Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By costas80
#105142 Πάντως δε γίνονται όλα αυτά που θέλουν οι κσενοι ρε παιδιά. Η Λετονία π.χ.είναι ένα δράμα. Το 2000 είχε το μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης στην εε. Μόλις έσκασε η κρίση το 2008 η οικονομία κατέρρευσε.Με πληθυσμό περίπου 2 εκατομμύρια, αναγκάστηκε να μεταναστεύσει κοντά στο 20% του εργατικού δυναμικού της χώρας. Τα πάντα έχουν ιδιωτικοποιηθεί και πλέον υπάρχει στα χαρτιά ανάπτυξη. Η ανεργία από 22% το 2009 τώρα είναι στο 9.5%.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#105144
j.marr έγραψε:Να τον ψηφίσετε να βγάλει. :rtfm:


ΥΓ.
Το σποτάκι πάντως αρκετά καλοφτιαγμένο.



Το σποτακι στον ηχο πασχει (οπως ΟΛΕΣ οι ελληνικες παραγωγες) και ισως ηθελε λιγο παραπανω δουλεμα απο το Λεβεντη, σε καποια σημεια κομπιαζει

Κατα τα αλλα, λογικα λογια, σε μια παραλογη εποχη, σε ενα λαο που δε θελει να ακουσει. Φωνη βοωντος εν τη ερημω.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#105145
αεροζολ έγραψε:Πως ξερεις οτι η ελλ. κυβερνηση δεν ριχνει ιδεες και δεν τις τεκμηριωνει ? Απο αυτα που λενε οι ιδιοι ανθρωποι και μηχανισμοι που απετυχαν παταγωδως και κατ΄ εξακολουθηση στις προβλεψεις τους για 5 ολοκληρα χρονια και που το αποτελεσμα των μετρων που εφαρμοσαν δεν μπορει να κρυφτει ?


Όταν είχαμε λεκτικές αλλαγές στο περιβόητο κείμενο το Φεβρουάριο, είχε βγει όλη η ΕΛ κυβέρνηση με σημαιοφόρο το γιανι για να φωνάξει με ένα στόμα-μια φωνή "Μας άλλαξαν το κείμενο".

Τώρα που ο Σόιμπλε πχ λέει ξεκάθαρα ότι περιμένει εδώ και εβδομάδες να δει προτάσεις και προτάσεις δεν βλέπει, γιατί δεν βγαίνει ο γιανι να τον κάνει ΡΟΜΠΑ (ανεξαρτήτως μάρκας);
Χαρίζει η ομάδα;
Μεγαλοψυχία γιανι;
Άβαταρ μέλους
By manosky
#105157

:omg:

RESPECT ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ!

#aftaDENtheleioellinas
Άβαταρ μέλους
By Adriver
#105166 Κουράστηκαν και στο ΣΥΡΙΖΑ και τους ξεφεύγουν κακές λέξεις. :lol:
http://www.avgi.gr/article/5495816/tile ... oup-simera
Τηλεδιάσκεψη του "Brussels Group" σήμερα
".... Κεντρικό ρόλο στη διαπραγμάτευση αναλαμβάνει πλέον ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Χουλιαράκη, ο οποίος επικοινώνησε χθες Κυριακή με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη τρόικα Ντέκλαν Κοστέλο. ...."


Μάθαμε και κάτι νέο, ότι ο συντονιστής δεν είναι ο υπεύθυνος!
http://www.avgi.gr/article/5496147/g-ba ... agmateusis
Γ. Βαρουφάκης - Ε. Τσακαλώτος "το δίδυμο" της νέας πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης

"Στη συγκρότηση πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης προχωρεί η κυβέρνηση υπό την ευθύνη του Υπουργού Γ. Βαρουφάκη, με τον συντονισμό της να ανατίθεται στον Ευκλ. Τσακαλώτο.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#105170 Νομίζω ότι στον γιανι πρέπει να δοθεί το υπουργείο Γαματοσύνης και να αναφέρεται απευθείας στην πεθερά του.
Τα συμβιβαστικά σχήματα και μοντέλα (πχ πρωθυπουργός, κόμμα κλπ) είναι για τους συμβιβασμένους ανθρώπους με συμβιβασμένο στυλ.

