Για μοτοσικλέτες, σκούτερ και άλλα δίτροχα
Άβαταρ μέλους
By dimik
rx8_drifter έγραψε:Aυτό τώρα είναι καλοκαιρινό?!

Θα βγάλουμε τη μπέμπελη :dizzy:

Tι περίμενες δηλαδή? Αυτό είναι και σχεδόν όλο με τρύπες-δίχτυ, φαντάσου το δικό μου Dainese έχει απλά 2 κομμάτια στα μπούτια που ανοίγει σαν κλαπέτα. :lol:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
rx8_drifter έγραψε:Aυτό τώρα είναι καλοκαιρινό?!

Θα βγάλουμε τη μπέμπελη :dizzy:

Νομιζεις. Σημερα φορεσα το νεο μπουφαν ιδιο μοντελο με το παντελονι και απο αερισμο ειναι σουπερ στους 24 που ειχε το πρωι.
Απο τα 10χαω και πανω αισθανεσαι τον αερα.
Ολο το ασημι που βλεπεις στην φωτο ειναι διατρητο.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#110063 Σε αναζήτηση καλοκαιρινού μπουφάν είχε καταλήξει στο κάτωθι revit
Εικόνα

Στο μαγαΖί Που το δοκίμασα ήταν σουπερ....
Είχε όμως και ένα dainese το οποίο Ναι μεν ήταν 35 ευρώ ακριβότερο αλλά είχε επιπλέον αποσπωμενη εσωτερική μεμβράνη αδιάβροχη και breathable και Τελικά έδωσα το κατιτίς παραπάνω. Και τσιμπησα το dainese

Εικόνα

send from my cave using smoke signals
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#110080 Καλοφορετο !! Εγω πηρα αυτο που απερριψες και ειμαι πολυ ευχαριστημενος !! Δοκιμασα και το air flux αλλα πολυ ψιλο το υφασμα σαν ψευτικο μου φανηκε οποτε προτιμησα το Revit.
Αυτο που πηρες το ειδα αλλα δεν υπηρχε σε ανοιχτοχρωμο, ασε που ηταν πολλα τα λεφτα.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
Νίκος Παππάς έγραψε:Καλοφορετο !! Εγω πηρα αυτο που απερριψες και ειμαι πολυ ευχαριστημενος !! Δοκιμασα και το air flux αλλα πολυ ψιλο το υφασμα σαν ψευτικο μου φανηκε οποτε προτιμησα το Revit.
Αυτο που πηρες το ειδα αλλα δεν υπηρχε σε ανοιχτοχρωμο, ασε που ηταν πολλα τα λεφτα.

Σαν χρώμα. Μου άρεσε και μένα πιο πολύ το ρεβιτ απλά κατέληξα στο dainese λόγω της έξτρα αφαιρούμενης αδιαβροχης μεμβράνης που μπορεί να σου χρειαστεί σε μια καλοκαιρινή μπόρα..Και speaking of the devil, στην επιστροφή μου από Αθήνα για Λουτράκι με έπιασε μια καλή βροχή από αγίους Θεοδώρους έως και Λουτράκι.... Έφτασα σπίτι και απέξω το μπουφάν ψιλό Λούτσα και από μέσα δεν πέρασε καθόλου

Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#114771 πιο πρόσφατη αγορά μου τα προστατευτικά γονατου καλαμιων της dainese. φοριούνται η μέσα η πάνω από το παντελόνι. Τιμή 45 γιούργια.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#181833 Μαζεύω γνώμες...
Ψάχνω flip-up κράνος, και το budget είναι ανεβασμένο, γιατί το φθηνό κρέας το τρώνε οι σκύλοι (το Caberg Duke είναι για πέταμα μετά από 2 χρόνια και πάλι καλά να λέμε).
Λοιπόν, budget κάπου στα 600€ και τα κριτήρια είναι:
1. Τουλάχιστον 4 αστέρια στην Sharp
2. Όσο πιο κοντά στο 100% η πιθανότητα ν' ανοίξει το σαγόνι.
Για το τελευταίο, αν δεν το γνωρίζατε, η Sharp μετράει και αν το άνοιγμα του σαγονιού του κράνους αντέχει τις συγκρούσεις χωρίς ν' ανοίξει. Περιττό να πω πόσο σημαντικό είναι αυτό και είναι κάτι που δεν το γνώριζα. Όταν πήρα το Caberg, κοίταξα μόνον τ' αστέρια και είχε 5, αλλά δείτε παρακάτω:
Εικόνα
Δεν είναι το χειρότερο του χωριού (υπάρχουν κάποια τραγικά, και μερικά είναι και ακριβά, όπως το Shark Evoline 3 που πετυχαίνει 57% μόνον! :lipsealed: Και κάποια στιγμή το σκεφτόμουν και το απέρριψα λόγω βάρους και υλικού του κελύφους που δεν δικαιολογείται να είναι polycarbonate σε αυτά τα λεφτά, αλλά θα έπρεπε να είναι composite).
Οπότε, για να μην πολυλογούμε, από μια έρευνα που έκανα, βρήκα πως το Group Nolan έχει από τους καλύτερους μηχανισμούς κλεισίματος για τα Flip Up κράνη τους και πετυχαίνουν συνήθως 100% ή σε κάποιες περιπτώσεις 97%, που σημαίνει πως στατιστικά δεν ανοίγει ποτέ σε ενδεχόμενο τρακάρισμα.
http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/x-lite-x1003
Το Group Nolan έχει τις εξής εταιρείες (κατά σειρά κόστους): GRex, Nolan, X-lite. Οι δύο πρώτες έχουν υλικό Polycarbonate η X-lite από composite υλικά. Η X-lite είναι κάτι σαν την ακριβή σειρά της Nolan.
Το κράνος που με ενδιαφέρει είναι αυτό εδώ:
Εικόνα
Είναι το Χ-lite 1003 Carbon, το ακριβότερο της σειράς λόγω του carbon που το κάνει και ένα από τα ελαφρύτερα flip-up. Τέλος, δέχεται και το εργοστασιακό Bluetooth kit Ν-Com Xseries που έρχεται σε δύο εκδόσεις, μία απλή και μία με περισσότερα features.
Πήγα και δοκίμασα χθες το φθηνότερο της σειράς (όχι το carbon, που συν τοις άλλοις έχει και υποαλεργική επένδυση) και πραγματικά η ποιότητά του δεν φαίνεται να υστερεί από το Shoei μου. Υποθέτω πως το ακριβότερο της σειράς ίσως είναι ακόμη καλύτερο.
Τέλος, έχει και 5 χρόνια εγγύηση.

