Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
George_Prix έγραψε:Σου ειπα ηδη οτι σεβομαι την προσπαθεια σου και σου ευχομαι καλη επιτυχια με ολη μου την καρδια :s_smile

Αλλα ρε φιλε μας τα εχεις κανει τσουρεκια (σικ). Γραφεις ξανα και ξανα και ξανα και ξανα και ξανα και ξανα και ξανα... τα ιδια ακριβως πραγματα. Και μαλιστα τα γραφεις χωρις να υπαρχει ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ. Ουτε ενδιαφερεται κανενας εδω μεσα για το συγκεκριμενο προτζεκτ, ουτε προκειται κανενας να αγορασει το βιβλιο σου, ουτε υπαρχει περιπτωση καποιος που ενδιαφερεται πραγματικα για την αντισεισμικη προστασια να επιλεξει το πετρολχεντζ σα μεσο ενημερωσης :rtfm:

Ε Λ Ε Ο C :help:

ενδιαφερει εμενα :x
Άβαταρ μέλους
By seismic
dimviii έγραψε:
George_Prix έγραψε:Σου ειπα ηδη οτι σεβομαι την προσπαθεια σου και σου ευχομαι καλη επιτυχια με ολη μου την καρδια :s_smile

Αλλα ρε φιλε μας τα εχεις κανει τσουρεκια (σικ). Γραφεις ξανα και ξανα και ξανα και ξανα και ξανα και ξανα και ξανα... τα ιδια ακριβως πραγματα. Και μαλιστα τα γραφεις χωρις να υπαρχει ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ. Ουτε ενδιαφερεται κανενας εδω μεσα για το συγκεκριμενο προτζεκτ, ουτε προκειται κανενας να αγορασει το βιβλιο σου, ουτε υπαρχει περιπτωση καποιος που ενδιαφερεται πραγματικα για την αντισεισμικη προστασια να επιλεξει το πετρολχεντζ σα μεσο ενημερωσης :rtfm:

ενδιαφερει εμενα :x

Ευχαριστώ, dimviii. :inlove: Αυτός είναι και ο λόγος που συνεχίζω να ενημερώνω το θέμα. Δεν περιμένω να ενδιαφέρει όλους· αρκεί να ενδιαφέρει όσους θέλουν να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της έρευνας. Όποιος δεν ενδιαφέρεται, μπορεί απλώς να προσπεράσει το νήμα.
Άβαταρ μέλους
By seismic

Κατανοώ ότι δεν σε ενδιαφέρει το θέμα. Το ίδιο δικαίωμα που έχω εγώ να δημοσιεύω την πρόοδό μου, έχεις κι εσύ να προσπερνάς τις αναρτήσεις μου. Καλή συνέχεια.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
dimviii έγραψε:ενδιαφερει εμενα :x

Εσυ που θα χωσεις πανω απο ενα εκατομμυριο Ευρα για να σηκωσεις τη βιλα στην Κερκυρα, λογικο ειναι να ενδιαφερεσαι για την καλυτερη αντισεισμικη τεχνολογια. Τι να πω... Μακαρι να ειναι το SHIELD η ιδανικη λυση που ψαχνεις τοσο καιρο :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By nass
seismic έγραψε:Σε ψηλά κτίρια ή κατασκευές με μεγάλες ροπές ανατροπής (π.χ. ανεμογεννήτριες), τα εφέδρανα δημιουργούν εφελκυσμό και απαιτούν τεράστιους μηχανισμούς ή καθίστανται μη εφαρμόσιμα.

Μα τι λες :help: όλοι οι ουρανοξύστες στο Τόκιο διαθέτουν τέτιοιυς μηχανισμούς :whistlink: και είδαμε ότι έπεσαν όλοι στον σεισμό του 2011 :slap:
Οι ανεμογεννήτριες είναι τελείως διαφορετική περίπτωση γιατί έχουν μεγάλες ροπές αλλά έχουν και ελαστικό σκελετό και πολλούς τόνους μπετόν στα θεμέλια (ναι έχεις δίκιο είναι κόστος αυτό, το αναφέρεις και ορθά, εκεί μπορεί όντως να έχει ενδιαφέρον η μέθοδός σου).

Σε κάθε περίπτωση, διαισθητικά, αυτό που πρεσβεύεις μου φαίνεται λάθος: όταν έχεις μια ταλάντωση, ο σωστότερος τρόπος να προστατεύσεις ένα αντικείμενο από αυτήν είναι το να το ΑΠΟΜΟΝΩΣΕΙΣ, όχι να το ΣΥΖΕΥΞΕΙΣ.

