Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
Deleted User 1 έγραψε:
dimik έγραψε:
2001-2006 ΣΤΕΦ-ΤΠΤ, το 2007 πρακτική στην βιβλιοθήκη :metalo:

Τι είναι αυτό? :hmmm: :shifty:

Αυτό απέναντι απο το κυλικείο με τις γυάλινες πόρτες και τα πολλά βιβλία μέσα :lol:

Τελικά το 2006 έκανα πρακτική μέχρι τον Οκτώβρη, το 2007 πήγα στρατό, γεράματα γμτ :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
2014 έγραψε:
Asimov έγραψε:Σκέφτομαι ότι ένας άνθρωπος 52 ετών μπορεί ανετότατα να μείνει σε κάποια επιτελική θέση στην αστυνομία (δεν είπαμε να πάρει τη μηχανή να κυνηγάει κλεφτρόνια) και να μην πάρει σύνταξη. Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να τον πάμε σε άσχετο αντικείμενο;

Γιατί έχουμε επενδύσει τογκώλο μας για να μάθει ένα σωρό χρήσιμα πράγματα κ δεν θέλουμε να τον έχουμε σπίτι του να χοντραίνει, αλλά ούτε να τον βάλουμε να κολλάει γραμματοσημα με σάλιο, γιατί δεν είμαστε η κλασική ελ δυπηρεσία, αλλά ένας άλλος δτ, αναμορφωμένος.
Αλλά που να τα καταλάβει αυτά, ένας που στηρίζει το συριζα του 2015... :s_biggrin
:tomato:
:vava:
:s_whiteflag

Ποιος είπε να πάει σπίτι του; Να μείνει στην αστυνομία είπαμε. Και γιατί να κολλάει γραμματόσημα; Δλδ στον υπόλοιπο ΔΤ όποιος γίνεται διευθυντής, κάθεται λίγο και αποστρατεύεται;
Τι να κάνει διοικητής σε νοσοκομείο ο αστυνομικός; Τι σχέση έχει; Οι πιο αστείες περιπτώσεις ανθρώπων σε επιτελικές θέσεις του ΔΤ είναι κάτι πρώην στρατιωτικοί κλπ που τους κάνουν διοικητές, διευθυντές, ΓΓ σε υπουργεία, πρόεδρους ΔΣ κλπ. (μην πω βουλευτές και υπουργούς). Όσες φορές έπεσα σε τέτοιους, σιχτίριζα.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#104067 Οι πάσης φύσεως ένστολοι στην ηλικία των 50 είναι ταμάμ για αξιοποίηση στις αντίστοιχες σχολές των υπηρεσιών τους.

Μεγάλη |λογοκρισία| που κάποιος με κυριολεκτικά τεράστια εμπειρία και γνώση στην ακόμα μάχιμη ηλικία των 50 πηγαίνει σπίτι του και δεν τα περνάει όλα αυτά σε νέα παιδιά.

Το παραπάνω το λέω από προσωπική εμπειρία.
Άβαταρ μέλους
By 2014
#104068 Αφού σήκωσα λευκή σημαία, δεν την είδες; :help: :help:
Άβαταρ μέλους
By GTS
Asimov έγραψε:
2014 έγραψε:Κ τώρα, σοβαρά: Είναι ένας άνθρωπος που επί 10ετίες έχει δει από (πολύ) μέσα ό, τι κύκλωμα υπάρχει στην περιοχή (κ όχι μόνον), από πολιτικό μέχρι απατεωνικό (sic) κ που αυτά τέμνονται ή ταυτίζονται. Θα μπορούσε να γίνει στρατηγός, ας πούμε, κ δεν θα μπορούσε να διοικήσει, πχ, ένα νοσοκομειάκι ή έναν οργανισμό του δημοσίου - έστω, γι' αρχή, έναν τοπικό;
Δεν ξέρω τι σκέπτεστε, αλλά εγώ ΠΟΛΥ θα τον ήθελα διευθυντή στην επιχείρησή μου.

