Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Zorz
Χρήστος Λάππας έγραψε:Ανακεφαλαίωση:

Από την στιγμή που κάποιος είναι 100% συνεπής στις υποχρεώσεις του προς ένα κράτος που αλλάζει γνώμη για το τι πρέπει να πληρώνει ο φορολογούμενος από τον ένα μήνα στον άλλο και πάντα με χαμένη την τσέπη του, θεωρώ απόλυτα λογικό, δίκαιο και συνεπές να χρησιμοποιεί τις παροχές του.

Απ'ότι βλέπω ακολουθούμε την υπερασπιστική γραμμή Βουλγαράκη...

Εικόνα
Bitch please!

Το ίδιο ακριβώς με σένα λένε και κάτι τυπάκια σαν τον εικονιζόμενο. :hmmm:
Γιατί να ξέρεις, όλα νόμιμα τα παίρνουν. Και τον παχυλό μισθό (άσχετα αν δεν τον αξίζουν) τους, και τις βαρβάτες εισφορές πληρώνουν μέχρι κεραίας, και τη φορολογία εισοδήματος (από το μισθό που άδικα παίρνουν, αλλά είπαμε: νόμιμα). Απόλυτα λογικό, δίκαιο και συνεπές λοιπόν, να βγαίνουν στη σύνταξη στα 50 (νόμιμα είπαμε!), να παίρνουν ένα γερό εφάπαξ επιπέδου Ferrari (αφού είπαμε, πλήρωσαν νομιμότατα εισφορές από το μισθό τους. Άλλο το αν δεν τον άξιζαν παραγωγικά). Νομιμότατα παίρνουν και τη βαρβάτη σύνταξη, έστω και αν η συνεισφορά τους στο ΑΕΠ ήταν ένα μύδι και μισό.

Αυτό φυσικά δεν κάνει τον κάθε Φωτόπουλο εντάξει, απλά κάνει εσένα υποκριτή. Συνέχισε τώρα να βαυκαλίζεσαι με τα τσιτάτα του Πορδοσάλτε και τα κλασσικά εικονογραφημένα του Παπαρατηρητηρίου για το κράτος βδέλλα που με τους φόρους του δεν σε αφήνει να πάρεις εκείνο το Πατέκ Φιλίπ, όσο κάθεσαι και εισπράττεις το επίδομα αεργίας (sic) που -heaven forbid- σίγουρα δικαιούσαι! :metalo: :inlove:

Εικόνα

Το ότι είμαι ένθερμος υποστηρικτής ενός μικρότερου κράτους και λιγότερων φόρων δεν σημαίνει ότι μέχρι να υπάρξει ένα τέτοιο (αν υπάρξει ποτέ) θα πρέπει να αποτελώ το γαλαντόμο θύμα που ΚΑΙ θα ξεζουμίζεται στους φόρους ΚΑΙ θα αρνείται τις πενιχρές παροχές που δικαιούται.

Λογικό επιχείρημα. Βέβαια όταν χρησιμοποιεί τον ίδιο ακριβώς συλλογισμό λχ. ένας κομμουνιστής σαν τον realzeus λέγοντας λίγο πολύ "Δεν είμαι υποστηρικτής αυτού του συστήματος, αλλά εφόσον είμαι αναγκασμένος να ζω μέσα σε αυτό τότε προφανώς και θα λειτουργώ με τους κανόνες του", η μόνιμη επωδός σας είναι "Τράβα στη Β. Κορέα, αλλιώς είσαι υποκριτής". :metalo:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#118080 Πολύ σωστός zorz, ειδικά στο τελευταίο.
Άβαταρ μέλους
By criuser
#118089 Εντάξει , του την έπεσε το γνωστό παρεάκι του Λάππα , επειδή παίρνει το επίδομα που δικαιούται , ενώ έχει εισοδήματα από ενοίκια , περιουσία κλπ. Τον σύγκρινε το παρεάκι του "Δεν κυβερνήσαμε ποτέ" :lol: που τώρα μας τελείωσε , με τον κάθε δεκοτζή που εκβίαζε το κοινωνικό σύνολο κατεβάζοντας τον διακόπτη , γιά να μας κλέψει μισθούς , δώρα και πρόωρες υπέρογκες συντάξεις . :rtfm:
Δηλαδή τι έπρεπε να κάνει ο καθένας που γιά 2 μήνες τον χρόνο δεν έχει δουλειά ? Να χαρίσει στο κράτος το επίδομα ανεργίας που δικαιούται ?