Και τώρα πάμε στην ερώτηση που ακόμη δεν μπορώ ν' απαντήσω. Στην ίδια τιμή πάνω κάτω έρχεται και το Shoei Neotec. Έχει πάνω κάτω τις ίδιες επιδόσεις στην Sharp με το X-lite (λίγο καλύτερο το τελευταίο):
http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/shoei-neotec
Είναι πιο βαρύ, δεν έχει εργοστασιακό Bluetooth (αν και μπορείς να βάλεις κάποιο από τρίτο κατασκευαστή), αλλά έχει όνομα και ποιότητα βαριά. Το δοκίμασα κι αυτό και έχει στο κεφάλι μου εξίσου καλή εφαρμογή. Ο μηχανισμός ανοίγματος είναι ακόμη πιο βολικός, ενώ και τα δύο τα χειρίζεσαι με το ένα χέρι.

Πάμε στο δια ταύτα: το Shoei Neotec είναι πασίγνωστο, κυκλοφορεί παντού, η εταιρεία είναι επίσης από τις κορυφαίες. Από την άλλη, ο όμιλος της Nolan είναι επίσης δυνατός, απλώς βγάζει κράνη για όλα τα βαλάντια (αλλά με πολύ καλές επιδόσεις στα τεστ της Sharp). To κόστος είναι το ίδιο, μαζί με το Bluetooth θα πάει και στις δύο περιπτώσεις κάτι παραπάνω από 600€, ενώ στην περίπτωση του Shoei, αν επιλέξω το απλό άσπρο χρώμα και ένα απλό Bluetooth θα μείνει οριακά κάτω από 600€.
Τέλος, το X-lite έχει και αναμονή ενός μήνα, ενώ το Shoei μπορεί να βρεθεί και ετοιμοπαράδοτο αφού υπάρχει στοκ. Το X-lite Carbon είναι εντελώς καινούριο και ήταν αστείο που ο πωλητής στην αντιπροσωπεία με κοιτούσε σαν εξωγήινο όταν το ζήτησα!
:lol:

Για να μαζέψω γνώμες τι θα κάνατε οι υπόλοιποι... Υπόψιν, το Schuberth C3 Pro το απέρριψα λόγω χειρότερων επιδόσεων στα test και γενικώς μέτριων σχολίων, παρόλη την δημοφιλία του. Θα το ξαναδοκιμάσω, αλλά μάλλον θα προτιμήσω το Neotec στην θέση του. Επίσης στο Schuberth δεν μου κάνει το Medium μέγεθος, κάτι που σημαίνει πως αν πάω στο Large μάλλον παίζει να δείχνει τεράστιο γιατί θα έχει μεγαλύτερο κέλυφος. Α, είναι και ακριβότερο, αλλά έχει πολύ καλή λύση Bluetooth (και φυσικά πανάκριβη! :lipsealed: )

Αυτά. Ακούω! :s_coffee
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
dimik έγραψε:Τρείς προτάσεις ακόμα...

http://www.helmetcity.co.uk/scorpion-exo-3000-air-1/

http://www.helmetcity.co.uk/categories/ ... y-Flip-Up/

http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/sec ... ip-Up-0006

Mεγειά το Neotec

Στην τύχη τα έβαλες;
Για το Suomy και το Scorpion δεν υπάρχουν καν τεστ στην Sharp, ενώ το συγκεκριμένο HJC έχει μόνον 3 αστέρια, ενώ αν τσεκάρεις γενικώς τις επιδόσεις των μηχανισμών ανοίγματος του σαγονιού της HJC είναι μάλλον η χειρότερη, αφού κάποια κράνη της είναι και στο 40%!
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:
dimik έγραψε:Τρείς προτάσεις ακόμα...