Αλλά τέλος πάντων, εγώ είμαι ένας άσχετος σε ένα Forum και εσύ, σύμφωνα με την πλήρη αλαζονείας :protest: απάντησή σου στο sknipper, είσαι αυτός που θα αλλάξει την επιστήμη του πολιτικού μηχανικού και θα σκίσει όλους τους ευρωκώδικες (*) και ΓΟΚ :rtfm: :vava:

seismic έγραψε:Για παράδειγμα, σε προσομοίωση με σεισμό 22g,

Οταν το γράφεις αυτό (επιταχύνσεις 1 τάξη μεγέθους πάνω από αυτές του σεισμού του 2011) να ξέρεις ότι εμένα τουλάχιστον δεν μου προξενείς θαυμασμό αλλά γέλιο :svivhaha:

seismic έγραψε:ο σεισμός δεν κάνει ζημιά επειδή είναι δυνατός. Κάνει ζημιά επειδή το κτίριο δεν μπορεί να τον ακολουθήσει.

Η παραπάνω πρόταση από επιστημονολογικής πλευράς "βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο" (θεωρεί ως αιτία του προβλήματος αυτό που προτείνεις ως λύση). Το έχεις ξανακάνει αναφέροντας τη μέθοδό σου ως "αξίωμα".
Ο σεισμός προξενεί ζημιά επειδή οι επιταχύνσεις που προκαλεί υπερβαίνουν την αντοχή του σκελετού του κτιρίου.
Εσύ λες οτι μηδενίζεις τις επιταχύνσεις αυτές με τη μέθοδό σου.
Εγώ δεν αντιλαμβάνομαι πως το κάνεις αυτό συζεύοντας το έδαφος με το κτίριο δηλ. ταυτίζοντας τις επιταχύνσεις εδάφους-κτιρίου.

