Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#104930 Μπορεις μα βάλεις κατι σαν εμπορική και οικονομική διαχείριση του κυλικείου. Κατι τετοιο, εφόσον το έκανες σε όλη τη θητεία. Αν το έκανες πχ για 2-3 μήνες, θα σου πούνε τι εμπειρία πρόλαβες και μάζεψες και το αναφέρεις?

Sent from a mobile device
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Nikos! έγραψε:Μπορεις μα βάλεις κατι σαν εμπορική και οικονομική διαχείριση του κυλικείου. Κατι τετοιο, εφόσον το έκανες σε όλη τη θητεία. Αν το έκανες πχ για 2-3 μήνες, θα σου πούνε τι εμπειρία πρόλαβες και μάζεψες και το αναφέρεις?

Όλη η θητεία είναι 9 μήνες... 2 κέντρο-εκπαίδευση, 3-4 μήνες είναι πλέον μια θητεία :lol:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
Nikos! έγραψε:Μπορεις μα βάλεις κατι σαν εμπορική και οικονομική διαχείριση του κυλικείου. Κατι τετοιο, εφόσον το έκανες σε όλη τη θητεία. Αν το έκανες πχ για 2-3 μήνες, θα σου πούνε τι εμπειρία πρόλαβες και μάζεψες και το αναφέρεις?

Προφανώς σε όλη τη θητεία δεν γίνεται.
Θα μπορούσα όμως απλά να κάθομαι και να περιμένω να περάσει ο καιρός.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#104936 Να διευκρινίσω οτι δεν πιστευω πως ειναι κακό να μπει, απλα να ειναι έτοιμος για τέτοιες ερωτήσεις.

Άβαταρ μέλους
By panos2171
#104938 Οι μάγειρες σίγουρα μπορούν να αναφέρουν την προϋπηρεσία τους στο στρατό. άλλες ειδικότητες δε νομίζω να πιάνουν κάτι. Μόνο οι δόκιμοι με την προϋπόθεση ότι θα θεωρηθεί υπεύθυνο άτομο λόγο του ότι έχει κάνει και την υπηρεσία του ΑΥΔΜ.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
NickTG έγραψε:

Αυτό που προσπαθώ να σου εξηγήσω είναι πως δεν έχει τόσο σημασία τι έκανες στη θητεία, όσο πριν ή μετά απ'αυτή.

Αν θες να γεμίσεις το κενό, βαλ'το αλλά δε πιστεύω ότι το ότι έκανες διαχείριση του ΚΨΜ θα σε βοηθήσει ουσιαστικά, δηλαδή πχ να σε φέρει σε συνέντευξη.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
bibendum έγραψε:την θητεια θα την αναφερεις σιγουρα για να δειξεις οτι κατι εκανες τοτε. Απο εκει και περα αν στελνεις βιογραφικα εξωτερικα μπορεις να βαλεις καμια πιπα του στυλ εμαθα την σημαντικοτητα της πειθαρχιας και της ιεραρχιας η κατι παρομοιο. Αν στειλεις σε Ελλαδα που ολοι ξερουν την φαση μπορει και να κανει μπαμ οτι τους δουλευεις :hmmm:

κι εγώ αυτό θα έλεγα. Για εξωτερικό το βάζεις, για ελλάδα δεν θα το έβαζα.
Εκτός του ότι είναι μάλλον δύσκολο να πείσεις να κάποιον για την αξία αυτού που γράφεις, κινδυνεύεις με το ότι θα συγκριθείς με τις δικές του εμπειρίες στον στρατό. Αν αυτός θυμάται π.χ. ότι ΚΨΜτζής => λαμόγιο βύσμα |λογοκρισία|, είναι αρκετά πιθανό να σε τοποθετήσει στην ίδια κατηγορία.

socratesn έγραψε:Στο βιογραφικο για καποιον νεο ,η εργασια σε συγγενικο προσωπο θεωρειτε οτι εχει πολυ μειωμενη βαρυτητα?

όχι.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#104973 στο μόνο πράγμα που ενδιαφέρει πραγματικά η θητεία είναι σεκιουριτάς

επίσης αν έκανες όντως κάτι μέσα στο στρατό που μπορεί να ήταν πραγματικά "χρήσιμο" ή κάπως παραγωγικό, τότε είναι πολύ πιθανό να χαρακτηριστείς λαμόγιο/βύσμα/|λογοκρισία|/γιωτάς κτλ

πιστεύω επίσης οτι το συγκεκριμένο θέμα αν τεθεί τελικά, παίζει ρόλο αν μιλάς με γυναίκα ή άντρα
σε γενικές γραμμές όμως δε νομίζω ότι έχει και τόσο νόημα να αναλυθεί
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#104977 Αν ήμουν λαμογιο ή βύσμα δεν θα ήταν πιο εύκολο να κάθομαι? :s_tongue
Επίσης αν ήμουν βύσμα δεν θα ήμουν ΧΩΚ αλλά ας το αφήσουμε αυτό! :lol:

Nikos! έγραψε:
NickTG έγραψε:

Αυτό που προσπαθώ να σου εξηγήσω είναι πως δεν έχει τόσο σημασία τι έκανες στη θητεία, όσο πριν ή μετά απ'αυτή.

