Χρήστος Λάππας έγραψε:Ανακεφαλαίωση:
Από την στιγμή που κάποιος είναι 100% συνεπής στις υποχρεώσεις του προς ένα κράτος που αλλάζει γνώμη για το τι πρέπει να πληρώνει ο φορολογούμενος από τον ένα μήνα στον άλλο και πάντα με χαμένη την τσέπη του, θεωρώ απόλυτα λογικό, δίκαιο και συνεπές να χρησιμοποιεί τις παροχές του.
Απ'ότι βλέπω ακολουθούμε την υπερασπιστική γραμμή Βουλγαράκη...

Bitch please!
Το ίδιο ακριβώς με σένα λένε και κάτι τυπάκια σαν τον εικονιζόμενο.
Γιατί να ξέρεις, όλα νόμιμα τα παίρνουν. Και τον παχυλό μισθό (άσχετα αν δεν τον αξίζουν) τους, και τις βαρβάτες εισφορές πληρώνουν μέχρι κεραίας, και τη φορολογία εισοδήματος (από το μισθό που άδικα παίρνουν, αλλά είπαμε: νόμιμα). Απόλυτα λογικό, δίκαιο και συνεπές λοιπόν, να βγαίνουν στη σύνταξη στα 50 (νόμιμα είπαμε!), να παίρνουν ένα γερό εφάπαξ επιπέδου Ferrari (αφού είπαμε, πλήρωσαν νομιμότατα εισφορές από το μισθό τους. Άλλο το αν δεν τον άξιζαν παραγωγικά). Νομιμότατα παίρνουν και τη βαρβάτη σύνταξη, έστω και αν η συνεισφορά τους στο ΑΕΠ ήταν ένα μύδι και μισό.
Αυτό φυσικά δεν κάνει τον κάθε Φωτόπουλο εντάξει, απλά κάνει εσένα υποκριτή. Συνέχισε τώρα να βαυκαλίζεσαι με τα τσιτάτα του Πορδοσάλτε και τα κλασσικά εικονογραφημένα του Παπαρατηρητηρίου για το κράτος βδέλλα που με τους φόρους του δεν σε αφήνει να πάρεις εκείνο το Πατέκ Φιλίπ, όσο κάθεσαι και εισπράττεις το επίδομα αεργίας (sic) που -heaven forbid- σίγουρα δικαιούσαι!

Το ότι είμαι ένθερμος υποστηρικτής ενός μικρότερου κράτους και λιγότερων φόρων δεν σημαίνει ότι μέχρι να υπάρξει ένα τέτοιο (αν υπάρξει ποτέ) θα πρέπει να αποτελώ το γαλαντόμο θύμα που ΚΑΙ θα ξεζουμίζεται στους φόρους ΚΑΙ θα αρνείται τις πενιχρές παροχές που δικαιούται.
Λογικό επιχείρημα. Βέβαια όταν χρησιμοποιεί τον ίδιο ακριβώς συλλογισμό λχ. ένας κομμουνιστής σαν τον realzeus λέγοντας λίγο πολύ "Δεν είμαι υποστηρικτής αυτού του συστήματος, αλλά εφόσον είμαι αναγκασμένος να ζω μέσα σε αυτό τότε προφανώς και θα λειτουργώ με τους κανόνες του", η μόνιμη επωδός σας είναι "Τράβα στη Β. Κορέα, αλλιώς είσαι υποκριτής".

που τώρα μας τελείωσε , με τον κάθε δεκοτζή που εκβίαζε το κοινωνικό σύνολο κατεβάζοντας τον διακόπτη , γιά να μας κλέψει μισθούς , δώρα και πρόωρες υπέρογκες συντάξεις .
, επειδή κάποιοι εκμεταλλευόμενοι την περιουσία την οποία είχαν η κληρονόμησαν , κάποια στιγμή αγόρασαν ένα ακριβό αμάξι , η έκαναν διακοπές .