http://www.helmetcity.co.uk/scorpion-exo-3000-air-1/

http://www.helmetcity.co.uk/categories/ ... y-Flip-Up/

http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/sec ... ip-Up-0006

Mεγειά το Neotec

Στην τύχη τα έβαλες;
Για το Suomy και το Scorpion δεν υπάρχουν καν τεστ στην Sharp, ενώ το συγκεκριμένο HJC έχει μόνον 3 αστέρια, ενώ αν τσεκάρεις γενικώς τις επιδόσεις των μηχανισμών ανοίγματος του σαγονιού της HJC είναι μάλλον η χειρότερη, αφού κάποια κράνη της είναι και στο 40%!

Γενικά δεν κοιτάζω αστέρια και τεστ, αν είναι από επώνυμη εταιρεία και εγκεκριμένο για κυκλοφορία στην Ευρώπη είναι ΟΚ, μετά λίγο πολύ ότι πληρώνεις παίρνεις.

Για αυτό μεγειά το Neotec, x-lite, Αiroh και κάτι παρόμοιες προσωπικά δεν θα τις πλησίαζα, ίσως για 2ο-3ο οικονομικό κράνος, αλλά από την στιγμή που έχει αρκετό budget πάρε ότι καλύτερο από τις κορυφαίες εταιρείες μπορείς. Μπορεί να είναι καλά χρυσά από άποψη ασφάλειας αλλά στο θέμα ποιότητας, αεροδυναμικής, gadgets και αντοχής στον χρόνο δεν θα τις εμπιστευόμουν.

Εγώ πάντως μιας και το Xr1100 κλείνει σιγά σιγά 5ετία κοιτάζω προς ARAI Rebel http://www.helmetcity.co.uk/categories/ ... rai-Rebel/ το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για όρθια θέση οδήγησης.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#182071 Γρηγορη απο αυτα που κοιτας το X-lite μοιαζει να ειναι η πιο συμφερουσα επιλογη.
Ελαφρυτερο, carbon, ευκολια bluetooth, καλυτερες βαθμολογιες.
Απο την αλλη το Shoei μπορεις να το παρεις αμεσα και ισως να πετυχεις καλλιτερη τιμη αν περασεις απο μερικα μαγαζια να παρεις προσφορες.
Περασε και μια βολτα απο το ΣΕΦ το ΣΚ που εχει το bazzar, μηπως και υπαρχει τιποτε εκει.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#182075 Ναι, θα πάω και στο bazaar. Δεν βιάζομαι και μπορώ να περιμένω μιας και ο χειμώνας έρχεται και δεν μου είναι απαραίτητο το flip up, τώρα χρησιμοποιώ το XR-1100.
dimik, γενικώς διαφωνώ εντελώς με αυτό που λες για τα τεστ, αν διαβάσεις προσεκτικά στη Sharp αλλά και σε κάποια reviews στο Internet θα αλλάξεις γνώμη.
Ειδικά η HJC έχει φάει για μένα μόνιμο άκυρο μετά από αυτά που διάβασα και είδα για τον μηχανισμό σε κάποια κράνη της. :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:Ναι, θα πάω και στο bazaar. Δεν βιάζομαι και μπορώ να περιμένω μιας και ο χειμώνας έρχεται και δεν μου είναι απαραίτητο το flip up, τώρα χρησιμοποιώ το XR-1100.
dimik, γενικώς διαφωνώ εντελώς με αυτό που λες για τα τεστ, αν διαβάσεις προσεκτικά στη Sharp αλλά και σε κάποια reviews στο Internet θα αλλάξεις γνώμη.
Ειδικά η HJC έχει φάει για μένα μόνιμο άκυρο μετά από αυτά που διάβασα και είδα για τον μηχανισμό σε κάποια κράνη της. :lipsealed:

Όταν έψαχνα το πρώτο κράνος μου είχα φάει το ίντερνετ να διαβάζω για τεστ, δοκιμές, αστέρια, πιστοποιήσεις κλπ, πλεον έχοντας δει και φορέσει αρκετά κράνη πιστεύω ότι όλα είναι σχετικά, την HJC ούτε εγώ την θεωρώ "καλή" εταιρεία, στο μυαλό μου την έχω τοποθετήσει στο 2ο σκαλί ποιότητας μαζί με την AGV και την Shark, στο πρώτο σκαλί έχω Shoei, Arai, Schuberth, Suomy, Bell και στο τρίτο Airoh, Lazer, Caberg κλπ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εμπιστευόμουν την ασφάλεια μου σε οποιοδήποτε από αυτά, απλά είναι θέμα budget το τι θα αγοράσει ο καθένας και εφόσον είμαι τυχερός και έχω την δυνατότητα να πάρω το ακριβότερο δεν θα κοιτάξω τα υπόλοιπα.