:iconcool: :iconcool: :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
#105171
EDDIE_147 έγραψε:
αεροζολ έγραψε:Πως ξερεις οτι η ελλ. κυβερνηση δεν ριχνει ιδεες και δεν τις τεκμηριωνει ? Απο αυτα που λενε οι ιδιοι ανθρωποι και μηχανισμοι που απετυχαν παταγωδως και κατ΄ εξακολουθηση στις προβλεψεις τους για 5 ολοκληρα χρονια και που το αποτελεσμα των μετρων που εφαρμοσαν δεν μπορει να κρυφτει ?


Όταν είχαμε λεκτικές αλλαγές στο περιβόητο κείμενο το Φεβρουάριο, είχε βγει όλη η ΕΛ κυβέρνηση με σημαιοφόρο το γιανι για να φωνάξει με ένα στόμα-μια φωνή "Μας άλλαξαν το κείμενο".

Τώρα που ο Σόιμπλε πχ λέει ξεκάθαρα ότι περιμένει εδώ και εβδομάδες να δει προτάσεις και προτάσεις δεν βλέπει, γιατί δεν βγαίνει ο γιανι να τον κάνει ΡΟΜΠΑ (ανεξαρτήτως μάρκας);
Χαρίζει η ομάδα;
Μεγαλοψυχία γιανι;


Σε ποιον να τον κανει ρομπα και τι θα κερδισει ? Τον εκανε ρομπα στην περιπτωση της καραμπινατης αλλαγης του κειμενου. Τι κερδισε ? Παρα την αποδεδειγμενη |λογοκρισία| και παρα το οτι οι φιλοι και εταιροι και δανειστες εχουν μια σειρα απο λογους να χαρακτηριζουν οποιαδηποτε προταση δεν λεει "ναι" σαν ατεκμηριωτη , ασαφη, ατελη και δεξερωτιαλλο, εσυ και διαφοροι αλλοι (που δηλωνετε αντικειμενικοι :lol: ) πιστευετε (ή λετε οτι πιστευετε ) οτιδηποτε θα πουν οι οι φιλοι και εταιροι και δανειστες.

Η διαπραγματευτικη τακτικη (οπως και οι προτασεις) δεν ειναι προσωπικες επιλογες του Βαρουφ , ειναι του ΣυΡιζΑ. Και η διαπραγματευτικη τακτικη μπορει και να αλλαζει (τον κανεις ή δεν τον κανεις ρομπα).

Εγω δεν μπορω να ξερω αν οι προτασεις του ΣυΡιζΑ ειναι τεκμηριωμενες ή οχι . Απλα αναρωτιεμαι για την σιγουρια την δικη σας στο να δεχτειτε σαν αληθες οτιδηποτε λενε οι θεσμοι (και με το δεδομενο της πουστιας με το κειμενο).
Άβαταρ μέλους
By leonp
#105183
αεροζολ έγραψε:Σε ποιον να τον κανει ρομπα και τι θα κερδισει ? Τον εκανε ρομπα στην περιπτωση της καραμπινατης αλλαγης του κειμενου. Τι κερδισε ? Παρα την αποδεδειγμενη |λογοκρισία| και παρα το οτι οι φιλοι και εταιροι και δανειστες εχουν μια σειρα απο λογους να χαρακτηριζουν οποιαδηποτε προταση δεν λεει "ναι" σαν ατεκμηριωτη , ασαφη, ατελη και δεξερωτιαλλο, εσυ και διαφοροι αλλοι (που δηλωνετε αντικειμενικοι :lol: ) πιστευετε (ή λετε οτι πιστευετε ) οτιδηποτε θα πουν οι οι φιλοι και εταιροι και δανειστες.


Εδώ και καιρό (οι κακοί ξένοι) λένε στα ΜΜΕ ότι δεν υπάρχουν Ελληνικές προτάσεις για να μην χρεωθούν την (ηθική) ευθύνη του Grexit.