Αλλά τέλος πάντων, επειδή θα απαντήσεις με άλλο ένα wall of text και βαριέμαι καλοκαιριάτικα, σου εύχομαι κάθε επιτυχία.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#906613 Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. Προσπαθώ κι εγώ να καταλάβω τι γίνεται με την αδράνεια του κτιρίου.
Αυτό που υποπτεύομαι (και που ο seismic επιμένοντας σε επιστημονιζέ γλώσσα/jargon δεν έχει καταφέρει να μεταδώσει σε κοινούς θνητούς) είναι ότι με την σύζευξη κουνιέται το κτίριο μαζί με τμήμα της γης και αυτό αυξάνει κατά πολύ την αδράνειά του μειώνοντας την κινητικότητά του σε σχέση με τη γη. Πλην όμως δεν ξέρω πόσο μεγάλο κομμάτι γης πρέπει να συζεύξεις και βέβαια τι θα γίνει με το κομμάτι αυτό της γης. Έστω το κτίριο μένει πακτωμένο στη γη αλλά όλο αυτό το κομμάτι γης με κτίριο θα μετακινηθεί σχετικά με την γη που το περιβάλλει. Αυτό όμως δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει τεράστιες ρωγμές που σε αστικό περιβάλλον να οδηγήσει σε σημαντική καταστροφή δρόμων αλλά και οποιουδήποτε άλλου κτιρίου τριγύρω που δεν προστατεύεται με την ίδια μέθοδο;;
Άβαταρ μέλους
By seismic
#906616 Το SHIELD δεν καταργεί την αδράνεια· καταργεί την κινηματική ανεξαρτησία που επιτρέπει στην αδράνεια να αναπτύσσει μηχανικό έργο μέσω των κινηματικών βαθμών ελευθερίας του φέροντος οργανισμού. Δεν καταργεί το μηχανικό έργο· μεταβάλλει τον τόπο εκδήλωσής του και τον τρόπο με τον οποίο μεταφέρεται.
Η κτιριογεωσύζευξη είναι η κατάσταση κατά την οποία η δεσμευμένη γεωμάζα και ο δεσμευμένος φέρων οργανισμός λειτουργούν ως μία ενιαία δυναμική οντότητα μέσω της πλήρους δέσμευσης των σχετικών κινηματικών βαθμών ελευθερίας. Στην κατάσταση αυτή η κατασκευή δεν αποκρίνεται πλέον ως κινηματικά ανεξάρτητο σώμα, αλλά ως αναπόσπαστο μέλος του γαιοκτιριοσυζευγμένου δυναμικού συστήματος.
Η κινηματική σύζευξη του κτιρίου με το δεσμευμένο έδαφος επιβάλλεται μέσω ενός συστήματος διπλής προέντασης αποτελούμενου από δύο λειτουργικά ανεξάρτητα αλλά μηχανικά αλληλοσυμπληρούμενα επίπεδα, των οποίων η ανεξαρτησία εξασφαλίζεται από τρεις ανεξάρτητες στάθμες σταθεροποίησης επί του ίδιου τένοντα. Η πρώτη προένταση δεσμεύει, συμπυκνώνει και σταθεροποιεί τη γεωμάζα, δημιουργώντας το μηχανικό υπόβαθρο του συστήματος. Η δεύτερη προένταση δεν λειτουργεί αποκλειστικά ως μηχανισμός επιβολής αξονικής προέντασης στον φέροντα οργανισμό, αλλά μέσω της έλξης του από το δώμα προς τη δεσμευμένη γεωμάζα εγκαθιδρύει την κτιριογεωσύζευξη. Παρότι οι δύο προεντάσεις παραμένουν λειτουργικά ανεξάρτητες, λειτουργούν ως διαδοχικά και αλληλοσυμπληρούμενα στάδια του ίδιου μηχανισμού: η πρώτη δημιουργεί τη δεσμευμένη γεωμάζα και η δεύτερη ολοκληρώνει την κτιριογεωσύζευξη, μετασχηματίζοντας το σύστημα έδαφος–κατασκευή σε ένα ενιαίο γαιοκτιριοσυζευγμένο δυναμικό σύστημα. Ως αποτέλεσμα, καταργείται η σχετική κινηματική ανεξαρτησία μέσω της κινηματικής δέσμευσης που επιβάλλει η κτιριογεωσύζευξη, ενισχύεται η συνολική δυσκαμψία του συστήματος και καταστέλλονται οι σχετικές μετακινήσεις που εκδηλώνονται ως διατμητική παραμόρφωση (drift) και λίκνιση (rocking). Σε συνδυασμό με τη γεωμετρική επιμήκη διαμόρφωση των κατακόρυφων στοιχείων και την αποτελεσματική πάκτωση όλων των άκρων της διατομής από το δώμα έως το υπόβαθρο, συγκροτείται ένας ενιαίος γαιοκτιριοσυζευγμένος μηχανισμός.
Οι τένοντες δεν μεταφέρουν το σεισμικό έργο. Ο ρόλος τους είναι να επιβάλλουν την κτιριογεωσύζευξη και να διατηρούν τη λειτουργική ανεξαρτησία των δύο επιπέδων προέντασης, εξασφαλίζοντας ότι η προένταση της γεωμάζας και η προένταση του φέροντος οργανισμού παραμένουν λειτουργικά ανεξάρτητες, παρότι συνεργάζονται για την εγκαθίδρυση και τη διατήρηση της κτιριογεωσύζευξης.
Μέσω του γαιοκτιριοσυζευγμένου αυτού μηχανισμού, το μηχανικό έργο ανακατευθύνεται και εκδηλώνεται κυρίως στην περιμετρική γεωμάζα, ενώ καταστέλλεται η σχετική κινηματική που επιτρέπει την ανάπτυξη τέμνουσας βάσης, διατμητικής παραμόρφωσης, κάμψης, στροφής και στρέψης. Η λειτουργική ανεξαρτησία των δύο επιπέδων προέντασης διατηρεί την κτιριογεωσύζευξη ακόμη και όταν μεταβάλλεται η εντατική κατάσταση της δεσμευμένης γεωμάζας, επιτρέποντας τη συνεχή ανακατανομή του σεισμικού έργου σε ολόκληρο το γαιοκτιριοσυζευγμένο σύστημα.
Η λειτουργική ανεξαρτησία των δύο επιπέδων προέντασης αποτελεί τον θεμελιώδη μηχανισμό λειτουργίας του SHIELD, διότι εξασφαλίζει τη διατήρηση της κτιριογεωσύζευξης καθ' όλη τη διάρκεια της σεισμικής διέγερσης, ανεξάρτητα από τις μεταβολές που υφίσταται η δεσμευμένη γεωμάζα. Οι κλασικοί μηχανισμοί αστοχίας προϋποθέτουν κινηματική ανεξαρτησία· η θεμελιώδης αρχή του SHIELD είναι η κατάργησή της μέσω της κτιριογεωσύζευξης.
Άβαταρ μέλους
By seismic
nass έγραψε:
seismic έγραψε:Σε ψηλά κτίρια ή κατασκευές με μεγάλες ροπές ανατροπής (π.χ. ανεμογεννήτριες), τα εφέδρανα δημιουργούν εφελκυσμό και απαιτούν τεράστιους μηχανισμούς ή καθίστανται μη εφαρμόσιμα.

Μα τι λες :help: όλοι οι ουρανοξύστες στο Τόκιο διαθέτουν τέτιοιυς μηχανισμούς :whistlink: και είδαμε ότι έπεσαν όλοι στον σεισμό του 2011 :slap:
Οι ανεμογεννήτριες είναι τελείως διαφορετική περίπτωση γιατί έχουν μεγάλες ροπές αλλά έχουν και ελαστικό σκελετό και πολλούς τόνους μπετόν στα θεμέλια (ναι έχεις δίκιο είναι κόστος αυτό, το αναφέρεις και ορθά, εκεί μπορεί όντως να έχει ενδιαφέρον η μέθοδός σου).

