Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By iomy
#111750 Εμένα όταν φτάνει στην τελευταία σπείρα ανάβει το λαμπάκι του λαδιού και χρειάζεται περίπου ένα λίτρο λάδι για να γεμίσει!
Καίω πάνω από 800ml λάδι το μήνα, ούτε δίχρονο να ήτανε!
Άβαταρ μέλους
By bill33
iomy έγραψε:Εμένα όταν φτάνει στην τελευταία σπείρα ανάβει το λαμπάκι του λαδιού και χρειάζεται περίπου ένα λίτρο λάδι για να γεμίσει!
Καίω πάνω από 800ml λάδι το μήνα, ούτε δίχρονο να ήτανε!

Mε τα χλμ το μετράμε :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By Pitt
iomy έγραψε:Εμένα όταν φτάνει στην τελευταία σπείρα ανάβει το λαμπάκι του λαδιού και χρειάζεται περίπου ένα λίτρο λάδι για να γεμίσει!

Αυτό ακούγεται πιό λογικό!

Άρα κάθε βήμα της σπείρας του δείκτη αντιστοιχεί σε ~50mL.
Άβαταρ μέλους
By silversurfer
#112741 Τι θέλατε και το γκαντεμιάσατε.

Μου έβγαλε λαμπάκι για Λάδι.... Πήγα συμπλήρωσα 1 λίτρο και είδα την εφαρμογή στην οποία κρατάω στατιστικά .

Είχα συμπληρώσει ένα λίτρο πριν από 1700 χλμ και ένα άλλο πριν 5000χλμ (1700+5000=6700 τον Δεκέμβριο).
Service με αλλαγή είχα κάνει Αυγουστο στα 75400 χλμ

Τώρα είμαι στα 87000χλμ .
Δηλαδή 2+1+1=5 λιτρα στα 11500 χλμ
Άβαταρ μέλους
By billis100
#112877 Καλησπερα σε ολους .
θα ηθελα να μαθω τι εγινε με τον φιλο που εβαλε υγραεριο ,ποια ηταν τα αποτελεσματα
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#112895 Γειά σου Βασίλη,

Ο φίλος μας είναι ο mosaic απ΄ότι ξέρω είναι ευχαριστημένος. Φαντάζομαι θα μας τα (ξανα)πεί και ο ίδιος.

silversurfer έγραψε:Δηλαδή 2+1+1=5 λιτρα στα 11500 χλμ

Σημαντική κατανάλωση αλλά σύμφωνα με την Peugeot, ακόμη είναι μέσα στα αποδεκτά όρια.
(Κατανάλωση μεταξύ 2 αλλαγών λαδιού <0,5L/1.000km)

Τι λάδι χρησιμοποιείς;
Άβαταρ μέλους
By mosaicm
billis100 έγραψε:Καλησπερα σε ολους .
θα ηθελα να μαθω τι εγινε με τον φιλο που εβαλε υγραεριο ,ποια ηταν τα αποτελεσματα

Δεν εχω κανενα προβλημα με το υγραεριο και ολα ειναι οκ
Στα 2 χρονια μονο το φιλτρακι λογω τοποθετησης ιδιαιτερα ζεστου-καυτου πηρε να καιγεται εσωτερικα και αλλαχτηκε/επανατοποθετηθηκε (απο αλλο συνεργειο αφου η greece-gas που εκανε την αρχικη εγκατασταση εκλεισε) και παλι ειμαι οκ. Σε λιγο κλεινω και 3ο χρονο
Άβαταρ μέλους
By silversurfer
Pitt έγραψε:Γειά σου Βασίλη,

Ο φίλος μας είναι ο mosaic απ΄ότι ξέρω είναι ευχαριστημένος. Φαντάζομαι θα μας τα (ξανα)πεί και ο ίδιος.

silversurfer έγραψε:Δηλαδή 2+1+1=5 λιτρα στα 11500 χλμ

Σημαντική κατανάλωση αλλά σύμφωνα με την Peugeot, ακόμη είναι μέσα στα αποδεκτά όρια.
(Κατανάλωση μεταξύ 2 αλλαγών λαδιού <0,5L/1.000km)

Τι λάδι χρησιμοποιείς;

Στις αλλαγές αυτό που έβαζε η αντιπροσωπία.
Τον προηγούμενο μήνα δεν πρόσεξα αν ήταν 0-30 ή 10-40 .
Πάντως βάζω total , αυτό που γράφει το manual.
Τώρα θα αρχίζω να το κοιτάω.
Το τελευταίο που έβαλα ήταν 10-40 . Το άλλο είναι πολύ αραιό , όπως μου είπε ο "ειδικός" του βενζινάδικου.
Παλιότερα δεν είχα τόση κατανάλωση.
Αυτή και μια άλλη φορά είχα μόνο.
Παίζει να μπερδεύτηκαν τα λάδια .
Άβαταρ μέλους
By Pitt
silversurfer έγραψε:Πάντως βάζω total , αυτό που γράφει το manual.

Το τελευταίο που έβαλα ήταν 10-40 . Το άλλο είναι πολύ αραιό , όπως μου είπε ο "ειδικός" του βενζινάδικου.