Σκέφτομαι ότι ένας άνθρωπος 52 ετών μπορεί ανετότατα να μείνει σε κάποια επιτελική θέση στην αστυνομία (δεν είπαμε να πάρει τη μηχανή να κυνηγάει κλεφτρόνια) και να μην πάρει σύνταξη. Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να τον πάμε σε άσχετο αντικείμενο;

Γιατι προφανως ποσους μπορεις να εχεις σε επιτελικες θεσεις; Δεδομενων των συνθηκων θα μπορουσαν να πανε καπου αλλου στο δημοσιο και να προσφερουν κατι αντι να βγουν σε συνταξη.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Asimov έγραψε:
2014 έγραψε:Κ τώρα, σοβαρά: Είναι ένας άνθρωπος που επί 10ετίες έχει δει από (πολύ) μέσα ό, τι κύκλωμα υπάρχει στην περιοχή (κ όχι μόνον), από πολιτικό μέχρι απατεωνικό (sic) κ που αυτά τέμνονται ή ταυτίζονται. Θα μπορούσε να γίνει στρατηγός, ας πούμε, κ δεν θα μπορούσε να διοικήσει, πχ, ένα νοσοκομειάκι ή έναν οργανισμό του δημοσίου - έστω, γι' αρχή, έναν τοπικό;
Δεν ξέρω τι σκέπτεστε, αλλά εγώ ΠΟΛΥ θα τον ήθελα διευθυντή στην επιχείρησή μου.

Σκέφτομαι ότι ένας άνθρωπος 52 ετών μπορεί ανετότατα να μείνει σε κάποια επιτελική θέση στην αστυνομία (δεν είπαμε να πάρει τη μηχανή να κυνηγάει κλεφτρόνια) και να μην πάρει σύνταξη. Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να τον πάμε σε άσχετο αντικείμενο;

Μα ήταν σε επιτελική θέση. Μιλάμε για Ανώτερο ή Ανώτατο Αξκο, όχι για "μπατσόνι" του δρόμου. Απλά μετά από 35 (25 παλιότερα) χρόνια υπηρέτησης αποστρατεύεσαι. Σε όλες τις χώρες το ίδιο ισχύει πάνω-κάτω.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
GTS έγραψε:Γιατι προφανως ποσους μπορεις να εχεις σε επιτελικες θεσεις; Δεδομενων των συνθηκων θα μπορουσαν να πανε καπου αλλου στο δημοσιο και να προσφερουν κατι αντι να βγουν σε συνταξη.

Δεν είναι απαραίτητο να κάνεις προαγωγές για ψύλλου πήδημα. Δε χρειάζεται να γίνουν όλοι στρατηγοί πριν αποστρατευτούν. Να παραμένουν περισσότερα χρόνια σε κάθε βαθμό. Να μην παίρνουν βαθμούς για το ονόρε μόλις αποστρατεύονται (για να έχουν μεγαλύτερη σύνταξη) κλπ κλπ. Ξαναρωτάω: στο υπόλοιπο δημόσιο γίνονται ΟΛΟΙ διευθυντές, κάθονται 1-2-3 χρόνια και μετά αποστρατεύονται; ΟΧΙ. Άρα τι συζητάμε;
Άβαταρ μέλους
By dimik
Asimov έγραψε:
GTS έγραψε:Γιατι προφανως ποσους μπορεις να εχεις σε επιτελικες θεσεις; Δεδομενων των συνθηκων θα μπορουσαν να πανε καπου αλλου στο δημοσιο και να προσφερουν κατι αντι να βγουν σε συνταξη.

Δεν είναι απαραίτητο να κάνεις προαγωγές για ψύλλου πήδημα. Δε χρειάζεται να γίνουν όλοι στρατηγοί πριν αποστρατευτούν. Να παραμένουν περισσότερα χρόνια σε κάθε βαθμό. Να μην παίρνουν βαθμούς για το ονόρε μόλις αποστρατεύονται (για να έχουν μεγαλύτερη σύνταξη) κλπ κλπ. Ξαναρωτάω: στο υπόλοιπο δημόσιο γίνονται ΟΛΟΙ διευθυντές, κάθονται 1-2-3 χρόνια και μετά αποστρατεύονται; ΟΧΙ. Άρα τι συζητάμε;

