Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Hannibal
#11591 Βασικα το εχω παρατηρησει περισσοτερο στο facebook αλλα σιγα σιγα εξαπλωνεται και εδω.
Ειναι πολλοι που κραζουνε το καινουριο μηλοφωνο. Που βαζουνε οτι λινκ μπορουν να τους κατεβει στο μυαλο διαβαζοντας μονο τον τιτλο η χωρις να καταλαβαινουν τι σκατα λεει το κειμενο.
Αλλα ρε παιδες, σορρυ. Ο καθενας περνει οτι του αρεσει και εχει τα λεφτα να το αποκτησει. Ναι. 6,000,000 ανθρωποι ηδη το κανανε pre order. Το γουσταραν, δεν το γουσταραν, τοπ πηραν επειδη ειναι φαν μποις ή οχι δεν εχει σημασια. Σημασια εχει οτι το γουσταραν και το πηραν. Τελος. Απο εκει και περα δεν καταλαβαινς γιατι πρεπει να εχουμε 10-15 σελιδες με 3 - 4 ατομα τα οποια ειτε μιλανε θετικα ειτε μιλανε αρνητικα για το καινουριο μιλοφωνο και γενικοτερα για το οποιοδηποτε μηλοφωνο, ανδροιντ, αυτοκινητο, κλπ κλπ προσπαθοντας να εχει τον τελευταιο λογο και φυσικα να επιβαλει την γνωμη του?
Food for thoughts.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#11602 Χανιμπαλ τι νόημα εχει ακριβώς το ποστ σου ;

Ανταλλαγή γνώμεων, απόψεων και εμπειριών ... Απόλυτα λογικό και θεμιτό ...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Hannibal έγραψε:Βασικα το εχω παρατηρησει περισσοτερο στο facebook αλλα σιγα σιγα εξαπλωνεται και εδω.
Ειναι πολλοι που κραζουνε το καινουριο μηλοφωνο. Που βαζουνε οτι λινκ μπορουν να τους κατεβει στο μυαλο διαβαζοντας μονο τον τιτλο η χωρις να καταλαβαινουν τι σκατα λεει το κειμενο.
Αλλα ρε παιδες, σορρυ. Ο καθενας περνει οτι του αρεσει και εχει τα λεφτα να το αποκτησει. Ναι. 6,000,000 ανθρωποι ηδη το κανανε pre order. Το γουσταραν, δεν το γουσταραν, τοπ πηραν επειδη ειναι φαν μποις ή οχι δεν εχει σημασια. Σημασια εχει οτι το γουσταραν και το πηραν. Τελος. Απο εκει και περα δεν καταλαβαινς γιατι πρεπει να εχουμε 10-15 σελιδες με 3 - 4 ατομα τα οποια ειτε μιλανε θετικα ειτε μιλανε αρνητικα για το καινουριο μιλοφωνο και γενικοτερα για το οποιοδηποτε μηλοφωνο, ανδροιντ, αυτοκινητο, κλπ κλπ προσπαθοντας να εχει τον τελευταιο λογο και φυσικα να επιβαλει την γνωμη του?
Food for thoughts.

Κυρίως έχει να κάνει με τη στάση της εταιρείας και της πλειοψηφίας των αγοραστών, όχι τόσο με τις συσκευές αυτές καθ'αυτές. Στο κάτω-κάτω, η συσκευή αυτή είναι, τόσο κάνει, την θες ? την αγοράζεις. Δεν σου κάνει ? Πας στην επόμενη.

Εγώ γενικά είμαι εναντίον της Apple εδώ και δεκαετίες, καθότι δεν μου αρέσει η αντίληψή της περί της πελατείας της και των προϊόντων της. Δηλαδή τι και πως πουλάει, και πως αντιμετωπίζει τους πελάτες της. Γενικά η έννοια του "μαύρου κουτιού" ποτέ δεν μου άρεσε, οπότε και ποτέ δεν έχω αγοράσει βάσει αυτής της λογικής.

Από την άλλη, έχεις μια εταιρεία που "διαφημίζει" το που φτάνει ο αντίχειρας, επικρίνει τις άλλες εταιρείες για τις μεγάλες οθόνες, λέει μεγάλα λόγια "κανένας δεν θα αγοράσει μεγάλη οθόνη", και γενικά βασίζεται πάνω σε αυτές τις παραμέτρους για να διαφημιστεί. Και έρχεται τώρα και σου λέει "α ναι, απλά έπρεπε να το τελειοποιήσουμε, όλα έπρεπε να είναι σωστά κλπ κλπ". Παπάρια μάντολες λέω εγώ -και πολλοί άλλοι- τέτοιες κωλοτούμπες ούτε η χαρούμενη ο Μελισανίδης δεν έκανε :s_biggrin