Προσωπικά πιστεύω τους (κακούς) ξένους,
εκτός αν εννοείς σαν Ελληνική πρόταση το "δώστε μας λεφτά ώστε να εκπληρώσουμε τις προεκλογικές μας υποσχέσεις". :)

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει καθώς σύσσωμοι οι εταίροι αρνούνται να μας δώσουν λεφτά με ελλειμματικούς προϋπολογισμούς.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#105188
Το σκληρότερο άρθρο που γράφτηκε ποτέ για τον Βαρουφάκη: Ο άνθρωπος που πήρε στο λαιμό του τον Τσίπρα

Εικόνα
23|02|2015 15:49

Αντίθετα με ό,τι κραύγαζε ως τώρα, η ελληνική κυβέρνηση κατέληξε να δεχθεί τους όρους της Τρόικα. Σκληρό μάθημα για τους λαϊκιστές της άκρας αριστεράς και της άκρας δεξιάς.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο γαλλικό σάιτ Slate.fr το οποίο διευθύνει ο πρώην διευθυντής της Le Monde, Ζαν-Πιερ Κολομπανί, και είναι ό,τι πιο σκληρό έχει γραφεί για την ελληνική κυβέρνηση. Να σημειωθεί ότι το αμερικανικό Slate.com απηχεί τις απόψεις της αμερικανικής κεντροαριστεράς, έχει έδρα το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας, μεγάλη επισκεψιμότητα εντός και εκτός ΗΠΑ και θεωρείται ένα από τα πιο έγκυρα σαιτ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το άρθρο έχει τίτλο «Η παράδοση της Ελλάδας»:

Εβριζαν συνεχώς τους Γερμανούς


...Το «όχι» που είπε ο Σόιμπλε στο πρώτο αίτημα των Ελλήνων για συμφωνία εξηγείται. Ο γερμανός ΥΠΟΙΚ καθυβρίστηκε από τον Ελληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη -τον οποίο δεν αντέχει ούτε να βλέπει πλέον. Η Ελλάδα έπρεπε να επιστρέψει με το σύμφωνο που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση. Τελεία. Και αυτή είναι η συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου, παρά τις επικοινωνιακές κορώνες για να χρυσωθεί το χάπι.
Η υστερία των Γερμανών εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξηγείται από το γεγονός ότι καθυβρίστηκαν, ότι τους συνέκριναν συνεχώς με τους Ναζί και τους καλούν συνεχώς να πληρώσουν για μια χώρα που κλέβει συνεχώς και συνεχίζει να παραβλέπει τους ευρωπαϊκούς κανόνες.
«Είδα αυτό τον θυμό να ανεβαίνει στη Γερμανία αλλά δεν φανταζόμουν ότι μπορεί να φτάσει τόσο μακριά. Στην ΕΕ δεν πρέπει να βρίζεις κανέναν από τους εταίρους σου. Και οι Ελληνες το πληρώνουν ακριβά» γράφει ο δημοσιογράφος Eric Le Boucher.
Το δεύτερο μάθημα ήρθε από την απίστευτη μη προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το λαϊκιστικό κόμμα πίστευε ότι θα κυβερνούσε τη χώρα σε μια κατεύθυνση αντίθετη με αυτή των προηγούμενων κυβερνήσεων. Πίστευε ότι είχε μια λύση μέσω της ανάπτυξης, παρά τις ευρωπαϊκές συμφωνίες που είχαν υπογραφεί, παρά την οικονομική εξάρτηση της χώρας. Πίστευε ότι ο ελληνικός λαός τους ψήφισε και ότι όλοι ο άλλοι λαοί της Ευρώπης είτε θα επαναστατούσαν είτε θα δέχονταν το νέο πρόγραμμα της αξιοθαύμαστης κυβέρνησης Τσίπρα.

