Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By drdino
Dimitris_P έγραψε:Το σαλέπι θα το πήξει
Εξαρτάται τι εννοεί στην συνταγή, αν είναι μείγμα ναι ίσως, αν θελει σκέτο σαλεπι τότε δύσκολο.

Anyway, θα το δοκιμάσω τώρα με μείγμα που έχω, στην χειρότερη θα βγει σαλέπ' freddo και θα το πίνω με καλαμάκι μιλκσέικ
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#668877 Το χωρίς βράσιμο δεν το πρόσεξα. Δεν ξέρω, εγώ ένα σαλέπι που είχα που μου είχα πάρει από έναν Αιγύπτιο στο βράσιμο με γάλα επηζε για πλάκα
Άβαταρ μέλους
By cosneo
#668878 Αυτό που λέει ο mirage.
Στα φακελάκια του σουπερμάρκετ είναι μείγματα με κορνφλαουρ.
Από ότι ξέρω καθαρό σαλεπι έχουν τα "είδη υγιεινής", το "σερνικοβότανο".

ΥΓ. Μου κάνει εντύπωση που είναι συνταγή του συγκεκριμένου ζαχαροπλάστη. Πρέπει να είναι η μόνη συνταγή του που δεν χρειάζεται ... 20 αυγά και άλλους τόσους κρόκους επιπλέον για να γίνει ένα γλυκό του...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#668879 Μιας και λέμε για γλυκά η Passarella κατήργησε την τούρτα φράουλα και μου άρεσε πάρα πολύ. Αυτή που την αντικατέστησαν είναι μιεχ
Άβαταρ μέλους
By drdino
cosneo έγραψε:Αυτό που λέει ο mirage.
Στα φακελάκια του σουπερμάρκετ είναι μείγματα με κορνφλαουρ.
Από ότι ξέρω καθαρό σαλεπι έχουν τα "είδη υγιεινής", το "σερνικοβότανο".

ΥΓ. Μου κάνει εντύπωση που είναι συνταγή του συγκεκριμένου ζαχαροπλάστη. Πρέπει να είναι η μόνη συνταγή του που δεν χρειάζεται ... 20 αυγά και άλλους τόσους κρόκους επιπλέον για να γίνει ένα γλυκό του...

Έχει και μια για ρυζόγαλο χωρίς ίχνος αυγου

Ευπειθως αναφέρω πως με το v8 διτούρμπινο μπιμερ το μείγμα έπηξε επαρκώς. Όπως αναφέρατε, το μείγμα έχει κάτι για να πήζει και το ρόφημα, απλά αυτό σημαίνει πως σε αναγκαζει να μείνεις με τις αναλογίες αυτού ενώ εγώ θα ήθελα λιγότερη ζάχαρη πχ. Anyway, βγήκε κάτι διαφορετικό κι αν αξίζει θα δοκιμάσω και με το custom μείγμα που εχω με μαχλεπι, κάρδαμο κλπ.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#668886 Δώσε μοντέλο μπιμερ, με έχει φάει η γυναικα να της πάρω και δεν δέχεται τίποτα κάτω από V8.

Ενα δυνατό μοντελάκι Kenwood που βρήκα είναι out of stock απο Τα αμαζον.

< >
Άβαταρ μέλους
By drdino
#668890 https://www.amazon.co.uk/IKICH-Immersio ... B07RYT83L1

Αυτό πήρα, έχει 2 ταχύτητες.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
drdino έγραψε:https://www.amazon.co.uk/IKICH-Immersion-Stainless-Ergonomically-Smoothies/dp/B07RYT83L1

Αυτό πήρα, έχει 2 ταχύτητες.

Καλη μαρκα η IKICH. Εχω παρει 2 συσκευες της και ειμαι ευχαριστημενος. Και σε διαφορες αναζητησεις στο amazon που εχει τυχει να την πετυχω στα αποτελεσματα, παντα εχουν εξαιρετικες κριτικες τα προιοντα της!
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#668906 Το σαλεπι που βρισκεις συχνότερα σε μπαχαράδικα και εμπόριο ειναι αναμιγμένο. Η καθαρή σκόνη απ' τον βολβό βγαίνει ενα δίευρο η κουταλια (γλυκού), ακόμα και η πιο οικονομική που έρχεται απο Αλβανια. Πληροφορίες απο 2 σαλεπιτζήδες και έναν έμπορο.

Παντως και το καθαρο σαλεπι εχει αμυλο. Ενας απ' τους σαλεπιτζήδες της Αριστοτέλους λεει πως, περα απ' αυτο, το πηξιμο του γινεται απ' τον πολύωρο βρασμό.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#669614 εχεις ασχοληθει καποιος με σπιτικη μουσταρδα απο σπορους σιναπιου? :hmmm:
μετα απο 2 προσπαθειες ειμαι ακομα χαμενος στο πως να ριξω την καψα της.
δωθε κειθε προτεινουν μουλιασμα σε ζεστό νερο ή ξιδι, ωστε να μετριασει την καψα, αλλα δεν μου βγηκε ηπιοτερο.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso

Γαμώτο, αυτή η ψηστιέρα καίει τα αυγά. :x :x