Για τους χρήστες -τους περισσότερους βέβαια, όχι όλους- τα ξέρουμε όλοι: "τι να πάρω ?", "πάρε iPhone, είναι το καλυτερότερο" :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#11605 Τα μηλοφωνα ειναι εξαιρετικά ποιοτικά , σταθερά και -αναλογικά/ διαχρονικά αποδοτικά .... Καλή η κωλοτουμπα, όλοι την εχουν κανει, αλλα μην μας περνάνε και για μλκς
Άβαταρ μέλους
By Hannibal
red_monster έγραψε:Χανιμπαλ τι νόημα εχει ακριβώς το ποστ σου ;

Ανταλλαγή γνώμεων, απόψεων και εμπειριών ... Απόλυτα λογικό και θεμιτό ...

Ειπα οτι το παρατηρω περισσοτερο στο φατσοβιβλιο και λιγοτερο εδω.
Αλλα τι δεν καταλαβαινεις με το ποστ μου. Εσυ βλεπεις ανταλλαγη αποψεων και εμπειρειων? Γιατι εγω εντος απο την ανταλλαγη αποψεων βλεπω και την απαξιωση και το κραξιμο γενικοτερα και χωρις να το δουμε / πιασουμε στο χερι μας.

Πχ γραφει ο Red Garland νομιζω, κατι που διαβασε και κοτσαρει και το λινκ με το βιντεακι με τισ πιο παχιες γραμμες. Του απανταει ο Goldκατι οτι ναι οκ. Αλλα αντι να κοιταμε αυτα τα χρωμματιστα σχεδιακια απο το πολυ αποκαλυπτικο βιντεο που εφτιαξε καποιος, να κοιταξουμε το τι γραφουν τα σχεδια. Και οντως οι διαστασεις που γραφουνε ειναι πιο λεπτες τελικα.
Ε και τελικα κοντευουμε να τον βγαλουμε οτι δουλευει για την apple προσπαθοντας να τουμπαρει τις αρνητικες ειδησεις.
Ελεος δηλαδη....
Αλλα ξεχασα... Αφου το γραφει στο νετ η οποιαδηποτε σελιδα αληθεια θα ειναι..... :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
red_monster έγραψε:Τα μηλοφωνα ειναι εξαιρετικά ποιοτικά , σταθερά και -αναλογικά/ διαχρονικά αποδοτικά .... Καλή η κωλοτουμπα, όλοι την εχουν κανει, αλλα μην μας περνάνε και για μλκς

Δεν σε περνάει κανένας για μ@λάκα. Υπάρχει λόγος όμως να πρήζεις όσους σκέφτονται να το αγοράσουν, στο νήμα της apple? Δεν μπορείς ας πούμε να γράψεις την γνώμη σου στο νήμα των android? Πρέπει σώνει και καλά να μας πεις πόσο καλύτερες είναι οι συσκευές άλλων εταιριών οπωσδήποτε σε αυτό το thread;

Σεβαστές οι γνώμες όλων φυσικά, αλλά το να μπαίνεις π.χ. στο νήμα της BMW και να τονίζεις πόσο fanboys είναι όσοι τα αγοράζουν και πόσο καλύτερες είναι oι Mercedes σε κάθε χαρακτηριστικό, και πόσο μπροστά κλπ δεν προσφέρει κάτι στην συζήτηση, ή στην ενημέρωση των εν-δυνάμει αγοραστών. Είναι απλή, good-old-fashioned hater attitude.

-----------

Anyways, ξέρουμε αν θα το φέρουν και τα 3 δίκτυα στην Ελλάδα; Η Wind είναι η μόνη που πετάει στις περιοχές μου.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Χρήστος Λάππας έγραψε:
red_monster έγραψε:Τα μηλοφωνα ειναι εξαιρετικά ποιοτικά , σταθερά και -αναλογικά/ διαχρονικά αποδοτικά .... Καλή η κωλοτουμπα, όλοι την εχουν κανει, αλλα μην μας περνάνε και για μλκς

Δεν σε περνάει κανένας για μ@λάκα. Υπάρχει λόγος όμως να πρήζεις όσους σκέφτονται να το αγοράσουν, στο νήμα της apple? Δεν μπορείς ας πούμε να γράψεις την γνώμη σου στο νήμα των android? Πρέπει σώνει και καλά να μας πεις πόσο καλύτερες είναι οι συσκευές άλλων εταιριών οπωσδήποτε σε αυτό το thread;

Σεβαστές οι γνώμες όλων φυσικά, αλλά το να μπαίνεις π.χ. στο νήμα της BMW και να τονίζεις πόσο fanboys είναι όσοι τα αγοράζουν και πόσο καλύτερες είναι oι Mercedes σε κάθε χαρακτηριστικό, και πόσο μπροστά κλπ δεν προσφέρει κάτι στην συζήτηση, ή στην ενημέρωση των εν-δυνάμει αγοραστών. Είναι απλή, good-old-fashioned hater attitude.