Αφέλεια και ερασιτεχνισμός
Επρόκειτο για μια απόλυτη αφέλεια, μια απόλυτη άγνοια των ευρωπαϊκών κανόνων, ένα τρομερό λάθος για την ισορροπία δυνάμεων. Αλλά ακόμη χειρότερα. Επρόκειτο για μια δήθεν άποψη ότι υπάρχει «ένας άλλος δρόμος», μια άλλη πολιτική, καλύτερη, λιγότερο οδυνηρή, σχεδόν εύκολη. Ποιά; «Αρκεί να αρνηθούμε τη λιτότητα», να γυρίσουμε πίσω στα παλιά, να αυξήσουμε μισθούς και συντάξεις, να επαναπροσλάβουμε τους δημοσίους υπαλλήλους και να υιοθετήσουμε μια πολιτική ανάπτυξης χύμα.
Πρέπει να κάνουμε μια παραδοχή: Η λιτότητα στην Ελλάδα ήταν πολύ αυστηρή, προκάλεσε μεγάλη ύφεση και έβγαλε τη χώρα από όλους τους στόχους της. Ωστόσο, η ανταγωνιστικότητα επανήλθε, όπως συνέβη στην Ισπανία και στην Ιρλανδία και αυτό ήθελε η Τρόικα. Αλλά επειδή η παραγωγική βάση της Ελλάδας είναι πολύ μικρή, αυτή η «γερμανικού τύπου» λιτότητα δεν αποφέρει καρπούς ενώ η κοινωνική δυστυχία είναι μεγάλη. Πράγματι η ισορροπία δεν βοηθάει προς την κατεύθυνση της λιτότητας και πολλοί το αναγνωρίζουν στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Επρεπε να ευρεθεί ένας τρόπος να συγκεραστούν η λιτότητα και η ανάπτυξη.
Ξεκινώντας από αυτή τη διαπίστωση ο Αλέξης Τσίπρας πίστευε ότι είχε κερδίσει το στοίχημα και ότι οι εταίροι θα πίεζαν το Βερολίνο να δεχτεί το αναπτυξιακό του πρόγραμμα. Αλλά όλα κατέρρευσαν εξαιτίας της κακής προετοιμασίας και της αλαζονίας.
Ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης πέρασε το χρόνο του κάνοντας τον πονηρό στις συνεδριάσεις, στις τηλεοράσεις και στα social media. Δεν είχε συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο θα μπορούσε να «παίξει» με τις προηγούμενες συμφωνίες της χώρας και να γίνει δεκτό. Περνούσε από ένα αόριστο σχέδιο σε ένα απίθανο σχέδιο ώστε όλα κατέρρευσαν (μπορεί να αληθεύει και το σενάριο της Bild ότι έκαναν λάθος στο ταχυδρομείο και έστειλαν την λάθος πρόταση!)