Λίγο μπερδεμένα μου φαίνονται αυτά. Προφανώς κάποιο από τα δύο παραπάνω δεν ισχύει.

Κακώς συμβουλεύεσαι τους "ειδικούς" των βενζινάδικων αντί για τον κατασκευαστή.
Αν κατάλαβα καλά, τον χειμώνα που μας πέρασε τον έβγαλες με λάδι 10W-40;

Αφού είχες κάνει service με αλλαγή λαδιών τον Αύγουστο, πού κολλάει ο βενζινάς; Μετά από το service, άλλαξες λάδια σε βενζινάδικο;
Άβαταρ μέλους
By silversurfer
#113740 Αυγουστος 2014 service με αλλαγή λαδιών στην αντιπροσωπεία 75400 χλμ/
Δεκέμβριος 2014 συμπλήρωμα 1 λίτρο σε βενζινά total quartz 82100 χλμ
Μάρτιος 2015 συμπλήρωμα 1 λίτρο σε βενζινά 85100 χλμ
Μάιος 2015 μόλις έβαλα ένα 1 λίτρο total quartz 10-40 87000 χλμ

Δεν ξέρω τι μου έβαλαν στην αντιπροσωπεία.
Δεν ξέρω αν Μάρτιο ή Δεκέμβριο έβαλα 0-30 και μήπως για αυτό ξαφνικά άναψε λαμπάκι σε ένα μόλις μήνα .
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#113761 Στην αντιπροσωπεία αποκλείεται να σου έβαλαν 10W-40. Το πιθανότερο να σου έβαλαν 5W-30 ή λιγότερο πιθανό 0W-30.

Από αυτά που λές καταλαβαίνω ότι τώρα στον κινητήρα σου έχεις μίγμα διαφορετικών λαδιών και ενδεχομένως διαφορετικών προδιαγραφών.
Νομίζω ότι πρέπει να αλλάξεις λάδια το συντομότερο και να βάλεις αυτά που συνιστά η Peugeot όπως αναφέρονται στον οδηγό συντήρησης.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#113861 φιλε silversurfer τα εκανες λιγο... σαλατα
παντα συμπληρωνουμε με τον ιδιο τυπο και μαρκα λαδιου, που εχουμε στο μοτερ μας :rtfm:
εσυ μαλλον εβαλες 3 διαφορετικα λιπαντικα στο μοτερ σου :lipsealed:
το συντομοτερο αλλαξε λαδια και φιλτρο (και φροντισε να εχεις απο το ιδιο λαδι για να συμπληρωνεις)

υγ: χλωμο το κοβω να σου εβαλαν 0-30
ουτε οι αντιπροσωπειες peugeot , ουτε τα βενζιναδικα εχουν (εκτος απειροελαχιστων εξαιρέσεων)
Άβαταρ μέλους
By tonicentrino
#113893 Καλησπερα σε ολους τους φιλους του club3008 χαθηκα για λιγο αλλα σας βρηκα επιτελους και ειμαι εδω και παλι :yahoo:
παμε λοιπον στα δικα μας εγινε αλλαγη ελαστικων 215/60/16 (ME GRIP CONTROL) FALKEN ALL SEASON 420 EURO Εκει εντοπίστηκε και για πρωτη φορα υγρασια στα πισω αμορτισέρ :( ερωτηση Lion για τιμη μαζι με περαστκα 1100+145=1245 :dizzy: και πριν μερικες μερες αισθητηρας θερμοκρασιας(μαζι με τον πλωτήρα στο δοχειο) συνολο 57 ευρω :s_dance
Άβαταρ μέλους
By mosaicm
#113931 Οταν λες falken all season ...εγω βρηκα μονο αυτα http://falken-europe.com/tyre/details/99, σωστα ?
Καλη τιμη , χειροτερα βεβαια ονομαστικα χαρακτηριστικα απο τα μανισια Michelin
Τουλαχιστον ειναι M+S.
Άβαταρ μέλους
By silversurfer
Pitt έγραψε:Στην αντιπροσωπεία αποκλείεται να σου έβαλαν 10W-40. Το πιθανότερο να σου έβαλαν 5W-30 ή λιγότερο πιθανό 0W-30.

Από αυτά που λές καταλαβαίνω ότι τώρα στον κινητήρα σου έχεις μίγμα διαφορετικών λαδιών και ενδεχομένως διαφορετικών προδιαγραφών.
Νομίζω ότι πρέπει να αλλάξεις λάδια το συντομότερο και να βάλεις αυτά που συνιστά η Peugeot όπως αναφέρονται στον οδηγό συντήρησης.

Εικόνα

Σκέτη παραπληροφόρηση είμαι.
Κοίταξα το βιβλίο των service Που γράφει τα ενδεδειγμένα λάδια.
Μπέρδεψα τα 5-30 με τα 10-40.

Πάντα έβαζα αυτά που προτείνει.
Πάντως όντως μπορεί να έχω 0-30 με 5-30.
Αλλά όταν συμπλήρωνα ήμουν πάντα όταν έβγαζε λαμπάκι .