Όταν τελειώνεις σχολή αξκων ο σκοπός είναι να γίνεις ανώτερος-ανώτατος, δεν γίνονται όλοι στρατηγοί αλλά γίνονται σχεδόν όλοι συνταγματάρχες, υπάρχουν και οι σχολές υπαξκων ή αστυφυλάκων που δεν θα γίνουν ποτέ πάνω από ταγματάρχης.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#104077 Πάντως ο πατέρας μου στο τμήμα που ήταν έκανε και κάποια οικονομική διαχείριση.
Επίσης έπαιρνε λίγο κάτω από 1600€ με 37 συνταξιμα χρόνια και βαθμό αντιστρατηγου.

bibendum έγραψε: προτεινει καποιος δουλεια με 1200 ευρω. Ο Νικ ο μοδ πχ που ψαχνει τοσο καιρο δουλεια ισως να κανει παρτυ όταν του προταθεί μια τετοια δουλεια.

Το παν είναι να μην ειμαστε προκλητικοι σε κάθε περιπτωση.

Εγω και με λιγότερα πήγαινα! :s_biggrin
Αλλά δεν έχω και καθόλου προϋπηρεσία.
Φίλος που έχει και δεν έχει και θέμα να κάτσει λίγο καιρό χωρίς δουλειά θα έψαχνε για 1500+ μικτά.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
dimik έγραψε:
Asimov έγραψε:

Όταν τελειώνεις σχολή αξκων ο σκοπός είναι να γίνεις ανώτερος-ανώτατος, δεν γίνονται όλοι στρατηγοί αλλά γίνονται σχεδόν όλοι συνταγματάρχες, υπάρχουν και οι σχολές υπαξκων ή αστυφυλάκων που δεν θα γίνουν ποτέ πάνω από ταγματάρχης.

Ναι, ΟΚ, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να γίνονται συνταγματάρχες στα 45. Ας γίνουν στα 55. Ούτε ότι οι υπαξιωματικοί πρέπει να φτάνουν οπωσδήποτε ταγματάρχες. Ας φτάνουν ανθυπασπιστές. Τεσπά, αυτά δεν είναι επί της ουσίας. Γιατί αν ήθελαν να βρουν τρόπο να κρατάνε τον κόσμο για περισσότερα χρόνια στη δουλειά, θα τον έβρισκαν και θα έβρισκαν ένα τυπικό για να το καλύψουν. Α και προφανώς οι άθρωποι δεν πρέπει να ψωμολυσσάνε. Να πληρώνονται ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας και τις ευθύνες τους, όπως όλοι οι ΔΥ.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#104081 Asimov ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή η ηγεσία τους (συνάφι) θεωρεί ότι αδικούνται μισθολογικά και βρίσκουν αυτό τον τρόπο για να υπερκεράσουν το σύστημα.
Σου θυμίζει κάτι;

Είναι ακριβώς ίδια κατάσταση με το δημόσιο όπου γεμίζουν υπηρεσίες με υποδιευθυντές, επιδόματα ξυσίματος αριστερής φτέρνας κλπ.

Μη βιάζεσαι να σκίζεις τον παρθενικό υμένα σου, κρίμα είναι.
:)
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Deleted User 1 έγραψε:Οι σπουδές σε καμία περίπτωση. ΤΕΙ έχω τελειώσει κι έχω κάνει μεταπτυχιακό στο ALBA. Κλάιν δηλαδή..

Το αλμπα, δεν είναι και τόσο κλάιν, τα μτχ του έχουν καλό όνομα με το ΜΒΑ του να είναι το κορυφαίο εν Ελλάδι ...