-----------

Anyways, ξέρουμε αν θα το φέρουν και τα 3 δίκτυα στην Ελλάδα; Η Wind είναι η μόνη που πετάει στις περιοχές μου.

Μερικοί αρέσκονται στις φανφάρες... #φακτ και δεν αλλάζει... για αυτό υπάρχουν τα εξειδικευμένα φόρα στα οποία πέρα από ορισμένα τεχνικά και λειτουργικά ζητήματα οι χρήστες γλείφουν κυκλικά ο ένας τα αιτία του άλλου... εδώ όμως, Χρήστο μου, είναι γενικό φορουμ με τοπικ της απλ... ε δεν γίνεται να μην γράφονται και τα αρνητικά ή τα κακώς κείμενα... ειδικά όταν προέρχονται από ανάλογες αντιφάσεις...

"-ιδανικό μέγεθος οθόνης 3,5
-νέο ιδεατό οι 4 που φτάνει το δάκτυλο από άκρη σε άκρη
-το μηλόφωνο τελειοποιήθηκε με τις 4,7 και 5,5 ίντσες..."

τώρα κάτι θέσεις για πρήξιμο, για φανμποισμούς και για χειτερς δεν μπορώ να καταλάβω πως μπλέκονται με το παρόν ή με δικές μου δημοσιεύσεις...
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Deleted User 1 έγραψε:Ντάξει τραγικό άρθρο, αλλά όλα τα λεφτά...

As expected, the power button moves to the right-hand edge because it would be unreachable on the top, but somehow manages to feel the same size as the previous 5S - until you pick up the 5S, at which point you wonder how you used such a small screen.

:s_rofl

Από το άρθρο που ανέβασες, διάβασες και εν τέλη κατέληξες οτι κανείς δεν προσπαθεί να παίξει με τη νοημοσύνη μας :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#11637 Θα μου επιτρέψεις να το δω λίγο διαφορετικά;

Αυτό το forum έχει πάρα πολλά νήματα, ένα από τα οποία είναι για το android, στο οποίο θαρρώ πως θα ήταν πιο ταιριαστό να γίνεται κριτική για τα προϊόντα της apple. Αυτή τη στιγμή έχουμε 300+ απαντήσεις, από τις οποίες οι περισσότερες είναι από ανθρώπους που απλά μπήκαν για να επικρίνουν τα συγκεκριμένα προϊόντα. Όχι για να προσφέρουν τις γνώσεις τους πάνω σε προβλήματα που απασχολούν τους χρήστες, όχι για να μοιραστούν συμβουλές προγράμματα και ειδήσεις που ενδιαφέρουν τους χρήστες και εν δυνάμει αγοραστές, απλά για να μας θυμίσουν πόσο χειρότερα είναι ως προϊόντα από κάποια ανταγωνιστικά.

Δεν σου αρέσουν τα συγκεκριμένα προϊόντα; Τα θεωρείς ακριβά; Μικρά/μεγάλα/παρωχημένα/βαρετά;
Πολύ όμορφα. Είμαστε τυχεροί που ζούμε με πολλές επιλογές. Εγώ που τα βρίσκω καλά, μπορώ να διαβάζω ένα νήμα για αυτά στο οποίο να μην μου θυμίζεις με κάθε ευκαιρία πόσο καλύτερος είναι ο ανταγωνισμός; Γιατί όσο περίεργο και να σου φαίνεται, δεν με ενδιαφέρει.

Μπορεί άλλα να είναι όντως έτσι, αλλιώς και αλλιώτικα. Στα καταναλωτικά προϊόντα όμως, αυτό που μετράει είναι αυτό που σου αρέσει και επιλέγεις να αγοράσεις με τα χρήματα σου.
Χωρίς να είσαι υποχρεωμένος να δικαιολογήσεις την επιλογή σου σε κανέναν.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
Χρήστος Λάππας έγραψε:

Τα σχόλια εναντίον της Apple είναι αναμενόμενα γιατι:

1) για όποιον είχε χρησιμοποιήσει μεγαλύτερο κινητό ήταν ξεκάθαρα τα πλεονεκτήματα
2) Η apple (και κάποιοι οπαδοί της) προσπαθούσε να μας πείσει με το ζόρι οτι τα μεγάλα κινητά είναι δύσχρηστα ενώ η πράξη έλεγε αλλιώς.
3) Δεδομένης της αυξανόμενης ζήτησης για κινητά με μεγάλες οθόνες ήταν σίγουρο οτι αργά ή γρήγορα και η apple θα αναγκαζόταν να βγάλει μεγάλο κινητό.

