Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#117499 Προφανώς μιλάς για 250 καθαρά το μήνα την στιγμή που ένας οικοδόμος με μικρότερη από την δικιά σου προϋπηρεσία λαμβάνει ως ωρομίσθιο κάτι λιγότερο από τα διπλά δικά σου...
Δεν μπορώ να πιστέψω οτι τα ιδιαίτερα πεθάναν... Εμείς για τη μικρή φέτος δίναμε για prof περί τα 25ε/ώρα και 20ε/ώρα για προετοιμασία TestDaF σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας...
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
popolaros έγραψε:Ήρθε η ωρα μάλλον να προσανατολιστεις σε κάτι άλλον... Μην με ρωτήσεις τι

Το γνωρίζω. Αυτό όμως δεν είναι το αντικείμενο αυτού του νήματος. Εδώ συζητάμε τα τέλη κυκλοφορίας και κατά πόσο είναι λογικό να ζητείται από τους κατόχους των πιο μεγάλων αυτοκινήτων να πληρώνουν όχι απλά πολλαπλάσιους φόρους σε σχέση με την εποχή που τα αγόρασαν και τον προγραμματισμό που έκαναν, αλλά συγκλονιστικά μεγαλύτερους από την δυνατότητα τους να τους πληρώνουν. Και όλα την στιγμή που η αγορά του μεταχειρισμένου έχει καταρρεύσει, ακριβώς λόγω της φορολόγησης.
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#117502 Η λεξη προγραμματισμός είναι άκυρη. Κρίμα που δεν εχεις καταλάβει στην ηλικία σου οτι ειναι απλα ουτοπική.
Φωνάζω κάθε μέρα οτι η αγορά καινούργιου αυτοκινητου είναι λάθος και πολλοι με κακολογουν. Σορρυ αλλά ας προσεχές. Η αγορά μεταχειρισμενου δεν έπεσε λογο φορολόγησης. Έπεσε γιατί έπρεπε επιτέλους να πεσει....
Η μεγαλομανία πληρώνεται...
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#117511 Η λέξη προγραμματισμός είναι άκυρη στην αγορά αυτοκινήτου; Σοβαρά μιλάς;

Ας πρόσεχα τι; Το έκλεψα; Έκανα κάτι παράνομο; Ζήτησα από κανέναν χρήματα; Απέτυχα να δικαιολογήσω το που βρήκα τα χρήματα για την αγορά του; Το πλήρωσα λιγότερο από όσο θα το πλήρωνα αν ήμουν Ιταλός, Πορτογάλος, Ισπανός, Βούλγαρος; Ζήτησα να μπει το όνομα μου σε κάποια λοταρία ελπίζοντας ότι θα πληρώνω λιγότερο και έχασα; Πήγα στο καζίνο και το κέρδισα στην ρουλέτα; Το πήρα με κάποια ματσαραγκιά; Απέφυγα να πληρώσω κάποιους φόρους;

Ξαφνικά έρχεται η κυβέρνηση και μου λέει, αυτή την περιουσία που απέκτησες νόμιμα, δεν την αγόρασες αλλά την έπαιξες στο καζίνο και τώρα έχασες. Και αυτό γιατί τώρα θα απαιτήσω σε φόρους περισσότερα από όσα μπορείς να μου δίνεις για να την κρατήσεις. Ξεπούλα την λοιπόν όσο όσο για να ξεμπερδεύουμε.

popolaros έγραψε:Η μεγαλομανία πληρώνεται...

Είχα παρασυρθεί από το όνομα και νόμιζα ότι ήμουν σε ένα forum που αγαπάμε τα καλά αυτοκίνητα. Τώρα μαθαίνω ότι είμαστε απλά μεγαλομανείς.
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#117513 δεν καταλαβες ουτε λεξη απο αυτα που εγραψα. ή μαλλον δεν θες να καταλαβεις.

classic φαινομενο, happened in the past... (again).
Άβαταρ μέλους
By junior gt
Χρήστος Λάππας έγραψε:Η μεγαλύτερη ξεφτίλα είναι ο κάθε junior να προσπαθεί να πουλήσει αντικαπιταλιστική επαναστατικότητα, κάνοντας γαργάρα το πόσα κερδίζει ο καθένας σε σχέση με το πόσο φορολογείται.