Αν θες να γεμίσεις το κενό, βαλ'το αλλά δε πιστεύω ότι το ότι έκανες διαχείριση του ΚΨΜ θα σε βοηθήσει ουσιαστικά, δηλαδή πχ να σε φέρει σε συνέντευξη.

Προφανώς δεν περιμένω συνέντευξη από αυτό.
Πιο πολύ το σκεφτόμουν από την άποψη που είπα.
Να δείξω δηλαδή πως και εκεί κάτι έκανα αντί να κάθομαι.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
NickTG έγραψε:

τα χωκ είναι αποτυχημένη περίπτωση βύσματος, μη τα ξαναλέμε :lol:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#104982 Γνωστά και ως η χειρότερη βυσματοπαγίδα :lol:

Στα 26 πάντως πόσα πράγματα να γράψεις?

από 19-24 σπουδές
από 23-24 πρακτική με πιθανή επέκταση
από 24-25 στρατό με υποψία χρησιμότητας
και από 25-26 κύρια εργασία (και αυτή αν είσαι τυχερός )
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#104983 μια χαρά είσαι βρε ρεντ

επίσης μπορουμε να γράψουμε και τα χιλιάδες ποστ σε φόρουμ, αυτό ειδικά θα κάνει θραύση :shifty:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
QsisVTS έγραψε:μια χαρά είσαι βρε ρεντ

επίσης μπορουμε να γράψουμε και τα χιλιάδες ποστ σε φόρουμ, αυτό ειδικά θα κάνει θραύση :shifty:

για τον Νίκο τα λέω που ακούει .... "μην βάλεις στρατό, στο τέλος οι σπουδές, όχι πολλά σεμινάρια..." τι μας μένει στα 26? το αθλητικό λύκειο ? :lol:

Εκτός αν μερικοί μερικοί τα καλοκαίρια κάναν summer school στην αουδι... :shifty: Το μπαρμαν σε μπιτσόμπαρο να το βάλω σαν προϋπηρεσία στα PR? :shifty:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#104999 Εν τω μεταξύ κάνω και ιδιαίτερα σε μαθηματικά Λυκείου αλλά δεν το βάζω γιατί δεν έχει σχέση! :s_tongue
Να το βάλω έτσι σε μια γραμμή? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By mjacob
NickTG έγραψε:Αν ήμουν λαμογιο ή βύσμα δεν θα ήταν πιο εύκολο να κάθομαι? :s_tongue

Ναι, καλά όλ' αυτά αλλά βλέπεις ότι ήδη πρέπει να εξηγήσεις πράγματα.
Ποτέ μη βάζεις τον εαυτό σου στη θέση του να πρέπει να εξηγήσεις. Όχι γιατί δεν μπορείς, αλλά γιατί δεν θα σε ακούσει. Όχι πριν έχεις κερδίσει το ενδιαφέρον του. Και στη φάση που απλώς διαβάζει το βιογραφικό, πιθανότατα ακόμα δεν το έχεις κερδίσει.
Το να βασιστείς στο ότι ο άλλος θα κάτσει να σκεφτεί αναλυτικά if then else και μάλιστα με εις άτοπον για να καταλάβει αν τελικά το "ΚΨΜ" ήταν λόγω βύσματος ή όχι προκειμένου να παρακάμψει τη δική του πιθανή εμπειρία -> ούτε μία στο εκατομμύριο.

Οπότε, all in all, τι έχεις να κερδίσεις;
Μια ικανή πιθανότητα να δράσει αρνητικά
Μια πολύ μικρότερη πιθανότητα να δράσει; Πως;

Γενικά είναι λίγο ευαίσθητο θέμα ο στρατός, και παίζεις πολύ με τις πιθανότητες του τι είχε συναντήσει ο άλλος, αν έχει κόμπλεξ, αν αν αν.
Στη συζήτηση και αφού τον έχεις κόψει, ίσως είναι καλύτερα να το πετάξεις εκεί, που θα είσαι πιο σίγουρος για το αποτέλεσμα.

Ακόμα και πράγματα που στο μυαλό σου μπορεί να μοιάζουν ότι έχουν σημασία, ξέρω γω ότι πήγε κάποιος ΥΕΑ, ότι πήγε ειδικές δυνάμεις, κλπ αν πέσεις στον τύπο που συνάντησε μόνο μ@λάκες ΥΕΑ και τους θεωρεί σάπιους, ή που σιχαίνεται τους στρατόκαυλους και θεωρεί ΕΔ->στρατόκαυλος δεν θα έχουν καλό αποτέλεσμα. Και είναι αρκετά σημαντική αυτή η πιθανότητα.

Στο εξωτερικό νομίζω υπάρχει άλλη εκτίμηση και αντιμετώπιση για το στρατό (και όσους κάνουν θητεία).

Γενικά πάντως να έχεις στο μυαλό σου ότι αυτός που διαβάζει το βιογραφικό σου, εκείνη τη στιγμή βαριέται, έχει να διαβάσει τόσα άλλα, θα προτιμούσε να κάνει κάτι άλλο, και έχει να κάνει πολύ από αυτό. Αν κάτι χρειάζεται εξήγηση -> κάηκε.