Σε κάθε περίπτωση, διαισθητικά, αυτό που πρεσβεύεις μου φαίνεται λάθος: όταν έχεις μια ταλάντωση, ο σωστότερος τρόπος να προστατεύσεις ένα αντικείμενο από αυτήν είναι το να το ΑΠΟΜΟΝΩΣΕΙΣ, όχι να το ΣΥΖΕΥΞΕΙΣ.

Αλλά τέλος πάντων, εγώ είμαι ένας άσχετος σε ένα Forum και εσύ, σύμφωνα με την πλήρη αλαζονείας :protest: απάντησή σου στο sknipper, είσαι αυτός που θα αλλάξει την επιστήμη του πολιτικού μηχανικού και θα σκίσει όλους τους ευρωκώδικες (*) και ΓΟΚ :rtfm: :vava:

seismic έγραψε:Για παράδειγμα, σε προσομοίωση με σεισμό 22g,

Οταν το γράφεις αυτό (επιταχύνσεις 1 τάξη μεγέθους πάνω από αυτές του σεισμού του 2011) να ξέρεις ότι εμένα τουλάχιστον δεν μου προξενείς θαυμασμό αλλά γέλιο :svivhaha:

seismic έγραψε:ο σεισμός δεν κάνει ζημιά επειδή είναι δυνατός. Κάνει ζημιά επειδή το κτίριο δεν μπορεί να τον ακολουθήσει.

Η παραπάνω πρόταση από επιστημονολογικής πλευράς "βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο" (θεωρεί ως αιτία του προβλήματος αυτό που προτείνεις ως λύση). Το έχεις ξανακάνει αναφέροντας τη μέθοδό σου ως "αξίωμα".
Ο σεισμός προξενεί ζημιά επειδή οι επιταχύνσεις που προκαλεί υπερβαίνουν την αντοχή του σκελετού του κτιρίου.
Εσύ λες οτι μηδενίζεις τις επιταχύνσεις αυτές με τη μέθοδό σου.
Εγώ δεν αντιλαμβάνομαι πως το κάνεις αυτό συζεύοντας το έδαφος με το κτίριο δηλ. ταυτίζοντας τις επιταχύνσεις εδάφους-κτιρίου.

Αλλά τέλος πάντων, επειδή θα απαντήσεις με άλλο ένα wall of text και βαριέμαι καλοκαιριάτικα, σου εύχομαι κάθε επιτυχία.
Ευχαριστώ για τον σχολιασμό.

Δεν υποστήριξα ότι τα εφέδρανα είναι λανθασμένη τεχνολογία. Αντίθετα, αποτελούν μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις της αντισεισμικής μηχανικής και έχουν αποδείξει την αξία τους σε πλήθος εφαρμογών. Αυτό που υποστηρίζω είναι ότι υπάρχουν περιπτώσεις, όπως κατασκευές με πολύ μεγάλες ροπές ανατροπής (π.χ. ορισμένες ανεμογεννήτριες), όπου η εφαρμογή τους παρουσιάζει διαφορετικές σχεδιαστικές προκλήσεις. Για τον λόγο αυτό προτείνω μια εναλλακτική ή, ακόμη καλύτερα, μια υβριδική προσέγγιση.

Η παρατήρησή σου ότι «η απομόνωση φαίνεται πιο λογική από τη σύζευξη» είναι απολύτως θεμιτή. Η δική μου πρόταση όμως βασίζεται σε διαφορετική μηχανική αρχή. Η σεισμική μόνωση μειώνει τη μετάδοση της κίνησης προς την κατασκευή. Το SHIELD επιχειρεί να περιορίσει τη σχετική κινηματική που οδηγεί στις εσωτερικές παραμορφώσεις. Πρόκειται για δύο διαφορετικές φιλοσοφίες και όχι απαραίτητα για δύο αμοιβαία αποκλειόμενες λύσεις. Για τον λόγο αυτό έχω προτείνει και υβριδική διάταξη που συνδυάζει SHIELD, εφέδρανα και αποσβεστήρες.

Όσον αφορά τα 22g, δεν πρόκειται για ισχυρισμό ότι τέτοιος σεισμός μπορεί να συμβεί στη φύση. Πρόκειται για αριθμητική διερεύνηση ακραίων φορτίσεων (stress test) με κλιμάκωση της καταγραφής, ώστε να εξεταστεί η συμπεριφορά του μοντέλου πολύ πέρα από τα συνήθη επίπεδα σχεδιασμού. Είναι μια συνήθης πρακτική στις παραμετρικές αναλύσεις όταν ο στόχος είναι να διερευνηθούν τα όρια ενός μηχανισμού και όχι να αναπαρασταθεί ένα πιθανό φυσικό γεγονός.