Απάτη
Η Ελλάδα πληρώνει σήμερα πολύ σκληρά τα πολλά λόγια και την πλήρη ανικανότητά της. Αλλά δεν είναι τυχαίο. Οι λαϊκιστές καταφεύγουν σε περιθωριακούς οικονομολόγους που αποκαλούνται «εναλλακτικοί». Εχουν τα συμφέροντά τους, προφανώς. Αλλά οι περισσότεροι είναι άσχετοι και νομίζουν ότι ξέρουν. Ως χθες πρόβαλαν ένα αναμάσημα νεο-μαρξιστικού τύπου. Σήμερα κατάλαβαν ότι πρέπει να έχεις γνώση της μεγάλης σύγχρονης οικονομικής πραγματικότητας. Δεν γίνεται να εκσφενδονίζεις σκοτεινές οικονομικές προτάσεις. Οπως τα αναπτυξιακά ομόλογα. Κανείς δεν καταλαβαίνει τι σημαίνουν, αλλά δείχνουν σαν να είναι κάτι σπουδαίο.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ένας από αυτούς. Ενας από αυτούς τους γκουρού απατεώνες που πάνε από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο, που διαθέτουν επιτυχημένα μπλογκ για εναλλακτικούς, αφού δεν διαθέτουν άλλη πολιτική πρόταση. Από τέτοιους είναι γεμάτο το ίντερνετ, έχουν γεμίσει τα λαϊκιστικά κόμματα, εκεί που υπήρχαν άδειες θέσεις από ρεαλιστές οικονομολόγους. Είναι αυτά τα κόμματα που περίμεναν ότι όλοι θα ενθουσιαστούν από την μαγική τους σκέψη.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης πρέπει να μπαλαμούτιασε (επί λέξει «empapahouter») τον Αλέξη Τσίπρα και τα άλλα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς όπως αυτοί οι μαθηματικοί-χρηματιστές επινοούσαν τοξικά προϊόντα για να τα πουλούν στα αφεντικά τους. Αυταπάτες, ψεύτικες λύσεις, σοβαροφανείς ιδέες αλλά άδειες από περιεχόμενο.
Θα έλεγε κάποιος ότι η Ελλάδα ταπεινώθηκε από την Γερμανία. Και ότι οι άλλες χώρες είναι δειλές. Και ότι στον μεγάλο ιδεολογικό πόλεμο οι σοσιαλδημοκράτες θέλησαν να τιμωρήσουν την άκρα Αριστερά. Και ότι η «μοναδική σκέψη» κέρδισε για μια ακόμη φορά εξαιτίας των «παγκόσμιων ελίτ» που εξαπολύθηκαν εναντίον της δημοκρατίας και του λαού. Ολα αυτά είναι λάθος. Βλακωδώς λάθος. Η Ελλάδα δεν είχε χάσει εξαρχής. Θα μπορούσε να είχε πετύχει μια ευελιξία του προγράμματος βοήθειας. Η Γερμανία θα μπορούσε για μια ακόμη φορά να δεχτεί ό,τι αρχικά απέρριπτε. Αλλά λόγω αλαζονίας και άγνοιας αυτό το σχέδιο απέτυχε.

Η παράδοση έγινε σταδιακά
Η κυβέρνηση Τσίπρα βρέθηκε εντελώς απροετοίμαστη απέναντι στη σκληρή πραγματικότητα. Αναγκάστηκε να παραδοθεί σταδιακά ως τις 20 Φεβρουαρίου. Πρώτα αποδέχτηκε ότι πρέπει να πληρώσει το χρέος, μετά να δεχτεί ότι πρέπει να μιλάει με την μισητή Τρόικα και μετά να ξεχάσει το κοινωνικό του πρόγραμμα, να δεχτεί το πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης και να ξεκινήσει μεταρρυθμίσεις.
Από τις υποσχέσεις του δεν έχει μείνει τίποτα. Το μάθημα για τους λαϊκιστές είναι πολύ βαρύ. Η διαπίστωση ότι η λιτότητα πρέπει να σταματήσει ήταν καλή. Αλλά αντί να δουλέψουν πάνω σε λεπτομέρειες και σαφείς προτάσεις, βυθίστηκαν στη μαγεία που τα ψευδο-γκουρού τους λένε ότι είναι εφαρμόσιμα. Πάντα υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, δεν υπάρχει μόνο μία, αλλά πρέπει να αναγνωρίζεις ότι ο κόσμος είναι πολύπλοκος και ότι οι διέξοδοι είναι η εργασία, ο πραγματισμός και η ταπεινότητα. Και κυρίως ότι δεν πρέπει να υπόσχεσαι ότι οι προσπάθειες είναι άχρηστες. Αλλά, τι να κάνουμε, η επιτυχία των λαϊκιστών προέρχεται από το γεγονός ότι πουλάνε όνειρο...Και ότι οι ψηφοφόροι των λαϊκιστών βλέπουν τώρα με θλίψη τι έγινε στην Ελλάδα...



Πηγή: http://www.iefimerida.gr/news/192944/sk ... -laimo-toy
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#105191
Anonymous Founder έγραψε:
Χρήστος Λάππας έγραψε:Μισό για να καταλάβω δηλαδή. Εσύ τι ακριβώς περίμενες ότι θα συμβεί; Ότι θα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ εκεί και θα τους δείξει, αλλά αυτοί φάνηκαν πιο κακοί από ότι περίμενες οπότε τώρα η πρώτηφοράαριστερά δεν μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο;

