Βάσει configurator η διαφορα με την τιμή καταλογου (έκπτωση) είναι 5.000€ !!! Not bad....
p.s. Από την εσωτερική πλευρά των πίσω θυρών γιατί φαίνεται το χρώμα του αμαξώματος? Είναι μισόκλειστη η πορτα ή έτσι ήταν πάντα?
) Ν54 και έναν M70, ο πρώτος είναι παντού καλύτερος, αν και οκ, κάνει διαφορετικό ήχο. Από την άλλη είναι φθηνότερος? Πιθανώς, όμως είναι πιο 'φθηνιάρικος'? Με τίποτα, είναι ΠΟΛΥ πιο πολύπλοκος και αν και έχει 6 κυλίνδρους λιγότερους έχει ένα σωρό άλλα πράγματα που όχι μόνο είναι απλούστερα στον V12, απλά δεν υπάρχουν καν (turbo, ίδιο αριθμό βαλβίδων, άμεσο ψεκασμό, Κλπ κλπ).IKE έγραψε:Παίδες κάθε σχεδίαση είναι ένας συμβιβασμός, αυτό ισχύει για όλα, ακόμα και για όσα οι
Όπως είναι σήμερα η τεχνολογική στάθμη, για δεδομένη απαιτούμενη ισχύ έχεις καλύτερο αποτέλεσμα με μικρότερου κυβισμού και αριθμού κυλίνδρων κινητήρες.-
.
IKE έγραψε: (ή ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ μία Triumph Daytona, χοχο)
Αυτά.
REALZEUS έγραψε:Για την i8 που αναφέρθηκε, από μέσα ακούς ένα ωραιότατο βρυχηθμό α-λά Ι6-V6-V8, αλλά στην τελική είναι ψεύτικο (από τα ηχεία) και εξωτερικά επικρατεί γαλήνη και ησυχία.
D-Jet έγραψε:Νάυλον ντέφια και ψόφια κέφια...ηχητικός αυνανισμός, με άλλα λόγια...
D-Jet έγραψε:Εντάξει, να μη διαφωνήσω (αν και οι ματσουκλέτες έχουν ελαστικές βάσεις και ας μη φαίνονται με το μάτι).
Στο παραπάνω που γράφεις όμως, θα συμφωνήσεις και εσύ ότι αυτός που βάζει τους συμβιμασμούς, συνήθως είναι αυτός που πληρώνει (κατ'επέκταση αυτός που θέλει να πουλήσει).
V4-90 κάποτε υπήρχε και δούλευε θαυμάσια, όπως λες, αλλά αν σου πουλούσαν 40 χιλιάρικα ένα φόρντ 1600 σήμερα θα τους το περναγες καπέλο.
Μια PeNW γαμβριάτικη, όμως;![]()
![]()
Δε λέω λοιπόν ότι μας πιάνουν κορόιδα και μας βάζουν ψεύτικες μηχανές, αλλά ότι ενώ κάποιοι κατασκευαστές πραγματικά προσφέρουν περισσότερα στα λεφτά που δίνεις λόγω του ότι ό,τι κάνεις σε πιο μικρή κλίμακα μπορεί να είναι και φτηνότερο, κάποιοι άλλοι εξακολουθούν να πουλάνε κουόρε σπορτίβο.
Να ο φίλος πιο πάνω γράφει 32χιλιάρικα για το μπλε 3κύλινδρο, υποτετράγωνο αλλά πισωκίνητο ντηζελοπενβέ αν κατάλαβα καλά... είναι πράγματι φτηνότερο; (αλήθεια δεν ξέρω πόσο έκανε παλιά... και μόνο που το βλέπω ανακατεύομαι) Το θεωρείτε καλή τιμή δλδ;
D-Jet έγραψε:ΙΚΕ έγραψε:Όπως είναι σήμερα η τεχνολογική στάθμη, για δεδομένη απαιτούμενη ισχύ έχεις καλύτερο αποτέλεσμα με μικρότερου κυβισμού και αριθμού κυλίνδρων κινητήρες.-
.
Όχι διαφωνώ, δεν είναι η τεχνολογική στάθμη που καθορίζει τα μεγέθη και τις διατάξεις αλλά οι αγορές. Δεν υπάρχει τίποτα που να το εφαρμόζουν στο μαγικό 3κύλινδρο που δε θα μπορούσαν να το εφαρμόσουν με το ανάλογο κόστος στον πολυκύλυνδρο με καλύτερα ίσως αποτελέσματα.
Κοντολογίς, δεν έχεις καλύτερο αποτέλεσμα αλλά μικρότερο κόστος και μπορείς (αν δεν είσαι πενβέ να μη σε νοιάζει) να είσαι πιο ανταγωνιστικός. Και φυσικά, θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν προηγμένα πολυκύλινδρα για όσους έχουν να τα χώσουν.
D-Jet έγραψε:REALZEUS έγραψε:Για την i8 που αναφέρθηκε, από μέσα ακούς ένα ωραιότατο βρυχηθμό α-λά Ι6-V6-V8, αλλά στην τελική είναι ψεύτικο (από τα ηχεία) και εξωτερικά επικρατεί γαλήνη και ησυχία.
Νάυλον ντέφια και ψόφια κέφια...ηχητικός αυνανισμός, με άλλα λόγια...
Eτσι ειναι, οποιοι δεν εχουν ακουσει απο κοντα old school 6αρια, ή εστω και καλορυθμισμενα 4κυλινδρα, τα βαζουν ολα στον ιδιο...κουβαD-Jet έγραψε:Πάω να δω τον Moss που έβαλε ο Beams στη μερσεντές...![]()
Από τη στιγμή που ο υπερτετράγωνος κύλινδρος 500 κυβικών δίνει την καλύτερη απόδοση (με καλή καμπύλη ροπής με μεγάλο εύρος λειτουργίας) σε σύγχρονο κινητήρα μοιάζει αυτονόητο ότι όλοι θα πάνε σε κινητήρες με κυβικά πολλαπλάσια των 500. Θα έχουμε 1000, 1500, 2000 κλπ. Μεγάλοι κύλινδροι σημαίνει και λιγότερα κινούμενα μέρη, επιπλέον οικονομία και αντοχή.
500-cc-displacement intervals align nicely with existing global taxation statutes
Κίκιζας . έγραψε:Δεν με λενε Beams, αλλα ευχαριστω για την προτιμηση...![]()
Ηχητικη πανδαισια -και οχι μονο- η 300 SLR...![]()
Το γεγονός ότι (α) ο κανονισμός άλλαξε άμεσα ώστε […]
Θα γαμθουνε ολοι Μικερφουλη. :s_yes https[…]
https://www.youtube.com/shorts/56lrnME8j8Y Cher ,[…]
https://x.com/ElPredestinato/status/2110629536320[…]