Τέλος, δεν υποστηρίζω ότι μηδενίζονται οι επιταχύνσεις του κτιρίου. Υποστηρίζω ότι, μέσω της κτιριογεωσύζευξης, περιορίζεται η σχετική κινηματική ανεξαρτησία που οδηγεί σε drift, rocking και εσωτερικές παραμορφώσεις. Η απόκριση του συστήματος δεν περιγράφεται απλώς ως «ίδια επιτάχυνση εδάφους και κτιρίου», αλλά ως διαφορετική κινηματική οργάνωση του συστήματος έδαφος–κατασκευή.

Αν η ιδέα είναι λανθασμένη, αυτό θα φανεί από τη θεωρητική ανάλυση, τις προσομοιώσεις, τα πειραματικά δεδομένα και την επιστημονική αξιολόγηση. Η συζήτηση πάνω στον μηχανισμό είναι πάντοτε πιο χρήσιμη από τη συζήτηση πάνω στους χαρακτηρισμούς.
Άβαταρ μέλους
By seismic
sknipper έγραψε:Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. Προσπαθώ κι εγώ να καταλάβω τι γίνεται με την αδράνεια του κτιρίου.
Αυτό που υποπτεύομαι (και που ο seismic επιμένοντας σε επιστημονιζέ γλώσσα/jargon δεν έχει καταφέρει να μεταδώσει σε κοινούς θνητούς) είναι ότι με την σύζευξη κουνιέται το κτίριο μαζί με τμήμα της γης και αυτό αυξάνει κατά πολύ την αδράνειά του μειώνοντας την κινητικότητά του σε σχέση με τη γη. Πλην όμως δεν ξέρω πόσο μεγάλο κομμάτι γης πρέπει να συζεύξεις και βέβαια τι θα γίνει με το κομμάτι αυτό της γης. Έστω το κτίριο μένει πακτωμένο στη γη αλλά όλο αυτό το κομμάτι γης με κτίριο θα μετακινηθεί σχετικά με την γη που το περιβάλλει. Αυτό όμως δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει τεράστιες ρωγμές που σε αστικό περιβάλλον να οδηγήσει σε σημαντική καταστροφή δρόμων αλλά και οποιουδήποτε άλλου κτιρίου τριγύρω που δεν προστατεύεται με την ίδια μέθοδο;;