Φαντάζομαι σε ανάλογες θέσεις, μετράει πολύ το είδους του ανθρώπου και τα επικοινωνιακά χαρίσματα, πράγμα το οποίο φαίνεται να ξέρεις να χειρίζεσαι
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#104089 Οταν τα γράφω, .... με γράφετε ! :lol:
Τα έχω ξαναπεί, αλλά θα τα επαναλάβω ακόμα αναλυτικότερα, γιατί απο "ανακρίβειες" είναι γεμάτος το τόπος και τα νετς:
ΕΔ : Συνταξιοδότηση στα 52 μισό και μετά. Ηλικιακά νωρίτερα είναι αδύνατον, πλήν παραιτήσεως (ή πειθαρχικών λόγων). Συνήθως (90%) στα 54 και υποχρεωτικά, λόγω συστήματος προαγωγών και ιεραρχίας. Ούτε ώρα νωρίτερα των 52μισό δεν γίνεται ΣΗΜΕΡΑ, όποτε και αν μπήκες στο οποιοδήποτε Σώμα-Κλάδο, λόγω συστημάτων εισαγωγής στις αντίστοιχες υπηρεσίες.
Τα διπλά χρόνια σου ανεβάζουν τη σύνταξη , ώστε να πάρεις πχ στα 27 χρόνια σύνταξη συναδέλφου ιδίων προσόντων και προέλευσης με 35ετία. Δεν σημαίνουν τα "2πλά" πως προσμετρώνται για να σε διώξουν νωρίτερα. Επίσης Σχης ουδείς γίνεται πρίν τα 48 του.

Με 35 χρόνια υπηρεσίας και αναλόγως βαθμού:
Εφάπαξ περί τα 70-90Κ (πλήν Αρχηγών που φτάνει στα 110Κ) και σύνταξη 1.300-1.550€ max (Αρχηγοί μέχρι 1.650€), μαζί με τα έσοδα απο οποιοδήποτε επικουρικό ταμείο.
Το εφάπαξ καταβάλεται πλεον μετά απο 8-12 μήνες (μέχρι το 2011 ήταν εντός 3μήνου) και η σύνταξη μετά απο 6μηνο max. Η επικουρική (περί τα 200€ σύνολο), μετά απο 1μιση χρόνο.
Τα "βοηθήματα" τέκνων, που απο το 2009 αντικατοπτρίζουν απόλυτα τις κρατήσεις του καθενός (απο δηλώσεως γέννησης τέκνου) χωρίς καμία πριμοδότηση απο Ταμεία (παρά μόνο με προσαύξηση τόκων περί το 2%), εισπράττονται όταν τα τέκνα φτάσουν τα 25 χρόνια υποχρεωτικά , αφού το αίτημα τότε υποβάλλεται και ικανοποιείται εντός έτους (μετά το 2009 έκανε 3 χρόνια να "πληρωθεί", αλλά επανήλθε η πληρωμή τους απο το 2013 σε διαστήματα 1 ετους). Το ποσό φτάνει στα 17.000€, πλήν ΠΑ-ΠΝ που φτάνει στα 21.000€/ τέκνο, με την προυπόθεση ότι θα έχεις καταβάλλει κρατήσεις 25 ετών και δεν θα τις διακόψεις πρίν τα 18 έτη.

Ολα τα παραπάνω ισχύουν για εκείνους που συνταξιοδοτήθηκαν απο το 2010 και μετά.
Υπάρχει ΔΥΣΤΥΧΩΣ πιθανότητα, συνταξιούχοι των ΕΔ ηλικίας 65 ετών και άνω σήμερα, να ακούσετε πως παίρνουν 50-100€ περισσότερη σύνταξη ακόμα και απο συναδέλφους που μετά το 2010 έφυγαν με 1-3 χρόνια περισσότερη υπηρεσία ή 1-2 βαθμούς επάνω απο αυτούς, διότι υπάρχουν μειώσεις-αλλαγές που αυτούς δεν τους "έπιασαν". Το γιατί, το ξέρει μόνο το ΓΛΚ ! :dizzy:

Τα ίδια ισχύουν και για τα ΣΑ, με ελαχιστότατες διαφορές της τάξεως του 5% σε εφάπαξ, συντάξεις κλπ, αλλά επειδή έχω τα κακό χούι να ακριβολογώ, δεν τους συμπεριέλαβα στην "ανάλυσή " μου.

EDDIE_147 έγραψε:Asimov ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή η ηγεσία τους (συνάφι) θεωρεί ότι αδικούνται μισθολογικά και βρίσκουν αυτό τον τρόπο για να υπερκεράσουν το σύστημα.....