Αυτό που έχουμε στην Ελλάδα ΔΕΝ είναι καπιταλισμός. Δεν ήταν ποτέ. Τρώμε στα μούτρα τον κρατισμό και το πελατειακό κράτος που μας χρεοκόπησε:

Εικόνα

Μάλλον τα έχεις χάσει και λες κοτσάνες.
Για τη δουλιά που κάνει ο junior μπορείς να πεις οτιδήποτε άλλο εκτός από τη φορολογία. Δε νομίζω ότι μπορεί κανείς να έχει μαύρα έσοδα από το δημόσιο και από μεγάλες εταιρείες.
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ
ρώτησε εδώ μέσα πόσοι από αυτούς που κάναν ιδιαίτερα αγγλικά στα παιδιά τους ή οι ίδιοι τους έκοβε απόδειξη ο αγγλικός.
μην λάνεις την αθώα περιστερά
Όπως ξεμπροστιάστηκες με το επίδομα ανεργίας, είμαι δίγουρος ότι θα ξεμπροστιαστείς και για τα μαύρα που ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΒΩ παίρνεις για τα ιδιαίτερα.
Την παρθένα αλλού....
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#117586 Τις χαζομαρούλες και την λάσπη σου αλλού, junior. Αυτή η νοοτροπία του αφού κλέβουν κάποιοι, λογικά κλέβουν όλοι μπορεί να πιάνει στους ψηφοφόρους με τα ίδια μυαλά και στα παλικάρια με τα οποία περνάτε από τα διόδια χωρίς να πληρώνετε, αλλά όχι σε εμένα.

Για το ταμείο ανεργίας δεν ξεμπροστιάστηκε κανείς, δεν ήταν ποτέ μυστικό, ούτε φυσικά κάτι για το οποίο ντρέπομαι. Έτσι πληρώνονται οι εκπαιδευτικοί τα καλοκαίρια στον ιδιωτικό τομέα, ακριβώς γιατί δεν πληρώνονται δεκάρα τσακιστή από τον μισθό τους, αντίθετα από τους συναδέλφους στο δημόσιο που επίσης δεν εργάζονται (αλλά πληρώνονται κανονικά). Το ίδιο συμβαίνει με τους ξενοδοχουπαλλήλους και με όλους όσους έχουν εποχιακή δουλειά.

Αν όντως αμφιβάλλεις ότι πάντα μιλούσα ανοιχτά για τον ΟΑΕΔ, ρίξε μια ματιά:

http://goo.gl/gSJMqI

http://goo.gl/IlwpS1
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#117587 Το ότι δεν ντρεπόσουνα να παρκάρεις έξω από τον ΟΑΕΔ την μπέμπα με τα σκι από πάνω για να πάρεις το επίδομα ανεργίας δείχνει το πόσο ξεφτίλας είσαι.
Σου είπα ο junior δεν πήρε 4000 από το εσπα για να τα πάρει κάποιος που έχει ανάγκη. Όχι 100 και 200 ευρώ.
Είμαι όμως σε θέση να γνωρίζω ότι ο Μπομπολας είναι το ίδιο φραγκοφονιάς με εσένα και θα προσπαθώ με οποιοδήποτε τρόπο να μην του δώσω ούτε μια τρίχα από τα @@ μου.
υγ. τελευταια προσφορά αλλά μην το κάνεις πάλι θέμα γιατί δε θα πάρεις ξανά ούτε ένα σεντ από τον ΟΑΕΔ: θα ψηφίσρις ΣΥΡΙΖΑ να σου μειώδω τα τέλη? Ναι ή ού?
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#117593 junior, αν ξεμπερδέψεις στο μυαλό σου την διαφορά μεταξύ του τι δικαιούσαι, τι είναι νόμιμο, τι είναι παράνομο, ποια είναι η διαφορά μεταξύ του επιδόματος ανεργίας και των συσσιτίων απόρων, πως πληρώνονται όλοι ανεξαιρέτως οι εκπαιδευτικοί του ιδιωτικού τομέα και ουσιαστικά όλοι οι εποχιακοί υπάλληλοι τους μήνες που δεν μπορούν να εργαστούν, ίσως καταφέρουμε να συνεννοηθούμε, αν και είναι προφανές ότι δεν προσπαθείς να καταλάβεις, αλλά να προσβάλλεις.

Αυτή η ερώτηση
Εικόνα
φοβάμαι ότι δεν είναι τρολάρισμα, αλλά είναι ενδεικτική του τρόπου που (θα έλεγα σκέφτεσαι, αλλά...) αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο γύρω σου.