Μετά του την πέσατε γιά τα ιδιαίτερα . Αληθές και γνωστό πρόβλημα η φοροδιαφυγή στην χώρα . Αλλά προφανώς ιδιαίτερα δεν κάνουν μόνο οι φιλελεύθεροι , οι έχοντες 325 και οι έχοντες περιουσία , αλλά χιλιάδες κόσμος .

Υπάρχει άτομο , αριστερός , καλός φροντιστής που πληρώνει ΟΑΕΕ και δεν έχει εισοδήματα , αφού τα ιδιαίτερα είναι πάντα μαύρα . Αυτός θα έχει άλλη αντιμετώπιση από το παρεάκι ?

Ο εκπαιδευτικός του δημοσίου που κάνει επίσης ιδιαίτερα , προφανώς μαύρα και ανταγωνίζεται αθέμιτα γιατί βρίσκει πιό εύκολα πελάτες , τους απλούς φροντιστηριάδες , γιά το παρεάκι , τι κατηγορία είναι ?

Ο άλλος των δημοσίων έργων , λέει ότι δεν μπορεί να εισπράξει μαύρα από το δημόσιο . Σωστά . Να δείξει ανύπαρκτα έξοδα όμως ? :whistlink:

Ολοι λοιπόν στο τσουβαλάκι του Πάγκαλου , ότι μαζί τα φάγαμε :s_sarcastic , επειδή κάποιοι εκμεταλλευόμενοι την περιουσία την οποία είχαν η κληρονόμησαν , κάποια στιγμή αγόρασαν ένα ακριβό αμάξι , η έκαναν διακοπές .

Ο λαικισμός δεν αποδίδει πλέον , αφού ο διαχωρισμός μεταξύ παιδιών του κράτους και αποπαίδων του κράτους , είναι πλέον η νέα διαφοροποίηση .

Κάθε πολίτης κρίνει πλέον με βάση το ατομικό του συμφέρον , γιατί το κράτος δεν μοίρασε την κρίση δίκαια . Ετσι οι διαφοροποιήσεις θα είναι ακραίες και οι διαφωνίες έντονες .
Άβαταρ μέλους
By Arrow
#118092 ΕΛΕΟΣ με τη ζωή του ΧΛ και τις δασκάλες που κάνουν το Μακεδονικό Αγώνα! Το θρεντ έχει τίτλο τέλη κυκλοφορίας
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
drdino έγραψε:Πολύ σωστός zorz, ειδικά στο τελευταίο.

Εεεεε, ΟΧΙ.

Εγώ ΚΑΙ πληρώνω τους άπειρους φόρους ΚΑΙ αποδέχομαι τις ασφαλιστικές δικλείδες (για τις οποίες προκαλώ οποιονδήποτε να βρει ένα γραπτό μου στο οποίο να έχω ζητήσει να καταργηθούν για οποιονδήποτε).

Ναι, θέλω ένα μικρότερο κράτος, ναι, πιστεύω ότι θα είναι καλύτερο για όλους, αλλά όσο υπάρχει αυτό που έχουμε, ακολουθώ τους κανόνες του.

Το ΚΚΕ μαζί με το ΠΑΜΕ, ΔΕΝ κάνει το ίδιο, not by a long shot. Απαιτεί από τις άλλες επιχειρήσεις, αλλά όχι απ' τις δικές τους να ΜΗΝ λειτουργούν βάσει των νόμων της αγοράς. Ενεργά δεν επιτρέπει στην ελεύθερη αγορά να λειτουργεί βάσει των νόμων, αποκλείοντας ακόμα και την πρόσβαση σε αυτές, ενώ για τις δικές του λέει ότι... "δεν γίνεται αλλιώς" όπως γράφτηκε εδώ.