Και αυτό σταμάτησε απο το 2010 και έπειτα. Ολοι αποστρατεύονται με τον επόμενο βαθμό απο αυτόν που έφεραν την ημέρα που υπηρετούσαν. Και αυτό , με την προυπόθεση ότι έχουν συμπληρώσει 1 έτος απο την βαθμολογική τους προαγωγή στον υφιστάμενο κατά την αποστρατεία τους βαθμό. Οι προσφυγές που γινόντουσαν με αποτέλεσμα το 80% να γίνονται "στα χαρτιά" και οι βλάκες-κοπρίτες "Αντιστράτηγοι¨", επιτέλους ... έλαβαν τέλος.

:s_bye
Άβαταρ μέλους
By bibendum
Deleted User 1 έγραψε:
bibendum έγραψε:
Ο Στεφαν το εχει ξαναπει πως εχει πατερα (καλα να είναι ο ανθρωπος) που ηταν από τους τοπ HR στην χωρα. Καλως η κακως εχει την δυνατοτητα να χτυπησει καποιες πορτες που καποιο άλλο παιδι δεν γνωριζει καν ότι υπαρχουν. Οποτε βγαινει και λεει δουλευω 4 χρονια στον τομεα και θα τον γραψουν οι εφημερίδες ετσι και του προτεινει καποιος δουλεια με 1200 ευρω. Ο Νικ ο μοδ πχ που ψαχνει τοσο καιρο δουλεια ισως να κανει παρτυ όταν του προταθεί μια τετοια δουλεια.

Να σου πω τι συμβαίνει γύρω από το bold (που δεν έχω πει αν ήταν απ' τους τοπ αλλα τέσπα :lol: ).

Αυτό, λοιπόν, είχε αξία πριν 5-6 χρόνια όταν δηλαδή ο γέρος ήταν μάχιμος. Τώρα που είναι συνταξιούχος μην έχει κανείς την εντύπωση ότι καίγεται κανείς να του κάνει χάρες. ΟΚ υπάρχει η δυνατότητα να μαθουμε 1-2 θέσεις πριν αυτές δημοσιευτούν ή μπορεί να υπάρχει η δυνατότητα να μάθουμε εκ των έσω το budget μιας θέσης ή τις προοπτικές εξέλιξης ή να στείλουμε βιογραφικό σε 5-10 ανθρώπους που μετράνε. Μέχρι εκεί όμως.

Πιο συγκεκριμένα τους τελευταίους 2 μήνες έχω κάνει interview σε 5 διαφορετικές εταιρίες (3 απευθείας και ένα interview χθες σε headhunter που όμως μου μίλησε για ύπαρξη δύο θέσεων που θα μπορούσα να καλύψω). Τα interview αυτά προέκυψαν μόνο από την κλασική αποστολή βιογραφικού μέσω Καριέρα & Skywalker. Τίποτα άλλο. Επίσης είναι πάρα πολύ πιθανό να μην κατσει και τίποτα από τα 5, αλλά αν σε κάποιο από τα 5 υπάρχει η δυνατότητα να βρεθεί μια γνωριμία να σπρώξει την κατάσταση εννοειταί θα την εκμεταλλευτώ.

Δεν θελησα να πω ότι παιζεις μπαλα αναξιοκρατικα. Εξαλλου νομιζω ολοι μας προσπαθουμε να εκμεταλευτουμε τις γνωριμίες μας για να βελτιώσουμε τη ζωη μας σε πολλαπλα επίπεδα της καθημερινότητας μας και από τα σημαντικοτερα είναι η δουλεια.

Θελησα να επικεντρωθώ στο γεγονος ότι εσυ πχ το 1000 ευρω το θεωρεις "θα μας βγαλουν στις ειδήσεις" γιατι εχεις αποψη για το τι συμβαινει σε ένα μεγαλο φασμα καθως εχεις επισης και ένα μεγαλυτερο potential να βρεις κατι καλο λογω των γνωριμιών.

Όταν ο άλλος πρεπει να βρει δουλεια γιατι αλλιως παπαλα το 1000 ευρω είναι σωτηρια. Είναι η διαφορετικοτητα της πραγματικότητας του καθενος αλλα η αληθεια είναι καπου στη μεση και είναι μια.