Φαντάζομαι ότι στο μυαλό σου οι χιονοδρόμοι κυκλοφορούν με τα σκι μόνιμα πάνω στο αυτοκίνητο στην πόλη. Just in case. :metalo:
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
Χρήστος Λάππας έγραψε:Τις χαζομαρούλες και την λάσπη σου αλλού, junior. Αυτή η νοοτροπία του αφού κλέβουν κάποιοι, λογικά κλέβουν όλοι μπορεί να πιάνει στους ψηφοφόρους με τα ίδια μυαλά και στα παλικάρια με τα οποία περνάτε από τα διόδια χωρίς να πληρώνετε, αλλά όχι σε εμένα.

Για το ταμείο ανεργίας δεν ξεμπροστιάστηκε κανείς, δεν ήταν ποτέ μυστικό, ούτε φυσικά κάτι για το οποίο ντρέπομαι. Έτσι πληρώνονται οι εκπαιδευτικοί τα καλοκαίρια στον ιδιωτικό τομέα, ακριβώς γιατί δεν πληρώνονται δεκάρα τσακιστή από τον μισθό τους, αντίθετα από τους συναδέλφους στο δημόσιο που επίσης δεν εργάζονται (αλλά πληρώνονται κανονικά). Το ίδιο συμβαίνει με τους ξενοδοχουπαλλήλους και με όλους όσους έχουν εποχιακή δουλειά.

Αν όντως αμφιβάλλεις ότι πάντα μιλούσα ανοιχτά για τον ΟΑΕΔ, ρίξε μια ματιά:

http://goo.gl/gSJMqI

http://goo.gl/IlwpS1

Θα το ρωτήσω απολύτως σοβαρά τώρα και θα ήθελα μια απάντηση, έστω κι αν μέχρι σήμερα αποφεύγεις να απαντήσεις (εχθρό δεν με έχεις γιατί έχεις απαντήσει σε άλλη δημοσίευση δικιά μου). Έβγαζες (αναφέρομαι στην δημοσίευση που έβαλες ως url) ας πούμε €600/μήνα για 9 μήνες = €5400, 2*150 = €300 για Χριστούγεννα και Πάσχα, €350*2=€700 για το καλοκαίρι. Σύνολο έτους €6400. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πώς την αγόρασες την 325 (τέτοια δεν έχεις;). Οι λύσεις είναι: (α) δεν έβγαινες καθόλου, τα κρατούσες όλα και την αγόρασες μετά από φοβερή πείνα, (β) έδωσε τα λεφτά ο μπαμπάς, (γ) έκανες και ιδιαίτερα, άρα το πραγματικό χρήμα που έμπαινε στην τσέπη ήταν πολλαπλάσιο, (δ) υπάρχει κάτι άλλο που δεν το έχω καταλάβει και χρειάζεται εξήγηση.

Μπορώ να κάνω σύγκριση με τα δικά μου στο διάστημα 2005 - 2010. Έβγαζα από €1500 κατ' ελάχιστον μέχρι €2500 το μήνα το μέγιστο, αν κάνουμε αναγωγή στο 12μηνο (€18-30.000 το έτος). Όχι μόνο 325 δεν μπορούσα να αγοράσω, αλλά ακόμη και το OPC Astra H που μου το έδιναν ελαφρώς μεταχειρισμένο (1.500km) με €23.000 φοβόμουν να αποκτήσω γιατί δεν θα έβγαινα να το συντηρήσω. Αν θες απαντάς, γιατί κάτι δεν βγαίνει στα μαθηματικά.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
(δ) υπάρχει κάτι άλλο που δεν το έχω καταλάβει και χρειάζεται εξήγηση.

Ο Λάππας pipine είναι γνωστό ότι πουλάει το κορμί του αλλά δεν χρειάζεται εξήγηση.
Εσύ τα 1.500 - 2.500 τα έπαιρνες ως εκπαιδευτικός;

Επίσης αν με 30.000 το έτος δεν μπορούσες να συντηρήσεις 325 χρειάζεσαι μια επανάληψη στα μαθηματικά.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
Χρήστος Λάππας έγραψε:junior, αν ξεμπερδέψεις στο μυαλό σου την διαφορά μεταξύ του τι δικαιούσαι, τι είναι νόμιμο, τι είναι παράνομο, ποια είναι η διαφορά μεταξύ του επιδόματος ανεργίας και των συσσιτίων απόρων, πως πληρώνονται όλοι ανεξαιρέτως οι εκπαιδευτικοί του ιδιωτικού τομέα και ουσιαστικά όλοι οι εποχιακοί υπάλληλοι τους μήνες που δεν μπορούν να εργαστούν, ίσως καταφέρουμε να συνεννοηθούμε, αν και είναι προφανές ότι δεν προσπαθείς να καταλάβεις, αλλά να προσβάλλεις.