Δεν είναι και τόσο δύσκολο να κατανοήσει κανείς την διαφορά μεταξύ του
δεν μου αρέσει ένα σύστημα, αλλά σέβομαι τους κανόνες του όσο ισχύουν

και του
δεν μου αρέσει ένα σύστημα και εμποδίζω τους άλλους να το εφαρμόζουν, αλλά όταν έρθουν τα δύσκολα το χρησιμοποιώ ως δικαιολογία

Τα υπόλοιπα είναι για να έχουμε να την λέμε.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
criuser έγραψε:....

Κανένας από αυτούς που περιγράφεις δεν ήρθε εδώ να γκρινιάξει για τα τέλη που πληρώνει.
Αν το κάνει, μάλλον δε θα έχει διαφορετική αντιμετώπιση.

Πάντοτε του δίνετε πολιτική χροιά ή μάλλον κομματική. Δεν ξέρω αν είναι κάποιο διεστραμμένο χόμπι ή αν γενικά με τη ζωή σας έχετε θεματάκια. Η ουσία είναι ότι υπάρχουν καλοί και κακοί τόσο αριστεροί όσο και δεξιοί.
Οι καλοί της αντίθετης φιλοσοφίας μπορεί να μη σας γουστάρουν αλλά είναι τίμιοι σε αυτό που λένε και αυτό που πιστεύουν, οι δε κακοί, μπορεί να σας γουστάρουν από ιδεολογία αλλά οι πράξεις τους να τους καθιστούν καθίκια και βάρη της κοινωνίας. Είστε διατεθημένοι να υποστηρίξετε τους τελευταίους μόνο και μόνο επειδή "ανήκουν" στο χώρο που αυτοπροσδιορίζεστε;
Εγώ όχι και πολύ περισσότερο δε θα λογοδοτήσω για κανέναν από αυτούς που ψηφίζουν το ίδιο κόμμα με εμένα.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#118121 Ποιο είναι το γνωστό παρεάκι? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#118123 Παίδες στο σωστό και δομημένο (ΝΟΤ) αντίλογο προς το Λάππα δεν έχετε γράψει πουθενά ότι έχει μικρή σε ηλικία γκόμενα.
Παράλειψη. :rtfm: :rtfm:

Κατά τ' άλλα:
- Το επίδομα που παίρνει ο Λάππας είναι ουσιαστικά μέρος των αποδοχών του.
Αν το κράτος υποχρέωνε τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων-φροντιστηρίων κλπ να πληρώνουν 12μηνο, δεν θα το έπαιρνε.
- ΑΝ έβγαινε το κράτος και έλεγε (σωστά) όσοι έχουν άλλα εισοδήματα άνω του τάδε ορίου δεν δικαιούνται επίδομα και ο Λάππας γκρίνιαζε ΤΟΤΕ να τον κράζατε.
Απ' ότι κατάλαβα (στον καταιγισμό των σεντονιών) δεν έγινε κάτι τέτοιο, οπότε εν ολίγοις ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΠΠΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ; :dizzy: :dizzy: :dizzy: :dizzy:
Είναι σαν να ζητάτε από ΔΥ με τρελές καταθέσεις ή άλλα εισοδήματα να επιστρέψουν οικειοθελώς μέρος του μισθού τους --> πολύ λογικό... :dizzy: :dizzy: :dizzy:
- @ΧΛ
Η πεμπτουσία του καπιταλισμού είναι να πει "δεν μου φτάνουν τα κουκιά για να πάρουν όλοι οι άνεργοι όσο πρέπει --> εξορθολογισμός με αποτέλεσμα όσοι έχουν άλλα εισοδήματα από ένα ύψος και άνω ΔΕΝ δικαιούνται επίδομα".
Απλά στο αναφέρω πριν προλάβεις να ευαγγελιστείς καμιά συριζιά. :lol: :lol: :lol:

Επίσης στο συγκεκριμένο τοπικό μπαίνουν για να κλαφτούν οι κάτοχοι φτηνών αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού που πληρώνουν ένα γαμωτζηπ ΚΙΑ λες και είναι Cayenne.
Οι κάτοχοι ακριβών αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού όπως και να αλλάξει το σύστημα θα πληρώνουν πολλά ...μέχρι να λειτουργήσει σωστά ο φοροεισπραχτικός μηχανισμός (ζήσε Μάη μου) και τα τέλη δεν αποτελούν φορολογία.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
EDDIE_147 έγραψε:- @ΧΛ
Η πεμπτουσία του καπιταλισμού είναι να πει "δεν μου φτάνουν τα κουκιά για να πάρουν όλοι οι άνεργοι όσο πρέπει --> εξορθολογισμός με αποτέλεσμα όσοι έχουν άλλα εισοδήματα από ένα ύψος και άνω ΔΕΝ δικαιούνται επίδομα".
Απλά στο αναφέρω πριν προλάβεις να ευαγγελιστείς καμιά συριζιά. :lol: :lol: :lol:

Η πεμπτουσία του καπιταλισμού είναι να πληρώνεσαι μόνο όταν κάνεις δουλειά που χρειάζεται κάποιος άλλος.

Όταν το εφαρμόσουμε και εμείς, δεν θα χρειάζεται να έχουμε τόσους φόρους, ούτε να πληρώνουμε ΟΑΕΔ σε άτομα με άλλα εισοδήματα, γιατί ούτως ή άλλως θα τους μένουν πολύ περισσότερα από τα δικά τους χρήματα στο χέρι.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#118132 Δεν διαφωνώ αλλά αυτό που αναφέρω είναι διαφορετικό κεφάλαιο.

Επειδή έχω σταθεί στη γνωστή ουρά (απόλαυση κατά maltezo :inlove: ) και έχω δει άτομα να ρωτάνε πόσα πεντοδίφραγκα παραπάνω δικαιούνται για 2 ή 3 παιδιά, μπορώ να σου πω ότι είναι 100% δίκαιο να μειώσουν το επίδομα κάποιου που δεν έχει πρόβλημα βιοπορισμού και να το δώσουν σε κάποιον που έχει.

Καλώς ή κακώς αυτός που είναι μακροχρόνια άνεργος και έχει 3 παιδιά ΤΩΡΑ δεν μπορεί να περιμένει 100 χρόνια για να φτιάξει το ΕΛ μπουρδέλο, οπότε έχει μια ελαφρά προτεραιότητα.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Asimov έγραψε:Να σημειώσουμε επίσης οτι τα 600-700, που παίρνει ενας πρωτοδιοριστος καθηγητής σε σχολείο, τα παίρνει για να δουλεύει (πολυ συχνά σε κωλοχώρια ή και σε ακριτικά νησιά το καταχείμωνο και πάντως όχι με τη μαμά και το μπαμπά στο σπιτάκι του) και όχι για να κάθεται.
Επίσης αυτός ο πρωτοδιοριστος εχει περάσει απο την κρησάρα των εξετάσεων για να πάρει αυτήν την θεσούλα, εξετάσεων 1) απο τις οποίες δεν αποκλείεται κάποιος (εξ όσων γνωρίζω τουλαχιστον) και 2) είναι αίμα, δάκρυα κι ιδρώτας για να τις περάσεις, αφού όχι μόνο δεν σου χαρίζεται κάτι, αλλά πρέπει να στρώσεις για τα καλά τον κωλαρίνο σου να διαβάσεις και να σου κόβει κιόλας, όταν τελικά διορίζεται ένας από μερικές εκατοντάδες υποψήφιους.
Ας μη συγκρίνουμε λοιπόν ανόμοια πράγματα.

Καλά, υπάρχουν και οι άλλες περιπτώσεις...πρωτοδιορισμένες σε κωλόνησο, μένει έγκυος...πληρώνεται κανονικά μέχρι και την άδεια εγκυμοσύνης...ξαναμένει έγκυος (ξανά από την αρχή).

Συνολικά 4 χρόνια κάθεται και πληρώνεται (ο Λάππας σας πείραξε) και τελικά...παίρνει μετάθεση για Αθήνα. :vava:
Τελευταία επεξεργασία από Nikos! και 01 Ιουν 2015, 11:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
rx8_drifter έγραψε:To κράτος να ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ιδιώτη το τι θα κανει.

