- 02 Μαρ 2015, 12:52

Το πρωτο της αυτοκινητο.
Hθελε χωρους, ανεση και να ειναι γλυκουλι.
Την παρακαλουσα γονατιστος να μην παρει το puriel επειδη ηταν ακομα πιο γλυκουλι γιατι μετα απο 10 χρονια μαλλον θα εκλαιγε. Τελικα η αντιπροσωπια της honda στη Πατρα δεχθηκε μια παραγγελια για ενα jazz, 1.4 μπετζινα με 82 καθαροαιμα το 2003 και απο τοτε εχει κανει 65κ (!) περιφανα χιλιομετρα.
Αργουλι, στις 5κ στροφες αρχιζει να γκρινιαζει για ανεβασμα ταχυτητας...αλλα με καταναλωση γυρω στο 5.2-5.5 δεν υπαρχει κανενα παραπονο.
Ανετο, σχετικα ποιοτικο, αθορυβο οποτε δεν αγχωνει τον νεο, χωρις κανενα τριγμο. Κανενα απροοπτο προς το παρον, ουτε λαμπα δεν εχει καψει.
Αν θυμαμαι καλα πηγε 15k αλλα σιγουρα με τοσο δυσκολο οοδηγο χαλαλι του.
Σε συγκριση με το cz3 που ειχα τοτε, του ελειπε τραγικα το νευρο (του jazz) αλλα μου εκανε εντυπωση η διαφορα στη ποιοτητα (υλικων και συναρμογης) που ηταν χαωδης. Απο τη ποιοτητα των ηχειων, το κλεισιμο της πορτας, τη συμπεριφορα του στις λακουβες, την αισθηση στην αφη ολων των υλικων του εσωτερικου και των χειριστηριων, τη ποιοτητα του φωτισμου μεχρι και το βαψιμο στα εσωτερικα αφανη του μερη, που στο cz3 δεν ηταν βαμμενο αλλα φαινοταν το κιτρινο υποστρωμα
Γενικως ολα εκτος απο το στησιμο (οχι οτι ηταν στημενο το cz3, εγω το εφτιαξα αλλα δεν εγερνε 10 ποντους σε καθε στροφη) και τον κινητηρα τα ζηλευα.
Κακομεταχειρισμενο, σερβις ανα δυο χρονια στη καλυτερη, μικροστουκες, πεζοδρομια με τα ολα, δισκος που απορω πως αντεχει ακομα (πρωτο αυτοκινητο γαρ, πατιναρισμα φουλ) αλλα με τη φροντιδα μου, μιας και το κυνηγαω οσο μπορω, ειναι σε αριστη κατασταση, μηχανικα δε θελει τιποτα, οι πορτες μονο εχουν κατι ψιλολακουβιτσες.
Πισω προφυλακτηρας αλλαγμενος μετα απο στενη επαφη με αλλο jazz

του οποιου η οδηγος οταν βγηκε απο το αυτοκινητο μας ειπε συγγνωμη, εστελνα μηνυμα.
Φαινεται αθραυστο και μαλλον θα συνεχισει να ζει για πολλα χρονια ακομα.