Αυτή η ερώτηση
Εικόνα
φοβάμαι ότι δεν είναι τρολάρισμα, αλλά είναι ενδεικτική του τρόπου που (θα έλεγα σκέφτεσαι, αλλά...) αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο γύρω σου.

Φαντάζομαι ότι στο μυαλό σου οι χιονοδρόμοι κυκλοφορούν με τα σκι μόνιμα πάνω στο αυτοκίνητο στην πόλη. Just in case. :metalo:

Δεν έχω διάθεση να προσβάλλω προσωπικά. Και το ξεκαθάρισα από το πρώτο ποστ στη κουβέντα.
Είναι πολύ αστείο ξέρεις κάποιος που μιλάει για μεγάλο κράτος και ότι αυτό είναι η αιτία του κακού, να πηγαίνει να παίρνει επίδομα ανεργίας έχοντας τέσσερα σπίτια και ένα πολυτελές αυτοκίνητο.
Επίσης είναι πολύ αστείο κάποιος ο οποίος απέκτησε τέσσερα σπίτια, αυτοκίνητο και είχε μια άνετη ζωή όντας ένας αυτοαπασχολούμενος καθηγητής αγγλικών για είκοσι χρόνια, να θεωρεί ότι θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση αν ζούσε σε άλλη προηγμένη καπιταλιστική χώρα και ίχι στο μπουρδέλο την Ελλάδα με τους πλούσιους καθηγητές του δημοσίου.
Στην αφέλειά βέβαια κατάφερες να ξεμπροστιάσειε το σύστημα αλλά και την ιδεολογία την οποία θαθμάζεις και πρεσβεύεις σε βαθμό που ακόμα και οι ομοιδεάτες σου εδώ μέσα να προσπαθούν να μαζέψουν τα αμάζευτα.
σιγά σιγά βέβαια θα δούνε τη γλύκα και τους κόβω σε κάνα εργοτάξιο υης hochtief στη Ντόχα να δουλεύουν εφτά με εφτά και να κυνηγάνε το όνειρό τους σε άλλες οικονομίες....
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Χρήστος Λάππας έγραψε:Γιατί μου αρέσει. Γιατί όταν έβαλα αυτά τα χρήματα στην άκρη δεν πήγα στο καζίνο να τα τζογάρω, αλλά έκανα μια αγορά νομιμότατη χωρίς να χρωστάω σε κανέναν. Γιατί εξακολουθώ να πιστεύω ότι η κατοχή ενός καλούτσικου αυτοκινήτου σε μια χώρα που χρεώνει τεράστιους φόρους κατά την αγορά του δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως αντικοινωνικό έγκλημα. /quote]
Χρήστος Λάππας έγραψε:Αυτό που με "δάγκωσε" (και όλους μας) ΔΕΝ είναι καπιταλισμός.

Ο καπιταλισμός δεν λέει πουθενά ότι σκίζουμε στους φόρους όσους έχουν και δεν έχουν ώστε να συντηρούμε ένα κράτος πολύ μεγαλύτερο από αυτό που βαστάει η τσέπη μας.

Really?
Για δες και μια άλλη οπτική γωνία.

Η συμμετοχή σου στο ΑΕΠ της χώρας είναι τι; 250χ8 το χρόνο; Τρίχες.
Τα σπίτια που νοικιάζεις -και καθότι ιδιοκατοικείς- αν δεν υπήρχε ο ΕΝΦΙΑ δεν θα είχες κανένα λόγο να ρίξεις τις τιμές;
Και όταν είχες 60k στην άκρη αποφάσισες να τα κάνεις αυτοκίνητο;

Φυσικά και είναι αντικοινωνικό έγκλημα.
Αντί να κάνεις τα 60κ κάτι παραγωγικό, που θα προσέφεραν οικονομικά εσαεί και στο κράτος, και σε εσένα, και σε άλλους ανθρώπους, τα έκανες αυτοκίνητο. Αλλά όταν κράζουμε ότι "δεν παράγουμε τπτ" αυτά -πάλι- τους άλλοι αφορούν. Ποτέ εμάς.