Είχα πει τι θα ήθελα να γίνει: μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα και λιγότερη λιτότητα ώστε να έχουμε ανάπτυξη.
Ήξερα πως η εναλλακτική που πρότειναν οι άλλοι ΔΕΝ ήταν αυτά (email Χαρδούβελη).
Τώρα φαίνεται πως αυτό θα φάμε στην μάπα και αν είναι έτσι και δεν υπάρχει κάτι καλύτερο, ας προσέχαμε όλοι (και ο ΣΥΡΙΖΑς)...
:ninja:
Από εκεί και μετά, εγώ δεν έχω γράψει μεγάλα λόγια εδώ μέσα, εσύ για παράδειγμα προέβλεψες πως θα πάμε στα βράχια και στην δραχμή. Αν πάμε στον Χαρδούβελη, δεν θα έπρεπε να σε χαλάει: αυτό το πράγμα δεν θα είναι αριστερά, οπότε δεν τρέχει μία.
:lol:


Μάλλον λησμονάς ότι έχω γράψει επανειλημμένα ότι οι επιλογές είναι ή να ακολουθήσουμε δρόμο παραπλήσιο με αυτό της προηγούμενης κυβέρνησης μέσα στο Ευρώ, ή να βγούμε απ' το Ευρώ (και πιθανότατα την ίδια την ΕΕ).

Το τι θα μας συμβεί εξακολουθεί να είναι μια διελκυστίνδα ανάμεσα στις διάφορες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ + τις εθνικιστικές κορώνες του καμένου.

Γιατί με χαλάει ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και αν πάει σε λύση Χαρδούβαλου; Γιατί την στιγμή που ζητιανεύουμε για να μην καταρρεύσουμε άμεσα, δίνεται δύναμη σε συνδικαλιστές και συντεχνίες, επαναπροσλαμβάνονται χιλιάδες στα κρατικά τηλεοπτικά κανάλια, ακυρώνονται δρομολογημένες πωλήσεις κρατικής περιουσίας, διώκονται υφιστάμενες επενδύσεις, αποθαρρύνονται εν δυνάμει επενδυτές, μπλοκάρεται η ελεύθερη λειτουργία της αγοράς, μπαίνει φρένο στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, επαναφέρονται αρρωστημένα καθεστώτα στην παιδεία και ψηφίζεται με φωτογραφικές διατάξεις η πρόωρη απελευθέρωση δολοφόνων τρομοκρατών.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#105192
trident1971 έγραψε:
pipinos1976 έγραψε:...(σκέψου μαθητή του 10 να προσπαθεί να λύσει θέματα Μπαϊλάκη στην Ιωνίδειο)...


Πιπίνε, μιλαμε για το Μπαϊλακη τον μαθηματικο?
Αν ναι, μιλαμε για μια απο τις ιδιαιτερες περιπτωσεις ανθρωπου που τον αποκαλεις μπασταρδο :rant: γιατι γαμαει τους μαθητες και τον θαυμαζεις ταυτοχρονα :inlove: γιατι κανει καλο μαθημα.
Τον είχα στη Β' Λυκειου.

(οποιος εκανε φασαρια, μιλαγε με το διπλανο ή εγραφε μαλακιες στις ασκησεις στον πινακα του πεταγε κομματια κιμωλια, θελαμε ενα κουτι κιμωλιες καθε 2-3 μαθηματα, χωρια που ειχαμε γινει ninja για να τις αποφευγουμε) :lol: :lol: :lol:


Για αυτόν ακριβώς μιλάμε. Αυτός πρέπει να ήξερε ρώσικα γιατί διάβαζε κάτι βιβλία από εκεί και έβαζε διαστημικές ασκήσεις. Αυτά από τις διηγήσεις των συμμαθητών στο φροντιστήριο, γιατί εγώ δεν πήγαινα Ιωνίδειο.

Adriver έγραψε:@pipinos
Δεν έχω κάτι άλλο να σου γράψω, όσα κατάλαβες ή θέλησες να καταλάβεις.
Μια φιλική συμβουλή μόνο, είναι υπερβολικό να πιστεύεις ότι κανείς δεν ξέρει καλύτερα από εσένα όποια θέματα έχεις άποψη!


