Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#118689 Και εγώ i10 1,2 θα έλεγα,πιο αυτοκίνητο από το aygo.Δες και το Skoda πάντως το up που το έχω οδηγήσει μου φάνηκε αρκετά συμπαθητικό οδηγική έχει κάτι τσιπιες όμως που σίγουρα δεν θα έχει το i10.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#118965 Πηγαμε και ειδαμε αμαξια. Τα ειδαμε σχεδον ολα :lol: Οδηγησαμε κιολας το... Skoda :shifty:
Καταταξη δικη μου:
1) i10
2) Citigo
3) Aygo
Το i10 ειναι σαν αυτοκινητο μεγαλυτερης κατηγοριας σε χωρους και ποιοτητα εσωτερικου. Το Citigo ειναι επισης πολυ ποιοτικο, με λιγο μικροτερους χωρους και στα λεφτα του i10 το παιρνεις με αυτοματο κιβωτιο, που το οδηγησαμε κιολας και μου φανηκε συμπαθητικο (για αυτοματο). Αλλιως ειναι 400 ευρω φτηνοτερο. Το Aygo ειναι το πιο ομορφο, αλλα εχει τους μικροτερους χωρους απο ολα και δειχνει πιο φτωχο. Η τιμη του ειναι 100 ευρω κατω απο αυτη του i10. Εγγυηση 5, 4 και 6 (ηλεκτρικα 3) χρονια αντιστοιχα. Στη Skoda ρωτησα για τα service: σου δινουν εγγυηση τιμης: 85 ευρω το service των 15.000 χλμ και 145 ευρω το service των 30.000 χλμ . Ειναι μια ενδειξη.
Oι φτηνιες που υπηρχαν στην προηγουμενη γενια των τριδυμων εχουν περιοριστει πολυ, αλλα τα πισω παραθυρα εξακολουθουν να ειναι με μεντεσεδες (το ιδιο και στο Skoda) :thumbsdown:
Panda με κατω απο 11 χιλιαρικα ΔΕΝ υπαρχει, στην αντιπροσωπεια που πηγα (Γλυφαδα) μου προτειναν να αγορασω το... Lancia και γενικα μου εδωσαν την εντυπωση οτι δεν θελουν να (το) πουλησουν :s_wacko
Το Twingo δεν μου αρεσε μεσα-εξω, ειναι ενα μυστηριο ο κινητηρας-κινηση πισω και ειναι και πιο ακριβο (κοντευει 11 χιλιαδες)
Το C1 και το 108 ειναι κατα τα λοιπα ιδια με το Aygo (αλλα λιγο πιο ασχημα), με μονη ουσιαστικη διαφορα οτι εξοπλιζονται και με κινητηρα 1.2 που μαλιστα η Citroen τον επιδοτει και τον πουλαει στην ιδια τιμη με τον 1.0 (αλλα 300 ευρω πανω απο το Aygo). To 108 βγαινει ακομα πιο ακριβο, δεν εχει νοημα, απορριφθηκε.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#118980 Εγω μαλλον στο Shitigo θα κατεληγα. Ψαξε αν εχει τπτ θεματακια το αυτοματο που πιστευω θα ειναι καλη φαση για κινηση στην πολη.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#119021 To αυτόματο του Skoda διαβάζω πως είναι πολύ αργό και αλλοπρόσαλλο. Αν το έχουν διορθώσει, θα έλεγα μην το σκεφτείς δεύτερη φορά, πάρε αυτόματο.
Αν και τα κορεάτικα μπορείς να τα πάρεις με αυτόματο, να τα πάρεις.
Γενικώς, μην πάρεις τέτοιο κουβαδάκι με χειροκίνητο, θα σας ξεκουράζει πολύ το αυτόματο, μέσα στην πόλη είναι μεγάλη ιστορία.
:rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#119324 Το είχα διαβάσει για το αυτόματο Citigo, αλλά δεν πρόλαβα να το διαπιστώσω, γιατί εγώ το πήρα ελάχιστα. Κανουν το εξής: το διαφημίζουν στην ίδια τιμή με το χειροκίνητο, αλλά, όταν πας εκεί, σου δίνουν το χειροκίνητο με μεγαλύτερη έκπτωση :lol:
Τα υπόλοιπα αυτόματα βγαίνουν πολύ ακριβότερα (1000-1500) οπότε δεν τα κοιτάμε. Τα φοβάμαι και λίγο για μελλοντική ευπάθεια.