Και περιμένεις τι; Να αντιμετωπιστείς φορολογικά επί ίσοις όροις με την παραγωγική οικονομία;
Δλδ, κράζουμε δεξιά κι αριστέρά "δεν παράγουμε τπτ" "ζούσαμε πάνω από αυτό που μας αναλογούσε και τώρα ήρθε λογαριασμός" [αλήθεια, εσένα δεν σε πιάνει αυτό;], και από την άλλη "νταξ, δεν έχω οικονομική δραστηριότητα αλλά γιατί να μην κάνω 60k αυτοκίνητο;"

Θέλουμε παραγωγική ανταγωνιστική οικονομία, αλλά όχι και να ξεβολέψουμε όσους δεν παράγουν και θέλουν αυτοκίνητα 60κ.
Θέλουμε ανταγωνιστική οικονομία, αλλά όχι και να μας υποχρεώσεις να ρίξουμε τις τιμές στα νοίκια.

Στο κάτω κάτω, τόσα κεφάλαια έχουμε για κάψιμο [ΝΟΤ], που είναι το πρόβλημα;
Α ναι, μόνο οι ΔΥ μας φταίνε.
Η παραγωγική οικονομία να βρει τα κεφάλαια από τον άρη και να παράγει.

[νομίζω κι ο junior gt σου απάντησε σε ανάλογο μήκος κύματος]
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
junior gt έγραψε:Δεν έχω διάθεση να προσβάλλω προσωπικά. Και το ξεκαθάρισα από το πρώτο ποστ στη κουβέντα

Oh sure. Προφανώς και δεν ήθελες να προσβάλλεις καλέ μου junior:
junior gt έγραψε:Το ότι δεν ντρεπόσουνα να παρκάρεις έξω από τον ΟΑΕΔ την μπέμπα με τα σκι από πάνω για να πάρεις το επίδομα ανεργίας δείχνει το πόσο ξεφτίλας είσαι.
...
...
...
Όπως ξεμπροστιάστηκες με το επίδομα ανεργίας, είμαι δίγουρος ότι θα ξεμπροστιαστείς και για τα μαύρα που ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΒΩ παίρνεις για τα ιδιαίτερα.
Την παρθένα αλλού....

Anyway, το τι ήθελες να πετύχεις, από το πόσο σημασία σου δίνω απέχουν κάμποσο, οπότε δεν έχει νόημα να το αναλύουμε. :)

Αυτό που έχει σημασία είναι να γίνει σαφές τι σημαίνει ταμείο ανεργίας και ποιοι το δικαιούνται.

Όπως λέει και το όνομα του, ταμείο ανεργίας δεν δικαιούνται μόνο οι μη έχοντες χρήματα, αλλά οποιοσδήποτε δεν έχει εργασία. Για να το δικαιούται, πρέπει να έχει ένα ελάχιστο αριθμό ενσήμων κάθε χρόνο (στην πρώτη χρονιά στο καινούργιο φροντιστήριο δεν τα είχα καν, όπως δεν το έχουν και κάποιοι συνάδελφοι φέτος που εργάστηκαν λιγότερες ώρες ξέρουν ότι δεν θα μπορέσουν να γραφτούν). Πιθανότατα εσένα που είσαι large να μην σε απασχολεί, αλλά για πολύ κόσμο το κάθε Ευρώ μετράει.

Παρεμπιπτόντως, ένα μικρό κράτος δεν σημαίνει ότι καταργείς εντελώς την κοινωνική πρόνοια (μπορείς να μειώσεις σημαντικά τα επιδόματα όμως και αυτό ακριβώς έχει συμβεί). Μικρό κράτος σημαίνει ότι δεν έχεις παρά απαραίτητες υπηρεσίες, ότι κλείνεις τους δεκάδες οργανισμούς που δεν επιτελούν έργο από την στιγμή που εξέλειψε ο λόγος ύπαρξης τους (αν υπήρχε ποτέ), ότι προσπαθείς να κάνεις περισσότερη δουλειά με λιγότερους ανθρώπους μη αντικαθιστώντας σημαντικό κομμάτι αυτών που βγαίνουν στην σύνταξη, ότι δεν παρεμβαίνεις στην επιχειρηματικότητα ως ανταγωνιστής, αλλά μόνο ως ρυθμιστής και για να εξασφαλίσεις την εφαρμογή των νόμων. Πάνω από όλα, μικρό κράτος σημαίνει ότι δεν σκίζεις τον κόσμο στους φόρους.