Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#688335 Δεν πετανε λάδια. Το θερμόμετρο θα το βάλεις μέσα στην μπριζόλα όχι απ'έξω οπότε δεν θα γδάρει κάτι.

Αυτές οι αμερικανικές που πήρα από το lidl ήταν α θ λ ι ε ς. Η αμερικανική λάστιχο και η Αργεντινή κάπως καλύτερη, πολύ πιο μαλακή αλλά απωθητική γεύση κρέατος. Και οι δύο medium well στους 65. Τις έκοψα σε κομματάκια και τις φύλαξα για μεζέ στον σκύλο
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
Dimitris_P έγραψε:Δεν πετανε λάδια. Το θερμόμετρο θα το βάλεις μέσα στην μπριζόλα όχι απ'έξω οπότε δεν θα γδάρει κάτι.

Αυτές οι αμερικανικές που πήρα από το lidl ήταν α θ λ ι ε ς. Η αμερικανική λάστιχο και η Αργεντινή κάπως καλύτερη, πολύ πιο μαλακή αλλά απωθητική γεύση κρέατος. Και οι δύο medium well στους 65. Τις έκοψα σε κομματάκια και τις φύλαξα για μεζέ στον σκύλο

Εμένα στο βαθύ τηγάνι πετάγονται :lol: , όχι σταγόνες βροχής, αλλά πετάγονται. Όταν μπει κ το βούτυρο σε τηγάνι που καίει, γίνεται πάρτυ.

Όσο για το θερμόμετρο, δεν το χρειάζομαι. Το κρέας είναι συνήθως στο ίδιο πάχος κομμένο, οπότε έχω συνηθίσει, αλλιώς συμπληρώνω 30 δεύτερα από κάθε πλευρά. Επίσης φοβάμαι μήπως διαπεράσω το κρέας. Εντάξει νιώθω, αλλά κακές μέρες έχουμε όλοι μας γι' αυτό "φυλάω τα ρούχα μου".
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
g8777 έγραψε:Ουτε αυτός θα τις φάει. Κρατά τες στο πορτμπαγκάζ για μπαλώματα.

Χαλια γενικα τα κρεατα του Lidl ή μιλας για τα συγκεκριμενα που ανεφερε ο Δημητρης? :hmmm:

Δεν εχω ψωνισει ποτε κρεατα απο εκει, αλλα διαβασα για κατι Rib Eye και σκεφτομουνα να κανω κανενα πειραμα :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#688438 Καθομαι ακουω τον πλουσιο τον Τζι που δε δινει απο το Lidl ουτε στα σκυλια του και ψαχνω ο φουκαρας για καλα κρεατα.

Βρισκω λοιπον ενα πραμα που το λενε RibEye Japan Wagyu Beef Kagoshima A5, προς 379,00 € / κιλό :lipsealed:

https://marinata.gr/nopa-kreata/premium ... goshima-a5

Μπας και αυτο το μικρο μπωλακι στη φωτο συμπεριλαμβανεται στην τιμη και ΔΕΝ εχει μεσα αλατι οπως πιστευει ο πολυς ο κοσμος? :hmmm: :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#688445 Τιπεστωρα. Ουτε που τα ηξερα!!!

Απ' ολες τις φωτο με αυτη μου τρεξανε τα σαλια. Χωρις να το εχω δοκιμασει φυσικα ποτε (κι ουτε προκειται :s_tongue ) μου δινει την αισθηση οτι θα μπορουσα να το τρωω μεχρι να κανω ΜΠΑΜ

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#688449 Φούστηδοι σχιστομάτηδες.
Φτιάχνετε τα καλύτερα ρολόγια, τα καλύτερα αυτοκίνητα, αλλά ότι έχετε και το καλύτερο μοσχάρι με ξεπερνά.
Ντίμη τι είναι αυτοί ρε; :help:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
George_Prix έγραψε:KAI τις καλυτερες λεπιδες στον κοσμο παρακαλω :s_yes

Και σε αυτό και στη μουσική και στην τεχνολογία ηλεκτρονικών κάποτε (Sony, Sharp, Nec) αλλά και στη μόδα.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#688457 Περιμένω τώρα μπαρμπούνια μεγαλουτσικα από λαϊκή.
Θα ανάψω το bbq γιατί πεινάω. Τα ξεπλενω, αλατιζω και στο Γκάζι ε???. Σαλάτα μαρούλι με ξυνοτυρι, έτσι για κάτι ελαφρύ.
Το βούτυρο το claryfie, το βάζουμε και στις μπριζόλες όταν τις ξεκουράζουμε?? Η απλά βάζουμε βούτυρο τύπου Κερκύρας.
Με εχει τρελάνει το γεγονός ότι το κλαριφιε όσο και να το κάψεις στο τηγάνι δεν μαυρίζει και μετά το απλώνεις στα Σουρώμενα μακαρόνια για να τα κάψεις όπως παλιά και μυρίζει όλο το σπίτι!!!!!
Ωραία χρόνια τότε

< Note >
Άβαταρ μέλους
By egobrain
mjacob έγραψε:Εικόνα
Ο,τι μπορεί να καταφέρει κανείς με σχαροτηγανο

ωραιότατος :s_thumbsup
γιατί το κλάμα όμως, επειδή στερείται το καρβουνάρωμα? άλφα εθνική φαίνεται.

πλαγιοκομμένο να 'ναι με μπόλικο χοντρό Κυθηραλάτι :eat: :eat:
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#688545 Σε άλλα νέα. Burger.
Διαδικασία ακριβώς όπως η πτριτζόλα. Μόνο αλάτι πιπέρι. Ούτε βούτυρα.

Εδώ όμως έχουμε το κρεμμύδι, που πρέπει να καραμελωθεί στα λίπη του κιμά, χρησιμοποιώντας το πολύ αργά και καλά προθερμασμένο cast iron του κου @kovathe

Εικόνα
Εικόνα