Δέχομαι να ακούσω όλες τις απόψεις. Τις περισσότερες φορές σκέφτομαι τα προβλήματα που εμφανίζονται και αυτά αναφέρω. Από αυτά που έγραψες είδα ότι σε πολλά σημεία είχες λανθασμένες πληροφορίες. Καταλαβαίνω τι ακριβώς ζητάς, αλλά πρέπει να καταλάβεις κι εσύ ότι, αν είναι να πάμε μπροστά, θα πρέπει να ξεπεράσουμε το σημείο όπου βολευόμαστε κομματικά και να κοιτάμε την αξιοκρατία (όσο γίνεται να υπάρξει σε μια κοινωνία). Οι προτάσεις των προηγούμενων είχαν φτάσει σε ένα σημείο (έκαναν αντιγραφή από ΗΠΑ) χωρίς λογική, αφού η αντιγραφή δεν ήταν προσαρμοσμένη στις ελληνικές συνθήκες (βλ. καθηγητές που πηγαίνουν σε 1-2-3-4-5 σχολεία κτλ), ούτε λάμβανε υπόψιν της τα λαμόγια που κάνουν κουμάντο σε διάφορες θέσεις (και αβαντάρουν π.χ. του μαθητές να ζητάνε βαθμούς χωρίς δουλειά). Μπες, λοιπόν, στην θέση μου: να πρέπει να υποστηρίξω μιας αξιολόγηση, που θα αποκαλύψει "υποτίθεται" αυτούς που είναι ανεπαρκείς, αλλά την ίδια στιγμή να γνωρίζω ότι, από επιθυμία να μειωθεί ο αριθμός των καθηγητών (γιατί; αφού ακόμη και σήμερα προσλαμβάνουν αναπληρωτές), ο πέλεκυς θα πέσει στο κεφάλι των πραγματικά ανεξάρτητων (π.χ. στο δικό μου), χωρίς να γίνει πραγματικά αξιολόγηση, αλλά μια συναλλαγή που ορισμένοι χαρακτήρες (βλ. pipinos1976), ακόμη κι αν αποφασίσουν να την κάνουν, δεν ξέρουν πώς να λειτουργήσουν και πώς να κινηθούν.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#105212 Η περίπτωση γιανι είναι ένα εξαιρετικό case study για διδασκαλία σε business schools ως περίπτωση "ελλείματος αντίληψης".

Όπως έχω ξαναπεί ο άνθρωπος επέμενε μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας να άγεται και να φέρεται ως περσόνα-γιανι και όχι ως υπουργός οικονομικών μιας χώρας της ευρωζώνης.

Ο άνθρωπος νόμισε ότι πηγαίνει σε ημερίδα ακαδημαϊκών και απώτερος στόχος του ήταν να αφήσει το προσωπικό του στίγμα ως περσόνα-γιανι και όχι ως ένας ακόμα ακαδημαϊκός/υπουργός/γουατέβερ.
Αν όντως πήγαινε σε ημερίδα ακαδημαϊκών το αποτέλεσμα θα ήταν αδιάφορο.
Κάποιοι θα τον θεωρούσαν γαμάτο και θα έβγαζαν σέλφι μαζί του.
Κάποιοι θα τον θεωρούσαν καραγκιόζη και θα τον αγνοούσαν.
Κάποιες θα τον έβρισκαν ωραίο γκόμενο.
Κάποιες θα σοκάρονταν (θετικά) από το στυλ του.

Όλη αυτή η τσιμπουκολογία έχει ένα μικρό ποσοστό ενδιαφέροντος αν μιλάμε για ακαδημαϊκούς που αντιπροσωπεύουν την παρτάρα τους.
Στον συγκεκριμένο όμως ανατέθηκε ένας ρόλος που εμπεριείχε την εκπροσώπηση 10 μυρίων ατόμων.

Ο γιανι έγραψε το ρόλο αυτό και τις υποχρεώσεις του στα πατούμενα του (μάρκα μου διαφεύγει).
Αυτοί με τους οποίους έπρεπε να διαπραγματευτεί τον έγραψαν στα δικά τους (μάρκα αδιάφορη :iconcool: ).
Πάμε πάλι απ' την αρχή...