Πολύ παρέα κανεις με την g8777, πρόσεχε.

Από το υπερβολικό rant έχεις ανέβει επίπεδο ΓΚΑΟΥ.
Κρίμα (ειλικρινα και σοβαρά το λέω αυτό).
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
Nikos! έγραψε:Καλά, υπάρχουν και οι άλλες περιπτώσεις...πρωτοδιορισμένες σε κωλόνησο, μένει έγκυος...πληρώνεται κανονικά μέχρι και την άδεια εγκυμοσύνης...ξαναμένει έγκυος (ξανά από την αρχή).
Συνολικά 3 χρόνια κάθεται και πληρώνεται (ο Λάππας σας πείραξε) και τελικά...παίρνει μετάθεση για Αθήνα. :vava:

Καλά, δεν παίζει ούτε αυτό σώνει και καλά...εξαρτάται σε ποιο σκατονήσι είναι... υπάρχουν περιπτώσεις (οι πιο ικανοί, παραδόξως) που επειδή πήγαν σε πιο "καλές" αρχικές μεταθέσεις δε θα γυρίσουν ποτέ πίσω...

Αν και κατα τη γνώμη μου:

Όποιος προσφέρει κρέας (γιατί αυτή τη στιγμή, όποιος κάνει παιδιά στην Ελλάδα προσφέρει κρέας στο βωμό του κράτους) πρέπει να του δίνουν και παράσημο, όχι μόνο άδεια!
Έχεις παιδιά, Νίκο; Εγώ δεν έχω (αν θυμάμαι είμαστε παρόμοια ηλικία) και δεν τολμώ καν να ξεστομίσω τέτοια κουβέντα...

'Εντυε, δεν κατάλαβες καλά... δε ζήτησε κανείς από το ΧΛ ή τον κάθε ΧΛ να κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνει από τη στιγμή που είναι νόμιμο. Όπως έγραψα και παραπάνω και πέρασε στο ντούκου, αν δεν τον γουστάρεις μην τον κάνεις παρέα.
Να μη γκρινιάζει προκλητικά παραπάνω από τους άλλους που εκτός από νόμιμοι μπορεί να είναι και λίγο παρπάνω ηθικοί λέμε...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Nikos! έγραψε:
Asimov έγραψε:Να σημειώσουμε επίσης οτι τα 600-700, που παίρνει ενας πρωτοδιοριστος καθηγητής σε σχολείο, τα παίρνει για να δουλεύει (πολυ συχνά σε κωλοχώρια ή και σε ακριτικά νησιά το καταχείμωνο και πάντως όχι με τη μαμά και το μπαμπά στο σπιτάκι του) και όχι για να κάθεται.
Επίσης αυτός ο πρωτοδιοριστος εχει περάσει απο την κρησάρα των εξετάσεων για να πάρει αυτήν την θεσούλα, εξετάσεων 1) απο τις οποίες δεν αποκλείεται κάποιος (εξ όσων γνωρίζω τουλαχιστον) και 2) είναι αίμα, δάκρυα κι ιδρώτας για να τις περάσεις, αφού όχι μόνο δεν σου χαρίζεται κάτι, αλλά πρέπει να στρώσεις για τα καλά τον κωλαρίνο σου να διαβάσεις και να σου κόβει κιόλας, όταν τελικά διορίζεται ένας από μερικές εκατοντάδες υποψήφιους.
Ας μη συγκρίνουμε λοιπόν ανόμοια πράγματα.

Καλά, υπάρχουν και οι άλλες περιπτώσεις...πρωτοδιορισμένες σε κωλόνησο, μένει έγκυος...πληρώνεται κανονικά μέχρι και την άδεια εγκυμοσύνης...ξαναμένει έγκυος (ξανά από την αρχή).

Συνολικά 4 χρόνια κάθεται και πληρώνεται (ο Λάππας σας πείραξε) και τελικά...παίρνει μετάθεση για Αθήνα. :vava:

κατα τη γνωμη σου δεν θα επρεπε να μεινει εγκυος,να μεινει αλλα να μην παρει αδεια? Υπαρχει κατι αλλο σαν εναλλακτικη?