Orestis.D έγραψε:Η μονη μου απορια ειναι τι σκληροτητα εχει ο κωδικος E7097, γιατι αντικαθιστα αμορτισερ για 3 εντελως διαφορετικα μοντελα με μεγαλες διαφορες στη σκληροτητα ...
To οτι αντικαθιστά, δε σημαίνει οτι θα έχουν ιδία χαρακτηριστικά αλλα οτι απλά... ταιριάζουν να κουμπώσουν πάνω στο αμάξι.
Επίσης, μη συγκρίνεις 3 διαφορετικά μοντέλα. Ακόμα και η ίδια σειρά αμορτισέρ έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά απο μοντέλο σε μοντέλο.
Στο ερώτημα "τι σκληρότητα έχει ο κωδικός Ε7097" κανείς δε μπορεί να σου απαντήσει επ'ακριβώς, δεν υπάρχει κάποιο νούμερο αναφοράς. Αν θες τα δοκιμάζεις και βλέπεις, με ότι συνεπάγεται αυτό...
saxon_747 έγραψε:Orestis.D έγραψε:Η μονη μου απορια ειναι τι σκληροτητα εχει ο κωδικος E7097, γιατι αντικαθιστα αμορτισερ για 3 εντελως διαφορετικα μοντελα με μεγαλες διαφορες στη σκληροτητα ...
To οτι αντικαθιστά, δε σημαίνει οτι θα έχουν ιδία χαρακτηριστικά αλλα οτι απλά... ταιριάζουν να κουμπώσουν πάνω στο αμάξι.
Επίσης, μη συγκρίνεις 3 διαφορετικά μοντέλα. Ακόμα και η ίδια σειρά αμορτισέρ έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά απο μοντέλο σε μοντέλο.
Στο ερώτημα "τι σκληρότητα έχει ο κωδικός Ε7097" κανείς δε μπορεί να σου απαντήσει επ'ακριβώς, δεν υπάρχει κάποιο νούμερο αναφοράς. Αν θες τα δοκιμάζεις και βλέπεις, με ότι συνεπάγεται αυτό...
Η σειρα λεγεται Monroe Reflex. Ο κωδικος ειναι ο Ε7097, ειναι το part number. Με αυτο τον κωδικο ολα ιδια θα ειναι, αυτη ειναι και η εννοια του part number!
Αν ο κωδικος σημαινε οτι απλα ταιριαζουν να κουμπωσουν δε θα εδινε 2 επιλογες στην ιδια σειρα Monroe Reflex για το ιδιο αυτοκινητο... Προφανως η μια ειναι πιο σκληρη απο την αλλη.
Εγω θα ημουν ευχαριστημενος αν μπορουσαν να μου δωσουν τιμες για παραμορφωσεις bound/rebound rates κλπ...
Το θεμα ειναι οτι θα πρεπει να εχω και τις τιμες για τα μαμα να συγκρινω, κατι εξισου απιθανο... Τους εστειλα e-mail το μεσημερι, δε θα μου πουν τιποτα σημαντικο αλλα δε πειραζει, εγω την προσπαθεια την εκανα...
Γενικως απογοητευση
Orestis.D έγραψε:Εγω θα ημουν ευχαριστημενος αν μπορουσαν να μου δωσουν τιμες για παραμορφωσεις bound/rebound rates κλπ...
Πρώτη φορά ακούω τέτοιο όρο για αμορτισέρ, υπάρχει; Υπάρχει spring rate για το ελατήριο (μήπως μπερδεύτηκες; ), ενώ το αμορτισέρ έχει χαρακτηριστική καμπύλη δύναμης-ταχύτητας. Το πιο σημαντικό φυσικά είναι το πως συνεργάζονται τα δύο ως σύστημα, και τί συντελεστή απόσβεσης (damping ratio) βγάζει το σύστημα.
rocsta έγραψε:Orestis.D έγραψε:Εγω θα ημουν ευχαριστημενος αν μπορουσαν να μου δωσουν τιμες για παραμορφωσεις bound/rebound rates κλπ...
Πρώτη φορά ακούω τέτοιο όρο για αμορτισέρ, υπάρχει; Υπάρχει spring rate για το ελατήριο (μήπως μπερδεύτηκες; ), ενώ το αμορτισέρ έχει χαρακτηριστική καμπύλη δύναμης-ταχύτητας. Το πιο σημαντικό φυσικά είναι το πως συνεργάζονται τα δύο ως σύστημα, και τί συντελεστή απόσβεσης (damping ratio) βγάζει το σύστημα.
Ναι μωρέ αυτό εννοώ

mirage έγραψε:Εγω δεν καταλαβα τελικα ποσα διαφορετικα αμορτισερ υπαρχουν.
Της Monroe? Ένας κωδικος για τα sport/fr/cupra, κι ένας για το μαλακό.
xenos έγραψε:Υπάρχει τρόπος να γνωρίζεις τι χρήση είχε ένα μετάχειρο αμορτισέρ; Και θα πάρεις το ρίσκο να το βάλεις και αν είναι σούπα να πληρώσεις πάλι βγάλε/βάλε;
Οχι. Γι αυτο τα δινεις για ανακατασκευη με βαση τα γουστα σου.
Ορεστη.... Μη τσιγκουνευεσαι και βαλε τα FSD. Δυσκολα θα ακουσεις την απαντηση που θες για τα reflex
Επισης τα fsd με προβληματιζουν γιατι οσο να ναι ειναι sport αμορτισερ, θα σκληρυνει overall το αυτοκινητο, κι εγω δε θελω κατι τετοιο...
Πρόσεξε μην τα πληρώσεις 2πλα σε βάθος χρόνου.