Σε έναν σεισμό το έδαφος κουνιέται και το κτίριο αρνείται να ακολουθήσει με αποτέλεσμα ο πρώτος όροφος και ο τελευταίος να μην κουνιούνται μαζί και συνήθως ο τελευταίος όροφος καθυστερεί χρονικά να ακολουθήσει Αυτή η χρονική καθυστέρηση είναι που παραμορφώνει την κατασκευή και την σπάει. Αυτή η χρονική διαφορά της μετατόπισης ονομάζεται σχετική μετατόπιση ή αλλιώς drifts Αν δεν θέλουμε να σπάει η κατασκευή πρέπει να σταματήσουμε τα drifts.
Εκτός τα drifts πρέπει να σταματήσουμε και την ανατροπή - στροφή όλως των τοιχωμάτων καθώς και όλης της κατασκευής
Αυτοί οι δύο λόγοι είναι που δημιουργούν την κατάρρευση των κατασκευών και αυτές τις δύο μετατοπίσεις προσπαθώ να σταματήσω Δηλαδή προσπαθώ να σταματήσω κάμψη και στροφή των τοιχωμάτων Για να σταματήσω τα drifts χρησιμοποιώ επιμήκη τοιχώματα στα οποία πακτώνω στο έδαφος όλα τα άκρα τους από το δώμα μέχρι βαθειά μέσα στο έδαφος χρησιμοποιώντας προεντεταμένους τένοντες. Για να σταματήσω την στροφή των τοιχωμάτων πακτώνω στο έδαφος
Οπότε οι σημερινές κατασκευές απλά πατάνε πάνω στο έδαφος και μπορούν να παραμορφωθούν με κάμψη και να ανατραπούν ολόκληρες ή τα τοιχώματά τους
Το SHIELD δεν πατάει πάνω στο έδαφος αλλά είναι ένα με το έδαφος συνδέεται με τον πλανήτη γη.
Οπότε αποκλείει ανατροπή του κτιρίου και την στροφή των τοιχωμάτων που σπάνε τους δοκούς με τους οποίους συνδέονται στους κόμβους.
Ακόμα αποκλείει τα Drifts ( την σχετική μετατόπιση ) μεταξύ των ορόφων που παράγουν το καταστροφικό έργο.
Οπότε τι κάνει το SHIELD Παίρνει ένα προ συμπιεσμένο έδαφος ή βράχο και το ενώνει με ένα προ συμπιεσμένο κτίριο και τα συμπιέζει μαζί σαν σάντουιτς ενώνοντας αυτά σαν ένα δύσκαμπτο σώμα
Είναι σαν να έχεις μια προεντεταμένη κολόνα χωμένη κατά το ήμισυ μέσα στον βράχο ή στο δεσμευμένο χώμα.
Σήμερα τοποθετούν την κολόνα πάνω στο χώμα.
Τι γίνεται με την αδράνεια.
Η αδράνεια δεν κάνει ζημιά Την ζημιά την κάνει η σχετική μετατόπιση Αν περιορίσουμε την ανεξαρτησία της αδράνειας περιορίζουμε την ζημιά. Δηλαδή περιορίζοντας την σχετική μετατόπιση περιορίζουμε το έργο = την ζημιά.
Και που πάει το έργο που προκαλεί η αδράνεια ? Μη μπορώντας μα παράξει έργο μέσα στην δεσμευμένη κτιριογεωμάζα μεταφέρεται στην περιφέρεια του φυσικού εδάφους ή βράχου.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
seismic έγραψε:
sknipper έγραψε:Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. Προσπαθώ κι εγώ να καταλάβω τι γίνεται με την αδράνεια του κτιρίου.
Το SHIELD δεν πατάει πάνω στο έδαφος αλλά είναι ένα με το έδαφος συνδέεται με τον πλανήτη γη.
...
Οπότε τι κάνει το SHIELD Παίρνει ένα προ συμπιεσμένο έδαφος ή βράχο και το ενώνει με ένα προ συμπιεσμένο κτίριο και τα συμπιέζει μαζί σαν σάντουιτς ενώνοντας αυτά σαν ένα δύσκαμπτο σώμα
....
Και που πάει το έργο που προκαλεί η αδράνεια ? Μη μπορώντας μα παράξει έργο μέσα στην δεσμευμένη κτιριογεωμάζα μεταφέρεται στην περιφέρεια του φυσικού εδάφους ή βράχου.
Αφού στην άλλη δημοσίευση απάντησες επαναλαμβάνοντας την κασέτα, εδώ επιτέλους λίγο ξέφυγες προς το αντιληπτότερο. Όπως το κατάλαβα αυτά που λέω μοιάζει να έχω καταλάβει σωστά. Και φτάνω στην τελευταία πρότασή σου, "μεταφέρεται στην περιφέρεια" μοιάζει να λες αυτό που είπα κι εγώ στην τελευταία δική μου πρόταση, θα ξηλώσεις την περιφέρεια του κτιρίου/γής δηλαδή τους δρόμους, κολώνες, φανάρια, άλλα κτίρια τριγύρω.... Ακόμα κι αν ο καθένας χτίζει με την τεχνική σου θα κουνιούνται ανεξάρτητα και θα δημιουργούνται τεράστια ρήγματα ενδιάμεσα. Οπότε για να γίνει με ασφάλεια θα πρέπει όλα τα κτίρια να είναι ταυτόχρονα συζευγμένα με όλα τα άλλα, όλη η πόλη σαν ένα.... χλωμότατο.
Άβαταρ μέλους
By seismic
sknipper έγραψε:
seismic έγραψε:
...
....
Αφού στην άλλη δημοσίευση απάντησες επαναλαμβάνοντας την κασέτα, εδώ επιτέλους λίγο ξέφυγες προς το αντιληπτότερο. Όπως το κατάλαβα αυτά που λέω μοιάζει να έχω καταλάβει σωστά. Και φτάνω στην τελευταία πρότασή σου, "μεταφέρεται στην περιφέρεια" μοιάζει να λες αυτό που είπα κι εγώ στην τελευταία δική μου πρόταση, θα ξηλώσεις την περιφέρεια του κτιρίου/γής δηλαδή τους δρόμους, κολώνες, φανάρια, άλλα κτίρια τριγύρω.... Ακόμα κι αν ο καθένας χτίζει με την τεχνική σου θα κουνιούνται ανεξάρτητα και θα δημιουργούνται τεράστια ρήγματα ενδιάμεσα. Οπότε για να γίνει με ασφάλεια θα πρέπει όλα τα κτίρια να είναι ταυτόχρονα συζευγμένα με όλα τα άλλα, όλη η πόλη σαν ένα.... χλωμότατο.

Δεν συμβαίνει αυτό που περιγράφεις. Το SHIELD δεν αποκόπτει ένα "κομμάτι γης" από το υπόλοιπο έδαφος ώστε να δημιουργούνται μεγάλα ρήγματα γύρω από το κτίριο.