Χτες οδήγησα το i10. Το λες άνετα μια κατηγορία επάνω :hmmm: Έχει κάνει μεγάλη πρόοδο σε όλα τα επίπεδα. Αν αποφάσιζα εγώ, θα έπαιρνα αυτό :ninja: Βέβαια ήταν το 1.2, που πήγαινε σφαίρα.
Αυτός εδώ: http://www.autoblog.gr/2014/12/08/test- ... i-i10-1-2/ (τον ξέρει κανείς; ), ενθουσιάστηκε επίσης.
Τώρα μένει να οδηγήσουμε το Aygo, που όμως εκεί που πήγαμε (Νέος Κηφισός στον Α. Δημήτριο) το έχουν για test-drive μόνο σε... αυτόματο :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Asimov έγραψε:Το είχα διαβάσει για το αυτόματο Citigo, αλλά δεν πρόλαβα να το διαπιστώσω, γιατί εγώ το πήρα ελάχιστα. Κανουν το εξής: το διαφημίζουν στην ίδια τιμή με το χειροκίνητο, αλλά, όταν πας εκεί, σου δίνουν το χειροκίνητο με μεγαλύτερη έκπτωση :lol:
Τα υπόλοιπα αυτόματα βγαίνουν πολύ ακριβότερα (1000-1500) οπότε δεν τα κοιτάμε. Τα φοβάμαι και λίγο για μελλοντική ευπάθεια.
Χτες οδήγησα το i10. Το λες άνετα μια κατηγορία επάνω :hmmm: Έχει κάνει μεγάλη πρόοδο σε όλα τα επίπεδα. Αν αποφάσιζα εγώ, θα έπαιρνα αυτό :ninja: Βέβαια ήταν το 1.2, που πήγαινε σφαίρα.
Αυτός εδώ: http://www.autoblog.gr/2014/12/08/test- ... i-i10-1-2/ (τον ξέρει κανείς; ), ενθουσιάστηκε επίσης.
Τώρα μένει να οδηγήσουμε το Aygo, που όμως εκεί που πήγαμε (Νέος Κηφισός στον Α. Δημήτριο) το έχουν για test-drive μόνο σε... αυτόματο :lol:

Τα αυτόματα με μετατροπέα ροπής, είναι τρομακτικά αξιόπιστα και ουσιαστικά εκτός από λάδια, δεν ασχολείσαι ποτέ. Τέτοια παλιά είχαν οι κορεάτες, δεν ξέρω πια αν το έχουν γυρίσει στα αυτοματοποιημένα χειροκίνητα, που είναι πιο αργά από τα πρώτα στις αλλαγές (και λιγότερο ομαλά), αλλά λόγω του ότι είναι στην ουσία ένα χειροκίνητο με ρομποτικό βραχίονα, είναι εξίσου οικονομικά.
Τα αυτόματα με μετατροπέα ροπής, θα κάψουν παραπάνω, ειδικά στην κίνηση.
Το Citigo, έχει σίγουρα ρομποτικό, το Aygo το ίδιο (και έχει και την φήμη του πιο αργού απ' όλα, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι).
Εμένα απ' όλα αυτά, το Panda μου κάνει το κλικ, δείχνει μια κατηγορία πάνω, αλλά αντιλαμβάνομαι πως είναι ακριβό.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#119349 Το Panda το προτείνει ανεπιφύλακτα ο ililias aka 2014 (όταν δεν ασχολείται με τα του ΣΥΡΙΖΑ). Έχει το προηγούμενο μοντέλο σε πετρέλαιο, είναι ευχαριστημένος κλπ κλπ.
