα, οι τιμές και οι καταναλώσεις για όλα είναι αυτές. Επομένως, είναι ένας εύκολος μπούσουλας για να καταλάβει κάποιος πόσο και αν συμφέρει ένα diesel.
Στην περίπτωση λοιπόν του Asimov, όπου βρίσκει διάφορα Panda πινακιδωμένα (σε αντίθεση με i10 που δεν έχω βρει κανένα στο Car.gr), θα πρέπει να πληρώσει 1.5Κ παραπάνω για το Diesel Panda.
E, εύκολα βγαίνει πως η επιλογή είναι πάνω κάτω μονόδρομος. Ακόμη και σε ταξίδι που λες, παρόλο που αντιπαθώ σφόδρα τα diesel, αποκλείεται να είναι καλύτερο ένα αναιμικό 1000άρι από την μοτερούκλα της Fiat (το ίδιο μοτέρ φτάνει τα 100 άλογα σε άλλα μοντέλα).
Asimov έγραψε:Πάντως είναι 100% βέβαιο ότι θα αλλάξει κάτι στις τιμές των καυσίμων και παράλληλα θα μπει και κάτι σαν πρόστιμο στα diesel.

ΟΚ, αυτό σημαίνει πως η απόσβεση δεν θα γίνει σε 2 χρόνια, αλλά σε 3; Σε 4; Νομίζω πως βάζω πάρα πολύ, αλλά λέμε (μην ξεχνάς πως η διαφορά είναι μόλις 1500€). Ακόμη κι έτσι, όλα αυτά τα χρόνια θα έχεις ένα καλύτερο αυτοκίνητο, ενώ θα έχει και πανεύκολη μεταπώληση.