Στη δική μου αριθμητική προσομοίωση, ακόμη και για σεισμική διέγερση 22g, η μέγιστη παραμόρφωση του φυσικού εδάφους γύρω από τη δεσμευμένη γεωμάζα ήταν μόλις 1,3 mm. Δηλαδή μιλάμε για παραμόρφωση της τάξης των χιλιοστών και όχι των εκατοστών ή των μέτρων.

Η βασική ιδέα του SHIELD δεν είναι να μετακινήσει ένα ανεξάρτητο μπλοκ εδάφους, αλλά να περιορίσει τις σχετικές μετατοπίσεις (drift) και τη λίκνιση (rocking) της κατασκευής μέσω της κινηματικής σύζευξης με τη δεσμευμένη γεωμάζα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου μοντέλου, η απόκριση κατανέμεται στη γεωμάζα χωρίς να εμφανίζονται οι μεγάλες περιμετρικές ρωγμές που περιγράφεις.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
sknipper έγραψε:....τι θα γίνει με το κομμάτι αυτό της γης. Έστω το κτίριο μένει πακτωμένο στη γη αλλά όλο αυτό το κομμάτι γης με κτίριο θα μετακινηθεί σχετικά με την γη που το περιβάλλει. Αυτό όμως δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει τεράστιες ρωγμές που σε αστικό περιβάλλον να οδηγήσει σε σημαντική καταστροφή δρόμων αλλά και οποιουδήποτε άλλου κτιρίου τριγύρω που δεν προστατεύεται με την ίδια μέθοδο;;

seismic έγραψε:Το SHIELD δεν πατάει πάνω στο έδαφος αλλά είναι ένα με το έδαφος συνδέεται με τον πλανήτη γη.
...
....

sknipper έγραψε:[Αφού στην άλλη δημοσίευση απάντησες επαναλαμβάνοντας την κασέτα, εδώ επιτέλους λίγο ξέφυγες προς το αντιληπτότερο. Όπως το κατάλαβα αυτά που λέω μοιάζει να έχω καταλάβει σωστά. Και φτάνω στην τελευταία πρότασή σου, "μεταφέρεται στην περιφέρεια" μοιάζει να λες αυτό που είπα κι εγώ στην τελευταία δική μου πρόταση, θα ξηλώσεις την περιφέρεια του κτιρίου/γής δηλαδή τους δρόμους, κολώνες, φανάρια, άλλα κτίρια τριγύρω.... Ακόμα κι αν ο καθένας χτίζει με την τεχνική σου θα κουνιούνται ανεξάρτητα και θα δημιουργούνται τεράστια ρήγματα ενδιάμεσα. Οπότε για να γίνει με ασφάλεια θα πρέπει όλα τα κτίρια να είναι ταυτόχρονα συζευγμένα με όλα τα άλλα, όλη η πόλη σαν ένα.... χλωμότατο.

seismic έγραψε:Δεν συμβαίνει αυτό που περιγράφεις. Το SHIELD δεν αποκόπτει ένα "κομμάτι γης" από το υπόλοιπο έδαφος ώστε να δημιουργούνται μεγάλα ρήγματα γύρω από το κτίριο.
Στη δική μου αριθμητική προσομοίωση, ακόμη και για σεισμική διέγερση 22g, η μέγιστη παραμόρφωση του φυσικού εδάφους γύρω από τη δεσμευμένη γεωμάζα ήταν μόλις 1,3 mm. Δηλαδή μιλάμε για παραμόρφωση της τάξης των χιλιοστών και όχι των εκατοστών ή των μέτρων.
Η βασική ιδέα του SHIELD δεν είναι να μετακινήσει ένα ανεξάρτητο μπλοκ εδάφους, αλλά να περιορίσει τις σχετικές μετατοπίσεις (drift) και τη λίκνιση (rocking) της κατασκευής μέσω της κινηματικής σύζευξης με τη δεσμευμένη γεωμάζα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου μοντέλου, η απόκριση κατανέμεται στη γεωμάζα χωρίς να εμφανίζονται οι μεγάλες περιμετρικές ρωγμές που περιγράφεις.
Από τη μία λές έτσι (μεταφέρεται στην περιφέρεια) από την άλλη λες αλλιώς (δεν αποκόπτει κομμάτι γης). Πρέπει να αποφασίσεις. Γιατί αφού ενώνεται με ένα συγκεκριμένο κομμάτι γης και όχι με τα άλλα τμήματα σαφώς και το αποκόπτει. Και μετά το στηρίζεις με αριθμητική προσομοίωση. Το τι θα γίνει στα αλήθεια όμως δεν μοιάζει να το ξέρεις με σιγουριά και δεν νομίζω να αρκεί η αριθμητική προσομοίωση. Και για αυτό θα πρέπει να δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες σχετικά ελεγχόμενες, όχι με απλή προσομοίωση ούτε με το μοντελάκι που μας έδειξες στο βιντεάκι σου. Κτίριο 2-3 ορόφων με τοίχους, τζαμαρίες, κουφώματα, πόρτες, έπιπλα, πιάτα, βιβλία κλπ όπου θα φανεί πόσους τεντωτήρες και τι προδιαγραφών και πως θα δεθούν επαρκώς με ποιο μέρος του κτιρίου που θα πρέπει να ενισχυθεί κατάλληλα και πως στο έδαφος κλπ κλπ.
Άβαταρ μέλους
By seismic
sknipper έγραψε:
sknipper έγραψε:....τι θα γίνει με το κομμάτι αυτό της γης. Έστω το κτίριο μένει πακτωμένο στη γη αλλά όλο αυτό το κομμάτι γης με κτίριο θα μετακινηθεί σχετικά με την γη που το περιβάλλει. Αυτό όμως δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει τεράστιες ρωγμές που σε αστικό περιβάλλον να οδηγήσει σε σημαντική καταστροφή δρόμων αλλά και οποιουδήποτε άλλου κτιρίου τριγύρω που δεν προστατεύεται με την ίδια μέθοδο;;