Η αντιπροσωπεία το φέρνει σε 1.2 ατμόσφαιρα (φοράει τον παμπάλαιο fire), 0.9 twinair και 1.3 diesel. Για twinair και diesel ξεφεύγουμε πολύ στην τιμή οπότε δεν το συζητάμε. Πάμε στον fire λοιπόν. Σε αυτόν έχουν μια έκδοση που, εντελώς θεωρητικά, βγαίνει με το κλειδί στο χέρι κοντά στα 9 χιλιάρικα, μια έκδοση που έχει διάφορες φτήνιες στον βασικό εξοπλισμό (πχ είναι το μoναδικό χωρίς ESP και κεντρικό κλείδωμα), αλλά που και να ήθελες να την πάρεις, δεν υπάρχει! Την έχουν μόνο για τη διαφήμιση. Αν την κάνεις παραγγελία κοστίζει 10+ και δεδομένων των ελλείψεων σε σχέση με τον ανταγωνισμό (και του παλιού κινητήρα), δεν αξίζει τον κόπο. Επίσης στην αντιπροσωπεία που πήγα εγώ (Γλυφάδα) ο πωλητής ήταν αδιάφορος και μου μιλούσε συνέχεια για το Ypsilon (που δεν μας άρεσε), γιατί, λέει, εκεί είναι και εισαγωγείς και είναι πιο ευέλικτοι :lol: Δεν είδα και μεγάλο δίκτυο αντιπροσώπων και δεν μου πολυάρεσε αυτό (εκτός της Γλυφάδας, σε λογική απόσταση, δεν έχει απολύτως τίποτα :hmmm: )
Ο ililias με πρότρεψε, ό,τι πάρω, να το κοιτάξω από κάτω. Τι εννοεί, δεν πολυκατάλαβα, εγώ τα κοίταξα όλα καλού-κακού :lol: , αλλά δεν έγινα σοφότερος :lol:
Άβαταρ μέλους
By gianik
#119361 Asimov
προσωπικά θα κατέληγα και εγώ στο i10.
μία μόνο παράμετρος με χαλάει , οι συνδυασμοί χρωμάτων που έχει όσον αφορά το μαλακό πλαστικό του ταμπλό (κάπου είδα ένα κακάσχημο γαλάζιο.. :lipsealed: ).
Για χρώμα θα διάλεγα το silky beige
http://www.hyundai.gr/App_Upload/0(9).png.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Asimov έγραψε:Το Panda το προτείνει ανεπιφύλακτα ο ililias aka 2014 (όταν δεν ασχολείται με τα του ΣΥΡΙΖΑ). Έχει το προηγούμενο μοντέλο σε πετρέλαιο, είναι ευχαριστημένος κλπ κλπ.
Η αντιπροσωπεία το φέρνει σε 1.2 ατμόσφαιρα (φοράει τον παμπάλαιο fire), 0.9 twinair και 1.3 diesel. Για twinair και diesel ξεφεύγουμε πολύ στην τιμή οπότε δεν το συζητάμε. Πάμε στον fire λοιπόν. Σε αυτόν έχουν μια έκδοση που, εντελώς θεωρητικά, βγαίνει με το κλειδί στο χέρι κοντά στα 9 χιλιάρικα, μια έκδοση που έχει διάφορες φτήνιες στον βασικό εξοπλισμό (πχ είναι το μoναδικό χωρίς ESP και κεντρικό κλείδωμα), αλλά που και να ήθελες να την πάρεις, δεν υπάρχει! Την έχουν μόνο για τη διαφήμιση. Αν την κάνεις παραγγελία κοστίζει 10+ και δεδομένων των ελλείψεων σε σχέση με τον ανταγωνισμό (και του παλιού κινητήρα), δεν αξίζει τον κόπο. Επίσης στην αντιπροσωπεία που πήγα εγώ (Γλυφάδα) ο πωλητής ήταν αδιάφορος και μου μιλούσε συνέχεια για το Ypsilon (που δεν μας άρεσε), γιατί, λέει, εκεί είναι και εισαγωγείς και είναι πιο ευέλικτοι :lol: Δεν είδα και μεγάλο δίκτυο αντιπροσώπων και δεν μου πολυάρεσε αυτό (εκτός της Γλυφάδας, σε λογική απόσταση, δεν έχει απολύτως τίποτα :hmmm: )
Ο ililias με πρότρεψε, ό,τι πάρω, να το κοιτάξω από κάτω. Τι εννοεί, δεν πολυκατάλαβα, εγώ τα κοίταξα όλα καλού-κακού :lol: , αλλά δεν έγινα σοφότερος :lol:

Ο "παμπάλαιος" FIRE, είναι μια χαρά μοτέρ ακόμη και σήμερα, απλώς δεν έχει την υψηλή απόδοση που έχουν οι σύγχρονοι. Είναι ροπάτος, εξαιρετικά αξιόπιστος και δεν έχεις κανέναν λόγο να μην τον προτιμήσεις από τον 1000άρη των ανταγωνιστών. Δεν ξέρω τι παίζει με τα τέλη κυκλοφορίας βέβαια...