ΥΓ: Τσακαλώτος - Τσολάκογλου :shifty: :shifty: :shifty: :shifty: :shifty: :shifty: :shifty: :shifty: :shifty:

Πόσο μπροστά μπορεί να είναι αυτός ο Τσίπρας ρε γμτ; :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#105215
Λαϊκή απαίτηση η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Σφέτσα Δάφνη|27.04.2015

«Δεν εκβιαζόμαστε» διαδήλωναν εκατοντάδες χιλιάδες «ανάσες αξιοπρέπειας» μόλις εκλέχτηκε η νέα κυβέρνηση και άρχισε ο μαραθώνιος της διαπραγμάτευσης. Τώρα που η ώρα της κρίσεως πλησιάζει, είναι η στιγμή να συνειδητοποιήσουμε τι ακριβώς ζητούσαμε από τους εκπροσώπους μας όταν τους λέγαμε να μην κάνουν «ούτε βήμα πίσω.»

Ζητούσαμε στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει να πάρουμε επιτέλους μέρος. Να μην είναι από τη μια μεριά οι δανειστές και από την ίδια οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού. Ζητούσαμε, απαιτούσαμε ακριβέστερα, από την κυβέρνηση να υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά μας. Δεσμευόμασταν με τη φυσική μας παρουσία στους δρόμους και τις πλατείες ολόκληρης της χώρας ότι στον αγώνα αυτόν θα έχει την απόλυτη συμπαράστασή μας -τουτέστιν: ότι θα βάλουμε πλάτη.
Η υποταγή αποτελεί παρελθόν, ο πόλεμος μαίνεται. Υπάρχουν δύο αντιμαχόμενες πλευρές και όχι η αγαστή συνεργασία δανειστών και ελληνικής κυβέρνησης –την οποία ακόμα διεκδικεί σκούζοντας ο Άδωνις Γεωργιάδης και τα λοιπά στελέχη των φιλοευρωπαϊκών (sic) δυνάμεων. Η αξιοπρέπειά μας, όπως εκδηλώνεται από το «ούτε βήμα πίσω» της κυβέρνησης στα θέματα που αφορούν τα εργασιακά, τις περικοπές μισθών- συντάξεων, το ασφαλιστικό κοκ, βρίσκεται στο προσκήνιο. Έχει έρθει, λοιπόν, η ώρα να κάνουμε και εμείς πράξη τις δεσμεύσεις μας: να βάλουμε πλάτη.

Αυτή η «πλάτη» είναι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα. Όχι μόνο δεν πρέπει να μας ξενίζει, αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι στην ουσία είναι δική μας απαίτηση. Είναι αυτό που ζητούσαν τα κορμιά μας στις πλατείες του Φλεβάρη: να γίνει ό,τι είναι δυνατό για να τελειώσουν τα μνημόνια, η λιτότητα, η κοινωνική καταστροφή, να παλέψουμε με όλα τα μέσα για να ανασυγκροτηθεί η κοινωνία, να μην γίνει ούτε βήμα πίσω.

Δεν μας αρέσει να νομοθετούμε με ΠΝΠ. Προφανές. Είναι, όμως, εργαλείο όταν οι περιστάσεις είναι έκτακτες. Και ο πόλεμος είναι εξαιρετικά έκτακτη περίσταση. Κατά τη διάρκειά του δεν χωρούν εγωισμοί, ψευτοανταρσίες και δεύτερες σκέψεις. Συλλογικά αποφασίσαμε να ριχτούμε σ' αυτόν, όταν στις εκλογές του Ιανουαρίου είπαμε τέλος στα μνημόνια. Αφότου εκλέξαμε τους στρατηγούς μας, η μόνη επιλογή είναι να πολεμήσουμε. Ο απολογισμός θα γίνει μετά τη λήξη: μεσούσης της μάχης επιτρέπεται μόνο το τραγούδι και η πίστη στη νίκη.

Πηγή: H Αυγή


:s_thumbsup