seismic έγραψε:Το SHIELD δεν πατάει πάνω στο έδαφος αλλά είναι ένα με το έδαφος συνδέεται με τον πλανήτη γη.
...
....

sknipper έγραψε:[Αφού στην άλλη δημοσίευση απάντησες επαναλαμβάνοντας την κασέτα, εδώ επιτέλους λίγο ξέφυγες προς το αντιληπτότερο. Όπως το κατάλαβα αυτά που λέω μοιάζει να έχω καταλάβει σωστά. Και φτάνω στην τελευταία πρότασή σου, "μεταφέρεται στην περιφέρεια" μοιάζει να λες αυτό που είπα κι εγώ στην τελευταία δική μου πρόταση, θα ξηλώσεις την περιφέρεια του κτιρίου/γής δηλαδή τους δρόμους, κολώνες, φανάρια, άλλα κτίρια τριγύρω.... Ακόμα κι αν ο καθένας χτίζει με την τεχνική σου θα κουνιούνται ανεξάρτητα και θα δημιουργούνται τεράστια ρήγματα ενδιάμεσα. Οπότε για να γίνει με ασφάλεια θα πρέπει όλα τα κτίρια να είναι ταυτόχρονα συζευγμένα με όλα τα άλλα, όλη η πόλη σαν ένα.... χλωμότατο.

seismic έγραψε:Δεν συμβαίνει αυτό που περιγράφεις. Το SHIELD δεν αποκόπτει ένα "κομμάτι γης" από το υπόλοιπο έδαφος ώστε να δημιουργούνται μεγάλα ρήγματα γύρω από το κτίριο.
Από τη μία λές έτσι (μεταφέρεται στην περιφέρεια) από την άλλη λες αλλιώς (δεν αποκόπτει κομμάτι γης). Πρέπει να αποφασίσεις. Γιατί αφού ενώνεται με ένα συγκεκριμένο κομμάτι γης και όχι με τα άλλα τμήματα σαφώς και το αποκόπτει. Και μετά το στηρίζεις με αριθμητική προσομοίωση. Το τι θα γίνει στα αλήθεια όμως δεν μοιάζει να το ξέρεις με σιγουριά και δεν νομίζω να αρκεί η αριθμητική προσομοίωση. Και για αυτό θα πρέπει να δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες σχετικά ελεγχόμενες, όχι με απλή προσομοίωση ούτε με το μοντελάκι που μας έδειξες στο βιντεάκι σου. Κτίριο 2-3 ορόφων με τοίχους, τζαμαρίες, κουφώματα, πόρτες, έπιπλα, πιάτα, βιβλία κλπ όπου θα φανεί πόσους τεντωτήρες και τι προδιαγραφών και πως θα δεθούν επαρκώς με ποιο μέρος του κτιρίου που θα πρέπει να ενισχυθεί κατάλληλα και πως στο έδαφος κλπ κλπ.

Δεν κόβουμε ένα κομμάτι γης και το σηκώνουμε. Το συμπιέζουμε, το δένουμε και το κάνουμε να συνεργάζεται με το γύρω έδαφος. Γι’ αυτό δεν δημιουργείται το ρήγμα που περιγράφεις.
Πάρε ένα ξύλο και κάρφωσε αυτό με ένα σφυρί στο χώμα Αν κουνηθεί το χώμα πιστεύεις ότι θα δημιουργήσει ρήγμα?