Σημαντικό: στο Car.gr κοίταξες για πινακιδωμένα; Βάλε το αυτοκίνητο που σε ενδιαφέρει και βάλε 0 χλμ, θα εκπλαγείς υποθέτω από αυτά που μπορείς να βρεις.
Πχ για Panda
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6299589/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6226152/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4464250/
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#119373 Ναι, τα έχω υπ' οψη. Θα πάω στον Σφακιανάκη στο Περιστέρι, έτσι κι αλλιώς, μια μέρα που θα φεύγω από τη δουλειά. Τα άλλα 2 δεν αξίζουν τον κόπο γιατί κοστίζουν σχεδόν 10 (όσο και όλα τα άλλα δλδ) και το δεύτερο είναι σίγουρα test-drive.
Είναι λίγο κοροϊδία γιατί έχουν αυτή τη διαφήμιση: http://www.fiat.gr/gr/prosfores που τάχαμου το πουλάνε 8400+έξοδα (και εννοείται ότι για τη δουλειά που το θέλω είναι άψογο), αλλά όταν πας από εκεί σου λένε ιστορίες γι' αγρίους.
Το Hyundai, αν το πάρουμε, θα το πάρουμε λευκό (πιθανότατα οτιδήποτε και να πάρουμε)
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Asimov έγραψε:Ναι, τα έχω υπ' οψη. Θα πάω στον Σφακιανάκη στο Περιστέρι, έτσι κι αλλιώς, μια μέρα που θα φεύγω από τη δουλειά. Τα άλλα 2 δεν αξίζουν τον κόπο γιατί κοστίζουν σχεδόν 10 (όσο και όλα τα άλλα δλδ) και το δεύτερο είναι σίγουρα test-drive.
Είναι λίγο κοροϊδία γιατί έχουν αυτή τη διαφήμιση: http://www.fiat.gr/gr/prosfores που τάχαμου το πουλάνε 8400+έξοδα (και εννοείται ότι για τη δουλειά που το θέλω είναι άψογο), αλλά όταν πας από εκεί σου λένε ιστορίες γι' αγρίους.
Το Hyundai, αν το πάρουμε, θα το πάρουμε λευκό (πιθανότατα οτιδήποτε και να πάρουμε)

Το χρηματοδοτικό της FIAT ισχύει όπως το λένε; Με 0% επιτόκιο; Γιατί αν είναι έτσι, έχεις κάποιο (μικρό) κέρδος για κάθε χρόνο... Χοντρικά, στα 3 χρόνια είναι γύρω στα 400€ δηλαδή, αν δεν δώσεις όλο το ποσό από την αρχή.
Βέβαια, εσύ είσαι ΔΥ και έχεις λεφτά, οπότε τι λέω κι εγώ τώρα, θα με μαλώσει και ο Ηλίας! :s_crazy :lol:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#119395 Αυτό δεν το ξέρω. Δε ρώτησα για μπανάλ χρηματοδοτικά, ρέει το χρήμα, τι να λέμε τώρα :lol:

edit: ΑΝ ισχύει αυτό που γράφουν στο site, όχι, για το Panda δεν ισχύει. Αλλά η αλήθεια είναι πως μετά από όλα αυτά δεν τους έχω εμπιστοσύνη :x
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#119398 Asimov ρώτα και σε άλλες αντιπροσωπείες.

Εγώ στο τότε δίκτυο AR είχα δει φοβερές διαφορές και σε αντιμετώπιση και σε προσφορές που έκαναν.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#119404 Έλα που δεν έχει πολλές αντιπροσωπείες...
Αutoone, που ήδη πήγα, Σφακιανάκης, Σαρακάκης και τέλος.