Και βέβαια δέν σχολιάζουμε το γεγονός οτι μέχρι τώρα έβγαζε μικρά κινητά. Αυτό είναι το προιόν, take it or leave it. Ας τα έκανε και ακόμα μικρότερα αν ήθελε και κανείς δέν θα τον ένοιαζε. Αυτό που σχολιάζουμε είναι οτι τόσο καιρό προσπαθούσε να μας πείσει οτι το δικό της form factor είναι το σωστό και όλοι οι άλλοι είναι λάθος.

Οπότε μιλάμε για κωλοτούμπα επικών διαστάσεων.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#11639 Χρηστο μια ενσταση, εμενα που δεν με ενδιαφερουν τα προιοντα της Apple γιατι να διαβαζω στο τοπικο των Ανδροιντ την κριτικη τους ?
Πιο λογικο ειναι σε καθε τοπικο η καλη η κακη κριτικη για τα προιοντα, παρα να γεμιζει το θεμα με οφ τοπικ.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
Χρήστος Λάππας έγραψε:Αυτό το forum έχει πάρα πολλά νήματα, ένα από τα οποία είναι για το android, στο οποίο θαρρώ πως θα ήταν πιο ταιριαστό να γίνεται κριτική για τα προϊόντα της apple.

:s_rofl
Σορρυ που γελαω αλλα ετσι κομμενο μου φαινεται πολυ αστειο...
Δλδ γιατι γραφετε για τα προιοντα της apple στο τοπικ της apple??
Γραφτε τα στο αντροιντ....
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
Νίκος Παππάς έγραψε:Χρηστο μια ενσταση, εμενα που δεν με ενδιαφερουν τα προιοντα της Apple γιατι να διαβαζω στο τοπικο των Ανδροιντ την κριτικη τους ?
Πιο λογικο ειναι σε καθε τοπικο η καλη η κακη κριτικη για τα προιοντα, παρα να γεμιζει το θεμα με οφ τοπικ.

Το πρόβλημα είναι ότι μέσα στα δεκάδες μηνύματα των haters χάνονται αυτά που όντως έχουν να προσφέρουν κάτι σε όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν, ή να ανταλλάξουν γνώμες, συμβουλές, ειδήσεις κλπ. Έχω σχεδόν σταματήσει να το παρακολουθώ, ακριβώς γιατί ξέρω ότι 3/4 μηνύματα θα είναι τέτοια:

fubar.gr έγραψε:

1) για όποιον είχε χρησιμοποιήσει μεγαλύτερο κινητό ήταν ξεκάθαρα τα πλεονεκτήματα
2) Η apple (και κάποιοι οπαδοί της) προσπαθούσε να μας πείσει με το ζόρι οτι τα μεγάλα κινητά είναι δύσχρηστα ενώ η πράξη έλεγε αλλιώς.
3) Δεδομένης της αυξανόμενης ζήτησης για κινητά με μεγάλες οθόνες ήταν σίγουρο οτι αργά ή γρήγορα και η apple θα αναγκαζόταν να βγάλει μεγάλο κινητό.

Και βέβαια δέν σχολιάζουμε το γεγονός οτι μέχρι τώρα έβγαζε μικρά κινητά. Αυτό είναι το προιόν, take it or leave it. Ας τα έκανε και ακόμα μικρότερα αν ήθελε και κανείς δέν θα τον ένοιαζε. Αυτό που σχολιάζουμε είναι οτι τόσο καιρό προσπαθούσε να μας πείσει οτι το δικό της form factor είναι το σωστό και όλοι οι άλλοι είναι λάθος.

Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Χρήστος Λάππας έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Χρηστο μια ενσταση, εμενα που δεν με ενδιαφερουν τα προιοντα της Apple γιατι να διαβαζω στο τοπικο των Ανδροιντ την κριτικη τους ?

Το πρόβλημα είναι ότι μέσα στα δεκάδες μηνύματα των haters χάνονται αυτά που όντως έχουν να προσφέρουν κάτι σε όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν, ή να ανταλλάξουν γνώμες, συμβουλές, ειδήσεις κλπ. Έχω σχεδόν σταματήσει να το παρακολουθώ, ακριβώς γιατί ξέρω ότι 3/4 μηνύματα θα είναι τέτοια:

fubar.gr έγραψε:

Το ποστ που εβαλες δεν λεει κατι που δεν ειναι αληθεια, αλλα και ετσι να ηταν γιατι να χαλαει το θεμα των Ανδροιντ για κατι που αφορα τα Μηλα ?
Και στο αλλο θεμα υπαρχει κοσμος που βριζει την LG, Samsoung, HTC για διαφορα που κανουν σε συσκευες τους, τι να κανουμε τωρα να φτιαξουμε ενα θεμα που θα εχει μονο αρνητικες κριτικες ?